Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@01:35:36 GMT

تصمیم دولت برای تفکیک وزرارتخانه‌ها «هیاتی» بود

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۶۱۸۷۰

وزیر مسکن و شهرسازی دولت هفتم با انتقاد از طرح جداسازی وزارتخانه‌ها خواستار بررسی علمی تفکیک یا ادغام وزارتخانه‌ها در قالب همکاری شرکت‌های ایرانی و خارجی فعال در حوزه ساختار سیستم اداری شد.

خبرگزاری مهر: وزیر مسکن و شهرسازی دولت هفتم با انتقاد از طرح جداسازی وزارتخانه‌ها خواستار بررسی علمی تفکیک یا ادغام وزارتخانه‌ها در قالب همکاری شرکت‌های ایرانی و خارجی فعال در حوزه ساختار سیستم اداری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


احمد خرم وزیر اسبق راه و ترابری درباره لایحه اخیر دولت مبنی بر تفکیک وزارت راه و شهرسازی و تبدیل آن به دو وزارتخانه «راه» و «شهرسازی» گفت: در دولت قبل با هدف کوچک سازی دولت و ارتقای هماهنگی وزارتخانه ها تصمیم گرفته شد اعضای کابینه و تعداد وزارتخانه‌ها را از ۲۱ به ۱۷ وزارتخانه کاهش دهد که این اتفاق در خصوص وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی منجر به ایجاد وزارت راه و شهرسازی شد.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم ادغام وزارتخانه ها در آن زمان بسیار ناپخته بود افزود: برای اجرای این تصمیم هیچ مطالعه ای انجام نشد. این در حالی بود که هم در کشور ما و هم در دنیا شرکت های معتبر طراحی و مطالعه ساختار سیستم ها وجود دارد که می توانستند مطالعه این تصمیم را انجام دهند. دولت وقت نیز می توانست با این شرکت های مشاوره قرار داد بسته و ظرف حداکثر یکسال مطالعه علمی بر روی این موضوع صورت گیرد.

وزیر راه و ترابری دولت هفتم با اشاره به موارد مشابه ادغام وزارتخانه ها در دیگر کشورها که تجربه های موفق و ناموفق دارند، ادامه داد: می توانستیم این تجربه ها را الگو قرار داده و بر اساس آن تصمیم ادغام را اجرا یا لغو کنیم که البته چنین نشد.

به گفته این استاد دانشگاه، دولتی که مدعی بود می‌خواهد با هدف کوچک سازی ادغام وزارتخانه ها را انجام دهد،با این تصمیم باعث شد تعداد کارمندان دولت از ۳.۵ میلیون نفر به ۴.۵ میلیون نفر در پایان دولت دهم برسد. به این معنا که نه تنها دولت کوچک نشد بلکه به تعداد حقوق بگیران آن اضافه شدند.

تصمیم دولت یازدهم بدون مطالعه و هیاتی است

خرم خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز تصمیم دولت یازدهم مبنی بر انتزاع وزارت دو حوزه «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» از یکدیگر به همین شکل بوده و بدون مطالعه در حال انجام است که در این خصوص دولت نباید عجله می کرد.

وزیر اسبق راه و ترابری تاکید کرد: دولت یازدهم می بایست مطالعه ای را با همکاری دو یا چند شرکت ایرانی مشاور طراحی سیستم های اداری و مشارکت یک شرکت معتبر خارجی در دستور کار قرار می داد تا یکبار برای همیشه موضوع ادغام یا تفکیک وزارتخانه ها را بررسی نهایی کرده و آن را نهایی می کرد.

این کارشناس ارشد اقتصادی یادآور شد: ما ۳۸ سال است که تصمیم گیری هایمان به شکل جمع شدن عده ای دور میز و اعلام نظر شخصی است که در اکثر موارد نتایج آن غیر علمی بوده است. این تصمیم اخیر تفکیک وزارتخانه ها نیز از همین دست تصمیمات بوده و مجلس باید با دقت مطالعه بیشتری به این موضوع ورود کند.

دولت یازدهم اواخر اردیبهشت ماه امسال موضوع تفکیک سه وزارتخانه از جمله وزارت راه و شهرسازی را به تصویب هیأت دولت رساند و لایحه آن را بلافاصله به مجلس ارسال کرد. قوه مقننه نیز در هفته سوم خردادماه یک فوریت این لایحه را به تصویب صحن علنی رساند و به کمیسیون عمران مجلس ارسال کرد.

گفتنی است در صورت تصویب در کمیسیون عمران، لایحه ایجاد دو وزارتخانه «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» به صحن علنی مجلس خواهد آمد تا در صورت تصویب در صحن علنی و تایید در شورای نگهبان به دولت ابلاغ شود.

تمام تلاش دولت،تفکیک سه وزارتخانه (در صورت موافقت خانه ملت) پیش از تشکیل دولت دوازدهم است تا در زمان آغاز به کار دولت جدید، وزارتخانه‌های منتزع شده در ساختار جدید تعریف شوند.

تاکنون عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی موضع خود را در خصوص تفکیک دو حوزه راه و مسکن از یکدیگر اعلام نکرده است اما بیشتر معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه به انحای گوناگون مخالفت خود را با این تصمیم دولت اعلام کرده اند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال

کمتر از یک هفته بعداز واگذاری قطعی مالکیت استقلال به پتروشیمی خلیج فارس، حالا وزارت ورزش اولین دخالت را در تصمیم های این مجموعه در مورد باشگاه فروخته شده، انجام دادند.

به گزارش تابناک ورزشی؛ درحالی که وزارت اقتصاد برای تغییر نام باشگاه استقلال توسط خریدار، اجبار قانونی قرار داده، معاون وزیر ورزش در واکنش به اضافه شدن پسوند «خلیج فارس» به نام استقلال گفت: «نمی‌شود که یک نفر شایعه‌ای را مطرح کند که نام باشگاه را تغییر دهند.» او البته اضافه کرده که «خریداران مختارند».

از شب گذشته شایعه‌هایی درباره اضافه شدن پسوند «خلیج فارس» به باشگاه استقلال و حذف نام ایران منتشر شد. خبرگزاری های رسمی کشور این خبر را تایید کردند. اما روابط عمومی هلدینگ خلیج فارس مالک باشگاه استقلال، چنین چیزی را رد کرد.

ساعتی بعد عبدالعلی علی‌عسکری، مدیرعامل صنایع پتروشیمی خلیج فارس از تغییر پسوند استقلال خبر داد. نکته اینکه مدیر روابط عمومی هلدینگ خلیج فارس، تایید کرد با افکار عمومی بازی کردند.

با این حال، شروین اسبقیان، معاون وزیر ورزش به یک برنامه تلویزیونی گفته «این شرکت‌ها مختار هستند که هیات مدیره خود را انتخاب کرده و آنها نیز مدیر عامل را تعیین کنند و در این میان هیچ دخالتی از سوی وزارت ورزش صورت نخواهد گرفت، چرا که این وزارتخانه دیگر تیمداری نمی‌کند.»

دیگر خبرها

  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • چرا قالیباف تصمیم گرفت از دولت انتقاد کند؟
  • تصمیم مهم مجلس ؛ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت + جزئیات
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • زلنسکی مجوز نقض حقوق بشر در جنگ اوکراین را از اروپا می‌گیرد
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا