Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: مدیریت منابع آب کسری مخزن دشت کبودراهنگ را ۶۰ میلیون مترمکعب کاهش داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، مرتضی عزالدین ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: متاسفانه برداشت از منابع آب زیرزمینی در سال‌های گذشته به سبب حفر چاه‌های غیرمجاز افت سطح آب دشت‌های استان همدان را به دنبال داشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کاهش سطح آب دشت‌های استان همدان عوارضی چون ایجاد فروچاله و خشک شدن چاه ها، افزایش بیابان زایی، ایجاد کانون ریزگرده ها و در نتیجه افزایش مهاجرت ها از روستاها به شهرها را به دنبال داشته و اگر روند بهره‌برداری از چاه‌های غیرمجاز ادامه پیدا می‌کرد به طور قطع دشت‌های استان همدان با مشکلات بسیاری مواجه می‌شد.

عزالدین تصریح کرد: برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی تمامی دشت‌های استان همدان را ممنوعه و دشت کبودراهنگ را ممنوعه بحرانی کرده است.

وی عنوان کرد: برخی بر این باورند نیروگاه مفتح سبب بروز بحران آبی در دشت کبودراهنگ شده است ولی وجود تعداد زیادی چاه غیرمجاز در این منطقه سطح آب‌های زیرزمینی را کاهش داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان اظهار داشت: شرکت آب منطقه‌ای همدان در راستای طرح احیا و تعادل بخشی برنامه‌ریزی لازم را برای احیا و حفظ منابع آبی استان همدان انجام دادکه ثمره آن بهبود وضع منابع آب زیرزمینی بود.

وی تصریح کرد: احیا و حفظ منابع آب زیرزمینی استان همدان تنها با انسداد چاه‌های غیرمجاز ممکن نبوده و شرکت آب منطقه‌ای همدان برنامه‌های دیگری از جمله نصب کنتورهای هوشمند و ایجاد تغذیه‌ مصنوعی به منظور جذب منابع آب سطحی به زیرزمینی را در دستور کار قرار داد.

وی تاکید کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اهمیت از دست رفته منابع آبی، جانی دوباره گرفت و این موضوع را می‌توان در برگزاری جلسات شورای عالی آب و احیا دشت‌ها و رضایت کشاورزان از مدیریت بر منابع آب را مشاهده کرد. مدیریت منابع آب، اقدامات فرهنگی و انتقال پساب فاضلاب تصفیه خانه همدان به نیروگاه مفتح سبب شد تا کسری مخزن دشت کبودراهنگ به طور متوسط از 70 میلیون مترمکعب در سنوات قبل به 11 میلیون مترمکعب در سال گذشته کاهش یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با تاکید بر اینکه انسداد چاه‌ها غیرمجاز در ایام انتخابات و قبل از آن در حد صفر بوده است، گفت: اگر هم در این ایام چاه غیر مجازی مسدود می‌شد قطعا با حکم قضایی و پیگیری و هزینه شاکی خصوصی پرونده اتفاق افتاده است، البته تا حد امکان نیز این احکام با تاخیر اجرایی شد.

وی عنوان کرد: در راستای ساماندهی چاه‌های فاقد پروانه مقرر شد که چاه‌های حفاری شده قبل از سال 85با تخصیص 25 مترمکعب ساماندهی شوند.

عزالدین با اعلام اینکه شرکت آب منطقه‌ای همدان در راستای حمایت از بخش کشاورزی و بهره‌برداران این بخش گام‌های موثر و اساسی برداشته است، تصریح کرد: تسهیل در فرآیند نصب کنتورهای هوشمند آب و برق، دادن مهلت به کشاورزان برای انسداد چاه‌های غیرمجاز و صدور مجوز 25 مترمکعبی برای چاه‌های غیرمجاز شامل فرم یک از جمله اقدامات این شرکت در راستای حمایت از کشاورزان بوده است.

انتهای پیام/

R41405/P41362/S6,75/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه

حمیدرضا کریمی دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه  در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در استان، گفت : باتوجه به کم شدن آب‌های سطحی و مصرف بی رویه آب‌های زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و کشت‌های آب بر باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت آب منطقه‌ای باید تلاش‌های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامد‌های منفی حفرچاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است. 

وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد. 

به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است. 

کریمی اشاره‌ای هم به اجرای طرح کاداستر (حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان‌ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه‌های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان