Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@02:25:11 GMT

حاشیه رودخانه تالار قائم شهر منطقه گردشگری می شود

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۱۵۹۱۶

حاشیه رودخانه تالار قائم شهر منطقه گردشگری می شود

قائم شهر- نمایندگان مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی استفاده از فضای پیرامونی رودخانه تالار برای مقاصد گردشگری را از مطالبات مهم مردم منطقه ذکر و خواستار سرمایه گذاری بخش خصوصی به ویژه شهرداری ها و دهیاری ها با هماهنگی آب منطقه ای استان شدند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی آب منطقه ای مازندران، در دومین نشست مشترک مدیران ارشد آب منطقه ای مازندران و شهرداری زیراب که با حضور نمایندگان مردم قائم شهر، سوادکوه، سیمرغ و جویبار در مجلس شواری اسلامی برگزار شد، بر آزاد سازی حریم و بستر رودخانه تالار به ویژه از محدوده دوآب تا شهر کیا کلا و ساماندهی آن در بازه های شهری و غیر شهری تاکید شد و نمایندگان مردم قائم شهر از توافق اولیه آب منطقه ای مازندران با شهرداری های سوادکوه در خصوص آزادسازی حریم و بستر تالار حمایت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست طرفین جلوگیری از توسعه ساخت و ساز در حریم و بستر تالار، انتفاع از بستر برای ایجاد فضای سبز و گردشگری و سازه های سازگار با اکوسیستم رودخانه ایی به ویژه در محدوده بازه های شهری را امری ضروری دانستند و خواستار مبادله تفاهم نامه و قرارداد جداگانه بین آب منطقه ای و شهرداری ها و دهیاری ها با حفظ مالکیت حکومت و با رعایت ضوابط و مقررات قانونی و فنی در بازه های مسکونی شدند.

همچنین در این جلسه بر حفظ حقوق اشخاص و مجاورین رودخانه تاکید و مقرر شد با توجه به تغییرات مورفولوژی رودخانه در صورت تامین شرایط آبگذری سیلاب به خصوص در نقاط آسیب پذیر حد بستر و حریم تعیین و اعلام عمومی شده مجددا بازنگری شود.

نمایندگان مردم قائم شهر و سوادکوه استفاده از فضای پیرامونی رودخانه تالار برای مقاصد گردشگری را از مطالبات مهم مردم منطقه ذکر کردند و خواستار سرمایه گذاری بخش خصوصی به ویژه شهرداری ها و دهیاری ها با هماهنگی آب منطقه ای استان شدند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۵۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون

  تالاب بین‌المللی هامون سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریای خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است مدت‌ها این دریاچه محل زندگی انواع موجودات و پرندگان مهاجر بوده؛ ولی چند سالی است که آب به دلیل بدعهدی افغانستان به دریاچه نمی‌رسد و دیگر خبری از آن آب و آبادانی سابق نبود.

 وسعت دریاچهٔ هامون در زمان پرآبی ۵ هزار و ۶۶۰ کیلومترمربع است که از این مقدار ۳ هزار و ۸۲۰ کیلومترمربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است. با این اوصاف، دریاچهٔ هامون وابسته به رودخانهٔ هیرمند است و این وابستگی باعث شده تا هرگونه نوسانات در میزان آب آن، مشکلاتی را برای کل سیستم به وجود آورد.
 
 مهدی امیری، رئیس اداره محیط‌زیست زابل  بیان کرد: تالاب بین‌المللی هامون یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر آبزی، کنار آبزی و خشکی زی محسوب می‌شود؛ بنابراین بسیاری از گونه‌های پرندگان با خاستگاه‌های متفاوت و گونه‌های زیادی از پرندگان در معرض خطر در این منطقه جهت زمستان‌گذرانی و جوجه‌آوری می‌کردند.

 وی افزود: بعد از چندین سال خشکسالی‌های در حوزه سیستان این موضوع باعث گردید، تالاب بین‌المللی هامون دچار بحران بی‌آبی و تغییر مسیر پرندگان به مکان‌های دیگر شود.

 امیری با اشاره به ورود سیلاب به منطقه سیستان و تالاب بین‌المللی هامون تأکید کرد: امسال با ورود آب به تالاب هامون شاهد بازگشت پرندگان به ذخیره‌گاه زیست‌کره هامون هستیم و امیدوارم با تداوم آب ورودی به حوزه سیستان شاهد ماندگاری هر چه بیشتر پرندگان و تخم‌گذاری پرندگان مهاجر در بستر تالاب باشیم.

 رئیس محیط‌زیست زابل تصریح کرد: این اداره در سال‌های اخیر اقدام به گودبرداری مکان‌های در بستر تالاب نموده تا با ورود آب به تالاب و پر شدن این گودال‌ها شرایط برای ماندگاری پرندگان مهاجر و حیات‌وحش موجود در پناهگاه حیات‌وحش بیشتر شود.

 امیری افزود: اکنون شاهد حضور پرندگان آبزی مهاجری همچون فلامینگو، اگرت، چوب‌پا پرستو دریایی و انواع پرندگان کنار آبزی از خانواده آبچلیک و سلیم‌ها در بستر تالاب هستیم.

 این مقام مسئول خاطرنشان کرد: و یکی از کانون‌های بحرانی گردوغبار در بستر تالاب هامون جنگل بش دلبر است که این اداره جهت تثبیت گردوغبار در این نقطه برنامه مرطوب‌سازی آن را به‌وسیله ایجاد کانال آبرسانی و پمپاژ آب به نقاط بحرانی آن را دارد.

 رئیس اداره محیط‌زیست زابل ادامه داد: با ورود سیلاب به تالاب هامون بهترین فرصت است که اقدام به مرطوب‌سازی بستر تالاب و رساندن آب به مناطق مستعد گردوغبار و کانون‌های بحرانی شناسایی شده نمایم.

 وی افزود: باتوجه‌به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده‌اند. برخی از این‌گونه‌ها به‌صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولیدمثل به تالاب هامون رسیده‌اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم‌اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • خودداری شهروندان خوزستانی از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه ها
  • ضرورت تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • افزایش ارتفاع تأسیسات شهری در پروژه قائم-رحمت-احمدی
  • سازمان آب وبرق : مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌ های دز و کارون اجتناب کنند
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • کشف یک جسد با دست‌ و پای بسته در شهرستان اردل
  • هشدار رهاسازی آب سد سفیدرود در گیلان