Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@03:08:44 GMT

مدیران انقلابی نیروهای محرک تولید و اشتغال

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۶۰۳۴

مدیران انقلابی نیروهای محرک تولید و اشتغال

باید دانست که برای استحکام پایه های اقتصاد باید از ظرفیت های داخلی و کنونی استفاده و مدیریت اقتصادی را تقویت کرده و از نیروهای خلاق در اقتصاد بهره ببریم تا بتوان در اقتصاد رشد پیدا کرد، گره زدن مسائل اقتصادی به برجام و یا گشایش و رهایی از مشکلات با اتکای به سرمایه های نفت و گاز نه تنها به حل مشکلات نمی انجامد بلکه وضعیت کشور را وخیم تر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل اززنان کویر، نزدیک به یک دهه است که مقام معظم رهبری تمرکز شعار سال را بر مبنای مباحث اقتصادی قرار داده است. اقتصاد مقاومتی که در سال های اخیر از سوی رهبر انقلاب مطرح شده و شعار سال گذشته نیز بود.

سرآغاز دهه ی نود تا کنون تمرکز بر اقتصاد مقاومتی بوده است، موضوعی که می توان به عنوان یک راه برای نجات از تورم، مشکلات بیکاری و اشتغال جوانان، گرانی و هر قفل اقتصادی در کشور دانست.

جای دوری نمی رویم نگاهی به دهه ی ۹۰ می اندازیم، دهه ای که نیمی از آن را پشت سر گذاشته ایم؛

سال ۱۳۹۰ ” جهاد اقتصادی”

سال ۱۳۹۱ ” تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی”

سال ۱۳۹۲ ” سال حماسه ی سیاسی و حماسه ی اقتصادی”

سال ۱۳۹۳ ” اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی”

سال ۱۳۹۴ ” دولت و ملّت، همدلی و هم‌زبانی”

سال ۱۳۹۵اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل”

سال 1396 اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال

به زعم بسیاری از کارشناسان این اولین بار است که در دو سال متوالی تقریبا از یک شعار مشابه برای سال جدید استفاده شده است و این نشان از وجود دغدغه های جدی در زمینه اقتصادی دارد.

در نگاهی به شعار سال 96 دریافت میکنیم آنچه که مد نظر رهبری به عنوان اقدام و عمل بوده است تولید و اشتغال است و نه پر کردن کاغذ یا پخش کردن بنرهایی متناسب با شعار سال در سطح شهر.

بی شک شعار امسال به عنوان یک خواسته از اقدام و عمل سال گذشته است که شاید بتوان گفت چندان به عمل ننشسته است.

با عدم تحقق مناسب سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال گذشته، مقام معظم رهبری بار دیگر سال جدید را بر مبنای اقتصاد نامگذاری کردند و در کنار اقتصاد مقاومتی بر تولید و اشتغال نیز به طور ویژه تاکید داشتند. ایشان، توجه به نام «اقتصاد مقاومتی» را به تنهایی مؤثر ندانستند و در خصوص راه‌حل و علاج وضع کنونی، افزودند: «علاج، در تقسیم کردن اقتصاد مقاومتی به نقاط کلیدی و مهم و تمرکز همه همت مسئولین و مردم بر آن نقاط است و این نقاط کلیدی عبارت است از تولید داخلی و اشتغال بویژه اشتغال جوانان. »

البته رهبر انقلاب در سخنرانی خود به نکته مهمی نیز اشاره کرده اند که ذکر آن خالی از لطف نیست. ایشان با اشاره به اینکه ما هرجا یک مدیریت انقلابیِ فعالِ پرتحرک داشتیم، کار پیش رفته است و هرجا که مدیریت های ضعیف، بی‌حال، ناامید، غیرانقلابی و بی‌تحرک داشته ایم، کارها یا متوقف مانده است، یا انحراف پیدا کرده است، نشان می دهند که بخش مهمی از ضعف های موجود در کشور حاصل تنبلی و ناکارآمدی مدیران غیر انقلابی است و همین نکته باید یکی از شاخص های تعیین مدیر برای مسئولیت های مختلف است. علاوه بر این درون زایی یکی از اصول سیاست های اقتصاد مقاومتی است که مفهوم صادرات محصولات غیر نفتی را در خود جای می دهد. برای رشد این نوع از صادرات باید تولیدات داخلی رشد یافته و حمایت جدی از واحدهای تولیدی صورت بگیرد که همین موضوع نیز مستقیما به نوع عملکرد مسئول ذیربط و نوع نگرش وی به مقوله تولید و اشتغال مربوط است.

باید دانست که برای استحکام پایه های اقتصاد باید از ظرفیت های داخلی و کنونی استفاده و مدیریت اقتصادی را تقویت کرده و از نیروهای خلاق در اقتصاد بهره ببریم تا بتوان در اقتصاد رشد پیدا کرد.

گره زدن مسائل اقتصادی به برجام و یا گشایش و رهایی از مشکلات با اتکای به سرمایه های نفت و گاز نه تنها به حل مشکلات نمی انجامد بلکه وضعیت کشور را وخیم تر خواهد کرد.

اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، مدیر انقلابی کلید واژه هایی که مردم و دولت در تحقق آن باید تلاش کنند. مسائلی که اگر با تمرکز و مدیریت جهادی و انقلابی به اجرا نرسند کشور را در آینده با مشکلات حاد مواجه خواهد کرد.

یادداشت: سحر گودرزی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۶۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در مراسم افتتاحیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» که در دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد اظهار کرد: با توجه به برگزاری این رویداد‌ها باید ابتدا رویداد«عارضه‌یابی عدم حضور دانشجویان در این همایش‌ها و برنامه‌ها» را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه شاید بخشی از استقبال کمرنگ دانشجویان به خاطر عدم عمل‌گرایی مسئولان در تحقق وعده‌ها بوده، افزود: یکی از دغدغه‌های دولت سیزدهم ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ‌التحصیلان است که در استان همدان نیز روی این موضوع متمرکز شده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با طرح این سؤال که با وجود ایجاد اشتغال در استان و رشد در این زمینه چرا این اتفاق در جامعه محسوس نیست، گفت: یکی از دلایل این موضوع عمده ایجاد اشتغال برای جامعه غیردانشگاهی بوده و انتظار بیشتر نیز از سوی این قشر است.در سال جاری ۴۲ درصد تسهیلات و تعهد اشتغالزایی در استان را به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص خواهیم داد در همین راستا از ۱۷ هزار و ۶۹۹ مورد تعهد اشتغال برای قریب به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان استان اشتغال پایدار ایجاد می‌کنیم.

حسینی روح رویداد صدرا را نقطه اتصال دانشگاه و صنعت عنوان کرد و با طرح این سؤال که دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چقدر کارایی داشته، تأکید کرد: باید چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم. آموزش؛ کارآفرینی و اشتغال سه مؤلفه رشد جامعه بوده و دنیای امروز عصر دانش است و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال. نمی‌توان مفاهیم سال‌های پیش را به دانشجو آموزش داد و انتظار تحول داشت.

وی با بیان اینکه باید به‌روز بود و رویکرد آینده‌پژوهی داشت، اضافه کرد: توسعه فعالیت‌های فناورانه؛ برخورداری از خلاقیت، تکنیک حل مسئله و تفکر خارج از چارچوب اداری برای تحول باید مدنظر باشد امروز دیگر وقت آزمون‌وخطا نیست. تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد به‌واسطه سونامی فناوری برخی مشاغل از دست خواهد رفت؛ بنابراین حتماً باید نوآور و به‌روز باشیم؛ البته به لطف دانشگاه در بسیاری از علوم فناورانه پیشرو هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان مطرح کرد: پیشنهاد می‌کنم دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند و از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند و آموزش‌ها کاملاً عملیاتی شود.
حسینی بر لزوم برگزاری«ایده بازار» در دانشگاه تأکید کرد و توضیح داد: برای مشارکت مردم در اقتصاد ایده‌ها به جد پیگیری می‌شود؛ در استانداری نیز فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای نحوه واگذاری به مردم را احصا کرده‌ایم ضمن اینکه اقناع‌سازی مردم برای مشارکت با تضمین سود لحاظ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی