Web Analytics Made Easy - Statcounter

در گزیده ای از این گزارش آمده است: هراندازه که نشست ریاض برای آل سعود و هم‌پیمانانش موقعیتی سیاسی برای اتخاذ رویکردی تهاجمی علیه ایران بود، برای دونالد ترامپ بیشتر فرصتی اقتصادی-تجاری بود. او که به گفته خودش با دستی پر عربستان را به مقصد سرزمین‌های اشغالی ترک کرده بود قول ایجاد هزاران شغل را به آمریکایی‌ها داد و گفت آمریکا حقش را از عربستان گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست اتحاد البته با بحران حصر قطر گسسته شد و ازاین‌رو جبهه‌بندی‌های اقتصادی- سیاسی منطقه را در معرض تغییراتی چشمگیر قرارداد.

ترامپ تاجر مسلک انعقاد قرارداد حدود 400 میلیارد دلاری با عربستان را هزینه‌ای دانست که کشورهای عربی بابت تامین امنیت خود به آمریکا پرداخت کنند. به نظر می‌آید بیشترین منفعت از ایجاد اتحاد (شبیه‌سازی ناقصی از ناتو) عربی را دولت آمریکا خواهد برد. تشویق دونالد ترامپ برای ایجاد چنین ائتلافی با حمایت آمریکا، بستر فروش هر چه بیشتر سلاح‌های آمریکایی را در پی دارد. کشورهای عربی حاشیه خلیج در مسیر تبدیل کردن بیش‌ازپیش خاورمیانه پرآشوب را به انباری بزرگ از انواع سلاح قدم نهاده‌اند. ادامه اتخاذ سیاست تجارت به هر قیمتی توسط دولت نوپای آمریکا باعث ایجاد مسابقه تسلیحاتی در بین کشورهای منطقه می‌شود و از طرفی ماشین‌های کشتار داعش افق شان برای ادامه جنایت علیه بشریت روشن‌تر از پیش خواهد شد.

به گفته کارشناسان رابطه وضعیت ایجادشده در سرتاسر خاورمیانه که با همدستی کشورهای منطقه‌ای و قدرت‌های جهانی شکل‌گرفته، ورای رنگ و بوی سیاسی‌اش زیربنایی اقتصادی دارد. ازاین‌رو مشخص است که کشورهای حاشیه خلیج بخشی از پازل‌ دولت آمریکا برای خاورمیانه باشند. (فراموش نکنیم که جنگ آمریکا علیه ایران در سال‌های گذشته جنگی اقتصادی بوده است)

بی‌تردید چالش‌های سیاسی، امنیتی و نظامی باعث ایجاد تنشی بی‌سابقه بین قطر با عربستان و دولت‌های عربی شده و این به‌خودی‌خود می‌تواند برای کشورهای منطقه مخاطره‌آمیز باشد اما به‌زعم کارشناسان شرایط ایجادشده هم به لحاظ سیاسی و هم اقتصادی می‌تواند فرصتی برای ایران باشد. منافع اقتصادی سرشاری که در کوتاه‌مدت می‌تواند عاید ایران شود یکی از این فرصت‌ها است. درواقع فرصت طلایی ایجادشده برای ایران باز کردن مرزهای دریایی و هوایی و استفاده از امکانات خود برای شکستن حصر قطر است. فرصتی که به قطر این امکان را می‌دهد تا از وقوع بحرانی اقتصادی جلوگیری کرده و هم‌زمان استقلال سیاسی‌اش را مستحکم‌تر سازد.

نزدیک به 90 درصد منابع غذایی قطر از مرز این کشور با عربستان می‌گذرد که اکنون متوقف‌شده است. ایران می‌تواند جایگزینی مناسب در این زمینه ارائه دهد. در همین خصوص در روزهای گذشته رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی ایران گفته است که آمادگی داریم انواع محصولات کشاورزی و غذایی را از طریق راه‌آبی و 3 بندر ایران به قطر صادر کنیم.

همچنین بسته شدن مسیر هوایی دوحه به جنوب، شرق و غرب این کشور، حریم هوایی ایران را به ‌مثابه مهم‌ترین جایگزین مطرح می‌کند. قطر سالانه 165 هزار پرواز به بیش از 150 مقصد در دنیا دارد. اکنون تنها راه پرواز هواپیماهای این کشور از فراز آسمان ایران خواهد بود. در همین رابطه یک مقام مسئول در شرکت فرودگاه‌های کشور اعلام کرد: از روز گذشته تمام پروازهای ایرلاین مای قطری برای تردد به آفریقا و اروپا از آسمان ایران عبور کردند.

در حال حاضر در هر شبانه‌روز 955 پرواز عبوری از آسمان ایران تردد می‌کنند که در صورت تحریم شدن ایرلاین‌های قطری و عبور هواپیماهای آن‌ها از آسمان ایران، احتمالاً روزانه 200 پرواز به این تعداد افزوده می‌شود.

ایران باید فرصت ایجادشده را با مبانی اخلاقی ببیند و با شناخت وضعیت ملت قطر نیازهایشان را تشخیص داده و با همکاری با ترکیه در پی رفع آن‌ها برآید. رویکرد انسانی مسئولان ما در مواجه با چالش قطر می‌تواند تهدیدات احتمالی این پروژه علیه ایران را کاهش دهد.

*منبع: روزنامه همدلی، 1396.3.18
**گروه اطلاع رسانی**9128**9131** انتشار دهنده: شهربانو جمعه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۸۸۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس

 احسان یاسین، خواننده‌ای که در مسابقه عصر جدید شناخته شد، مدتی است به دعوت کشور تونس به این کشور سفر کرده و در مطرح ترین برنامه تلویزیونی تونس "carthage" اجرا می‌کند. او همچنین دو همایش و کنسرت در این کشور به عنوان اولین خواننده ایرانی برگزار کرده است.

دیگر خبرها

  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • بالانسر ایران و اسرائیل