Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@08:03:48 GMT

سفر با نخستین کشتی اقیانوس‌پیمای کروز در قشم

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۰۴۳۵۲

سفر با نخستین کشتی اقیانوس‌پیمای کروز در قشم

اجتماع>سفر - همشهری آنلاین:
کشتی اقیانوس‌پیمای کروز "سانی" پس از حرکت از جزیره کیش در بندرکاوه جزیره قشم پهلو گرفت.

به گزارش ایسنا، این کشتی برای ارائه خدمات مناسب و فراهم کردن سفر دریایی ایمن برای گردشگران وارد آب‌های خلیج‌فارس شده است. سه هزار و 500 مترمربع فضای رستورانی، کافی‌شاپ، استخر و سونا، 2 سالن سینما، کتابخانه، اتاق مطالعه، سالن برگزاری همایش و اتاق بازی برای کودکان و آشپزخانه ایرانی برای پخت انواع غذاهای ایرانی از دیگر امکانات این کشتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشتی کروز "سانی" می‌تواند 150 خودروی سواری به همراه 30 کامیون و یا 250 خودروی سواری را جابجا کند. کشتی کروز «سانی» برای سفرهای کوتاه مدت چهار تا هفت روزه دریایی توسط کشور سوئد ساخته شده است.

مدیرکل دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور گفت: ورود چنین شناورهایی سبب توسعه سفرهای دریایی با ارائه خدمات مطلوب شود.

نادر پسنده افزود: تعامل سازنده بین سازمان بنادر و دریانوردی، منطقه آزاد کیش و قشم و بخش خصوصی یک‌بار دیگر ثابت کرد که کشتی‌هایی در این اندازه که یکی از بزرگ‌ترین و استانداردترین کشتی‌های مسافری کروز است را برای خدمات‌رسانی به هم‌وطنانمان می‌توان وارد آب‌های کشور کرد.

وی بابیان اینکه باید به بعد گردشگری دریایی بیش‌ازپیش توجه کرد، تصریح کرد: با ورود این کشتی‌ها، مردم کشورمان می‌توانند سفرهای دریایی ایمن داشته باشند و سبب توسعه سفرهای دریایی با ارائه خدمات مطلوب شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: این کشتی در حال حاضر مسافران را بین کیش و قشم جابه‌جا می‌کند اما در آینده‌ای نزدیک با حمایت‌هایی که از این خط می‌شود شاهد توسعه این خط در بین سایر بنادر کشور مانند بندر شهید باهنر، بوشهر و سایر نقاطی که مورد استقبال قرار بگیرد، خواهیم بود.

مدیرکل دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور در پایان گفت: مردم ثابت کرده‌اند هزینه‌های کیفیت را می‌پردازند و در صورت استقبال مردم از این کشتی، شناورهایی دیگر با ابعادی متفاوت و خدماتی بیشتر نیز تأمین خواهد شد تا با خیال راحت دل را به دریا زده و از این نعمت الهی بهره لازم را ببرند.

جزییات فنی از نگاه یک کارشناس

مدیر فنی کشتی گردشگری کروز افزود: کشتی سانی برای نخستین بار و به‌عنوان بزرگ‌ترین کشتی اقیانوس‌پیما وارد آب کشورمان شده است.

محمد جاویدپور در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مشخصات فنی این کشتی تصریح کرد: این کشتی طول 170 متر، عرض 23 متر، درفت 0.58 متر، چهار موتور هرکدام به قدرت 4400 کیلووات، سه ژنراتور اصلی با 5.8 مگابایت برق و دو شف ژنراتور دارد 4.4 مگابایت برق تولید و به‌هیچ‌وجه در هر شرایطی مشکل برق نداریم.

این کارشناس فنی با اشاره به اینکه 417 تخت و 114 کابین دارد، خاطرنشان کرد:370 مترمکعب آب شیرین مخازنش گنجایش دارد و 100 مترمکعب سوخت را در خود برای 11 هزار مایل دریانوردی را در خود جای می‌دهد.

مدیر فنی کشتی گردشگری کروز با اشاره به ملیت پالائو این کشتی و ثبت آن در بندر مالاکال در پایان خدمه این کشتی را از کشورهای سوئد، اوکراین و یونان دانست.

از فرماندهی این شناور به خود افتخار می‌کنم

کاپیتان یونانی کشتی گردشگری کروز گفت: توسعه گردشگری دریایی به حضور گردشگران خارجی در ایران کمک می‌کند.

یونس گردانس در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: از اینکه با این شناور به‌عنوان بزرگ‌ترین کشتی اقیانوس‌پیمای گردشگری به ایران سفرکرده‌ام، بسیار هیجان‌زده هستم.

وی ادامه داد: از فرماندهی این شناور به خود می‌بالم و افتخار می‌کنم و امیدوارم این سفر سبب افزایش سفرهای دریایی بزرگ‌ترین کشتی‌های جهان به کشور ایران شود.

این دریانورد باتجربه خاطرنشان کرد: ایران کشور زیبایی است و گردشگران زیادی برای ورود به آن ابراز علاقه کرده‌اند و امیدوارم راه‌اندازی خط‌های گردشگری دریایی بین ایران و سایر کشورهای جهان سبب افزایش حضور گردشگران خارجی به ایران شود.

باید زودتر از این‌ها شاهد راه‌اندازی چنین خط دریایی گردشگری بودیم

یکی از مسافرین این کشتی تفریحی با شگفت‌انگیز خواندن این سفر، گفت: شاید باید زودتر از این‌ها شاهد راه‌اندازی چنین خط دریایی گردشگری بودیم.

حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: شب هیجان‌انگیزی را در این کشتی سپری کردیم و شاید یکی از بهترین تجارب زندگی‌ام را گذارندم.

وی بابیان اینکه صنعت گردشگری دریایی در کشور مغفول مانده است، تصریح کرد: امیدوارم با اقدامات اینچنینی سبب رشد و توسعه صنعت گردشگری دریایی باشیم.

این گردشگر با اشاره به هزینه 500 هزارتومانی برای این سفر دو روزه از کیش به قشم و بالعکس، در پایان ابراز امیدواری کرد با توسعه ناوگان دریایی در زمینه جابه‌جایی مسافرین شاهد سفرهای دریایی به‌تمامی بنادر کشور با استفاده از شناورهای ایمن و مفرح باشیم.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۰۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی

دانش ما از اعماق اقیانوس‌ها اگر از دانش ما درباره دیگر سیارات منظومه شمسی کمتر نباشد، بیشتر هم نیست. ما بیش از ۸۰ درصد از مناطق آبی زمین را هنوز ندیده‌ایم و نقشه‌ای از آن‌ها نداریم. دریا‌ها و اقیانوس‌ها همچنان یکی از جبهه‌های ناشناخته علم هستند. به همین علت، تقریباً هر کاوش دریایی منجر به اکتشافات جدید و شگفت‌انگیزی می‌شود.

به گزارش دیجیاتو، در این مقاله، به معرفی برخی از حیرت‌انگیزترین اکتشافات دریایی در سال‌های اخیر می‌پردازیم. بسیاری از این اکتشافات درباره جانوران و گیاهان ساکن اعماق تاریک آب‌ها هستند. اما اکتشافات دریایی به گونه‌های حیات محدود نمی‌شوند. بسیاری از خصوصیات زیستگاه‌های آن‌ها، از ساختار‌های زمین‌شناسی بستر اقیانوس گرفته تا جریان‌های آب، همچنان راز‌هایی پنهان برای ما هستند.

گونه‌های جدید جانوران اعماق دریا

در فوریه سال ۲۰۲۴، گروهی از دانشمندان مؤسسه «اقیانوس‌شناسی اشمیت» به کمک ربات‌ها به کاوش کوه‌های دریایی جنوب شرقی اقیانوس آرام، در نزدیکی سواحل شیلی پرداختند. آن‌ها از یک ربات زیردریایی استفاده کردند که می‌تواند تا عمق ۴۵۰۰ متری آب برود. این ربات قابلیت نقشه‌برداری از بستر دریا را نیز دارد.

این ربات توانست از بیش از ۱۰۰ گونه پیش‌تر دیده‌نشده عکس‌برداری کند. این گونه‌ها متعلق به دسته‌هایی مانند مرجان‌های اعماق دریا، اسفنج‌های شیشه‌ای، توتیای دریایی، دوجورپایان و خرچنگ‌های اسکات بودند.

یک گونه خرچنگ اسکات

یک گونه ماهی ناشناخته از سرده Chaunax

یک گونه ماهی مرکب شلاقی بسیار نادر

در یکی از این تصاویر، یک ماهی قرمز درخشان از سرده Chaunax در عمق ۱۳۸۸ متری دیده می‌شود. تصویری از یک خرچنگ اسکات چشم‌تیله‌ای روی یک مرجان در عمق ۶۶۹ متری و نیز تصویری از یک ماهی مرکب شلاقی بسیار نادر در عمق ۱۱۰۵ متری نیز از دیگر تصاویر جالب این کاوش بودند.

کشف یک گونه جدید عروس دریایی در عمق ۷۰۰ متری

با پیشرفت ربات‌ها و وسایل کنترل از راه دور، کاوش‌های رباتیک روزبه‌روز رایج‌تر می‌شوند و اکتشافات دریایی هیجان‌انگیزتری انجام می‌دهند.

در سال ۲۰۲۱، دانشمندان اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) یک گونه ناشناس عروس دریایی را در عمق ۷۰۰ متری کشف کردند. این جانور دایره‌ای و قرمز متعلق به رسته Poralia است.

خوک باربی در اقیانوس آرام

اخیراً پژوهشگران موزه تاریخ طبیعی بریتانیا به بررسی گونه‌های ساکن عمق ۴۰۰۰ متری مناطق شرقی و گرمسیری اقیانوس آرام پرداختند.

در این کاوش، گونه‌های عجیب و ناشناخته‌ای کشف شدند. یکی از جالب‌ترین این گونه‌ها، یک خوک دریایی ناشناس بود که رنگ صورتی گرم و پا‌هایی کوچک داشت. آن‌ها این جانور ناشناس را «خوک باربی» نامیده‌اند.

جانوران ترسناک اعماق اقیانوس

هرقدر از سواحل و سطح دریا فاصله بگیریم، جانوران عجیب‌تر و ترسناک‌تری را می‌بینیم. در سال ۲۰۲۲، دانشمندان مؤسسه پژوهشی موزه ویکتوریای استرالیا توانستند در نقاط دوردست اقیانوس هند تعداد فراوانی از این جانوران را کشف کنند. بسیاری از این ماهی‌ها احتمالاً گونه‌هایی جدید و ناشناس هستند که در عمق پنج کیلومتری و در نزدیکی آتشفشان‌های بستر دریا زندگی می‌کنند.

در میان این گونه‌های ناشناس، یک مارماهی کور با پوست ژلاتینی وجود داشت که برخلاف اکثر ماهی‌های تخم‌گذار، ماهی‌هایی جوان می‌زاید. یکی از نکات جالب این مارماهی چشمان تکامل‌نیافته آن است.

گوی طلایی مرموز

در سپتامبر ۲۰۲۳، پژوهشگران NOAA یک گوی طلایی مرموز را در عمق ۳۳۰۰ متری خلیج آلاسکا یافتند. تحلیل‌های اولیه نشان می‌داد که این گوی طلایی منشأ زیستی دارد. آن‌ها با استفاده از یک دستگاه کنترل از راه دور این گوی طلایی را از محل خود برداشتند.

عرض این شیء ۱۰ سانتی‌متر بود و ظاهراً به یک سنگ چسبیده بود. وقتی دانشمندان آن را از سنگ جدا کردند، گوی ذوب شد و یک حالت خمیری پیدا کرد.

دانشمندان درباره ماهیت این گوی اختلاف‌نظر دارند؛ برخی آن را پوسته یک تخم می‌دانند و برخی می‌گویند که یک نوع اسفنج است. رنگ این گوی نیز یک راز است. از آنجایی‌که نور طبیعی به این عمق نمی‌رسد، تعیین این که چرا جانداران رنگ‌های مختلف دارند، دشوار است.

بزرگ‌ترین گیاه دنیا

در سال ۲۰۲۲، دانشمندان دریافتند که علف‌های دریایی در بستر خلیج کوسه در استرالیا درواقع یک گیاه است. این گیاه که «پوزیدونیا استرالیایی» یا علف هرز نواری نام دارد، مساحتی به وسعت ۲۰۰ کیلومتر مربع را پوشانده است.

کلان‌شهر ماهی‌ها

در سال ۲۰۲۲، دانشمندان در اعماق دریا در نزدیکی ساحل قطب جنوب، ناحیه‌ای شامل ۶۰ میلیون لانه یخ‌ماهی کشف کردند. این لانه‌ها ناحیه‌ای به بزرگی یک شهر کوچک را می‌پوشانند و در نقطه‌ای قرار گرفته‌اند که ماهی‌ها بتوانند از یک جریان آب گرم بهره‌مند شوند.

کشف ده‌ها هزار آتشفشان در اعماق دریا

در سال ۲۰۲۳، پژوهشگران یک نقشه جامع از بیش از ۱۹۰۰۰ آتشفشان اعماق دریا‌ها منتشر کردند که بسیاری از آن‌ها اخیراً کشف شده‌اند. داده‌های ماهواره‌ای و همچنین داده‌های کشتی‌ها و زیردریایی‌های پژوهشی به کشف این آتشفشان‌ها کمک کرده است. پژوهشگران می‌گویند که احتمالاً هزاران ساختار مشابه ناشناخته در بستر اقیانوس‌ها وجود دارد.

بسیاری از این آتشفشان‌ها همچنان فعال هستند و گرما و مواد مغذی وارد محیط دریا می‌کنند. به همین علت، معمولاً کاوش‌های اعماق دریا‌ها در نقاط آتشفشانی منجر به کشف زیستگاه‌هایی بسیار غنی و متنوع می‌شود.

کشف فسیل بزرگ‌ترین حیوانی که تابه‌حال روی زمین زیسته است

در سال ۲۰۲۳، باستان‌شناسان فسیل یک جانور غول‌پیکر به نام «پروکتوس کولوسوس» (Perucetus colossus) را در صحرای پرو کشف کردند که زمانی در دریا‌ها می‌زیست.

این فسیل ۴۰ میلیون سال قدمت دارد و متعلق به یک جانور دریایی است که احتمالاً تا ۲۰۰ تن وزن داشت. پروکتوس متعلق به یک گروه منقرض‌شده از نهنگ‌ها به نام باسیلوسورید‌ها (Basilosuarids) است. این حیوان سنگین‌ترین حیوان کشف‌شده تا به امروز است.

دیگر خبرها

  • یمن: با آتش بازی نکنید؛ خیلی بیشتر از آن‌چه که فکر می‌کنید سلاح داریم
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • شاهکار دیگر ارتش یمن در دریای سرخ و اقیانوس هند
  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد