Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@23:58:15 GMT

مناسب ترین رژیم غذایی برای نوزادان

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۵۱۴۴

مناسب ترین رژیم غذایی برای نوزادان

خبرگزاری میزان- تغذیه کودکان از جمله مهم ترین فاکتور ها برای رشد و نمو آنها به شمار می آید. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، تغذیه کودکان از جمله مهم ترین فاکتور ها برای رشد و نمو آنها به شمار می آید. کودکان در سنین پائین نیازمندند تا تمام مواد غذایی مورد نیاز از طریق تغذیه به آنها برسد. شیر مادر یک منبع بسیار کامل و مقوی است اما خوردن آن به تنهایی کافی نیست و لازم است تا از مواد دیگری هم استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با دکتر سلام همراه باشید.
کودک یک ساله به دلیل داشتن تحرک بالا به غذای مقوی‌تری نیاز دارد. غذای کودک یک ساله باید حاوی گروه‌های اصلی غذایی و ویتامین‌های ضروری باشد.

یک سالگی زمان تغییر در برنامه غذایی کودک است. در این سن است که او به دلیل فعالیت های بدنی بالایی که دارد به غذاهای مقوی احتیاج بیشتری پیدا می‌کند. بنابراین لازم است که توجه بیشتری به تغذیه او داشته باشید. غذای کودک در این سن کمی با قبل‌تر تفاوت پیدا می‌کند و باید تنوع کافی داشته باشد و بتواند دربرگیرنده ویتامین‌های مختلف باشد. در ادامه توصیه‌هایی برای تهیه کردن غذای کودک یک ساله را ارائه خواهیم کرد.

کودکان از سن یک سالگی به بعد دوران رشد را سپری می‌کنند، بنابراین نیاز به مقدار انرژی و پروتئین و سایر مواد مغذی با افزایش سن کودک بیشتر می‌شود. برای تامین کلیه مواد مغذی مورد نیاز کودکان، برنامه غذایی آنان باید شامل ترکیبی از مواد مغذی مختلف از ۴ گروه اصلی غذایی باشد. گروه‌های اصلی غذایی عبارتند از: گروه نان و غلات که انرژی و مقداری پروتئین مورد نیاز کودک را تأمین می‌کند – گروه شیر و لبنیات که کلسیم، فسفر و پروتئین را تامین می‌کند و برای رشد اسکلت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها لازمند – گروه گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ که پروتئین و سایر مواد مغذی مورد نیاز کودک را تامین می‌کند و برای رشد او لازم است و گروه سبزی‌ها و میوه‌ها که ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز کودک را تامین می‌کنند.

آشنایی کودک با غذای خانواده باید تدریجی باشد به طوری که بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی نیاز به تهیه غذای مخصوص و جداگانه برای کودک نباشد. کودکان در این سن رشد سریع دارند و مقاومت کافی در مقابل بسیاری از بیماری‌ها را هم ندارند و دندان‌هایشان نیز کامل نشده است. بنابراین باید در غذا دادن به آن‌ها، دو شرط اساسی زیر را رعایت کرد:

غذاهایشان کم حجم، پرانرژی و زود هضم باشد.
به دفعات زیاد در اختیار آنان قرار داده شود.

مواردی که باید در ارتباط با غذای کودک یک تا دو ساله در نظر گرفت:

علاوه بر استفاده از شیر مادر ، ۵ تا ۶ بار در شبانه روز به او غذا بدهید.

از پایان یک سالگی می‌توان سفیده تخم‌مرغ را به صورت کاملا پخته و سفت شده برای کودک از مقدار کم شروع کرد و به تدریج بر مقدار آن افزود تا به یک سفیده کامل برسد و سپس یک روز در میان می‌توان یک تخم‌مرغ کامل به کودک داد.

غلاتی که کودک قدرت جویدن آن ها را دارد مانند برنج به صورت کته های مختلف مخلوط با سبزی ها، حبوبات و گوشت های نرم به او بدهید.

اگر کودک مبتلا به یبوست است در تهیه سوپ او، علاوه بر سبزی ها (سیب زمینی، هویج، کدو، فلفل سبز، سبزی های برگی و …) از برگه هلو، زردآلو و آلو به مقدار کم استفاده کنید.

مصرف نمک را در غذای کودک محدود کنید.

غذای کودک را تمیز و کاملا پخته تهیه کنید و پس از خنک کردن به او بدهید.

به غذای کودک کمی روغن مایع یا کره اضافه کنید تا مقوی‌تر شود.

حداقل روزانه ۵ وعده غذا به کودک بدهید.

از تهیه غذاهای شور و پرادویه خودداری کنید و سعی کنید.

از سرخ کردن غذا به ویژه با حرارت زیاد و به مدت طولانی پرهیز کنید.

باقیمانده غذا را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنید.

برای آگاهی از غذای کودکان در سنین دیگر مقالات زیر پیشنهاد می‌گردد:

بهترین غذای کودک برای کودکان زیر یک سال

بهترین غذای کودک برای کودکان دو ساله تا سه ساله
دو نوع غذای کودک کامل و مقوی برای کودک یک ساله

سوپ سبزیجات

مواد لازم :

ران مرغ: یک عدد
برنج: دو قاشق سوپخوری
هویج: یک عدد
نخود سبز: دو قاشق سوپخوری
سیب زمینی: یک عدد کوچک
گوجه فرنگی: یک عدد کوچک
جعفری خرد شده: یک قاشق سوپخوری
نمک: مقداری

طرز تهیه:

ابتدا مرغ را به همراه برنج و هویج خرد شده و نخودسبز و گوجه‌فرنگی خرد شده می‌گذاریم با حرارت کم پخته شود.
وقتی نیم‌پز شد سیب زمینی خرد شده و جعفری را به آن اضافه می‌کنیم.
صبر می‌کنیم تا سوپ کاملا جا بیفتد و آماده خوردن شود.

یک عصرانه ساده و مقوی

مواد لازم:

سیب زمینی آب‌پز: یک عدد
تخم مرغ آب‌پز: یک عدد
نعناع خشک: به مقدار دلخواه
نمک: مقداری
کره: به مقدار لازم

طرز تهیه:

در ابتدا سیب زمینی و تخم مرغ آب‌پز را رنده می‌کنیم.
در مرحله بعد کره و نمک و نعناع خشک را به آن اضافه می‌کنیم.
مواد حاصل را به صورت توپک‌های کوچک (کمی بزرگ‌تر از فندق) گرد می‌کنیم.
در نهایت می‌توانید آن‌ها را در انواع پودرها مانند پودر گردو، پودر پسته، پودر نارگیل، پودر کنجد و … بغلتانید.

به هنگام غذا دادن به کودک به موارد زیر حتما توجه کنید:

– قبل از غذا دادن به کودک دست‌ها و صورت کودک را بشویید.
– آب و مایعات را با فنجان یا لیوان تمیز به کودک بدهید.
– در غذا دادن به کودک صبور باشید و آرام آرام به کودک غذا بدهید.
– از دادن تنقلات بی‌ارزش قبل از غذا و بین وعده‌ها به کودک خودداری کنید.
– در صورتیکه کودک تمایل به خوردن غذای خاصی ندارد هرگز او را مجبور به غذا خوردن نکنید و سعی کنید مزه آن را با کمی تغییر برای کودک خوشایندتر کنید.
– به کودک اجازه دهید غذا خوردن را خودش تجربه کند حتی اگر مقداری غذا هنگام خوردن ریخته شود و یا دست و لباس‌های خود را کثیف کند.
– مقدار غذای کودک برای هر وعده را با افزایش سن کودک بیشتر کنید.
– برای غذا خوردن کودک به او جایزه ندهید بلکه برای ترغیب او به غذا خوردن از طعم غذا تعریف کنید.
منبع: دکترسلامانتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۵۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد