Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- دو کتاب «تغيير فرهنگي و زندگي هر روزه» و «انسان شناسي فرهنگي شهر تهران» توسط اداره کل مطالعات اجتماعي و فرهنگي منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، رسول بابايي مديرکل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران ضمن اعلام اين خبر افزود: کتاب تغيير فرهنگي و زندگي هر روزه به بررسي تاثيرات مدرنيته متاخر بر فرهنگ زندگي مردمان مدرن مي پردازد که مهمترين ويژگي آن ، تضعيف قيد و بندها و کنترل هايي است که ساختار زندگي عادي را تعيين مي کنند و بي اعتنايي به عرفهاي اخلاقي در جوامع غربي نمونة بارز آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: به عبارت ديگر، الگوي تار و پودِ کنترل و نظمي که زندگي هر روزه در آن پيچيده شده است تغيير کرده ،ولي از ميان نرفته است و آنچه مي بينيم ، جابجايي ميان سيطرة اخلاق و قواعد اخلاقي برخاسته از دين يا جامعه، با سيطرة عقلانيتي است که بر منطق توليد و روابط توليد مبتني است. بنابراين سوغاتِ مدرنيته آزادي نيست ، بلکه عقلانيت مبتني بر روابط توليد است که به جاي آزادي، سرگشتگي مي آورد.
به گفته بابايي، فرهنگ و زندگي مدرن، تغيير فرهنگي، تاثير تغيير، مدرنيته و مدرن سازي، مصادره فرهنگ مادي، نظم عمومي و.... از ديگر مباحث کتاب حاضر است.
وي خاطرنشان کرد: اين کتاب در 289 صفحه و شامل 9 فصل در قطع رقعي توسط اداره کل مطالعات اجتماعي و فرهنگي منتشر شده است.
مديرکل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران افزود: کتاب انسان شناسي فرهنگي شهر تهران از دل يک پروژه مطالعاتي با رويکرد انسان شناختي و مبتني بر روش کيفي بيرون آمده است؛ روشي که تفاوت هايي بنيادين با روش کمي دارد و نبايد با مفاهيم و ارزش هاي آن مورد بررسي قرار گيرد.
به گفته بابايي، در اين کتاب، شهر تهران به 10 حوزه مفهومي مجزا از جمله: تاريخ، فضا، زمان، محيط زيست، اقتصاد، قدرت، هويت، نشانه، آسيب و بازنمايي تقسيم شده و در هر کدام مهمترين مسائل آن حوزه به بيان و تحليل در آمده است. در فصل نهايي اين کتاب تلفيقي از حوزه‌هاي تفکيک شده ارائه شده تا مخاطبان بتوانند به عنوان يک اصل روشي، رويکرد کل گرايانه انسان شناسي را درک کنند.
وي همچنين افزود: روش کيفي همه پژوهش ها و فصول در کتاب حاضر از روش اتنوگرافي به عنوان روش اصلي انسان شناسي استفاده شده است. و برنده نخستين جشنواره بين المللي پژوهش هاي شهري تهران شده است.
مديرکل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران خاطرنشان کرد: اين کتاب در 516 صفحه و شامل 10 فصل در قطع رقعي توسط اداره کل مطالعات اجتماعي و فرهنگي منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۹۹۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز،‌ بنابر اعلام دانشمندان، دست چپ این زن زیر سرش حلقه شده و سنگی زیر سرش گذاشته شده بود که احتمالا به عنوان بالشتک در آن جا قرار داشته است.

دانشمندانی که بقایای او را مطالعه می‌کردند با قرار دادن استخوان‌های جمجمه موفق به بازسازی چهره این زن شدند.

بقایای استخوانی این زن نئاندرتال چهل و چند ساله که اصطلاحا «شانیدر زی» (Shanider Z) نام گرفته است، در سال ۲۰۱۸ در غاری در کوه‌های زاگرس عراق کشف شده بود.

اولین حفاری‌ها در سال ۱۹۶۰ در این نقطه انجام گرفته بود و باستان‌شناسان در آن زمان بقایای تعدادی نئاندرتال را به دست آورده بودند. با این حال اما حدود پنج دهه طول کشید تا تیمی از دانشگاه‌های کمبریج و لیورپول، پس از رفع موانع عمدتا سیاسی، بتوانند به محل کوه‌های زاگرس در شمال عراق بازگردند و بقایای شانیدر زی را در همان محل کشف کنند.

جمجمه «شانیدار زی»، که تصور می‌شود بهترین کشف از نئاندرتال‌ها در این قرن است، تا حدی له شده که محققان احتمال می‌دهند این اتفاق در اثر ریزش سنگ نسبتاً بلافاصله پس از مرگ او رخ داده باشد.

قد این نئاندرتال باستانی حدود ۱.۵ متر تخمین زده شده و تجزیه و تحلیل استخوان‌های او نشان می‌داد که در میانه دهه چهارم زندگی درگذشته است. پروفسور گریم بارکر، از مؤسسه تحقیقات باستان‌شناسی مک‌دونالد کمبریج که کاوش در غار شانیدر را رهبری کرده است، گفت: «هیچوقت انتظار نداشتم که نئاندرتال‌های بیشتری را در این غار کشف کنیم».

وی اضافه کرد: «ما در اصل می‌خواستیم به منظور یافتن پاسخ برای چرایی مرگ نئاندرتال‌ها، تاریخ تدفین‌های قدیمی را بررسی کنیم».

کد خبر 849006 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی خبر مهم انسان

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • عادی‌سازی بی‌حجابی شبیخون فرهنگی
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران