Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@22:42:43 GMT

چالشهای وزارت علوم در سالی که گذشت/ ۲ طرح استیضاح برای وزیر

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۱۰۹۶

چالشهای وزارت علوم در سالی که گذشت/ ۲ طرح استیضاح برای وزیر

امضاء سند آموزش ۲۰۳۰ توسط مسئولان دولتی، طرح استیضاح وزیرعلوم دو بار در یک سال و تحصیل حسین فریدون در دانشگاه شهید بهشتی برخی از مهمترین چالش های وزارت علوم در سال ۹۵ بود.

به گزارش خبرنگار مهر، سال ۹۵ با تمام فراز و نشیب هایی که داشت به پایان رسید اما وزارت علوم در یک سال گذشته با چالش هایی روبرو بود که خبرساز شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این چالش ها می توان به موضوعات متعددی اشاره کرد.

تحصیل حسین فریدون در دانشگاه شهید بهشتی

یکی از این چالشها مربوط به تحصیل حسین فریدون برادر رئیس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی بود که عنوان شد، تحصیل وی در این دانشگاه غیر قانونی است.

این مساله باعث شد، محمد فرهادی، وزیر علوم، بارها در مصاحبه هایی که داشت عنوان کند، حسین فریدون مسیر قانونی و رسمی را طی کرده و وارد دانشگاه شهید بهشتی شده است اما مدارک کافی برای این موضوع ارائه نشد و این مسئله همچنان در ابهام باقی ماند.

تغییر رئیس دانشگاه شهید بهشتی

محمد فرهادی وزیر علوم اواخر سال ۹۵ رئیس جدید دانشگاه شهید بهشتی را منصوب کرد، پیش از آن محمد مهدی طهرانچی ریاست این دانشگاه را برعهده داشت، برخی تغییر رئیس این دانشگاه را به دلایل سیاسی و تحصیل برادر رئیس جمهور در این دانشگاه عنوان کردند که وزیر علوم این موضوع را تکذیب و اعلام کرد: دلیل تغییر ریاست دانشگاه اتمام مدت ریاست دکتر طهرانچی بر این دانشگاه بود.

ثبت نام جداگانه آزمون های دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

یکی دیگر از حاشیه های آموزش عالی در سال ۹۵ مربوط به اقدام دانشگاه آزاد بود که در اقدامی جالب با رای دیوان عدالت اداری به ثبت نام جداگانه آزمون های دکتری و کارشناسی ارشد اقدام کرد.

این در حالی بود که بر اساس قانون سنجش و پذیرش، مقرر شده بود آزمون های ارشد و دکتری دولتی و آزاد باهم ادغام شود همین موضوع تنش و حاشیه هایی را ایجاد کرد تا جایی که برای مدتی دانشجویان نمی دانستند که آیا می توانند برای ثبت نام اقدام کنند یا خیر.

طرح استیضاح وزیر علوم دو بار در یک سال

طرح استیضاح وزیر علوم توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۹۵ دو بار مطرح شد که حاشیه هایی را به دنبال داشت، در نوبت اول بعد از توضیحات وزیر و به دلیل از حد نصاب افتادن امضاها، استیضاح فرهادی منتفی شد و در نوبت دوم نیز پس از ارائه توضیحات وزیر علوم برخی از نمایندگان متقاضی استیضاح قانع شده و از استیضاح منصرف شدند و ارایه گزارش استیضاح وی به هیات رئیسه مجلس منتفی شد.

انتشار عکس سرکرده گروهک منافقین در یک نشریه دانشجویی

انتشار عکس سرکرده گروهک منافقین در نشریه انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف یکی از مواردی بود که حاشیه های زیادی را ایجاد کرد تا آنجا که رئیس کمیسیون آموزش مجلس خواستار عزل رئیس دانشگاه صنعتی شریف توسط وزیر علوم شد.

امضاء سند آموزش ۲۰۳۰ توسط مسئولان دولتی

سند ملی آموزش ۲۰۳۰ سال گذشته توسط کمیسیون ملی یونسکو تدوین شد که به دلیل امضای این سند توسط برخی از مسئولان دولتی، انتقاد شدید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را به همراه داشت.

بطوری که دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشوراعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران بالاترین و قوی ترین اسناد ملی را در حوزه های تحول آموزش و پرورش، علم و فناوری، سند دانشگاه اسلامی و سایر موارد را به تصویب رسانده و هیچ ضرورتی به بازتولید سند آموزش ۲۰۳۰ از سوی دولت نبود.

درخواست وزارت بهداشت برای واگذاری رشته روانشناسی بالینی

یکی از حاشیه های آموزش عالی درسالی که گذشت مربوط به درخواست وزارت بهداشت مبنی بر واگذاری رشته روانشناسی بالینی و تعدادی دیگر از رشته های وزارت علوم به این وزارتخانه بود که اعتراض های بسیاری را به دنبال داشت بطوریکه وزارت علوم در اطلاعیه ای اعلام کرد این رشته واگذار نشده و تحت پوشش وزارت علوم است و دانشجویان نگران این موضوع نباشند.

لغو و انحلال مجوز پژوهشگاه شاخص پژوه

لغو و انحلال مجوز پژوهشگاه شاخص پژوه نیز اواخر سال ۹۵ توسط وزارت علوم اعلام شد این درحالی بود که به گفته مسئولان پژوهشگاه هیچ اخطاری توسط وزارت علوم به آنها داده نشده بود.

فعالیت بیژن زنگنه به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران

یکی دیگر از حاشیه های سال ۹۵ در آموزش عالی مربوط به کارگیری بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه تهران بود.

این مساله باعث شد بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بارها به این مساله اعتراض کند. علی رغم تمام اعتراض ها، دکتر محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران اعلام کرد: موضوع انتقال وزیر نفت به دانشگاه تهران در هیات امنا این دانشگاه به تصویب رسیده و زنگنه به عنوان عضو هیات علمی وابسته انستیتو نفت دانشگاه تهران فعالیت می کند.

به گزارش مهر، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت با مرتبه مربی در گذشته به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر مشغول به فعالیت بوده و درخواست انتقال به دانشگاه تهران و فعالیت به عنوان عضو هیات علمی این دانشگاه را داشت.

تبعیض وزارت علوم در بین دانشگاهها

اختلاف بین وزارت علوم و دانشگاه آزاد هر بار با بهانه های مختلف و در دوره های متفاوت بروز می کند و در سالی که گذشت تبعیض آموزشی میان دانشگاه آزاد با موسسات آموزش عالی غیردولتی محل این اختلاف شد. مسئولان دانشگاه آزاد تاکید داشتند که موسسات غیرانتفاعی ازاختلاف ایجاد شدهمیان وزارت علوم و این دانشگاهبه نفع خودبهره می‌برند و می‌خواهند ضعف‌های خود را از این طریق پنهان کنند.

حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به این موضوع گفت: «ما انتظار داریم استانداردها وجود داشته باشد، اما استانداردها نباید برای برخی مراکز بیشتر باشد، یا اگر برای دانشگاه آزاد رعایت استانداردها ضروری است موسسات غیرانتفاعی نیز باید این استانداردها را رعایت کنند.»

نامه غیرانتفاعی ها به وزیر

یکی دیگر از حاشیه های سال ۹۵ مربوط به اعتراض غیرانتفاعی ها به عملکرد دانشگاه آزاد و برخورد وزارت علوم با این دانشگاه بود بطوریکه علی آهون منش، رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی از ارسال نامه ای به وزیر علوم خبر داد و گفت: در این نامه از دکتر محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری درخواست کرده ایم، برای تمام دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور، آیین نامه ها، مقررات و قوانین یکسان عمل شود.

وی ادامه داد: از وزیر علوم درخواست کرده ایم، هر گونه با سایر دانشگاه ها (دانشگاه آزاد) رفتار می کنند، با دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی نیز رفتار کنند.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی گرایش های ادغام شده وزارت علوم را قبول ندارد، این درحالی است که وزارت علوم ۵ تا ۶ گرایش را در یک رشته ادغام کرده و موسسات غیرانتفاعی را مکلف کرده که آن را اجرایی کنند.

پذیرش بدون کنکور در موسسات غیرانتفاعی

به گزارش مهر، یکی دیگر از حاشیه های آموزش عالی در سال ۹۵ دوباره به دانشگاه های غیرانتفاعی مرتبط می شد که حاشیه های زیادی را به وجود آورد، موسسات آموزش عالی غیردولتی براساس بخشنامه وزارت علوم اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی بدون کنکور کردند.

با توجه به اینکه تعدادی از پذیرفته شدگان موسسات غیرانتفاعی برای ثبت نام مراجعه نکرده و موسسات خالی مانده بود، دانشگاه های غیرانتفاعی از بین کسانی که در کنکور شرکت نکرده و یا شرکت کرده و در جایی قبول نشده بودند، دعوت به ثبت نام کرد.

پس از ایجاد این حاشیه معاونت آموزشی وزارت علوم اعلام کرد این کار باید با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور صورت گیرد. اما بعد از اعلام این مساله و اعتراض دانشگاه های دیگر از جمله دانشگاه آزاد، سازمان سنجش آموزش کشور با صدور بخشنامه دیگری اعلام کرد پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری بدون آزمون غیرقانونی است. بنابراین دانشگاه های غیرانتفاعی نتوانستند از این طریق صندلی های خالی خود را پر کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۱۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» در ویرایش 2024 خود که در پایان ماه آوریل 2024 میلادی منتشر شده، نام 73 مؤسسۀ ایرانی را در سیاهۀ مؤسسه‌های برتر آسیا منتشر کرده است. بر پایۀ این گزارش، دانشگاه صنعتی شریف در جایگاه نخست ملی و 56 آسیا جای گرفته است. جایگاه دو مؤسسۀ ایرانی نیز با عنوان «reporter» گزارش شده است. مؤسسه‌هایی که رتبه آسیایی آنها «reporter» است، آنهایی هستند که داده‌های خود را به «مؤسسه آموزش عالی تایمز» داده‌اند، ولی کمینه لازم برای به دست آوردن رتبه آسیایی را نداشته‌اند. در ویرایش پیشین این نظام رتبه‌بندی 65 مؤسسه از ایران در میان مؤسسه‌های برتر آسیا جای گرفته بودند. در نمودار یک، روند سالانۀ شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» گزارش شده است.

 

بر پایۀ نمودار یک، روند سالانۀ شمار مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» همواره رشد داشته است و در ویرایش 2024 به 73 مؤسسه رسیده است.

رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز»، مؤسسه‌های پیشرو آسیا را در پنج زمینۀ کیفیت پژوهش (با وزن 30 درصد)، محیط پژوهش (با وزن 28 درصد)، آموزش (با وزن 5/24 درصد)، صنعت (با وزن 10 درصد)، و چشم‌انداز جهانی (با وزن 5/7 درصد)؛ بر پایۀ 17 سنجۀ کمی ارزیابی می‌کند. در جدول یک، رتبه‌های ملی و آسیایی مؤسسه‌های ایرانی و در جدول دو، امتیاز آنها در شاخص‌های ارزیابی این نظام رتبه‌بندی آمده‌اند.

جدول 1. امتیاز کل و رتبۀ مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» در ویرایش 2024 میلادی

 

نام مؤسسه

امتیاز کل

رتبه ملی

رتبه آسیایی

دانشگاه صنعتی شریف

59.0

1

56

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

57.6

2

68

دانشگاه علم و صنعت ایران

56.4

3

79

دانشگاه تهران

51.9

4

100

دانشگاه صنعتی شیراز

48.1

5

118

دانشگاه تبریز

47.9

6

121

دانشگاه علوم پزشکی تهران

46.9

7

129

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

46.8

8

131

دانشگاه صنعتی اصفهان

46.7

9

133

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

46.2

10

136

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

45.3

11

143

دانشگاه علوم پزشکی ایران

44.1

12

154

دانشگاه شیراز

43.7

13

160

دانشگاه فردوسی مشهد

42.4

14

180

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی

38.641.5

15

201250

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

38.641.5

15

201250

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

38.641.5

15

201250

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

38.641.5

15

201250

دانشگاه کاشان

38.641.5

15

201250

دانشگاه ارومیه

38.641.5

15

201250

دانشگاه علوم پزشکی بابل

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی مازندران

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی قزوین

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

35.838.5

21

251300

دانشگاه محقق اردبیلی

35.838.5

21

251300

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

33.535.7

28

301350

دانشگاه علوم پزشکی کردستان

33.535.7

28

301350

دانشگاه صنعتی سهند

33.535.7

28

301350

دانشگاه شهید چمران اهواز

33.535.7

28

301350

دانشگاه صنعتی شاهرود

33.535.7

28

301350

دانشگاه اصفهان

33.535.7

28

301350

دانشگاه کردستان

33.535.7

28

301350

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

33.535.7

28

301350

دانشگاه یزد

33.535.7

28

301350

دانشگاه علوم پزشکی گیلان

31.633.4

37

351400

دانشگاه علوم پزشکی ایلام

31.633.4

37

351400

دانشگاه خوارزمی

31.633.4

37

351400

دانشگاه رازی

31.633.4

37

351400

دانشگاه سمنان

31.633.4

37

351400

دانشگاه گیلان

31.633.4

37

351400

دانشگاه مازندران

31.633.4

37

351400

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

31.633.4

37

351400

دانشگاه علوم پزشکی اراک

28.131.4

45

401500

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

28.131.4

45

401500

دانشگاه بوعلی سینا

28.131.4

45

401500

دانشگاه حکیم سبزواری

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

28.131.4

45

401500

دانشگاه لرستان

28.131.4

45

401500

دانشگاه خلیج فارس

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی قم

28.131.4

45

401500

دانشگاه شهید باهنر کرمان

28.131.4

45

401500

دانشگاه شهرکرد

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

28.131.4

45

401500

دانشگاه مراغه

28.131.4

45

401500

دانشگاه صنعتی ارومیه

28.131.4

45

401500

دانشگاه یاسوج

28.131.4

45

401500

دانشگاه علوم پزشکی زنجان

28.131.4

45

401500

دانشگاه علامه طباطبایی

24.128.0

60

501600

دانشگاه الزهرا (س)

24.128.0

60

501600

دانشگاه اراک

24.128.0

60

501600

دانشگاه ایلام

24.128.0

60

501600

دانشگاه علوم پزشکی سمنان

24.128.0

60

501600

دانشگاه شاهد

24.128.0

60

501600

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

24.128.0

60

501600

دانشگاه هرمزگان

24.128.0

60

501600

دانشگاه قم

24.128.0

60

501600

دانشگاه زنجان

24.128.0

60

501600

دانشگاه دامغان

14.724.0

70

601+

دانشگاه پیام نور

14.724.0

70

601+

دانشگاه بیرجند

14.724.0

70

601+

دانشگاه سیستان و بلوچستان

14.724.0

70

601+

مؤسسه آموزش عالی دانش‌پژوهان پیشرو

Reporter

Reporter

Reporter

دانشگاه صنعت نفت

Reporter

Reporter

Reporter

 

 

جدول 2. امتیاز مؤسسه‌های ایرانی در شاخص‌های ارزیابی نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز» در ویرایش 2024 میلادی

نام مؤسسه

امتیاز در سنجه‌های ارزیابی

کیفیت پژوهش

صنعت

چشم‌انداز

جهانی

محیط پژوهش

آموزش

دانشگاه صنعتی شریف

81.7

86.2

37

44

43.8

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

82.9

85.1

38.8

40.3

40.8

دانشگاه علم و صنعت ایران

82.6

73.9

24.3

45.2

39.8

دانشگاه تهران

79

60.5

33.6

32.6

42.7

دانشگاه صنعتی شیراز

78.7

32.6

33.7

27.9

44.5

دانشگاه تبریز

82.6

43.1

40.8

28.4

31.8

دانشگاه علوم پزشکی تهران

62.7

45.1

37.5

22.1

59.6

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

57.6

63.5

27.1

27.9

54.2

دانشگاه صنعتی اصفهان

71.5

75.2

33

32.1

25.5

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

92.7

28.4

25.3

26.1

25.7

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

74

29.9

30.2

18.3

51.8

دانشگاه علوم پزشکی ایران

58.4

39.1

38.3

19.9

58

دانشگاه شیراز

63

57.4

29.1

29.7

34.7

دانشگاه فردوسی مشهد

58.2

45.4

38.6

32.5

34.1

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی

64.1

26.7

26.9

23.9

36.7

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

67.6

17.4

25.3

18.3

39.7

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

67.7

34.8

35.7

25.5

27

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

65.4

28.5

29.7

17.8

41.9

دانشگاه کاشان

73.4

21.9

24.8

24.2

32.5

دانشگاه ارومیه

61.3

25.8

38

23.8

35.7

دانشگاه علوم پزشکی بابل

56.1

18

21

14.6

50.2

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

74.1

34.2

35.7

13.8

19

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

51.4

25.6

25.4

16.6

54.9

دانشگاه علوم پزشکی مازندران

54.9

28.1

24.7

15.1

53.1

دانشگاه علوم پزشکی قزوین

57.9

18.7

26.5

14.2

46.6

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

56.6

24.5

24.1

15.4

50

دانشگاه محقق اردبیلی

72

19.7

32.9

21.2

23.2

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

51.1

20.1

21.8

13.1

45.8

دانشگاه علوم پزشکی کردستان

51.5

18.8

27.9

13.7

49.1

دانشگاه صنعتی سهند

63

37.9

22.6

17.9

24.8

دانشگاه شهید چمران اهواز

37.3

51.8

27.2

23.5

35.5

دانشگاه صنعتی شاهرود

56.8

18.7

32.4

21

34.1

دانشگاه اصفهان

47.2

26.2

35.5

20.5

36.4

دانشگاه کردستان

65.5

19

35.9

17.9

20.2

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

56.6

17.8

25.2

14.4

42.5

دانشگاه یزد

48.4

39.4

36.1

21.1

30.3

دانشگاه علوم پزشکی گیلان

48.6

16.6

21.9

12.8

46

دانشگاه علوم پزشکی ایلام

53

17.2

23.4

14.6

37.1

دانشگاه خوارزمی

42.3

25

29.5

16.8

39.1

دانشگاه رازی

47.2

38.5

26.5

17.1

33.4

دانشگاه سمنان

54.3

18.4

22.4

15.6

37

دانشگاه گیلان

51.5

27.9

23.4

21.4

25.5

دانشگاه مازندران

40.5

24.7

32.1

23.1

33

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

33.3

27.9

34.9

24.3

40.5

دانشگاه علوم پزشکی اراک

49.6

18.9

21.2

12.4

38.1

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

59.3

19

27.9

18.7

17.9

دانشگاه بوعلی سینا

46.5

21.1

25.3

20.2

26.8

دانشگاه حکیم سبزواری

50.7

16.5

38

14.1

18.4

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

44.9

20.5

25.6

14.4

39.3

دانشگاه لرستان

48

18.3

25.7

13.6

32.8

دانشگاه خلیج فارس

44.4

28.8

38.2

17.2

21.5

دانشگاه علوم پزشکی قم

41.6

17.9

22.4

9

42.4

دانشگاه شهید باهنر کرمان

44.8

26.9

26.3

16.7

23.1

دانشگاه شهرکرد

55.2

17.9

22.1

16.5

23.4

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

46.9

17.3

20.6

12.8

40.6

دانشگاه مراغه

54.3

17.5

34

20.4

14.6

دانشگاه صنعتی ارومیه

59.7

16.6

27.7

20.5

13.7

دانشگاه یاسوج

50.3

20.1

22.4

17.8

17.7

دانشگاه علوم پزشکی زنجان

34.4

24.2

21.5

15.4

43.9

دانشگاه علامه طباطبایی

31.6

19

32.4

17.3

35

دانشگاه الزهرا (س)

29.6

19.6

31

18.6

30.4

دانشگاه اراک

35.2

20.1

26.3

13.7

23.4

دانشگاه ایلام

49.2

18.2

25.2

15.6

20.6

دانشگاه علوم پزشکی سمنان

35.2

16.2

29.1

12.8

30.6

دانشگاه شاهد

25.9

26.6

18.7

18.1

36.5

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

26.5

17.5

20.6

13

47.1

دانشگاه هرمزگان

38

22.8

26.4

17.3

29.6

دانشگاه قم

36.1

17.3

48.6

14.8

26.7

دانشگاه زنجان

45.5

21.5

27.3

15

20.6

دانشگاه دامغان

27.6

17.9

27.9

14

21.3

دانشگاه پیام نور

27.6

19.6

21.3

11.1

15.5

دانشگاه بیرجند

28

16.8

26.2

11.6

13.3

دانشگاه سیستان و بلوچستان

29.1

22.9

22.7

13.9

22.3

مؤسسه آموزش عالی دانش‌پژوهان پیشرو

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

دانشگاه صنعت نفت

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

Reporter

بر پایۀ ویرایش 2024 میلادی نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسۀ آموزش عالی تایمز»، «Tsinghua University» پیشگام است و «Peking University»، «National University of Singapore»، «Nanyang Technological University, Singapore»، «The University of Tokyo»، «University of Hong Kong»، «Shanghai Jiao Tong University»، «Fudan University»، «Zhejiang University»، و «Chinese University of Hong Kong» در جایگاه دوم تا نهم هستند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و بروزرسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد تا در زمینه‌های در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند. این گزارش نیز از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) است که به پایش و گزارشِ پیرامونِ 90 شاخص گوناگون از 55 نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد