Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "فرهاد تجری" سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز (سه‌شنبه، 2 خرداد ماه) در محل آمفی تئاتر باشگاه خبرنگاران جوان، برگزار شد، گفت: در حالی که چند روز از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا می‌گذرد اما هنوز لذت شیرینی حضور میلیونی مردم عزیزمان و همچنین خلق حماسه‌ای دیگر که باعث شد صفحه زرینی به تاریخ کشور اضافه شود ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: صرف نظر از نتیجه انتخابات، مردم نشان دادند که به صورت آگاهانه و زمان شناسانه نسبت به مباحث سرنوشت‌ساز کشور در انتخابات حضور پیدا می‌کنند.
تجری با بیان اینکه به عنوان کوچک‌ترین خدمتگزار مملکت و نظام جمهوری اسلامی ایران از حضور مردم در انتخابات و همچنین همه دست‌اندرکاران که در امر انتخابات مؤثر بودند قدردانی می‌کنند تصریح کرد: تشکر ویژه‌ای هم از اصحاب رسانه دارم که با اطلاع‌رسانی به موقع حضور ارزشمند مردم عزیزمان در پای صندوق‌های رأی را فراهم کردند، از صدا و سیما هم تشکر می‌کنم که مانند همیشه در حماسه‌آفرینی مردم نقش مؤثری داشت.
وی با بیان اینکه نتایج انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا امروز تا حدودی مشخص شد اظهار داشت: نتایج این انتخابات در 3 هزار 800 روستا مشخص شده است.
تجری ادامه داد: در هزار و 240 حوزه شهری شاهد برگزاری انتخابات شورا بودیم غیر از شهر اهواز که اختلالاتی در جمع‌بندی ایجاد شده سرنوشت انتخابات بقیه شهر‌ها روشن شده است.
وی با بیان اینکه در 141 شهر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد که تجربه خوبی بود گفت: به دلیل اینکه شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری در اولویت بود نتایج انتخابات شوراها کمی با تأخیر اعلام شد.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه تجربه برگزاری انتخابات به صورت مکانیزه تجربه خوبی بود، بیان داشت: 99 درصد از شرکت‌کنندگان اعلام رضایت کردند فقط چون یک مقداری با عدم آگاهی مردم نسبت به نحوه استفاده از سیستم‌ها مواجه شدیم و اینکه احراز هویت همه رأی دهندگان به صورت آنلاین باید تأیید می‌شد، موجب شد که استفاده از سیستم الکترونیکی کمی زمان‌بر شود، لذا بارزترین نقطه ضعف این سیستم هم به این موضوع برمی‌گردد و امیدواریم این مشکل برطرف شود.
تجری گفت: در این انتخابات 130 هزار نفر ناظر داشتیم، 6 هزار و 200 نفر در هیأت‌های شهرستان‌ها حضور داشتند، 40 نفر از همکاران ما در غالب بازرس انتخابات را رصد می‌کردند.
وی ادامه داد: بعد از اعلام صلاحیت‌های استانی هزار و 400 نفر به هیأت مرکزی شکایت کردند، قانون انتخابات یکی از پر ضعف‌ترین قوانین است که مجریان انتخابات و انتخاب‌کنندگان و ناظران انتخاباتی و ... را با مشکل مواجه می‌کند.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه از هزار و 400 نفری که به هیأت مرکزی شکایت کردند، 700 نفر تأیید صلاحیت شدند زمینه حضورشان در انتخابت فراهم شد.
تجری اضافه کرد: در تهران 3 هزار و 900 شعبه اخذ رأی، 5 هزار ناظر و هزار نفر بازرس داشتیم؛ برخی از دوستان کم لطفی کردند و اعلام کردند که هیأت‌های نظارت بر روند شمارش آرا نظارت نکرده‌اند، در حالی که هیأت‌های مرکزی تهران و شهرستان‌ها همگی از لحظه شروع انتخابات تا هنگام تجمیع آرا و صورت جلسه حضوری فعال داشتند.سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بیان داشت: امروز تعدادی از صندوق‌ها را به صورت تصادفی انتخاب کردیم و آمار آن‌ها را با آماری که وزارت کشور، هیأت مرکزی نظارت و صورت جلسه‌هایی که به صورت دستی تهیه شده بود، مجددا چک کردیم، حتی به یک مورد مشکل هم برخورد نکردیم.
وی گفت: انتظارمان این است که دوستان کارشناسانه صحبت کنند و انتخاباتی که مردم با علم و آگاهی و نشاط حضور پیدا کرده‌اند را بیهوده و به ناحق زیر سوال نبرند.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تأکید کرد: ما به عنوان هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات تخلف را نفی نمی‌کنیم، شاید در مصادیقی رخ داده باشد اما نباید کلیات انتخابات را زیر سوال برد.
تجری با بیان اینکه در حوزه انتخابات شوراهای شهر و روستا تعداد آرای مأخوذه 38 میلیون 274 هزار و 869 رأی بود گفت: از این میزان تعداد آرای صحیح 36 میلیون و 360 هزار و 145 رأی و تعداد آرای باطل هم یک میلیون و 914 هزارو 724 رأی بود؛ بیشترین آرای محفوظه در استان‌های تهران خراسان رضوی، فارس، مازندران بود.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ادامه داد: از تاریخ اعلام نتایج همه کاندیداها 48 ساعت فرصت دارند تا شکایت و اعتراض خود را به هیأت‌های بخش شهرستان و استان و مرکزی اعلام کنند.وی افزود: یقینا به شکایات مطرح شده از سوی حوزه‌های بخش و استان رسیدگی می‌شود و نتیجه این شکایات با هماهنگی هیئت مرکزی اعلام خواهد شد. اگر در حوزه‌ای تخلفات منتهی به ابطال صندوق نتیجه انتخابات شود این موضوع باید مورد تأیید هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات قرار گیرد.
تجری گفت: چنانچه هیئت نظارت بخش، شهرستان و استان بررسی صلاحیت‌ها را مورد تأیید قرار دادند موردی از سوی هیئت‌های مافوق و بالادستی وجود نخواهد داشت.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ادامه داد: تاکنون 113 شکایت به هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گزارش شده که 70 مورد آن درخواست بازشماری آرا بود این بدان معناست که افراد اعتراضی به روند برگزاری انتخابات نداشتند بلکه آنها فقط به تجمیع و شمارش آرا معترض بودند.
وی تصریح کرد: 43 شکایت در حوزه خرید و فروش رأی و استفاده از شناسنامه دیگری در انتخابات دریافت شده که این موارد نیز در دست بررسی قرار دارد.
تجری متذکر شد: هریک از شکایات اگر در حوزه‌هایی منجر به تغییر سرنوشت آرا و افراد شود، یقینا با هماهنگی هیئت مرکزی در این زمینه اتخاذ تصمیم خواهد شد.
وی بیان داشت: ممکن است در شمارش آ‌را اشتباهی صورت گیرد که چندان در نتیجه انتنخابات تأثیر نداشته‌ باشد با این حال اگر احساس کنیم تخلفات و جرائم و دخالت مقامات مسئولان در تغییر سرنوشت انتخابات اثرگذار بوده قطعا با قاطعیت و اجماع کامل هیئت مرکزی نظارت با این مسئله برخورد خواهد کرد.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه آیا تاکنون گزارش جزئی‌تری از خرید وفروش رأی به هیئت مرکزی ارائه شده و آیا در این صورت امکان ابطال آرا وجود دارد، اضافه کرد: وظیفه مجریان و ناظران اعلام تخلف به مراجع قضایی‌ است تا آنها بر اساس قانون با این تخلفات برخورد کنند. یکی از تخلفاتی که در زمان انتخابات رخ می‌دهد بحث خرید و فروش آرا است.
وی ادامه داد: بیشترین تخلف در انتخابات در حوزه خرید و فروش آرا صورت می‌گیرد، تاکنون مستندات و قرائنی که این موضوع را به اثبات برساند ارائه شده و افرادی برگه‌‌های تعرفه یا فیلم‌هایی ارائه کردند در حوزه‌های مربوطه در حال بررسی است.
تجری گفت: برای اثبات خرید و فروش رأی در انتخابات باید مستندات و مدارک قانونی به مراجع مربوطه ارسال و اینکه صرفا به صورت کلی ‌گویی اعلام شود که خرید و فروش رأی انجام شده یا از طریق صورت جلسه یا استشهاد این گزارش مطرح شود، قابل پذیرش نیست، اما اگر خرید و فروش رأی در همان لحظه و پای صندوق‌ها توسط مأموران انتظامی رویت شود مستندی غیرقابل انکار بوده که قابل ارائه در مراجع قضایی است.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بیان داشت: با متخلف و هر نوع تخلفی در انتخابات باید برخورد شود اما اگر تخلفی در فرآیند انتخابات موثر نباشد قطعا با فرد متخلف برخورد قضایی صورت می‌گیرد و درباره آرای وی نیز اتخاذ تصمیم خواهیم کرد.
وی یادآور شد:‌ به فراخور موضوعات، میزان تخلفات و نوع جرائم می‌توان تصمیم‌گیری لازم را انجام داد، اما امکان صدور افق کلی در این زمینه وجود ندارد به این معنا که اگر تنها برای چهار یا پنج برگه تعرفه تخلف صورت گرفت نمی‌توان آرای مربوط به آن حوزه را ابطال کرد.
تجری تأکید کرد: اگر تخلف در سطح گسترده‌ای انجام شود و منتهی به تغییر سرنوشت انتخابات شد یقینا برای فرد متخلف، آرای وی و آرای حوزه مربوطه تصمیم گیری لازم را اتخاذ خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون حضور نمایندگان کاندیداها در زمان شمارش آرا و این که افراد لیست خدمت و امید گفته اند که ما در زمان شمارش حضور نداشتیم اظهار داشت: حضور نمایندگانی از سوی کاندیداهای انتخابات شوراها در زمان شمارش و آغاز رای گیری حقی قانونی است و ای کاش آنان به جای اینکه بعد از اعلام نتایج این موارد و اشکالات بیان کرده اند قبل از انتخابات می گفتند.

تجری ادامه داد: قبل از برگزاری انتخابات یک هفته فرصت بود تا جریانات سیاسی و کاندیداها نمایندگانشان را به فرمانداری ها و هیئت های نظارت معرفی کنند اما ما هیچ گزارش و درخواستی از ناحیه هیچ فردی در این مورد نداشتیم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها افزود: در طول ایام انتخابات و بعد از شمارش آرا هیچ فردی در این زمینه به ما مراجعه نکرد، دوستان به راحتی به ما دسترسی داشتند و از صبح تا شب در مکان هیئت مرکزی حضور داشتیم و اینکه بعد از برگزاری انتخابات می گویند این فرآیند غلط بوده کم لطفی است.

وی با بیان اینکه بحث نظارت تعارف بردار نیست گفت: همه ما تکلیف قانونی داریم که از آغاز انتخابات تا پایان آن رصد کنیم و حضور داشته باشیم چرا که اگر کسی خدای ناکرده مرتکب خطایی شود پیگیری قانونی دارد.

تجری گفت: تمام مراحل انتخابات به صورت دستی صورتجلسه می شود و تا روز گذشته از سوی هیچ جناحی درخواست و یا اعتراضی مبنی بر اینکه نمایندگانی معرفی کنند نداشتیم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تصریح کرد: به تازگی این امر از سوی برخی دوستان مطرح شده است و زمانی که ما رصد کردیم آنان گفتند آمادگی معرفی نمایندگانی را برای حضور در جلسه شمارش آرا داشتیم.

وی بیان داشت: ممکن است افراد و یا جریانات خودشان در این زمینه مرتکب قصور شده باشند اما آرای ماخوذه، لیست های صورت جلسات آمار الکترونیکی تجمیعی در وزارت کشور و آمار سامانه هیئت نظارت نیز موجود است.

تجری با اشاره به برگزاری جلسه ای با برخی از افراد لیست خدمت گفت: برخی از اعضای لیست خدمت گفته بودند که در برخی صندوق ها رای ما صفر اعلام شده است در حالی که رای‌مان در همان صندوق ها صفر نیست ما این موضوع را بررسی کردیم و با صورت جلسات مطابقت دادیم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها افزود: حدود پانزده صندوق را که رای افراد در آن صفر اعلام شده بود مجددا بررسی کردیم اما عددی اضافه نشد، البته در برخی حوزه ها هم میزان آرای هر دو لیست صفر بود.

وی اظهار داشت: مردم ما تنوع سلیقه دارند و باید این موضوع را بپذیریم و با شرایط خاص سیاسی تصمیم می گیرند در هر انتخاباتی مردم تعیین کننده هستند.

تجری بیان داشت: در 500 صندوق رای 50 نفر اول شهر تهران را با لیست بازشماری مطابقت دادیم و تخلفی ندیدیم، آرای ماخوذه در صندوق ها موجود است چنانچه مستندات ارائه شود ما آمادگی داریم در حضور اصحاب رسانه این مسئله را بررسی کنیم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا وزارت کشور به جای فرمانداری خودش مستقیما شمارش آرا را انجام داده است گفت: سامانه جامع انتخاباتی در وزارت کشور طراحی شد و کل کشور پایش می کند و تا خدای ناکرده دخل و تصرف های منطقه ای و خطای انسانی در حوزه های مختلف اتفاق نیافتد، لذا با این رویکرد سامانه جامعی را طراحی کردند.

تجری افزود: قاعدتا از طریق خود سامانه فرمانداری اطلاعات به وزارت کشور منتقل می شود و اگر ایراد و یا نقصی مطرح است بنده آن را منکر نمی شوم.

وی در پاسخ به اینکه مگر نباید فرمانداری به صورت مستقیم آرا را شمارش کند تصریح کرد: قاعدتا از خود سامانه فرمانداری به وزارت کشور منتقل می شود.

تجری همچنین در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه بنده با فرماندار صحبت کردم گویا دسترسی به شمارش آرا نداشته است اظهار داشت: شاید در این مورد اطلاع مناسب ندارند، چنانچه خود فرمانداران و مسئولان محلی در انتخابات حضور داشتند آیا این مسئله در مورد تهران صدق می کند؟ اینها مباحثی است که اگر اعلام شود و یا خود ما به جمع بندی برسیم حتما قابلیت ترتیب اثر را دارد.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها گفت: تمام این ها بحث هایی است که در روند انتخابات اثر چندانی ندارد و مسئله مهم صورت جلسات و صندوق ها هستند.

وی در پاسخ به اینکه آیا شمارش آرا در فرمانداری ها انجام شده است یا خیر بیان داشت: تمام صندوق ها بعد از هماهنگی و تجمیع در فرمانداری به وزارت کشور منتقل شده است.سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در ارتباط با فرایند نظارت و اینکه آیا رأی های اسکن شده در صندوق‌های اهواز انداخته شده است، اظهار داشت: نظارت بر انتخابات وظیفه سنگین و مهمی است و سپردن آن به تشکیلات موقتی و غیر ثابت امری پسندیده نیست و یقینا باعث از بین رفتن حقوق مردم و اشخاص حقیقی خواهد شد.
تجری بیان داشت: لازم است که مرکزی مانند شورای نگهبان و نهادهای نظارتی متشکل از سه قوه سامانه‌ای داشته باشند که بر انتخابات شوراها نظارت کنند.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تصریح کرد: اینکه نمایندگان مجلس به دنبال منافع شخصی خود باشند و یک نماینده بتواند در حوزه انتخابیه خودتعیین کننده سرنوشت باشد و بتواند در نظارت مراجع تجدید نظر کند و به دنبال این باشد که رقیب کشی کند به دور از شأن نمایندگان و مجلس است که متأسفانه در دوره‌های قبل و در حوزه‌های معدودی این مسئله رخ داده که امیدواریم در این دوره این مسئله به وقوع نپیوندد.
وی ادامه داد: اما این واقعیت را باید بپذیریم که ممکن است اشتباه وجود داشته باشد، باید یک ساختار جامع و دائمی برای انتخابات شوراها به وجود بیاید، در حال حاضر شورای نگهبان در اکثر استان‌ها نظارت دارد و بر اقدامات مراکز رأی‌گیری را نظارت می‌کند و برای هر فرد یک پرونده مستند با دلایل محکم و قانون تشکیل شده است.
تجری اظهار داشت: یکی دو ماه قبل از انتخابات به بنده ابلاغ شد که این مسئولیت را بپذیرم، هیأتی برای امر انتخابات وارد می‌شوند که صلاحیت ندارند و افرادی غیر گزینشی جمع می‌شوند که مدارک و اسناد معتبری برای آن‌ها تشکیل نشده و همین مسئله باعث می‌شود که حق ناحق شود و یا افرادی به ناحق تأیید می‌شوند و این باعث‌ می‌شود که دچار آفت شویم افراد ناباب نباید تأیید شوند و وارد شورای شهر شوند زیرا مشکلاتی را برای مردم ایجاد می‌کنند.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بیان داشت: برعکس این مسئله نیز وجود دارد افراد صالحی وجود دارند که بنابر مسائل شخصی و مصالح از گردانه انتخابات خارج می‌شوند.
وی افزود: به موجب قانون اساسی مجلس وظیفه قانون و نظارت بر اجرای قانون را دارد کجا گفته شده که باید وارد امور اجرایی و انتخابات شود؟ به اسم نظارت به این مسئله ورود می‌کنند در حالی که اقدامات آن‌ها کاملا اجرایی است بخشی از انتخابات را نمایندگان مجلس انجام می‌دهند که این با قانون مطابقت ندارد و حدود دو سه ماهی وقت نمایندگان مجلس را می‌گیرد.
تجری بیان داشت: در نهایت این فرایند باعث می‌شود که هم نمایندگان مجلس ناراضی شوند و هم مردم. همچنین نظارت‌های کافی انجام نمی‌پذیرد و نگاه نظرهای دستگاهی که باید بر این انتخابات اعمال شود انجام نمی‌پذیرد همانطور که امروز شاهدیم در برخی مکان‌ها به خاطر همین عدم نظارت صحیح بسیاری از شوراهای شهرستان‌های ما در دوره انتخابات یا در بازداشت به سر می‌برند و دارای پرونده‌های مختلف قضایی و کیفری هستند به دلیل تخلفاتی که انجام داده‌اند.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ادامه داد: هم در حین انتخابات و هم بعد از آن نظارتی بر شوراها صورت نمی‌پذیرد که امیدواریم به دلیل آسیب‌شناسی‌هایی که در این دوره صورت پذیرفت تا حدودیمشکلات حل شده باشد.

وی افزود: امروز در جلسه علنی طرحی بررسی شد که امیدواریم بتوانیم در این حوزه قانون‌گذاری لازم را انجام دهیم تا انتخابات با صحت و سلامت بیشتری انجام شود و با امنیت بالاتری رقم بخورد و بعد از انتخابات نیز نظارت‌های بیشتری بر شورای شهر رقم بخورد.
تجری بیان داشت: در اهواز در بحث شمارش آرا و نحوه نظارت و تعرفه‌هایی که در صندوق‌ها ریخته شد مباحثی مطرح شد اما بنده چون به یقین نرسیده‌ام در حال بررسی مسئله هستم، هیأت عالی نظارت استان خوزستان در کل ستاد‌های مستقر به شدت صندوق ها و صندوقداران را رصد می‌کنند که بتوانند نتیجه را به صورت دقیق و بدون ضایع کردن حقی اعلام کنند که انشالله یک نتیجه درست ارائه شود.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها افزود: ظرف 48 ساعت آینده که نتایج مشخص شد به رسانه‌ها اعلام می‌شود.
وی افزود: ریاست محترم مجلس در این دوره کمترین دخالت را در حوزه هیأت نظارت داشته است و فقط مطالب و موضوعاتی را که از ناحیه اشخاص و افراد بیان می‌شود را ارجاع خواهد داد هیأت نظارت مرکزی بر انتخابات چه مجلس بخواهد و چه نخواهد وظیفه قانونی خود را انجام خواهد داد.سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در خصوص تخلفات انتخاباتی و خرید و فروش رأی بیان داشت: پروسه انتخابات گسترده است و به همان اندازه در کشور ما پراکندگی وجود دارد بنابراین در حوزه‌های مختلف ممکن است تخلفاتی باشد ما نیز منتظر صورتجلسه و گزارشات بازرسان خود هستیم تا ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۱۱۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران

«محسن اسلامی» ، با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخابات در برخی از حوزه‌ها به دور دوم کشیده شده است. حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

وی اضافه کرد: در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به شیوه برگزاری انتخابات در مرحله دوم، تصریح کرد: انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی را در شعب مشاهده نکنیم و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیاندازند.

آموزش لازم به دست اندرکاران انتخاباتی داده شده است

اسلامی اظهار کرد: آموزش لازم به همکاران ما در ستاد انتخابات و ۲۲ حوزه انتخابیه داده شده است و تربیت مدرس، آموزش لازم را دریافت و طی ۱۰ روز گذشته به مدرسان استانی آموزش داده‌اند و آنها (مدرسان استانی) در حال آموزش باقی همکاران در استان‌ها هستند.

وی اعلام کرد: گرچه رأی دادن در شیوه الکترونیکی بسیار ساده است، اما یک ویدئوی آموزشی از سوی کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور تهیه شده است که برای آموزش همگانی به صداوسیما و ستاد‌های انتخابات ارسال شده است. در برخی از مراکز عمومی مثل نماز جمعه و یا نمایشگاه کتاب، آموزش‌های لازم به مردم داده می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند، گفت: رأی‌دهنده با این پیش فرض وارد شعبه می‌شود و با ارائه هریک از مدارک هویتی پنج‌گانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت)، احراز می‌شود. برای فرد یک کارت رأی دادن صادر شده و در اختیار او قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت را در صندوق ثبت رأی الکترونیک وارد می‌کند و گزینه رأی دادن فعال می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه سپس کد انتخاباتی نامزد مورد نظر را وارد کرده و عکس و مشخصات فرد به نمایش درمی‌آید، اظهار کرد: کد هر نامزدی که وارد شود، اطلاعات او در صفحه به نمایش درمی‌آید. نهایتاً رأی‌دهنده اتمام رأی دهی را ثبت می‌کند و پرینتی از رأی، رأی‌دهنده از زیر صندوق الکترونیکی قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت تعرفه را به منشی ما در شعبه، تحویل می‌دهد و سرانجام کارت شناسایی خود را دریافت می‌کند. فرآینده رأی‌دهی الکترونیکی ساده و در یک وقت بسیار کم صورت می‌گیرد.

۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است

وی گفت: در حوزه‌هایی که اشاره کردم ـ حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه داریم ـ که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود. براساس تجربه‌ای که در مرحله دوم وجود دارد، تعداد شعب مرحله دوم نسبت به مرحله اول، کمتر است. البته در این دوره، نظر هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه را دریافت کردیم و نظر آنها ملاک اصلی ما بود. اگر هیأت اجرایی در آن حوزه انتخابیه تشخیص داده بود که هیچ حوزه‌ای کم نشود، ما همان را اعمال کردیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

اسلامی با بیان اینکه در خصوص تبلیغات انتخاباتی نامزد‌ها و سامانه شفافیت به نامزد‌ها اطلاع‌رسانی شده است که حتما تبلیغات و هزینه‌های خود را وارد کنند، خاطر نشان کرد: تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزد‌ها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

استان‌ها تعرفه‌های انتخاباتی را از فردا دریافت می‌کنند

وی گفت: صداوسیما هم قرار است مناظراتی را در شبکه‌های استانی برای ۹۰ کاندیدا تنظیم کند که همگی در حال ضبط است و از تاریخ اعلام شده، پخش خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است. تعرفه‌ها هم چاپ شده و در حال ارسال است. استان‌ها تعرفه‌ها را از فردا دریافت می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیدا‌های حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزد‌ها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

آخرین جلسه مجلس یازدهم ۲ خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، ۷ خرداد ماه با حضور مسئولان کشوری و لشکری و با پیام مقام معظم رهبری برگزار می‌شود.


منبع : ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • شوراها پل ارتباطی مدیریت اجرایی و مردم هستند
  • نادری با جدایی ری از تهران مخالفت کرد
  • ۱۱۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است / استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • تحویل صندوق‌های اخذ رأی الکترونیکی به حوزه انتخابیه قائم شهر