Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح روند رهاسازی حیات وحش به طبیعت، گفت: علی رغم وجود نظرات متعدد کارشناسان درباره مرگ هیرکان(پلنگ رهاسازی شده در پارک ملی گلستان)، گزارش نهایی دفتر بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست برای ما فصل‌الخطاب می‌باشد.

مجید خرازیان مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، درباره سیاست و رویه سازمان حفاظت محیط زیست در مقوله رهاسازی گونه‌های حیات وحش اظهار کرد: اگر یک جانور وحشی به هر دلیل از طبیعت گرفته و به سازمان محیط زیست تحویل داده شود، پروسه به این ترتیب است که اگر گونه آمادگی رهاسازی و بازگشت به طبیعت داشته باشد، در اسرع وقت دستور بازگشت حیوان به زیستگاه اولیه داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه اولویت سازمان محیط زیست بازگشت حیات وحش به طبیعت است، گفت: اگر حیوان به دلیل جراحت قابلیت رهاسازی نداشته باشد، در مرکز نگهداری حیوانات بعد از تیمار و داشتن شرایط لازم به طبیعت برمی‌گردد و یا اگر پرونده قضایی مفتوح در محاکم قضایی داشته باشد باید منتظر تعیین تکلیف قضایی و رفع مشکلات آن باشیم و سپس نسبت به آزادسازی حیوان در زیستگاه اولیه اقدام می‌کنیم.

وی افزود: اگر گونه حیات وحش در شرایطی باشد که در کوتاه مدت قابلیت رهاسازی نداشته باشد، در این شرایط آن را یا در مرکز نگهداری حیوانات سازمان، حفاظت می‌کنیم یا آن را به سایر مراکز مجاز نگهداری حیوانات به صورت امانی تحویل می‌دهیم تا اگر مشکلی دارد با هزینه خود این مراکز رفع و رجوع ‌شود و وقتی به مرحله‌ای رسید که قابلیت رهاسازی داشت این اقدام صورت می‌گیرد.

خرازیان مقدم در مورد وضعیت گونه‌هایی که شرایط رهاسازی به طبیعت ندارند، گفت: اگر به هر دلیل حیوان قابلیت رهاسازی در طبیعت را نداشته باشد و کارشناسان سازمان بر اساس خرد جمعی رهاسازی را تصمیم درستی ندانند، از گونه در یک مرکز مجاز نگهداری حیوانات حفاظت می‌شود تا در مطالعات و تحقیقات از آن استفاده شود و در برخی موارد به باغ وحش‌های مجاز و مورد قبول سازمان منتقل می‌شود.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اولویت سازمان حفاظت محیط زیست هم در ستاد مرکزی و هم در استان‌ها این است که حیوان وحشی که به هر دلیل از طبیعت جدا شده در صورت داشتن شرایط مساعد به طبیعت بازگردد.

وی در مورد رهاسازی پلنگ ماده که اخیرا مرگ این حیوان محور توجه‌ها نیز قرار گرفته، با تاکید بر اینکه گزارش دفتر بازرسی سازمان محیط زیست فصل الخطاب است، اظهار کرد: در موضوع هیرکان افراد مختلف در قالب اشخاص حقیقی نظرات متفاوتی در این باره ارائه داه‌اند و علی‌رغم احترامی که به نظرات همه کارشناسان در این موضوع داریم باید تاکید کنم که در بحث هیرکان همانطور که قبلا در نشست معاونت محیط زیست طبیعی همزمان با هفته محیط زیست گفته شد فصل الخطاب ما گزارش دفتر بازرسی سازمان است که تا 48 ساعت آینده اعلام خواهد شد.

خرازیان مقدم در ادامه با اشاره به وجود کمیته بررسی رهاسازی حیات وحش اظهار کرد: برای بررسی پروسه رهاسازی گونه‌های حیات وحش در سازمان،کمیته‌ای وجود دارد که قصد داریم با جلب افراد ذی‌صلاح و صاحب‌نظر در این کمیته، آن را تقویت کنیم تا بتوانیم در شرایطی که یک حیوان شاخص در اسارت نگهداری می‌شود در مورد رهاسازی یا عدم رهاسازی آن بهترین تصمیم را بگیریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۳۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 

فرماندار شادگان گفت: موضوع صید با الکتروشکر دیگر یک مسئله معمولی نیست بلکه یک بحران حاد در حوزه اشتغال و معیشت جوامع محلی است .

صالح زاده می گوید: ما یک طرح مقابله با صید غیرمجاز در راستای حمایت از صیادان شهرستان در نظر گرفته شد و این طرح با هماهنگی و حمایت قاطع شورای تامین شهرستان ، ادارات حفاظت محیط زیست و شیلات برای مقابله قاطعانه با صید غیرمجاز در راستای حمایت از صیادان قانونمند در شهرستان بزودی اجرا خواهد شد. 

او می‌گوید: از اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان انتظار می رود با افزایش امکانات و گشت و کنترل یگان حفاظت محیط زیست شادگان با صیادان غیرمجاز و خارج از چارچوب قانونی که با دستگاه های ممنوعه برقی اقدام به صید غیر قانونی ماهی می کنند ، برخورد قاطعانه داشته باشند و متخلفان به مراجع ذیصلاح معرفی تا ضمن جلوگیری از ادامه این روند برخورد قاطعانه بعمل آید.

محمد حسن فقیه سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: شادگان با دارا بودن تالاب بین المللی بعنوان یکی از قطب های مهم معیشت علی الخصوص صید و صیادی ، منبع ارتزاق و معیشت مردم محلی و روستایبان به شمار می رود. 

 سید عادل مولا معاون ‌محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت : با توجه به لزوم حفظ ذخایر آب‌های داخلی برای پایداری و تعادل اکوسیستم محیطی و اشتغال، بهرمندی و بهبود معیشتی صیادان لازم است تا دیگر نهاد های حکومتی و جامعه اطلاعاتی با استفاده از همه امکانات و ظرفیت ها برای مقابله با صید غیر مجاز که امروز به یک بحران اجتماعی تبدیل شده است ، با اداره حفاظت محیط زیست همکاری داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است