Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتظار چهار ساله صیادان روستای گهردو بخش بمانی شهرستان سیریک برای تامین آب شرب همچنان به قوت خود باقی است و تلاش های صیادان و تعاونی صیادان روستا و مسئولان محلی نتیجه ای تاکنون در بر نداشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آذینی ؛مشکل کمبود شدید آب شرب در روستای گهردو از توابع شهرستان سیریک با گذشت بیش از چهار از وعدهای مسئولان و مقامات استان همچنان به قوت خود باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش عمده ای از مردم روستای گهردو امرار و معاش و تامین معیشت زندگی آنها از راه صید و صیادی است و برخورداری روستای گهردو از ساحلی ماسه ای ،بکر و تمیز و دریایی نیلگون با غروب بسیار چشم نواز و دل نشین مسافران و میهمانی زیادی در عصرها و روزهای تعطیل حضور می یابند که آب شرب یکی از کمبودهای اصلی خدمات دهی به مردم و مسافران است.

مشکل کمبود آب شرب این روستا طی چهار سال گذشته مطرح شده اما متاسفانه تاکنون هیچ اقدام موثر و قابل توجهی از سوی مسئولان مرتبط در این زمینه انجام نشده است.

طی سفر نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان به شهرستان سیریک و روستای گهردو و مساعدت آیت الله نعیم آبادی، لوله انتقال آب به ساحل تامین شده ولی علی رغم تامین این لوله و تقبل شورای اسلامی روستا مبنی بر پرداخت هزینه انشعاب و حفر کانال همچنان آبفای روستایی از نصب این انشعاب برای صیادان و مردم روستا خودداری می کند.

با وجود مراجعات مکرر حضوری ، تلفنی و مکاتبه ای با مدیران آبفای روستایی و شیلات شهرستان و استان اکنون با گذشت بیش از چهار سال تدبیر آنها هنوز راه به جایی نبرده و صیادان و مردم روستا چشم انتظار فرجی از سوی مسئولان هستند.

انتظار چهار ساله تامین آب شرب صیادان روستای گهردو ادامه دارد

علی طاهری رئیس شورای اسلامی روستای گهردو اظهار کرد:علی رغم تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته با مسئولان و مدیران شهرستانی و استانی برای رفع این مشکل و تامین آب شرب برای این قشر زحمتکش متاسفانه با توجه به گذشت چندین سال هنوز این درخواست به حق صیادان روستا بر طرف نشده است.

وی افزود: تلاش های زیادی از طرف تعاونی صیادان ، شورای اسلامی ، دهیاری روستا و برخی مردم با مساعدت فرمانداری صورت گرفت ولی بعلت عدم تامین اعتبار از سوی آبفای روستایی و شیلات این مشکل برطرف نشده است تا همچنان دغدغه تامین آب شرب مشکل جدی صیادان و بسیاری از میهمان و مسافرانی که به ساحل بکر روستای گهردو حضور پیدا می کنند باشد.

این مسئول یادآور شد: مردم روستای گهردو همیشه با قدر دانی از نعمت های نظام و انقلاب اعم از اهل تسنن و تشیع که برادرانه و خواهرانه در کمال وحدت و انسجام اسلامی همیشه در همه صحنه های سیاسی، ملی ، مذهبی و عمومی و اجتماعی حضور فعال داشته و بعنوان بزرگترین روستای بخش و سومین روستای بزرگ شهرستان همچنان در مشکل بی آبی برای صیادان و بخشی از مردم ضلع جنوبی روستا در مشقت فراوان قرار دارد.

وی اضافه کرد: مردم و صیادان روستای گهردو آمادگی خود را برای همکاری در مشارکت برای رفع این مشکل و بسیاری از مشکلات روستا با مسئولان شهرستانی و حتی استانی علی رغم داشتن تمکن مالی بسیار ضعیف اعلام کردند و این را می توان در ساخت و مشارکت مدارس و بسیاری از کاهاری عام المنفعه در سطح روستا به وضوح دید، که جا دارد مسئولان با توجه به این مسئله دید و نگاهی ویژه داشته باشند.

طاهری اضافه کرد: روستای گهردو با ۴۵۰ خانوار و حدود ۲ هزار نفر جمعیت در کنار دریای عمان و امتداد جاده اصلی میناب سیریک و در فاصله ۳۰ کیلومتری جنوب شهر میناب و ۳۰ کیلومتری شمال شهر بندر سیریک و ۳ کیلومتری شمال شهر بندر کوهستک قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۲۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک

اَنجدان از روستاهای قدیم اراک، مرکز تجدید حیات فرهنگی و تبلیغی و جایگاه امامان اسماعیلی نزاری پس از سقوط الموت بوده‌ است و امروزه از مقاصد و جاذبه‌های گردشگری استان مرکزی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، در قسمت مرکزی اراک در دهستان مشک‌آباد روستای دیدنی به اسم انجدان وجود دارد. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی است و دو کوه برف شاه و کوه چشمه در پیرامون آن قرار گرفته‌اند و غارهای زیادی نیز در مجاورت این روستا قرار دارد.

آب و هوای خوب و مطبوع و وجود چشمه‌سارها، این روستا را به مکانی دلپذیر برای تفریح و استراحت تبدیل کرده است، به نحوی که بسیاری از شهرهای اطراف آخر هفته را در این روستای خوش آب و هوا می‌گذرانند.

فاصله انجدان تا شرق اراک ۳۷ کیلومتر است و ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا بعد از قرن ۹ قمری خاستگاه نویسنده‌ها و ادیبان زیادی بوده است که تعدادی از آن‌ها از جمله شاه طاهر دکنی، میرزا ابوتراب بیک فرقتی و ملأ داعی انجدانی هستند.

روستای انجدان جمعیت زیادی ندارد، اما با وجود این جمعیت کم در سراسر روستا حسینیه‌ها و مساجد زیادی دیده می‌شود که نشان می‌دهد فرهنگ و مذهب اهمیت زیادی دارد. تعدادی از این مساجد همچون مسجد جامع که قدمت آن به قرن‌های آغازین اسلام بازمی‌گردد و از آثار تاریخی این روستا به شمار می‌رود.

از دیگر آثار تاریخی روستای انجدان بقعه‌های زیبای آن است که از میراث ارزشمند به جای مانده دوره صفوی محسوب می‌شود.

واژه «انجدان» معرب واژه «انگدان» است و قدمت این روستا به بیش از هزار سال پیش بازمی‌گردد. در متون تاریخی از آن به عنوان «انکوره» و «انغوزه» نیز نام برده شده است.

نام این روستا برگرفته از نام گیاه انگدان است که صمغ آن در این روستا تولید می‌شود و برای صادرات به کشورهای دیگر نیز استفاده می‌شود. نام انجدان در منابع قدیمی به‌صورت‌های انکوان و انکدان نیز آمده است.

چنانکه از منابع برمی‌آید، استفاده از واژه انجدان پس از اقامت امامان اسماعیلی در این محل رواج یافته است، از پیشینه کهن انجدان تا سده هشت قمری، ۱۴ میلادی آگاهی دقیقی به جز سنگ قبرهای یافت شده و اطلاعات محلی در دست نیست.

ناحیه‌ای که امروزه انجدان در آن قرار دارد، در سده‌های نخستین اسلامی (احتمالاً) جزو کوره دوراخور قم بوده است، اما در هیچیک از منابعی که از دوراخور نام برده‌اند، به انجدان یا نامی مشابه آن اشاره نشده است‌.

این روستا ۱۰ سال است که به روستای برگزیده هدف گردشگری استان مرکزی تبدیل شده و در طول این مدت بسیاری از بناهای تاریخی آن مرمت و بازسازی شده است، از زمانی که روستای انجدان به روستای هدف گردشگری تبدیل شده قیمت زمین‌های آن افزایش پیدا کرده است و عده‌ای از جوانان نیز به این روستا مهاجرت کرده‌اند.

بیشتر اهالی روستا کشاورز و دامپرور هستند و محصولاتی از جمله گردو، بادام و انگور به عمل می‌آوردند. صنایع دستی پر رونق این روستا گلیم‌بافی، قالی‌بافی و منبت‌کاری است که حتی می‌توانید آن‌ها را به عنوان سوغات از اهالی روستا خریداری کنید.

یکی از آئین‌های سنتی این روستا چغچغه‌زنی است که در ایام محرم رواج دارد و حتی در فهرست میراث معنوی کشور نیز ثبت شده است. ایام محرم در این روستا بسیار پر شور برگزار می‌شود و بسیاری از شهرهای اطراف برای شرکت در مراسم ویژه خود را به این روستا می‌رسانند.

غارهای بزرگ و کوچک زیادی در روستای انجدان وجود دارد که علاقه‌مندان به غارنوردی از آن‌ها دیدن کنند. غار گیوه‌کش، غار کبوتر، غار آسیلی و غار طاق رجه از غارهای معروف این روستا است.

چشمه‌های زیادی در اطراف و داخل این روستا وجود دارد که طراوت و شادابی خاصی را به باغ‌ها و کوچه‌های روستا داده است. در بسیاری از کوه باغ‌ها مسیری از جریان آب وجود دارد که جذابیت باغ‌های اطراف را دوچندان کرده است.

این روستا موزه مردم‌شناسی نیز دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و تماشای اشیای تاریخی و فرهنگی که با سبک زندگی و فرهنگ مردم مرتبط است، به این موزه بروند. بر اساس نقل قول‌های گوناگون روستا در حمله مغول‌ها به ایران به شدت آسیب دید و مردم برای فرار از گزند مغول‌ها در زیر روستا نقب حفر کردند و در زیر زمین مشغول به کار شدند.

قدمت این روستا را بیش از هزار سال تخمین زده‌اند. سنگ قبری نیز در یکی از قبرستان‌های این روستا به دست آمده که متعلق به نوه سلمان فارسی است. در این سنگ اشاره به انجدان اصفهان شده است.

شهر اراک قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و در گذشته زیر نظر اصفهان اداره می‌شده است و در منطقه روستای دیگری به این نام وجود ندارد. این احتمال است که سلمان فارسی زاده این روستا بوده و از اهالی این روستا محسوب می‌شده است؛ این سنگ قبر هم‌اکنون در موزه حمام چهار فصل اراک نگهداری می‌شود.

با در نظر گرفتن این واقعیت، احتمالاً قدمت این روستا به قبل از اسلام باز می‌گردد.

کد خبر 747295

دیگر خبرها

  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • اتصال استان به راه آهن از مطالبات مردم است/ لب تشنه در کنار آب
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • مشکل کم‌آبی ۶۹ روستای استان ایلام در سال جاری برطرف می‌شود
  • پائز و چند انتخاب سورپرایز کننده
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • آیا رئیس جمهور آرژانتین مشکل روانی دارد؟
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • هم‌افزایی با دهیاران و شورای روستا راه‌حل غلبه بر مشکلات