Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@21:33:16 GMT

سالانه ۳ میلیارد دلار نهاده دامی وارد می‏‎شود

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۴۶۶۷۴

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: به طور متوسط سالانه ۳ میلیارد دلار بابت واردات انواع نهاده‌های دامی تولید خوراک دام ، طیور و آبزیان اختصاص داده می‌شود.

خبرگزاری مهر: رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: به طور متوسط سالانه ۳ میلیارد دلار بابت واردات انواع نهاده‌های دامی تولید خوراک دام ، طیور و آبزیان اختصاص داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجید موافق قدیری با بیان اینکه پیش بینی می‌شود امسال به ترتیب ۸۲ درصد ذرت دامی؛ ۱۶ درصد گندم دامی؛ ۲۶ درصد جو دامی و ۹۰ درصد انواع کنجاله های روغنی، وارداتی باشد، اظهار داشت: ایران در سال ۲۰۱۶ از ۴۱ کشور دنیا، انواع کنسانتره، مکمل و مواد افزودنی خوراک دام به میزان ۵۵ هزار تن وارد کرد که ارزش واردات این حجم نیز، حدود ۶۵ میلیون دلار است.

وی اضافه کرد: کشور ما ۰.۳ درصد واردات کنسانتره و مکمل دامی جهان را به خود اختصاص داده است، ضمن اینکه ایران در رتبه ۶۶ دنیا در واردات انواع کنسانتره، مکمل و مواد افزودنی خوراک دام قرار دارد که ارزش این حجم از واردات نسبت به ۵ سال گذشته، ۴ درصد رشد و نسبت به سال ۲۰۱۵ حدود ۱۶ درصد رشد داشته است.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران ادامه داد: در عین حال، صادرات انواع خوراک دام، طیور و آبزیان در سال ۲۰۱۶ بیش از ۲۰۰ هزار تن به ارزش بیش از ۶۸ میلیون دلار به ۱۱ کشور جهان بوده که روند صعودی را در طول ۵ سال گذشته نشان می‌دهد.

قدیری اضافه کرد: سال گذشته برای ورود به بازار کشورهایی چون الجزایر، بنگلادش، عمان، افغانستان، کویت، عراق، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان و دیگر کشورهای همسایه اقدام کردیم، اما نتوانستیم به قرارداد میان مدت و بلندمدتی برسیم که ریسکش قابل پذیرش باشد؛ چراکه ریسک این فعالیت‌ها برای صنعت داخلی بسیار بالا است و به تناسب تغییر و تحولات اقتصادی که در داخل کشور به طور خاص در صنعت دامپروی می افتد، اجازه چنین ریسکی داده نمی‌شود.

وی گفت: در صورتی که مشاهدات و مذاکرات تجاری ما با طرف خارجی می‌گوید می‌توانیم در بازارهای بین‌المللی و فراملی فعالیت کنیم، اما ترجیح می‌دهیم، وارد این بازارها نشویم؛ از طرف دیگر مباحث مرتبط با قوانین و بروکراسی پیچیده اداری نیز وجود دارد که اجازه برنامه ‌ریزی بلندمدت را از مدیران ما گرفته است. البته در برخی کشورها مثل عراق نیز جای پای مذاکرات دولتی و دیپلماسی اقتصادی دولت کاملاً خالی و احساس می‌شود.

کارخانجات خوراک دام با حدود ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند

قدیری در پاسخ به این پرسش که چند درصد از خوراک دام صنعتی در داخل کشور تولید می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر کارخانجات با زیر ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت کرده با این حال در حال حاضر بیش از ۹۹ درصد خوراک دام صنعتی در کشور تولید می‌شود.

قدیری با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۳ میلیارد دلار بابت واردات انواع نهاده‌های دامی تولید خوراک دام، طیور و آبزیان اختصاص داده می‌شود، اضافه کرد: بیشترین نهاده‌های دامی وارداتی کشور شامل ذرت دامی، کنجاله سویا، جو دامی، گندم دامی، مواد افزودنی، مکمل‌های ویتامینه است.

وی درباره کیفیت محصولات خوراک دام ایرانی، ادامه داد: کیفیت شامل سه مشخصه مهم مرغوبیت، قیمت و زمان عرضه است؛ اما فاکتورها و شاخص‌های اقتصادی کشور اجازه بروز و ظهور خیلی از این اجزا را نمی‌دهد. به طور مثال قیمت گذاری در محصولات پروتئینی از جمله مرغ و شیر در اختیار عرضه کننده کالا نیست و قیمت با ورود دولت به این عرصه تعیین می‌شود. حال زمانی که بخشی از این سه گانه دستکاری می‌شود، چرا باید انتظار این وجود داشته باشد که دو عنصر دیگر، ثابت باقی بماند. هر زمانی سه گانه مرغوبیت، قیمت و زمان عرضه به دست تولید کننده قرار گرفت، او خودش مدیریت کیفیت می‌کند. اما زمانی که مفهوم‌ها دستکاری می‌شود، ناخودآگاه مرغوبیت هم دچار نوسان می‌شود.

قدیری افزود: نکته مهم دیگر این است که صنایع خوراک دام در بازار نزدیک به بازار رقابت کامل، فعالیت می‌کند، چرا که علاوه بر تعداد زیاد کارخانجات خوراک دام در کشور، تعداد حلقه‌های تولیدکننده در کل زنجیره محصولات پروتئینی از جمله دامدار شیری و گوشتی، مرغدار گوشتی، تخم گذار، مادر، کشتارگاه و... بالا و متنوع است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد خوراک دام صنعتی با استانداردهای ملی و با کیفیت مناسب حال دامپروری کشور زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی تولید می‌شود. البته این مواردی که اشاره شد در خصوص واحدهای مجوزدار و قانونی می‌باشد، در خصوص تولید خوراک در واحدهای غیر قانونی و پرورش این موضوعات حاکم نیست.

این فعال بخش خصوصی در پاسخ به این پرسش که چرا از نظر شما استراتژی تولید در مقیاس جهانی و منطقه‌ای با اهمیت است؟ افزود:بی‌شک یکی از آثار مهم تحولات قرن بیستم در محیط تجاری و تولیدی، جهانی شدن است. در شرایط کنونی تولید از یک تصمیم محدود و در قلمرو ملی فراتر رفته و به مرزها و بازارهای جهانی در حد یک تصمیم استراتژیک تبدیل شده است؛ که در این شرایط حتی مشتری ما هم مشتری جهانی است و بالعکس. ما همیشه در تمام محافل به کارخانجات توصیه می‌کنیم

جهانی فکر کنند، اما منطقه‌ای عمل کنند. صنعت دامپروی و خوراک دام یکبار برای همیشه و برای نجات از رکود باید به سمت بین المللی شدن حرکت کند و با افزایش صادرات و جذب سرمایه گذاری خارجی راه خود را پیدا نماید.

درباره واردات نهاده‌های تراریخته مستنداتی نداریم

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در بخش دیگری از سخنان خود درباره تولید خوراک دام از مواد اولیه تراریخته نیز اظهارداشت: تولید خوراک دام از مواد اولیه تراریخته در ایران به گوش بنده نرسیده؛ در خصوص واردات نهاده‌های دامی تراریخته هم نظری ندارم چون مستنداتی جهت اظهارنظر کاربردی ندارم؛ وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت باید در این زمینه اظهار نظر نمایند. ضمن اینکه واحدهای تولید خوراک دام صنعتی مواد اولیه‌ای که از مبادی رسمی و قانونی کشور وارد شده را مصرف کرده و امکان انتخاب نهاده‌های دامی تراریخته و غیر تراریخته را ندارد زیرا امکانات و قدرت تشخیص و بازرسی کالا را ندارد.

‌قدیری درباره نوسان قیمت نهاده‌ها در بازار نیز نیز افزود: در چند سال گذشته تنش‌های موجود در مواد اولیه از قبیل نوسانات قیمت و موجودی نهاده‌های مورد مصرف در تولید خوراک دام در بنادر از وضعیت مناسب‌تری برخوردار بود؛ با توجه به سهم بیش از ۷۰ درصدی قیمت خوراک در قیمت تمام شده فرآورده‌های دام و طیور و آبزیان قطعاً تغییرات این نهاده‌ها به طور مستقیم منجر به افزایش قیمت محصولات نهایی پروتئینی منجمله شیر، گوشت و تخم مرغ خواهد شد.

متوسط قیمت ذرت در ۴ سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته است

وی ادامه داد: متوسط قیمت ذرت داخلی و خارجی در ۴ سال گذشته به طور میانگین ۲۰ درصد کاهش داشته است و قیمت کنجاله سویای داخلی و خارجی نیز ۱۸ و ۱۲ درصد کاهش داشته است. همچنین متوسط قیمت سبوس گندم، سبوس برنج، تفاله چغندر، کنجاله تخم پنبه داخلی در این دولت به ترتیب ۲ -،۴ -، ۲ و ۲.۵ درصد نسبت به چهار سال دوم دولت قبل رشد داشته است. ضمن اینکه میانگین قیمت کنسانتره دامی نیز حدود ۹ درصد افزایش و متوسط قیمت دان آماده مرغ تخمگذار ۵ درصد افزایش و مرغ گوشتی ۶ درصد کاهش داشته است.

قدیری همچنین اضافه کرد: دولت در ۱۰ سال گذشته به کارخانجات تولید خوراک دام یارانه‌ای در نهاده‌های دامی، سوخت، انرژی، مالیات و... تخصیص نداده است و این صنعت کاملاً در شرایط نابرابر نسبت به حلقه‌های دیگر زنجیره تأمین پروتئین کشور تولید و رقابت می‌کند.

وی درباره اینکه کارشناسان معتقد هستند اگر ارز تک نرخی شود نهاده‌های دامی گرانتر وارد می‌شود و صادرات کاهش می‌یابد، نظر شما در این باره چیست؟ گفت: یکسان سازی نرخ ارز و تک نرخی شدن ارز می‌تواند تورم زا باشد اما به نفع اقتصاد کشور است. وقتی ارز تک نرخی شود، به قیمت بازار نزدیک است. قیمت بازار هم با عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. مزیت ارز تک نرخی افزایش درآمدهای صادراتی و در نتیجه افزایش تولید ناخالص داخلی کشور خواهد بود که در نهایت موجب بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواهد شد. ارز چند نرخی مثل وصله ناجور در اقتصاد است؛ هم به تولیدکننده‌ها صدمه می زند و هم به صادرکننده‌ها.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۴۶۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی

ایسنا/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از رتبه نخست این استان در کشور به لحاط تنوع در تولید اقلام دارویی در حوزه دام و طیور در سطح کشور خبر داد.

دکتر حمید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از نظر تنوع در تولید، کارخانه‌های داروسازی این استان ۸۵ درصد از اقلام دارویی کشور را به لحاظ تنوع ، تولید و عرضه می‌کنند.

وی از تولید ۴۵۹ قلم انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان خبر داد و افزود: پانزده کارخانه فعال تولید داروی دامی در سطح استان سمنان فعالیت دارند که اداره کل دامپزشکی استان بر روند تولید آنها نظارت دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این استان از مهمترین قطب‌های تولید داروی دامی در کشور است ادامه داد: استان سمنان نه تنها رتبه اول کشور در تنوع داروی تولیدی در حوزه دامی را دارد بلکه این استان رتبه دوم کشور را نیز به لحاظ حجم تولید داروی دامی نیز دارد.

دکتر حسینی با اذعان به اینکه بخش عمده نیاز کشور به واکسن، مکمل‌های معدنی و انواع داروی دام و طیور در کارخانه‌های این استان تامین می‌شود، اضافه کرد: بخش خصوصی استان در این بخش سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی کرده و این صنعت، اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه دامپزشکی هم بر فرآیند تولید اقلام دارویی نظارت دارد و هم بعد از تولید به بررسی و پایش باقیمانده احتمالی برخی از داروها در گوشت و مواد پروتئینی استحصالی می‌پردازد، گفت: در واقع اداره کل دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور و دیگر مراکز مرتبط با نمونه‌برداری‌های مستمر و فصلی به رصد و پایش باقیمانده‌های دارویی، آنتی‌بیوتیک، فلزات سنگین، انواع سموم، کپک و مایکوتوکسین  و...در مواد تولیدی از جمله گوشت استحصالی سفید و قرمز، شیر، عسل، تخم‌مرغ و...می‌پردازد.
وی با اشاره به اینکه همه این آزمایشات در آزمایشگاه‌های دامپزشکی انجام می‌شود، افزود: خوشبختانه در بررسی‌ها و آزمایش‌های یک سال گذشته به هیچ مورد جدی از آلودگی مواد پروتئینی تولیدی به این باقیمانده های دارویی نرسیدیم و همه شهروندان می‌توانند با خیال راحت از تولیدات استان استفاده کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطرات ناشی از این باقیمانده های دارویی ادامه داد: برخی بیماری‌ها نظیر ناباروری، مشکلات گوارشی و متابولیکی و...می‌تواند ناشی از همین باقیمانده‌های دارویی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع سازمان دامپزشکی در این بخش با حساسیت بالا بر روند تولید و عرضه نظارت جدی دارد.
وی از این دستگاه دولتی به عنوان دستگاه پیشرو در برون‌سپاری‌ها نام برد و تصریح کرد: در همین راستا بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از عملیات واکسیناسیون دام و طیور در استان به همکاران فعال در بخش خصوصی واگذار شده است.

حسینی با بیان اینکه خدمات واکسیناسیون به صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود، اظهار کرد: واکسن توسط اداره کل دامپزشکی استان، تهیه و به صورت رایگان در اختیار فعالان بخش خصوصی حوزه دامپزشکی قرار می‌گیرد و آنها نیز این خدمات را به صورت رایگان در اقصی‌نقاط استان ارائه می‌دهند. البته حق‌الزحمه این همکاران از سوی سازمان دامپزشکی پرداخت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه تا دهه ۷۰ و حتی اوایل دهه ۸۰ این همه این خدمات از سوی اداره کل دامپزشکی و مجموعه دولتی انجام می‌شد، افزود: در واقع با برون‌سپاری بخش زیادی از خدمات، به شکل‌گیری بخش خصوصی در این بخش کمک شد و امروزه تنها در این بخش بیش از ۲۷۰ اشتغال مستقیم در استان ایجاد شده است که این همکاران در قالب نظام دامپزشکی به هم‌استانی‌ها از نردین، کالپوش و فرومد در دورترین نقطه شرقی تا ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان به ارائه خدمت می‌پردازند. خوشبختانه امروزه همکاران ما در همه شهرها، روستاها و دهستان‌ها حضور یافته و به ارائه خدمت در این بخش مهم و استراتژیک می‌پردازند.

وی از دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مهم نام برد و گفت: دامپزشکی یک دستگاه سلامت‌محور است که هم به صیانت از تولید در بخش جهادکشاورزی می‌پردازد و هم در حوزه وزارت بهداشت به صیانت از سلامت در بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که تضمین‌کننده زنجیره امنیت غذایی و اشتغال پایه در صنعت دامپروری‌ست، می‌پردازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل