Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام علی لاری‌زاده، قرآن‌پژوه و مدیر مسئول سابق شبکه رهیاب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به مناسبت شهادت امام هادی(ع) پیرامون این سوال که بی‌توجهی به اصلاح و هدایت فرد چه عواقبی خواهد داشت و با ذکر نمونه‌ای از این هدایت‌گری‌ها و دستگیری‌ها در تاریخ اظهار کرد: امام هادی(ع) مصداق بروز هدایت و هدایتگری بودند، روزی در مجلسی جوانی حضور داشت که متلک‌گو و اهل مسخره بازی بود، وقتی آن عظمت و جلال حضرت و سکوت مجلس را مشاهده کرد، مشغول شوخی و گفتن متلک و جوک شد و افراد را می‌‏خندانيد، حضرت خطاب به آن جوان فرمودند: اين چه کاری است که انجام می‏‌دهی؟ آيا با اين روش شادمان هستی؟ حال آن که از ياد خداوند متعال غافل شده‌‏ای! تو بعد از سه روز ديگر در میان اهل قبور و مردگان دفن خواهی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مصداق بارزی از تلاش امام هادی(ع) در جهت هدایت‌گری است.

وی با اشاره به این موضوع که سراسر قرآن یک چیز و آن هدایت است، افزود: خداوند در آیه 15 سوره مبارکه مائده می‌فرماید: «قَدْ جاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ كِتابٌ مُبِينٌ، يَهْدِي بِهِ اللَّهُ، از سوى خدا به سوى شما نورى و كتابى آشكار آمد، كه به سوى خدا راه مى‏‌نمايد»، غرض از سراسر قرآن يک امر و آن هدايت است و امام هادی(ع) نیز مصداق بارز این هدایت و هدایتگری است.

این قرآن‌پژوه گفت: هدايت عبارتست از دلالت و نشان دادن هدف، به‌وسيله نشان دادن راه، و اين خود يک نحو رساندن به هدف است که این كار خداست، چيزى كه وجود دارد این است که سنت خداوند متعال بر اين جريان يافته كه امور را از مجراى اسباب به جريان اندازد و در مسئله هدايت نیز وسيله‏‌اى فراهم می‌كند تا مطلوب و هدف براى هر كه او بخواهد روشن گشته، و بندگان در مسير زندگى به هدف نهايى خود برسند. بی‌توجهی به اصلاح و هدایت‌گری، نشان‌گر زوال امت است.

وی با اشاره به این مسئله که ائمه اطهار(ع) با کلام و رفتار خود مردم را با آموزه‌های خاندان پیامبر گرامی اسلام(ص) آشنا می‌کردند و اسباب هدایت را فراهم می‌نمودند گفت: مرحوم شيخ مفيد از محمدبن اسماعيل نقل کرده که امام حسن عسکری(ع) را نزد علی‌بن اوتاش (اوتامش) زندانی کردند و اين شخص سخت با آل محمد(ص) دشمن بود و با خاندان علی‌بن ابی‏‌طالب(ع) به خصوص خشونت به خرج می‌‏داد. به علی‌بن اوتاش دستور داده بودند که به حضرت اذيت و آزار برساند. بيش از يک روز از زندانی بودن حضرت نزد او نگذشت که در مقابل ايشان خاضع و فروتن گرديد و دقيقه‌‏ای از احترام حضرت فروگذار نمی‌کرد. وقتی که حضرت را آزاد کردند علی‌بن اوتاش بيش از همه به آل‏ محمد(ص) شناخت پيدا کرده و به ايشان معتقد شده بود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۶۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حب به اهل بیت موجب تقریب است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب،  ماموستا اقبال بهمنی امروز در جلسه تقریب با اشاره به شهدای تقریبی اظهار داشت: شهید دکتر رمضان البیوتی بهار امسال در سنگر محراب و منبر به شهادت رسیدند و از علمای تقریبی کشور سوریه بودند که کتاب‌ها و تألیفات زیادی در راستای وحدت جامعه اسلامی و مبارزه با افراطی گری داشتند.

وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت:  همیشه ارائه علم و دانش اگر با عشق و محبت توأم باشد بیشتر در دلها جا می گیرد به طوری که اکثر علمای ما تلاش کردند علم و دانش را در قالب شعر و ذوق و عشق و محبت و عرفان ارائه دهند.

تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام

ماموستا بهمنی در ادامه گفت: در مورد ابعاد تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، روایتی است که شخصی از حضرت فرمودند آیا نماز خواندن پشت سر عالم اهل سنت درست است یا نه؟ ایشان پاسخ دادند: اگر کسی پشت سر عالم اهل سنت نماز بخواند انگار پشت سر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نماز خوانده است.

تقریب از دیدگاه امام شافعی

وی  در ادامه به ابعاد تقریبی امام شافعی اشاره کرد و بیان داشت: حضرت امام شافعی هم دوره خلافت عباسیان بوده که تبلیغات زیاد و گسترده ای بر ضد اهل بیت علیه السلام می شد و هر کسی که به اهل بیت محبت نشان می داد به او می گفتند این فرد رافضی است و از دین خارج شده است این در حالی است که حضرت امام شافعی خیلی محبت به اهل بیت علیه السلام داشتند و ایشان در مقابل  کسانی که به او توهین می کردند می گفتند  اگر حب به اهل بیت پیامبر اکرم رافضی گری است پس به همه انسانها و جنها اعلام کنید که امام شافعی رافضی است این دیدگاه تقریبی است يعني حب به اهل بیت نباید باعث اختلاف باشد بلکه باید باعث تقریب باشد.

تقریب از دیدگاه مقام معظم رهبری

منتخب مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به دیدگاه تقریبی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: سالهای پیش سوالی از ایشان مطرح شد که آیا توهین کردن به امهات المومنین جایز است یا نه؟ در اینجا فتوایی از سوی مقام معظم رهبری صادر شد که توهین به زوجات پیامبر بزرگوار اسلام حرام شرعی است که این یک دیدگاه تقریبی است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • «با مردم»، نماهنگ جدید مهدی رسولی منتشر شد + دانلود
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • کارکنان عقیدتی سیاسی مسئول تقویت هدایت و معنویت هستند
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است