Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:25:10 GMT

ارائه برخی رشته‌ها به‌صورت مجازی در سال تحصیلی آینده

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۰۷۵۵۶

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با تشریح برنامه‌های این دانشگاه به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، از تجلیل از 27 استاد نمونه آموزشی و 9 استاد بازنشسته این دانشگاه در روز 11 اردیبهشت‌ماه خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالله پارسا در نشست خبری هفته سرآمدی آموزش که امروز نهم اردیبهشت‌ماه در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این نشست، اطلاع‌رسانی درباره برنامه‌های دانشگاه در هفته سرآمدی آموزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در سال‌های گذشته تحت عنوان هفته معلم برنامه‌های مختلفی در دانشگاه برگزار می‌شد.

27 استاد نمونه آموزشی تجلیل می‌شوند

وی افزود: امسال به‌صورت کشوری دهه‌ای تحت عنوان دهه سرآمدی آموزش از سوم تا 12 اردیبهشت‌ماه تعریف شده است. در روز دوشنبه یازدهم اردیبهشت‌ماه در سالن شهید مطهری دانشکده علوم مراسم تجلیل و تقدیر از استادان نمونه آموزشی، اساتید بازنشسته دانشگاه و گروه‌های ممتاز آموزشی برگزار می‌شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: در سه سال اخیر دانشگاه با یک برنامه و دستورالعمل مدون که مصوبه شورای آموزشی دانشگاه است، تعدادی از اعضای هیأت‌علمی به‌عنوان استاد نمونه آموزشی معرفی می‌شوند. براساس روال گزینش، در گروه‌ها و دانشکده‌ها براساس شاخص‌های تعریف‌شده عمدتاً شامل ارزشیابی دانشجویان، مدیران گروه، معاونان آموزشی دانشکده‌ها و رؤسای دانشکده‌ها، اساتید برتر انتخاب می‌شوند.

پارسا گفت: بر اساس این شاخص‌ها چهار درصد از اعضای هیأت‌علمی هر دانشکده به‌عنوان استاد نمونه آموزشی معرفی می‌شوند. تمام شاخص‌های گزینش افراد مربوط به فعالیت‌های آموزشی اعضای هیأت‌علمی است؛ در واقع صلاحیت‌های معلمی و حرفه‌ای افراد ملاک انتخاب هستند، نه فعالیت‌های پژوهشی اعضای هیأت‌علمی.

وی با بیان اینکه در مراسم روز دوشنبه هفته جاری از 27 استاد نمونه آموزشی دانشگاه تقدیر می‌شود، ادامه داد: علاوه بر این افراد 9 عضو هیأت‌علمی نیز که در سال 95 بازنشسته شده‌اند، تجلیل می‌شوند و امسال برای دومین سال گروه آموزشی ممتاز نیز انتخاب می‌شود. امسال در مجموع چهار گروه آموزشی به‌عنوان گروه آموزشی ممتاز بر اساس حدود 40 شاخص مصوب شورای آموزشی دانشگاه، انتخاب می‌شوند.

برنامه‌های دهه سرآمدی آموزش

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: در طول دهه سرآمدی آموزش برنامه‌های مختلف دیگری مانند برگزاری کارگروه‌ها، میزگردها، پنل‌های بحث و گفت‌وگو، سخنرانی‌ها و ارائه یافته‌ها و آراء و نظرات همکاران حول محور آموزش برگزار می‌شود. هم‌اکنون نیز در دانشکده علوم تربیتی یک پنل علمی که به بررسی وضعیت آموزش عالی در کشور می‌پردازد،‌ با حضور برخی اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان دانشگاه در حال برگزاری است.

پارسا تصریح کرد: فردا 2 پنل در دانشکده علوم در حوزه روش‌های مؤثر آموزش فیزیک و شیمی برگزار می‌شود. در سایر دانشکده‌ها نیز به تناسب دانشکده کارگاه و پنل‌های مختلفی در طول 2 روز در نظر گرفته شده است.

دانشگاه در تلاش برای ارتقا به سطح یک

وی گفت: بر اساس تقسیم‌بندی‌هایی که به‌صورت آزمایشی در وزارت انجام شده، دانشگاه شهید چمران جزو دانشگاه‌های سطح 2 رتبه‌بندی شده است. دانشگاه تلاش‌های زیادی کرده و برنامه‌های مختلفی ارائه داده است که با ساماندهی این برنامه‌ها، به سطح یک ارتقا پیدا کند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: ایجاد بانک اطلاعاتی درباره فعالیت‌های آموزشی، آمار اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان، توسعه فضاهای آموزشی دانشگاه و طرح‌های عمرانی، اصلاح هرم اعضای هیأت‌علمی و جذب دانشجویان خارجی مجموعه شاخص‌هایی هستند که وزارت‌خانه بر اساس آن دانشگاه‌ها را ارزیابی می‌کند.

پارسا در خصوص پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه گفت: در سال گذشته در مجموع حدود 70 دانشجو که عمدتاً از کشور عراق بودند، در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تقاضای تحصیل در دانشگاه را داشتند. این افراد باید ابتدا یک دوره 6 ماهه زبان فارسی را در مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه، بگذارند؛ اغلب این افراد هم‌اکنون در این مرکز مشغول به تحصیل هستند.

ارائه برخی رشته‌ها به‌صورت مجازی در سال 97 – 96

وی درباره فعالیت‌های دانشگاه شهید چمران برای ارتقاء کیفیت آموزشی در این دانشگاه گفت: یکی از کارهای ما هوشمندسازی کلاس‌های درس بود، اما یکی از اقدامات معمول سالانه ارتقاء مهارت‌های حرفه‌ای و معلمی اعضای هیأت‌علمی است. همچنین دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی حول موضوعاتی مانند روش‌های تدریس، ارزیابی و طراحی درس و تولید محتوای آموزشی برگزار می‌شود؛ چرا که این موارد مهارت‌های عمومی هستند که هر معلمی باید آن‌ها را داشته باشد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به برگزاری کارگاه‌هایی در خصوص روش‌های تدریس و روش‌های نوین آموزشی، افزود: وقتی از روش‌های نوین آموزشی صحبت می‌کنیم بخشی از این مساله شامل مشارکت دادن دانشجویان در کلاس درس، فراهم ساختن زیرساخت‌ها، هوشمندسازی کلاس درس، فراهم‌سازی مرکز آموزش‌های مجازی و ... است. مرکز آموزش‌های مجازی دانشگاه نیز راه‌اندازی شده است و در سال 97 – 96 آمادگی آن را داریم تا برخی رشته‌ها را به‌صورت کاملاً مجازی ارائه دهیم.

دانشکده معماری سال آینده راه‌اندازی می‌شود

پارسا تصریح کرد: در حال حاضر 580 عضو هیأت‌علمی در دانشگاه داریم که بیش از 50 درصد از این افراد دارای مرتبه علمی دانشیار یا بالاتر هستند. نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه به طور میانگین تقریباً یک به 26 و در حوزه تحصیلات تکمیلی نیز حدود یک به هشت است. البته شاخص مطلوب برای کشور ما یک به 18 یا یک به 20 و در حوزه تحصیلات تکمیلی نیز یک به 6 است که فاصله ما با این عدد فاصله جدی نیست.

وی گفت: دانشکده معماری دانشگاه بیش از 75 درصد پیشرفت داشته است و سال آینده راه‌اندازی می‌شود. دانشکده پتروشیمی و علوم زمین و مرکز تحقیقات نفت و حفاری دانشگاه نیز در حال ساخت هستند. دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه نیز در حال برنامه‌ریزی است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: در مجموع حدود 15 هزار دانشجو در دانشگاه وجود دارد که حدود چهار هزار نفر از آن‌ها در دوره‌های تحصیلات تحصیلی و از این تعداد یک هزار نفر نیز دانشجوی دکتری هستند. 53 گروه آموزشی در دانشگاه وجود دارد. همچنین 54 رشته کارشناسی، 130 رشته کارشناسی ارشد و 74 رشته دکترا در دوره‌های روزانه و شبانه در دانشگاه وجود دارد. در پردیس بین‌المللی دانشگاه نیز برای پذیرش دانشجو در 45 رشته کارشناسی ارشد و 18 رشته دکترا مجوز داریم که برخی از این رشته‌ها فعال و برخی غیرفعال هستند.

ظرفیت‌ پیشنهادی برای پذیرش امسال

پارسا در خصوص ظرفیت پذیرش این دانشگاه در کنکور سال 96 گفت: ظرفیت پیشنهادی ما به سازمان سنجش برای مقطع کارشناسی 2 هزار و 300 نفر، برای کارشناسی ارشد بیش از یک هزار نفر، برای دکترای تخصصی بیش از 225 نفر و در رشته دکترای عمومی دامپزشکی نیز حدود 120 نفر ما بوده است. البته این ظرفیت‌ها پس از نهایی شدن پذیرش‌ها کاهش پیدا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۷۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب

دانشگاه شیراز که پیش‌تر دانشگاه پهلوی نام داشت، یکی از دانشگاه‌های مادر، جامع و دولتی ایران است که در سال ۱۳۲۵ در شیراز تاسیس گردید.

به گزارش انتخاب، دانشگاه شیراز با تأسیس دانشکده فنی با هدف آموزش متخصصان علوم پزشکی با یک برنامه چهار ساله در سال ۱۳۲۵ تأسیس شد. در ابتدا مؤسسه عالی بهداشت نامیده شد، در سال ۱۳۲۹ به یک دانشکده پزشکی تبدیل شد. در سال ۱۳۳۲ آموزشکده پرستاری نمازی و دانشکده‌های کشاورزی و هنر و علوم تأسیس شد.

با افزودن دانشکده مهندسی و دانشکده دامپزشکی در سال ۱۳۳۳، به وضعیت دانشگاه ارتقاء یافت و دانشگاه پهلوی نامیده شد. سپس دانشکده دندانپزشکی در سال ۱۳۴۸، دانشکده تحصیلات تکمیلی و کالج الکترونیک در سال ۱۳۴۸، و دانشکده‌های حقوق و آموزش در سال ۱۳۴۹ به دانشگاه اضافه شدند. در سال ۱۳۳۹، شاه، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا، گیلورد هارول را دعوت کرد تا به ایران بیاید و مؤسسات آموزش عالی ایران را بازرسی کند.

هارول به درخواست شاه گزارشی را با عنوان الگویی برای یک دانشگاه جدید در ایران تهیه کرد و شاه متعاقباً تصمیم گرفت که دانشگاه پنسیلوانیا به دولت ایران در تبدیل دانشگاه شیراز به تنها نهادی در ایران که بر اساس سبک آمریکایی برای تحصیلات در مقاطع بالاتر کمک کند.

دیگر خبرها

  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • (عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه