Web Analytics Made Easy - Statcounter

احد یاغموری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خرید و نصب تجهیزات مربوط به اندازه گیری اشعه ماورای بنفش خورشید از برنامه ملی سازمان هواشناسی کشور است و این اقدام در سال جاری انجام می شود.
وی یادآوری کرد: هواشناسی همانند علوم دیگر و با گذشت زمان نیازهای جدیدی را اعلام می کند و بر این اساس خرید تجهیزات اندازه گیری اشعه ماورای بنفش خورشید نیز در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یاغموری افزود: هم اکنون این اداره کل، میزان انرژی در طیف مرئی رسیده به خورشید را اندازه گیری می کند، اما سنسورهای مربوط به اندازه گیری اشعه ماورای بنفش خورشید را ندارد.
وی بیان کرد: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی کشور محل های نصب این نوع تجهیزات در سطح کشور مشخص شده و در این استان نیز در شهر زنجان نسبت به این کار اقدام خواهد شد.
مدیرکل هواشناسی استان زنجان ادامه داد: نصب تجهیزات یاد شده این امکان را می دهد در ساعاتی خاص میزان اشعه فرابنفش خورشیدی به مخاطب اعلام تا در صورت نیاز اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در فصل تابستان و در اغلب روزها آسمان صاف و آفتابی بوده و شدت تابش نور خورشید نیز زیاد می شود و نور خورشید متشکل از طیف نور فرابنفش مرئی و فرو سرخ می باشد که در این بین نور فرابنفش برای جانداران به ویژه انسان بسیار مضر است و موجب بیماری های پوستی نظیر آفتاب سوختگی و آسیب چشم ها می شود.
یاغموری افزود: خوشبختانه بخش زیادی از نور مضر فرا بنفش توسط لایه اوزون جذب شده و به زمین نمی رسد، اما با این وجود در روزهای گرم تابستان میزان تابش نور فرابنفش به نسبت بقیه فصل ها بیشتر است.
وی اظهار کرد: برای سنجش شدت تابش نور فرابنفش خورشیدی شاخصی تحت عنوان شاخص فرابنفش تعریف شده که در مقیاس یک تا 11+ است و هر چقدر عدد شاخص بیشتر باشد، آسیب پذیری چشم و پوست نیز بیشتر می شود.
یاغموری خاطرنشان کرد: به طور معمول بیشترین میزان تابش فرابنفش 2 ساعت قبل و 2 ساعت بعداز ظهر رخ می دهد.
به گزارش ایرنا، اشعه فرابنفش انرژی الکترومغناطیسی است که طول موج کوتاه و انرژی زیادی دارد و برای چشم انسان نامرئی است و در طیف الکترومغناطیسی، بین اشعه ایکس و نور مرئی قرار دارد.
وجود این اشعه در نور خورشید باعث آفتاب سوختگی پوست بدن می‌شود.
این اشعه طیفی از پرتوهای الکترومغناطیس با طول موج 100 تا 400 نانومتر شامل UVA، UVB ، UVC است.
7320/6085
خبرنگار: اعظم شامی *** انتشار دهنده: رویا رفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۷۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D

به گزارش خبرگزاری مهر، این ابزار بسیار انعطاف‌پذیر بوده و استفاده از آن آسان است و می‌توان آن را برای استفاده در یک دستگاه پوشیدنی برای کمک به یک حفظ یک رژیم غذایی خاص شخصی‌سازی کرد. جزئیات این پروژه در مقاله‌ای در ACS Applied Nano Pathers منتشر شده است.

ویتامین‌های C و D ریز مغذی‌هایی هستند که در مسیرهای متابولیکی درگیر در مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها نقش مهمی داشته و در سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار هستند. نظارت بر این ویتامین‌ها از این نظر مهم است که سطح ویتامین‌ها را در بدن در محدوده مشخصی حفظ می‌کند.

با این حال، روش‌هایی که در حال حاضر برای این کار در دسترس است، نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی پرهزینه دارد که توسط متخصصان باید استفاده شود. این روش‌ها مستلزم جمع‌آوری نمونه خون هستند و زباله‌های خطرناک تولید می‌کنند. تشخیص و تجزیه و تحلیل هر دو ویتامین در یک نمونه به صورت همزمان زمان دشوار است.

برای ساده‌سازی فرایند، محققان انستیتوی فیزیک سائو کارلوس از منابع نسبتاً ارزان مانند کربن و پروتکل‌های سریع عملیاتی برای توسعه یک تراشه الکتروشیمیایی برای نظارت بر ویتامین‌های C و D استفاده کردند.

این تراشه یکبار مصرف است و حاوی دو حسگر بوده که هر یک از آن‌ها از جریان الکتریکی برای تشخیص ویتامین استفاده می‌کند. در مورد ویتامین C، این حسگر از نانوذرات کربنی به عنوان یک الکتروکاتالیست استفاده می‌کند. حسگر ویتامین D از نیترید کربن گرافیتی و نانوذرات طلا همراه با لایه ای از آنتی‌بادی‌های ۲۵(OH)D۳ ساخته شده است.

این تراشه به راحتی کار می‌کند. تمام کاری که کاربر باید انجام دهد این است که آن را به یک دستگاه الکترونیکی قابل حمل کوچک شبیه به گلوکومتر وصل کند، نمونه‌ای از بزاق یا سرم خون را وارد آن کرده و منتظر بماند تا جریان الکتریکی نشان دهنده حضور و سطح ویتامین‌ها نمایش داده شود. نتیجه در کمتر از ۲۰ دقیقه بدست می‌آید.

تیاگو سرفیم مارتینز محقق کالج امپریال لندن می‌گوید: «با بی‌حرکتی گونه‌های الکتروشیمیایی فعال روی سطح یکی از حسگرها، ما توانستیم نیاز به برچسب و پروب‌های ردوکس را حذف کنیم و در نتیجه دستگاه را ساده کنیم و پیچیدگی تجزیه و تحلیل را کاهش دهیم. این کار باعث می‌شود تراشه به طور بالقوه کاربردی تر و کارآمدتر باشد، و این امکان را فراهم می‌کند تا مستقیماً در داروخانه و کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است که برای استفاده به عنوان یک دستگاه پوشیدنی مناسب باشد.»

کد خبر 6091264 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • «استون‌هنج» چه ارتباطی با «ماه» دارد؟ (+عکس)
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • سری جدید گلکسی واچ قندخون را اندازه می‌گیرد
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟