Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به وضعیت تالابها گفت: هورالعظیم که زمانی خشک بود و تبدیل به تهدیدی برای استان خوزستان شده بود اما امروز احیاء شده است.

به گزارش مشرق، معصومه ابتکار امروز در مراسم رونمایی از سند ملی اشتغال سبز که با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد با اشاره به اینکه مدارس طبیعت به عنوان یکی از پتانسیل‌های ایجاد مشاغل سبز است، اظهار کرد: اگر تا پایان برنامه ششم توسعه طبق روند کنونی در این مسیر گام برداریم، بیش از یک هزار مدرسه طبیعت در کشور تاسیس خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدارس طبیعت با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و رویکرد فرهنگی و اشتغال در کشور ایجاد شده است و در این زمینه، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و وزارت آموزش و پرورش همکاری خوبی دارند.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه سند ملی اشتغال سبز با همکاری وزارت کار و اتاق بازرگانی ایران تهیه شده است، تصریح کرد: این سند به دنبال تاکید رئیس‌جمهور بر محیط زیستی بودن دولت تدوین شده است.

ابتکار اشاره‌ای هم به موضوع قرق‌های اختصاصی به عنوان یکی دیگر از زمینه‌های اقتصاد سبز داشت و افزود: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه در حال رشد است و ما تنها دستورالعمل آن را تدوین کردیم.

وی با اشاره به فعالیت کنونی چند قرق اختصاصی موفق در کشور با سرمایه‌گذاری کامل بخش خصوصی خاطرنشان کرد: تاکید سازمان حفاظت محیط زیست در موضوع قرق اختصاصی، ایجاد و توسعه اشتغال برای جوامع محلی است و اصرار داریم که در چارچوب ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست، این قرق‌ها منافعی برای جوامع محلی داشته باشند که البته در حال حاضر پیشنهادات متعددی برای ایجاد قرق‌های جدید داریم.

رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: در بحث حمایت از پرورش حیات وحش هم تقاضا زیاد داشتیم که در نظر داریم بر اساس ضوابط محیط زیستی سازمان این بخش نیز فعال شود.

ابتکار تاکید کرد: ایران کشوری است که شکار غیرقانونی دارد، نابودی گونه‌های حیات وحش مانند شیر ایرانی را داشته از این رو برای تمام استان‌ها برنامه حفاظت حیات وحش تهیه شد که یکی از مولفه‌های مهم این برنامه مشارکت جوامع محلی، اهالی بومی و سازمان های مردم نهاد است.

وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر استفاده از پتانسیل بخش خصوصی گفت: بر این اساس در به روی بخش خصوصی برای ورود به مقوله محیط زیست باز شده است همچنین شرکت‌های بیمه‌ای نیز وارد میدان شده‌اند و اکنون پلنگ و یوزپلنگ را بیمه کرده‌اند.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه طبیعت و محیط زیست ایران با وجود همه اقدامات صورت گرفته شرایط شکننده‌ای دارد، اظهار کرد: هر تالابی که خشک شده مشاغلی از بین رفته است و هر تالابی که در این دوره احیاء شده امید و کشاورزی سازگار با محیط زیست را زنده کرده است. هورالعظیم که زمانی خشک بود و تبدیل به تهدیدی برای استان خوزستان شده بود اما امروز احیاء شده است و صیادها، گاومیش داری‌ها، نی‌داری‌ها به منطقه برگشته‌اند.

ابتکار اضافه کرد: سند ملی اشتغال سبز با برنامه‌ ششم توسعه سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست و سایر اسناد بالادستی همچنین با برنامه‌های بین‌المللی همگرایی دارد.

وی با بیان اینکه در زمینه استارت آپ‌های سبز نیز فعالیت‌هایی داشته‌ایم، تصریح کرد: در شرایط حاضر زیرساخت‌ها برای مشاغل سبز ایجاد شده است؛ فارغ‌التحصیلان محیط زیست بسیاری در کشور داریم که آمادگی فعالیت در این زمینه را دارند همچنین فارغ‌التحصیلان مرتبط با محیط زیست نیز می‌توانند در این حوزه‌ها فعالیت داشته کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: وزارت تعاون و اتاق بازرگانی همکاری خوبی با سازمان حفاظت محیط زیست دارند و تشکل‌های مردم نهاد فعالی داریم که در حوزه کارآفرینی و اشتغال سبز کار می‌کنند.

ابتکار با تاکید بر اینکه در این دوره سعی کردیم مباحث محیط زیست را به گفتمان بین دستگاه‌های مختلف تبدیل کنیم، گفت: تلاش کرده‌ایم این گفتمان در حد صحبت و سند باقی نماند و تبدیل به عمل شود.

وی با بیان اینکه مشاغل سبز یک رویکرد برد ـ برد است چون هم محیط زیست حفظ می‌شود و هم اشتغال ایجاد می‌شود، گفت: به همین دلیل در این دوره به‌طور جدی در حوزه مشاغل سبز فعالیت کردیم؛ در واقع مشاغل سبز در کنار بهبود شرایط موجود و حل مشکلات زیست‌ محیطی باعث ایجاد فرصت‌های شغلی جدید می‌شود.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه وقتی بحث منابع در ایجاد اشتغال سبز مطرح می‌شود، برخی حرف از تسهیلات بانکی می‌زنند،‌ گفت: در بحث مشاغل سبز سرمایه و منابع کافی داریم برای مثال الگوی مصرف انرژی در کشور ما سه برابر الگوی مصرف جهانی است که می‌توانیم با کاهش دو برابری مصرف انرژی، از این محل یک ارزش افزوده جدید ایجاد کنیم که توجیه اقتصادی بالایی نیز دارد.

ابتکار با اشاره به اینکه در این شرایط احتیاج به ضوابط، زیرساخت‌ها و آموزش داریم، اظهار کرد:‌ گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است. برای مثال در زمینه کاهش مصرف انرژی و آلودگی، لایحه هوای پاک از سوی دولت به مجلس ارسال شد و در روزهای گذشته به تصویب رسید. در این لایحه اشتغال کارشناسان محیط زیست و HSE مد نظر قرار گرفته است.

وی افزود: در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم توسعه، سند کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سند اقتصاد کم‌کربن به کاهش مصرف انرژی اشاره شده است؛ یکی از بحث‌های جدید رئیس جمهور در بودجه 96 به کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی و کاهش هدر رفت انرژی اشاره دارد.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه این شرایط را در حوزه منابع آب کشور نیز داریم، تصریح کرد:‌ در زمینه اصلاح الگوی کشاورزی و ایجاد مشاغل فعالیت کرده‌ایم برای مثال در منطقه زاگرس در 50 روستا و در حوزه دریاچه ارومیه در 100 روستا برای اصلاح الگوهای کشاورزی برنامه داریم. کشاورزی پایدار، موضوع مهمی است که در نتیجه آن صرفه‌جویی منابع آب را خواهیم داشت همچنین منابع جدیدی از این طریق ایجاد می‌شود.

ابتکار با بیان اینکه اشتغال سبز حوزه‌های متنوعی دارد، گفت: در شرایط حاضر الگوهای موفقی برای اشتغال سبز داریم که طرح‌های کارورزی این الگوها را عملیاتی می‌کند بنابراین نباید اعتبارات و تسهیلات بدون پشتوانه آموزشی در اختیار افراد قرار گیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر بتوانیم ساز و کارهای مالی و حمایتی را به طور دقیق تعریف کنیم می‌توان از پتانسیل خوب اشتغال سبز در کشور بهره برد. کارانه، ابزاری است که می‌تواند در این زمینه موثر واقع شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در گفتگو با همشهری درباره آخرین وضعیت حقابه ایران از افغانستان اظهار داشت: سازمان حفاظت از محیط زیست با همکاری آقای قمی، سفیر ایران در افغانستان، مرتبا درحال پیگیری حقابه ایران از رود هیرمند هستند. پیگیری این حقابه را جدای از بحث های معاهدات درحال پیگیری هستیم.

وی ادامه داد: دولت طالبان به ما قول داده بود تا همتای آنان در سطح رئیس محیط زیست به ایران بیاید و حقابه را پیگیری کنیم. روندها و مسائل منطقه ای اجازه نداد سفر مقام افغانستانی به کشورمان انجام شود. از سوی دیگر مقامات طالبان ادعا میکردند که منابع آبی و مقدار بارش ها در کشورشان به اندازه ای نیست که توان رهاسازی آب به سمت کشور را داشته باشند. البته مردم افغانستان نیز در این زمینه مطالباتی دارند که امیدواریم در نهایت با رایزنی های موثر، حقابه ایران به سمت کشور رهاسازی شود.

کد خبر 846653 برچسب‌ها خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست رود هيرمند

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • شورای فرهنگی محیط زیست در همه استان‌ها فعال می‌شود
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد