Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@03:16:28 GMT

ترقی: رئیسی نامزد موتلفه بود، میرسلیم نامزد مستقل!

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۷۴۹۳۴

خبرآنلاین نوشت: «انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم به پایان رسید اما گویا حاشیه‎های انتخابات دست از سر اصولگرایان برنمی‎دارد. حزب موتلفه اسلامی که داعیه نیم قرن فعالیت سیاسی دارد، در این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری نامزد حزبی معرفی کرد و همه انتقادها را نیز به جان خرید اما ساعات پایانی تبلیغات ریاست‌جمهوری با تغییر موضعی غیر منتظره تصمیم خود را تغییر داد و در بیانیه‌ای از سیدابراهیم رئیسی به جای سیدمصطفی میرسلیم حمایت کرد؛ حمایتی که ساعتی از انتشارش نگذشته بود که میرسلیم در بیانیه دیگری اعلام کرد از عرصه کاندیداتوری کناره‌گیری نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو اتفاقی که انتظارش را نه حامیان موتلفه داشتند، نه حتی مخاطبان رسانه‎ها. حدس و گمانه‎های زیادی پس از آن مطرح شد. با گذشت ۱۰ روز از آن اتفاقات، یک عضو شورای مرکزی موتلفه به شرح ماوقع پرداخت.

حمیدرضا ترقی ضمن دفاع از اقدام شبانه موتلفه در حمایت از سیدابراهیم رئیسی توضیح داد که موتلفه نمی‎خواست وحدت‌شکن باشد.

گزیده این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

- آقای میرسلیم از یک چهره ناشناخته برای مردم به یک چهره شناخته شده برای افکار عمومی تبدیل شد که اگر احتمال رأی‌آوری‌اش بالا بود، میزان رأی مردم نسبت به او در نظرسنجی‌ها خیلی افزایش پیدا می‌کرد ولی چون به طور طبیعی هم دولت مستقر روی آنتن بود و از امکانات تبلیغاتی وسیع و گسترده‌ای در افکار عمومی برخوردار بود و هم نامزد دیگر اصولگراها یعنی آقای رئیسی توانسته بود از یک جایگاه و پایگاه اجتماعی قابل توجهی برخوردار باشد، به خاطر وحدت اصولگرایان طبیعی بود که آقای میرسلیم دیگر به مرحله رأی آوردن نمی‌توانست برسد.

- حزب موتلفه برای این که وحدت اصولگرایان را هم حفظ کرده باشد، از آقای رئیسی در پایان تبلیغات ریاست‌جمهوری حمایت کرد و انصراف را به عهده خود آقای میرسلیم گذاشت. آقای میرسلیم هم بنا به مصالحی خواست رأیش را فریز کند لذا انصراف نداد و ماند تا رأی کسانی که به او اعتماد کرده بودند و مشارکت‌شان را حفظ کند.

- آقای میرسلیم نامزد مستقلی بود که فقط اتکا به آرای خودش داشت. آقای رئیسی نامزد حزب موتلفه بود.

- بیانیه حزب نافی نامزدی آقای میرسلیم در انتخابات ریاست‌جمهوری نبود. یعنی آن بیانیه نگفت که آقای میرسلیم انصراف داد یا انصراف می‌دهد بلکه حمایت حزب موتلفه از آقای رئیسی را اعلام کرد. آقای میرسلیم هم بعد از انتشار بیانیه حزب نگفت: «نامزد حزب موتلفه است» بلکه اعلام کرد «همچنان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری است.»

- از قبل موضع حزب در قبال نظر نهایی روحانیت مشخص بود. بر همین اساس وقتی که جامعتین در حمایت از آقای رئیسی بیانیه دادند، حزب بر اساس همان اصول قبلی که داشت، نمی‌‌توانست در رقابت‌های انتخاباتی وحدت‌شکن باشد یا وحدت را نادیده بگیرد.

- ابتدا بنای اصولگرایان این بود که همه نامزدها در صحنه انتخابات تا آخر باشند، چون تصور می‌شد که انتخابات به دور دوم کشیده می‎شود اما بعد از مناظره سوم، از روز یکشنبه منتهی به انتخابات، در نظرسنجی‌ها تغییراتی به وجود آمد و مشخص شد اگر آقای قالیباف کنار نرود، ممکن است آقای رئیسی نتواند رأی مناسب را برای پیروزی بیاورد. تحلیل هم این بود که با کنار رفتن آقای قالیباف و بقیه به آرای آقای رئیسی اضافه می‌شود و احتمال پیروزی را بالاتر می‌برد. در چنین شرایطی دیگر حزب موتلفه تابع نظر جمع و حفظ وحدت اصولگرایان بود؛ بنابراین مطابق سیاستش عمل کرد.

- موضوع دیدار پنج‌شنبه دلجویی از آقای میرسلیم به دلیل تصمیم لحظه آخری حزب نبود. موردی نبود که بخواهد دلجویی انجام شود. آقای میرسلیم تابع نظر حزب بود و طبق نظر حزب عمل کرد.

- نظرات بعضی افراد را نمی‌شود نظر کل حزب تلقی کرد. وقتی حزب رسما بیانیه می‌دهد، ممکن است برخی اشخاص نظر موافق و مخالف داشته باشند اما نظر موافق و مخالف اشخاص دیگر ملاک نیست؛ ملاک بیانیه رسمی حزب است. فکر نمی‌کنم این موضوع ربطی به بیرون حزب داشته باشد.

- موتلفه بر اساس نظر اکثریت شورای مرکزی بیانیه در حمایت از آقای رئیسی بیانیه داد. ۲ جلسه شورای مرکزی تشکیل و در جلسات صحبت شد. مستنداتش هست. بعد هم این مباحث داخلی حزب است و ربطی به بیرون ندارد.

- در مقابل اراده حزب ایستادن، حرف‌های مربوط به احزاب غربی است و در موتلفه اقناع و احساس تکلیف مبنای کار است. بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری جایگاه آقای میرسلیم نسبت به گذشته تغییری نکرد. آقای میرسلیم قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه بود. الان هم رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه است.

انتهای پیام

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه که پیش از این مکررا ادعا می کرد رقابت فراگیر بین احزاب و سلیقه های مختلف وجود دارد، نوشت: ۱۶۵ نامزد آنها تایید صلاحیت شدند که ۴۵ نفرشان در دور اول انتخابات به مجلس راه یافتند.اگر انتخابات مهندسی شده و غیررقابتی بود، چگونه ۱۶۵ نفر اصلاح‌طلب و اعتدالی تایید شدند؟

بار دیگر باید از امتداد داخلی دشمن و مدعیان اصلاحات پرسید؛ اگر انتخابات مهندسی شده و غیر رقابتی بود، چگونه آن ۱۶۵ نفر تایید شدند و این عده به مجلس راه یافتند؟

کیهان که از راه یافته های این جریان به مجلس، علیرغم ایجاد تنگناهای شدید، ناراضی به نظر می رسد، ادامه داد:
در حالی‌که بسیاری از رسانه‌های مدعی اصلاحات مدعی عدم امکان رقابت در انتخابات بودند، در گزارش‌های خود گفتند «نامزدهای میانه‌رو» رأی آورده‌اند. خبر آنلاین گزارشی با عنوان «۴۵ صندلی مجلس دوازدهم؛ سهم لیست صدای ملت از انتخابات» منتشر کرد، سایت انتخاب نیز یکی از منتخبان در تهران را به عنوان میانه‌رو و گزینه مناسب برای تصدی ریاست مجلس معرفی کرد.

۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903290

دیگر خبرها

  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند
  • در مرحله دوم انتخابات، نامزدی که اکثریت نسبی آرا را کسب کند، پیروز است
  • چاپ ۷.۵ میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • پخش فیلم های تبلیغاتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • فهرست نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه اعلام شد
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در پاسارگاد
  • ببینید | اعلام جزئیات برگزاری انتخابات الکترونیک در تهران
  • تدارک ۲۷۶ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه پارس آباد، اصلاندوز و بیله سوار