Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@23:07:51 GMT

«ناتوی عربی» تشکیل نشده فرو پاشید

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۵۶۹۰۲

«ناتوی عربی» تشکیل نشده فرو پاشید

قطع روابط دیپلماتیک عربستان، مصر، امارات، بحرین و مالدیو با قطر باعث شد که برخی کارشناسان از احتمال وقوع جنگ در شبه جزیره عربی هم خبر بدهند. به گزارش جهان نيوز؛ آتشفشان خشم‌های فروخفته در شبه جزیره عربی سرانجام دهان باز کرد و گدازه‌های سوزناک آن پیکر کشورهای این منطقه را دربر گرفت. فورانی که جرقه‌های نخستین آن از دو هفته پیش زده شد و درصورت خاموش نشدن می‌تواند خسارات زیادی بر جای بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از آنجا شروع شد که امیر قطر در اظهاراتی به حمایت از ایران و حزب‌الله لبنان پرداخت. این مسئله خشم آل‌سعود را برانگیخت و حتی دوحه را به کودتا نیز تهدید کرد. البته این اختلافات قدمتی به درازای تاریخ این کشورها دارد و شرایط منطقه‌ای تنها به مثابه میدانی برای بروز و خودنمایی آنها عمل می‌کند.
اما دیروز آل‌سعود تصمیم بسیار عجیبی گرفت و روابط خود را با یکی از کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس به‌طور کامل قطع کرد. اقدامی که به صورت رسمی مهر ابطالی بر طرح «ناتوی عربی» مورد نظر آل‌سعود و آمریکا بوده و همچنین عملا شورای همکاری خلیج‌ فارس را با «بحران بزرگی» مواجه کرده است. دیروز آل‌سعود، مصر، بحرین و امارات متحده عربی با وارد کردن این اتهام به قطر که باعث بی‌ثباتی در منطقه می‌شود و از گروه‌های «تروریستی» حمایت می‌کند روابط دیپلماتیک با این کشور را قطع کردند و حریم هوایی، دریایی و زمینی خود را به روی قطر بستند.
قطع روابط دیپلماتیک به عنوان بدترین حالت روابط میان دو کشور به شمار می‌آید.به گزارش ایسنا، سایت شبکه الجزیره گزارش داده «بنا بر اعلام خبرگزاری رسمی عربستان «واس»، حریم هوایی، دریایی و زمینی عربستان به و از قطر طی ۲۴ ساعت مسدود شده است و ورود و عبور قطری‌ها به عربستان بنا به دلایل امنیتی پیشگیرانه ممنوع شده است.»
این در حالی است که تنها مرز زمینی قطر، با عربستان است و این کشور اکنون از طریق زمینی با دنیای خارج هیچ ارتباطی ندارد. عربستان مدعی شده این حرکت برای حفاظت در برابر «تروریسم و افراط‌گرایی» لازم است. گفته می‌شود آل سعود همه نیروهای قطری را از ائتلاف عربی در جنگ در یمن نیز خارج کرده است. ریاض همه کشورهای «برادر و دوست خود» را هم دعوت به چنین کاری کرده است. رسانه‌های سعودی همچنین از لغو مجوز فعالیت شبکه تلویزیونی «الجزیره» قطر در عربستان و بسته شدن همه دفاتر آن خبر داده‌اند. دولت مستعفی یمن، دولت موقت لیبی و مالدیو هم روابطشان با قطر را به تبعیت از سعودی‌ها قطع کرده‌اند.
پاسخ قطر
وزارت خارجه قطر اما در بیانیه‌ای به این موضع‌گیری چند کشور مرتجع عرب حوزه خلیج ‌فارس واکنش نشان داد و اعلام کرد: «متاسفیم که این چهار کشور در این مرحله چالشی مهم‌تر از هجمه علیه قطر نیافتند.» فعالان رسانه‎ای می‎گویند که جنگنده‎های قطری هم در پی اعلام قطع روابط دیپلماتیک این چهار کشور عربی با دوحه، بر فراز آسمان سراسر قطر به پرواز درآمدند. شرکت خطوط هواپیمایی قطر نیز تعلیق همه پروازهای خود به عربستان را اعلام کرده است. صبح دیروز و در پی انتشار خبر قطع روابط عربستان و چند کشور عربی دیگر با قطر، مردم قطر با هجوم به فروشگاه‌ها، سبدهای خود را از شیر، آب، برنج، تخم مرغ و سایر اقلام پر کردند.
واکنش‌ها
بحران جدید سیاسی در شبه جزیره عربی با واکنش‌های گسترده‌ای همراه بوده است. «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در واکنش به این واقعه از آنها خواسته اختلافات خود را حل کرده و متحد باقی بمانند. وزیر خارجه و رئیس‌ کمیته دفاع و امنیت مجلس فدرال روسیه هم اعلام کردند مسکو به روابط با دوحه ادامه می‌دهد و قطع روابط کشورهای عربی به ما مربوط نیست. رسانه‌های صهیونیستی هم اعلام کردند که قطع رابطه با قطر «یک تراژدی سیاسی در جهان عرب» است.
«الی آویدار» از مقامات سابق دیپلماتیک و امنیتی اسرائیل که مناصب مهمی در بخش اطلاعات ارتش اسرائیل بر عهده داشته اما قطع روابط با قطر را «ترجمه‌‌ سیاست خارجی ترامپ» دانسته است. او با حمله به قطر، این کشور را «حامی تروریسم» در منطقه خوانده و گفته: «تصمیمات دراماتیک این کشورها برای قطع رابطه با قطر واقعیت اقلیمی جدیدی در خاورمیانه ایجاد می‌کند.» وزیر خارجه ترکیه هم درباره قطع روابط چند کشور عربی با قطر گفت: «آنکارا در این باره ناخشنود است و آنها باید هرچه سریعتر اختلافات خود را حل کنند.»
وزارت خارجه ایران هم به اختلافات قطر و عربستان واکنش نشان داده و خواستار گفت‌وگوهای صریح و شفاف آنها با یکدیگر شد. انصارالله یمن نیز قطع رابطه کشورهای عربی با قطر را محکوم و اعلام کرده که «آماده همکاری با قطر است، زیرا در میانجیگری‌های قطر برای پایان دادن به جنگ یمن، آن‌ها را افرادی صادق و وفادار یافتند.»
«محمود عفیفی» سخنگوی اتحادیه عرب هم در گفت‌وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه و در واکنش به این تحولات گفته: «بحث و بررسی موضوع روابط قطر با دیگر کشورهای عربی در اتحادیه عرب مطرح نیست.» اما خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت خارجه پاکستان گزارش داده که این کشور قصد ندارد تحت فشار عربستان روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کند. شبکه بلومبرگ هم اعلام کرده قطع روابط کشورهای عربی با قطر به بروز یک بحران منجر می‌شود.
احتمال وقوع جنگ
اما از سوی دیگر، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر سرشانس عرب به تشدید اختلافات و اتهام‌زنی‌ها بین این کشورها و رسیدن آن به مرحله اهانت و دشنام‌گویی اشاره کرد و هشدار داده: «چه بسا عملا درگیری‌های خونینی روی دهد.» عطوان با اشاره به جنگ‌های داخلی کشورهای عربی از جمله جنگ بین قطر و عربستان در گذشته و احضار سفرا از دوحه در سال 2014 میلادی تصریح کرده: «ما امروز در بحرانی واقعی به سر می‌بریم که ممکن است همه منطقه را به جنگ بکشاند.» این در حالی است که «روسیا الیوم» با بررسی قطع روابط سه کشور حاشیه خلیج‌ فارس با قطر اعلام کرده که این رویداد به جنگ با قطر منتهی نمی‌شود.
ترور نافرجام وزیر دفاع قطر
در همین ارتباط منابع آگاه قطری در گفت‌وگو با روزنامه الیوم السابع اعلام کردند، «خالد العطیه»، وزیر مشاور در امور دفاع قطر در معرض یک ترور ناموفق قرار گرفته و از مرگ نجات یافته است. هنوز منابع رسمی تلاش ناکام ترور وزیر قطری را تایید نکرده‌اند. این وزیر قطری از سوی گروه‌های قطری مسئول افشای سخنان امیر قطر علیه کشورهای حوزه خلیج ‌فارس دانسته شده است. این حادثه قبل از قطع روابط این کشورها رخ داده است.
در مجموع می‌توان گفت که عربستان در جریان سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به ریاض تلاش کرد که طرح تشکیل ناتوی عربی را به اجرا برساند اما با جدایی قطر و بی‌اعتنایی عمان و حتی کویت این طرح در نطفه خفه شد. طرحی که هدف اصلی آن ایران بود. منبع: کیهان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۶۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 چرا دلار سقوط کرد؟

 در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالی‌رتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

استارت سقوط امروز بازار ارز از شب گذشته و توسط تتر زده شد.‌ شب قبل دلار دیجیتال حمایت محدوده ۶۳ هزار و ۳۰۰ را از دست داد و پیش از شروع معاملات در بازار غیر رسمی تتر وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد و بازار ارز و طلا را با خود به پایین کشید.

در شروع معاملات هنوز بازار نمی‌دانست که دلیل سقوط بازار ارز چه اتفاقی است و برخی اولتیماتوم رییس مجلس به دولت درباره بازار ارز را دلیل سقوط بازار ارز تصور کردند ولی دیدبان بازارها مورد دیگری را دلیل سقوط قیمت‌ها در بازار ارز متصور است. در هفته گذشته خبری مبنی بر سفر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد به عربستان منتشر شد که دیدبان در گزارشی به تاریخ پنجم اردیبهشت‌ماه به بررسی اهمیت روابط با عربستان بر بازار ارز پرداخت.

نقش مهم عربستان در منطقه و جایگاه ویژه این کشور به عنوان خاستگاه جهان اسلام در میان کشورهای عرب این کشور را به دروازه روابط با اعراب تبدیل کرده است. از طرفی نگاه رقابتی این کشور در زمینه توسعه اقتصادی به امارات متحده عربی به شکل ویژه در میان گزارش‌های معتبر بین‌المللی بررسی می‌شود. امارات از مبادی و مقاصد اصلی واردات و صادرات کشور است که با حفظ روابط اقتصادی با کشورهای تحت تحریم مانند روسیه و امارات توانسته است به رشد توسعه اقتصادی خود سرعت ببخشد به همین خاطر در دیدبان چهارشنبه گذشته توضیح داده شد که با بهبود روابط با عربستان انتظارات از بهبود روابط اقتصادی با این کشور نیز افزایش پیدا میکند.

در روز پنجشنبه ششم اردیبهشت‌ماه رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که ارز مورد نیاز برای حج تمتع ۱۴۰۳ توسط بانک مرکزی به حساب این سازمان واریز شد و در روز شنبه خبر سفر رییس بانک مرکزی به عربستان در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی منتشر شد. بر اساس اخبار منتشر شده احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در این سفر همراه او خواهد بود. سفر مقامات عالیرتبه اقتصادی کشور به عربستان در اردیبهشت‌ماه از نگاه معامله گران و تحلیلگران ارزی جا نمی‌ماند و خوش بینی نسبت به تفاهمات اقتصادی را افزایش میدهد. در حقیقت بهبود روابط با کشورهای منطقه و بهبود روابط اقتصادی سیگنال این سفر اقتصادی به بازار ارز بود که منجر به سقوط دلار شد. در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالیرتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

بازار جهانی به کمک بورس آمد

بازار سرمایه در روز جاری شروع سبزی داشت ولی با گذشت زمان تقاضا در این بازار فروکش کرد و بیشتر نمادهای شاخص‌ساز وارد محدوده منفی شدند. نماد فملی بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشته است که تحت تأثیر رشد ارزش قیمت جهانی مس است.قیمت جهانی مس تحت تأثیر نگرانی‌ها از طرف عرضه و انتظارات از رشد تقاضا افزایش یافت چراکه انتظارات از سیاست های انبساطی بانک‌ها و افزایش تولید خودروهای برقی موجب تقویت انتظارات افزایشی می‌شود. گروه زراعت در روز گذشته وضعیت بهتر و سبزتری نسبت به سایر نمادها داشت.
حمایت مهم سکه

هم‌زمان با سقوط قیمت‌ها در بازار ارز درروز قبل قیمت طلا نیز سقوط کرد. سکه گرمی یک زون حمایتی مهم در محدوده ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را لمس کرد که اگر شکسته شود محدوده ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حمایت بعدی سکه گرمی خواهد بود. حباب سکه گرمی و ربع سکه به ترتیب در محدوده ۳۴ و ۴۱ درصد به کمترین سطح از ابتدای سال جاری رسیده است.

شرط شکست کانال ۶۰ هزار تومانی تتر

بررسی‌ تکنیکالی از قیمت تتر محدوده حمایتی ۶۱ هزار و ۸۰۰ تومان در بازه ساعتی را به عنوان حمایت پیش روی تتر نشان میدهد که اگر شکسته شود حمایت ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان حمایت مهم‌تری خواهد بود که شکست آن سیگنال ورود تکنیکالی دلار دیجیتال به کانال ۵۹ هزار تومانی خواهد بود.

tags # قیمت دلار ، بازار دلار هرات سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟