Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:59:18 GMT

انتقاد رییس کمیسیون آموزش مجلس از کاهش بودجه‌های پژوهشی

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۶۸۳۵

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصاد مقاومتی بر تقویت شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرده است و به همین دلیل کاهش بودجه پژوهشی کشور، به صورت غیرمستقیم به اقتصاد مقاومتی ضربه می‌زند.

به گزارش ایسنا، محمد مهدی زاهدی در نشست خبری در ساری با انتقاد از کاهش بودجه پژوهشی کشور اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی بر تقویت شرکت های دانش بنیان تاکید کرده است و به همین دلیل کاهش بودجه پژوهشی کشور، به صورت غیرمستقیم به اقتصاد مقاومتی ضربه می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید برای نفت جایگزینی پیدا شود، تاکید کرد: این درست نیست که به مواد اولیه و خام تولیدی داخل، چوب حراج شد در صورتی که با فرآوری آنها به ارزش افزوده چند صد برابری می‌توان دست یافت.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: باید با اقتصاد دانش بنیان بتوان منابع طبیعی کشور را به محصولات ارزشمندتری تبدیل کرد تا ارزش افزوده آن به اقتصاد و تولید داخل برسد.

زاهدی با بیان اینکه در حوزه داروهای نوترکیب، فرآوری مواد اولیه ارزش افزوده چند میلیون برابری به همراه دارد، گفت: عدم توجه به پژوهش به طور قطع ضربه بزرگی به اقتصاد مقاومتی می‌زند و دولت باید در بودجه پژوهشی مسئولانه تر برخورد کند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه توجه ویژه ای به پژوهش وجود دارد به گونه ای که نگاه جدید به آموزش عالی کشور موجب تقویت روحیه کارآفرینی در میان دانشجویان و فارغ التحصیلان می شود.

وی با تاکید بر توجه به پژوهش های اقتصادی تصریح کرد: باید به دنبال ایجاد دانشگاه های نسل چهارم بود که فارغ التحصیلان آن افرادی مومن، متعهد و کارآفرین هستند.

زاهدی با بیان اینکه باید زمینه‌های ایجاد دانشگاه‌های نسل چهارم را در برنامه ششم توسعه در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه، افزایش سهم آموزش‌های مهارتی در نظر گرفته شده است به گونه‌ای که سهم 22 درصد آموزش‌های مهارتی به 35 درصد در نظام آموزشی می‌رسد که بر اساس یک جدول برنامه ریزی شده اجرا می‌شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شواری اسلامی گفت: در برنامه ششم توسعه صادرات محصولات دانش بنیان را نیز در نظر گرفتیم به گونه‌ای که از حجم تمامی صادرات، محصولات دانش بنیان جایگاه سوم را به دست می‌آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۶۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین شکری*، طی یادداشتی مأموریت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را پیگیری بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

متن یادداشت به شرح زیر است؛

« حوزه حمل‌ونقل سهم قابل‌توجهی از توسعه اشتغال و رونق اقتصادی هرکشور را به خود اختصاص داده است. ما در ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری مأموریت داریم تا در بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه را پیگیری کنیم و درحوزه‌های مرتبط نظیر خودروهای الکتریکی واحتراقی، طراحی وساخت هواپیما، بالگرد، پهپاد، تجهیزات فرودگاهی، ماهواره و ماهواره‌بر، شناور، واگن مترو و... در تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط مشارکت کنیم.

از جمله برنامه‌های ستاد می‌توان به ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامه‌ریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با رویکرد مشارکت حداکثری ذی‌نفعان خصوصی و دولتی، تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی جهت بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد حوزه صنعت حمل‌و‌نقل کشور و حل نیازهای این حوزه با تمرکز بر داخلی‌سازی اقلام راهبردی و ارزبر، ارائه برنامه و پیاده‌سازی پروژه‌های اقتصادمحور، پیشران و راهبردی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با کلیه نهادهای حاکمیتی، سازمان‌های مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی با نگاه بلندمدت اشاره کرد.

در افق پیش روی ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی در زمینه خودرو، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه با راهکارهای فناورانه به‌ویژه دربخش صنعت حمل‌و‌نقل الکتریکی و خودران از دغدغه‌های اصلی به‌شمار می‌رود. همچنین ارتقای مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و اجرایی دولتی و خصوصی، هم‌افزایی فعالیت‌های مرتبط با حوزه هوایی و هوانوردی و نظارت بر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان صنایع مربوط در سطح کشور از جمله برنامه‌های ستاد خواهد بود.»

* دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ و‌ نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟