Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فناوری ایلنا، حسن کریمی قدوسی، مدیر عامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای در تشریح برنامه‌های بنیاد بازی‌های رایانه‌ای برای سال 1396 گفت: در بخش حمایت چندین برنامه پیش‌بینی شده است. از جمله این که از سال گذشته مقدمات لازم را برای تدوین هرم حمایت در بنیاد شروع کردیم تا حمایت‌هایی که از شرکت‌های بازی‌سازی انجام می‌دهیم، کاملا شفاف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تدوین و انتشار این هرم حمایتی تا شهریورماه، میزان و نحوه حمایت بنیاد از گروه‌های مختلف کاملا روشن می‌شود و از پایین‌ترین لایه یعنی دانشجویان تا بالاترین لایه یعنی شرکت‌های بزرگ بازی‌سازی، تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: در انستیتو ملی بازی‌سازی صد کلاس در سطح یک و دو برگزار می‌شود. همچنین از میان 60 متقاضی، 24 نفر برای حضور در دوره‌های Power Up انتخاب شده‌اند تا در دوره‌های کاملا تخصصی و سطح بالا شرکت کرده و برای حضور در کنفرانس‌های بین‌المللی تخصصی حمایت شوند. انتظار ما این است که پس از یک سال، 24 نفر نیروی بازی‌ساز کاملا فعال و حرفه‌ای در کشور داشته باشیم.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزاری 20 کلاس آنلاین، 24 کارگاه ملی بازی‌سازی و همچنین دوره‌های بازی‌سازی دانش تا مهارت در دانشگاه‌ها را از دیگر برنامه‌های حمایتی بنیاد دانست و گفت: یکی از دغدغه‌ها همواره این بوده که انستیتو ملی بازی‌سازی و امکانات آن تنها در تهران مستقر است. امسال قصد داریم به 5 استان برتر در حوزه بازی‌سازی نیز نمایندگی بدهیم تا این مشکل تا حدود زیادی برطرف شود.

کریمی قدوسی با اعلام این که به زودی 200 ساعت برنامه آموزشی بازی به صورت اینترنتی در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت گفت: یکی دیگر از دغدغه‌های ما و بازی‌سازان، نبود زیرساخت مناسبی برای تحلیل داده‌های مرتبط با بازی‌های آنلاین بود. در این راه به حمایت از یک شرکت خصوصی پرداخته‌ایم تا زیرساخت قوی برای تحلیل داده‌های مصرف کاربران بازی‌‌ها ایجاد کرده و نتایح را در اختیار شرکت‌های بازی‌سازی قرار دهد.

وی درباره حضور بازی سازان ایرانی در نمایشگاه‌های خارجی هم توضیح داد: از 23 تقاضای رسیده، با حضور 9 تیم در نمایشگاه گیمزکام آلمان موافقت شده و آخر مردادماه این افراد با حمایت بنیاد در این نمایشگاه شرکت می‌کنند. غرفه ایران در نمایشگاه گیم کانکشن فرانسه نیز در پاییز برپا می‌شود که به‌زودی فراخوان آن نیز منتشر خواهد شد.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای ادامه داد: در صورتی که فعالان صنعت گیم ایران در یک کنفرانس خارجی برای سخنرانی ثبت‌نام کرده و سخنرانی آنها مورد تایید قرار گیرد، هزینه‌های سفر سخنرانان با هدف گسترش علم و دانش در کشور پرداخت خواهد شد.

کریمی قدوسی با اعلام حمایت از 20 بازی موبایل و 5 بازی کامپیوتر بهمرتبط با ارزش‌های فرهنگی ایران به مبلغ 900 میلیون تومان گفت: از چهار بازی صادرات محور نیز که در مسابقه Development Awards رویداد TGC معرفی خواهند شد، 150 میلیون تومان حمایت صورت خواهد گرفت.

برنامه‌های جریان‌ساز بنیاد

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، حسن کریمی قدوسی درباره برنامه‌های این نهاد در بحث جریان‌سازی توضیح داد: برگزاری کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال در دانشگاه علم و صنعت، راه‌اندازی پورتال مرکز پژوهش با هدف انتشار مقالات و پژو‌هش‌های حوزه بازی، انتشار نشریه دریچه برای توزیع در دانشگاه‌ها، حمایت از 6 پایان‌نامه و رونمایی از 6 بازی جدید، از جمله برنامه‌های ما در حوزه جریان‌سازی است.

کریمی قدوسی با بیان این که پیمایش انجام شده در سال 94، اطلاعات ارزشمندی درباره صنعت بازی در ایران به ما داد گفت: آن پیمایش نشان داد 23 میلیون نفر روزانه 78 دقیقه در کشور بازی می‌کنند که این عدد از سرانه مصرف بسیاری از محصولات فرهنگی بالاتر بود. برای سال جاری نیز انجام 5 پیمایش را در دستور کار داریم تا این آمارها را به روز رسانی کنیم.

وی با بیان این که هفتمین دوره جشنواره بازی‌های رایانه‌ای امسال برگزار خواهد شد گفت: با سازمان صدا و سیما در حال مذاکره هستیم تا یک برنامه مختص بازی‌های رایانه‌ای در مدت زمان 40 دقیقه از ابتدای پاییز در تلویزیون داشته باشیم.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای خاطر نشان کرد: استفتائات مختلفی از مراجع در موضوعات مختلف صنعت گیم کسب شده و احکام فقهی بازی‌های رایانه‌ای به زودی منتشر می‌شود. امیدواریم با انتشار این کتاب، برخی شبهات در حوزه بازی از جمله خرید درون برنامه‌ای برطرف شود.

کریمی قدوسی با بیان این که در حال ایجاد برند سواد بازی برای افزایش آگاهی خانواده‌ها، مسوولان و بازی‌سازان هستیم اعلام کرد: سایت نظام ردی بندی سنی بازی (ESRA) ظرف دو هفته آینده رونمایی می‌شود و خانواده‌ها از طریق این سایت، پیش از خرید هر بازی می‌توانند از عکس‌ها، توضیحات و رده‌بندی سنی آن بازی مطلع شده تا خرید هوشمندانه‌ای داشته باشند.

3500 بازی رده‌بندی می‌شوند

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای درباره برنامه‌های بنیاد در بخش نظارت نیز گفت: امسال رده‌بندی 3000 بازی موبایل و 500 بازی رایانه‌ای و کنسئلی را در برنامه داریم.

وی با بیان این که برای تعیین تکلیف وضعیت بازی‌های موبایلی، از بهمن ماه با اکثر بازی‌سازان ایرانی جلسه داشته‌ایم گفت: هم بخش خصوصی و هم ما مخالف جلوگیری از ورود بازی‌های خارجی هستیم چرا که نمی‌خواهیم صنعت بازی ایران مانند برخی صنایع، تنها با خود رقابت کرده و از لزوم افزایش کیفیت غافل شوند.

کریمی قدوسی افزود: با این حال ورود بازی‌های خارجی در یکی دو سال گذشته بی‌رویه بوده و حجم بزرگی از بازار را ازآن خود کرده‌اند. به این منظور بحث اعطای مجوز به بازی های خارجی در نظر گرفته شده است. همچنین ما رایزنی‌های خود را از همین الان با سازمان برنامه آغاز کرده‌ایم تا بحث دریافت عوارض از بازی‌های خارجی را در بودجه 1397 بگنجانند.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای گفت: در حالی که به دنبال ایجاد عوارض برای بازی‌های موبایلی هستیم که به دنبال رایزنی برای کاهش عوارض واردات کنسول‌ها و بازی‌های اورجینال خارجی نیز هستیم. چرا که این بازی‌ها مشابه داخل یندارند اما عوارض 40 درصدی سبب قاچاق گسترده این محصولات شده است.

حذف کاغذ در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

کریمی قدوسی با اعلام راه‌اندازی سامانه ملی بازی‌های رایانه‌ای در آینده نزدیک گفت: تمام خدمات بنیاد، از اعطای مجوز‌ها تا فرآیند اعطای انواع حمایت‌ها، از طریق این سامانه و به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد. علاوه بر این داشبورد مدیریتی در اختیار مرکز ملی فضای مجازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادها در صورت نیاز قرار خواهد گرفت تا به صورت لحظه‌ای امکان رصد اتفاقات این حوزه را داشته باشند. همچنین قصد داریم با این کار تمام ساز و کارهایی که در صنعت می‌افتد را الکترونیکی کنیم تا در نهایت کاغذ را حذف کنیم. کار این سامانه دو سال است که شروع شده و به‌زودی شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، کریمی قدوسی بازنویسی شرح وظایف و چارت سازمانی را از دیگر برنامه‌های بنیاد عنوان کرد و خاطر نشان کرد: تا شهریور ماه این بازنویسی تکمیل شده و تغییرات تا پایان سال اجرایی خواهند شد.

تمکین نکردن صدا و سیما و شهرداری‌ها به ارائه تخفیف به بازی‌سازان ایرانی

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای درباره وضعیت اجرای یکی از مصوبات شورای عالی فضای مجازی مبنی بر لزوم ارایه تخفیف صدا و سیما و شهرداری‌ها برای تبلیغ بازی‌های رایانه‌ای گفت: با وجود مکاتبات فراوان، تاکنون موفق نشده‌ایم از این دو نهاد تخفیفی بگیریم. در نتیجه برای اجرای این مصوبه از مرکز ملی فضای مجازی کمک خواسته‌ایم و امیدواریم با دخالت آن‌ها، این دو نهاد تخفیف‌های لازم را اعمال کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۴۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید

دهقانی فیروزآبادی در کنفرانس خبری معاونت علمی – فناوری ریاست‌جمهوری با تشریح برنامه‌های دولت برای توسعه هوش مصنوعی گفت: «در حال حاضر هوش مصنوعی در همان فرصتی قرار گرفته است که اقتصاد دیجیتال در دهه ۹۰ داشت. شرکت‌های فعال در این حوزه فرصت بسیار خوبی برای رشد و توسعه دارند؛ همان‌طور که کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال یک دههٔ قبل چنین فرصتی را در اختیار داشتند».

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، دیجیاتو و زومیت، معاون علمی-فناوری رئیس‌جمهور در خصوص رسیدن کشور به ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، گفت: «سال گذشته گفت‌وگوهایی زیادی با رئیس‌جمهور و همین‌طور دستگاه‌های مختلف ازجمله سازمان برنامه‌وبودجه برای الزام ایجاد مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش، شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه‌ها و مدل‌های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی موردمطالعه قرار گرفت».

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه سال گذشته راه‌اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند، ادامه داد: «این مرکز ذیل نهاد ریاست جمهوری تشکیل شده و اساسنامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می‌شود. از آن موقع جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران بخش‌های دولتی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق توسعه ملی برگزار شد و درنهایت از اسفند ۱۴۰۲، صندوق هوش مصنوعی با سرمایه ۱۰ همتی (۱۰ هزار میلیارد تومان) شکل گرفت که بخش خوبی از سرمایه آن از نهادهایی مانند صندوق توسعه ملی و مؤدیان مالیاتی مانند اپراتورها جذب شد.»

به گفته معاون رئیس‌جمهور، طی این مصوبات همچنین برنامه‌ریزی شد که مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ۳ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ (هاب)، مرکز داده بزرگ (دیتاسنتر) و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می‌دهد. همان‌طور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌ها و نهادها قرار خواهد داد.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، گفت: «در حوزه مقالات و ارجاعات، ایران رتبه ۱۷ یا ۱۸ را دارد؛ اما در حوزه کاربرد رتبه ۷۰ تا ۸۰ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت‌ها در کشور است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال ۱۴۰۳ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زیرسیستم‌ها داشته باشیم. مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی دارد و از تمام دستگاه‌ها دعوت می‌کنیم که این مرکز را تقویت کنند».

وی در مورد تجهیزات و زیرساخت هوش مصنوعی افزود: «پیش‌بینی ما این است که در سال ۱۴۰۳ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم، البته تحریم‌های شدیدی در این حوزه وجود دارد؛ حتی عربستان و امارات نیز که برای خرید GPU اقدام کرده‌اند و پول پرداخت کرده‌اند؛ تحریم شده‌اند. از دانشگاه‌ها و تمام کسانی که در کشور GPU دارند، دعوت می‌کنم که بعد از راه افتادن این اپراتور GPU خود را به این اپراتور بیاورند».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900274 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • برنامه ریزی برای واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • واگذاری ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام ایلام به بخش خصوصی
  • برنامه ریزی برای واگذاری۲هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام ایلام
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای