Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:40:33 GMT

راه‌اندازی مرکز سلول‎های بنیادین خون‎ساز در لرستان

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۶۹۲۴۱

مدیر کل انتقال خون استان از راه‌اندازی مرکز سلول‎های بنیادین خون‌ساز در لرستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، امید علی عادلی در جمع خبرنگاران از راه‌اندازی مرکز سلول‎های بنیادین خون‌ساز در استان خبرداد و گفت: این مرکز در پایگاه انتقال خون استان راه‌اندازی شده و نمونه‎ای از خون افراد در قالب چند سی سی از طریق مرکز سلول‌های بنیادین گرفته و به تهران ارسال می‎شود تا اطلاعات آنان در سیستم ذخیره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارکرد: نیاز است مردم لرستان در این مرکز نیز با گذشت و بخشش خود حضور داشته باشند تا از آنان خونگیری شود چرا که خون آنها برای بیماران سرطانی، پیوندی‎های کلیه و مغز و استخوان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عادلی افزود: در ماه مبارک رمضان نیاز به خونگیری افزایش پیدا می‎کند و این درحالیست که در روز باید 7 برابر نیاز روزانه خون ذخیره داشته باشیم.

مدیر کل انتقال خون لرستان یادآورشد: خون سالم از جامعه می‎خواهیم اگر فردی 5 بار خون اهدا می‎کند 5 بار مورد آزمایش قرار می‎گیرد و این صحت سلامت فرد را گوشزد می‎کند.

وی اضافه کرد: از مجموع 12هزار و 668 مراجعه کننده در سال گذشته 9311 نفر موفق به اهدای خون شدند که 80 درصد این افراد متاهل، 90 درصد مردان، 10 درصد زنان و 17 درصد برای بار اول مراجعه کردند.

عادلی گفت: اهداکنندگان مستمرخون در سال 95، 57 درصد بودند و تعداد اهدا کنندگان 8درصد نسبت به سال گذشته(1394) افزایش داشته است.

عادلی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 24 خردادماه هر سال مصادف با روز جهانی انتقال خون است، اظهار کرد: آمارها نشان می‎دهد از هر سه نفر در کل دنیا یک نفر به خون و فراورده‎های خونی نیاز پیدا می‎کند.

وی با تاکید براینکه اگر بخشش مردم نباشد قطعا سازمان انتقال خون معنا ندارد، افزود: براساس معیارها اهدای خون شرایطی (سن، وزن و جنسیت ) دارد به این معنا که افراد بین 18 تا 65 سال می‌توانند خون اهدا کنند و وزن این افراد نباید کمتر از 50 کیلوگرم باشد.

مدیر کل انتقال خون لرستان تصریح کرد: آقایان در سال می‌توانند 4 بار و بانوان 3 بار اهدای خون داشته باشند البته بانوان پس از یائسگیمی‌توانند به مانند آقایان 4 بار اهدا داشته باشند.

عادلی اضافه کرد: در شهرستان‎های خرم‌آباد( دو مرکز) و در بروجرد(یک مرکز) و الیگودرز (یک مرکز) انتقال خون وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه افرادی که برای اهدای خون مراجعه می‌کنند باید دارای شرایط اختصاصی سلامت جسمانی از لحاظ مغز و اعصاب، کلیه‎ها، دستگاه گوارش و قلب و عروق باشند، عنوان کرد: افرادی که در زندان و معتاد تزریقی بودند و یا رفتارهای پرخطر داشتند امکان وجود بیماری‎های عفونی( هپاتیت، ایدز، سیفلیس) در آنها زیاد است پس این افراد جایز به اهدای خون نیستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۹۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: البته در سال‌های قبل شماری افراد مبتلا به مالاریا در سبزوارشناسایی شده بودند که خوشبختانه با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.

دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.

وی گفت: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.

او افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه موارد فوق در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی از جمله رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی و... به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

دکتر غضنفری گفت: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • انتقال میزبان مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا از کیش به ازبکستان
  • انتقال میزبانی مچ‌اندازی آسیا از کیش به تاشکند!
  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • چهارمین دستگاه دیالیز در بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه راه‌اندازی شد
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران
  • مصدوم شدن ۳ عابرپیاده بر اثر تصادف با موتورسیکلت در آق قلا