Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه این سازمان در نظام آموزشی طرح‌های ایجاد مراکز توسعه مهارت‌های دانشجویان و کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی را در دستور کار قرار داده است٬ برنامه‌ها و اقدامات این سازمان را در این راستا تشریح کرد.

دکتر حسن عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا٬‌ در خصوص همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای با دانشگاه‌ها در حیطه مهارت‌آموزی دانشجویان و کمک به اشتغال جوانان، اظهار کرد: بیشترین طیف بیکاران مربوط به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است که این موضوع از طریق وزارت کار و سازمان فنی و حرفه‌ای در حال پیگیری است و بخش اعظمی از ورودی‌های مراکز فنی و حرفه‌ای و آموزشگاه‌های آزاد به این قشر اختصاص دارد که برای طی دوره کارآموزی در رشته تحصیلی خود وارد مراکز می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابلاغ دستورالعمل ایجاد مراکز "توسعه مهارت‌های دانشجویان"

وی افزود: برای جبران نقیصه نظام آموزشی دو طرح در دستور کار است؛ در گذشته مراکزی به نام مراکز ASD با کمک سازمان فنی و حرفه‌ای در جوار دانشگاه‌ها برای طی دوره‌های مهارت‌آموزی دانشجویان در حال تحصیل ایجاد شده بود که در سطح کشور بیش از ۴۰ مرکز فعال بودند؛ اما هفته گذشته دستورالعمل ایجاد مراکزی به نام SCD یا توسعه مهارت‌های دانشجویان به ادارات کل فنی و حرفه‌ای ابلاغ شده است که بسیاری از دانشگاه‌ها متقاضی همکاری در این زمینه با سازمان هستند.

مدیرکل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: موضوع دیگر طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی است که یکی از سرفصل‌های بسته فراگیر اشتغال است که امسال توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و بر این اساس امکان ایجاد ۹۷۱ هزار فرصت شغلی در کشور فراهم شده است. به موجب این طرح هم واحدهای پذیرنده (بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی) و هم دانشجویان ثبت‌نام کرده و سازمان فنی و حرفه‌ای برای موفقیت این طرح همکاری می‌کند.

جزئیات طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی

عزیزی در خصوص چگونگی این همکاری، توضیح داد: یک‌سوم حقوق و مزایای حداقل قانون کار توسط دولت به این دانشجویان پرداخت می‌شود و بدون استخدام در بنگاه مشغول به کار می‌شوند تا زمینه کار در آینده برای آن‌ها بهتر فراهم شود. اگر دانشجو بخواهد پس از دوره کارورزی گواهینامه‌ای مبنی بر کسب مهارت دریافت کند٬ توسط سازمان فنی و حرفه‌ای در آزمون‌های سنجش شرکت می‌کند و به او گواهینامه مهارتی اعطا می‌شود و چنانچه کسری مهارت داشته باشد می‌تواند در مراکز فنی و حرفه‌ای یادگیری خود را کامل کرده و گواهی دریافت کند. اگر مایل به دریافت گواهی مهارت نیز نباشد متناسب با میزان آموزشی که دیده است، گواهی حضور در دوره به او اعطا می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت آموزشی این سازمان، تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد این ظرفیت توسط آموزشگاه‌ها و مؤسسات کارآموزی آزاد اجرایی می‌شود؛ درواقع این آموزشگاه‌ها مجریان آموزشی هستند که با مجوز و نظارت سازمان فعالیت می‌کنند و نمایندگان این آموزشگاه‌ها در هیات مرکزی نظارت بر آموزشگاه‌های آزاد حضور دارند.

ارائه آموزش‌های مجازی با طرح تلویزیون اینترنتی مهارتی

رئیس مرکز تربیت‌مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در خصوص حمایت‌های سازمان از آموزشگاه‌های آزاد، گفت: با توجه به میزان اعتبارات موجود٬ برخی آموزشگاه‌هایی که بیشتر واجد شرایط هستند، به‌تناسب از تسهیلات بانکی برخوردار می‌شوند؛ همچنین هرکجا که مراکز فنی و حرفه‌ای رشته‌ای موازی با این آموزشگاه‌ها داشتند٬ ظرفیت‌ها را حذف و تبدیل به ظرفیت‌های تکمیلی کرده‌ایم.

عزیزی ادامه داد: حذف مالیات آموزشگاه‌های آزاد و برخورد قضایی با آموزش‌های غیرمجاز، از دیگر حمایت‌های سازمان است و در تفاهم‌نامه‌هایی که سازمان با دستگاه‌های مختلف می‌بندد این نکته لحاظ می‌شود که بخشی از ظرفیت آموزشی از طریق انعقاد قرارداد این دستگاه‌ها با آموزشگاه‌های آزاد مجاز، باشد. حمایت دیگر در زمینه فناوری‌های نوین آموزشی است که در این راستا ۲ طرح تلویزیون اینترنتی تعاملی و سامانه آموزشی مهارتی و گواهینامه صلاحیت شغلی رونمایی شدند.

ایجاد زیرساخت رایگان برای تولید محتوای مهارتی الکترونیکی

وی با اشاره به اعطای نماد اعتماد دولت الکترونیک به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، افزود: در طرح سامانه مهارتی آموزشی با کمک اپراتورهای تلفن‌های همراه زیرساختی در سازمان فنی و حرفه‌ای فراهم شد که اگر آموزشگاه‌های آزاد می‌خواستند خودشان این زمینه الکترونیکی را فراهم کنند تا یک محتوای جدید را وارد سیستم کنند، هزینه زیادی را باید متحمل می‌شدند اما این زیرساخت اکنون به‌صورت رایگان فراهم شده و تا این لحظه نزدیک به یک‌هزار آموزشگاه آزاد در سطح کشور به این سیستم پیوسته‌اند؛ اکنون مربیان در این سامانه شناسایی شده‌اند و می‌توانند محتوای الکترونیکی تولید و در اختیار مخاطبان قرار دهند.

مدیرکل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور این اقدام را شروع یک کار بزرگ دانست و ادامه داد: در راستای بهره‌وری بیشتر می‌توان بخش نظری آموزش‌های مهارتی را از طریق تلفن همراه و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی در همه نقاط جهان به‌راحتی ارائه داد.

مقدمه‌ای برای استقرار نظام احراز صلاحیت شغلی در کشور

عزیزی با بیان اینکه در گذشته گواهینامه مهارت بر اساس حرفه و آزمون اعطا می‌شد، گفت: اکنون بر اساس طبقه‌بندی ایسکو ۲۰۰۸ (طبقه بندی استاندارد بین‌المللی مشاغل) که در تمام جهان پذیرفته شده است٬ گواهینامه صلاحیت حرفه‌ای در چهار سطح از سطوح عالی تا سطوح کارگری ساده با ضریب امنیتی بالا اعطا می‌شود که زمینه آن را فراهم می‌کند تا نظام احراز صلاحیت شغلی در کشور مستقر شود.

وی در خصوص حمایت صنایع نفتی از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، عنوان کرد: در گذشته همکاری خوبی با پتروشیمی داشتیم که در این راستا حدود ۶۰ کارگاه را برای صنایع جوش در سازمان تجهیز کردند، به همین دلیل زمینه‌ای فراهم شد که در طرح‌های توسعه میادین نفتی از نیروهای خارجی کمتر استفاده شود؛ اکنون نیز با ۶۰ دستگاه تفاهم‌نامه همکاری داریم.

مدیرکل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تصریح کرد: بسیاری از کشورهایی که نیاز به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دارند از طریق مرکز تربیت مربی همکاری داشته‌اند؛ به‌طور مثال تربیت مربی برای کشورهایی مانند عراق٬ افغانستان و تانزانیا توسط مرکز تربیت‌مربی سازمان در کرج انجام می‌شود. همچنین برخی مؤسسات مانند موسسه فستو آلمان و آژانس همکاری‌های کره جنوبی (کوییکا) در حال حاضر در این مرکز حضور دارند.

عزیزی ادامه داد: ما همکاری خوبی با کوییکا داشتیم، به‌طوری‌که یک مرکز فناوری پیشرفته خودرو به نام مرکز ۹ دی را در تهران برای ما تجهیز کردند؛ همچنین همکاری خوبی با ILO (سازمان بین‌المللی کار) داریم و اخیراً نیز بین اتریش و سازمان فنی و حرفه‌ای و اتحادیه اتاق اصناف ایران تفاهم‌نامه‌ای منعقد شد که اکنون در حال تجهیز یک مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای در تهران هستند.

وی افزود: از دیگر همکاری‌های بین‌المللی شرکت در مسابقات جهانی به‌صورت دوسالانه است. مسابقات مهارت هرساله در سطح شهرستان٬ استان و کشور برگزار می‌شود که امسال استان خوزستان تا این لحظه ازلحاظ تعداد شرکت‌کننده در مرحله شهرستانی دومین استان کشور است. بخش پایانی اردوی مسابقات جهانی مربوط به تیم ملی مهارت کشور در استان البرز و چند استان دیگر در حال برگزاری است تا این تیم در سال ۲۰۱۷ به ابوظبی اعزام شود.

رئیس مرکز تربیت‌مربی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور همچنین در خصوص وضعیت آموزشی در خوزستان، اظهار داشت: در این شرایط آب و هوایی بازدیدها کمتر انجام می‌شود، بااین‌حال هم از استان خوزستان و هم از سیستان‌وبلوچستان بازدید به عمل آمد. خوزستان ازلحاظ آموزش‌های مهارتی از زیرساخت‌های خوبی برخوردار است و می‌توان گفت تمام شهرستان‌ها، مراکز فنی و حرفه‌ای مجهزی دارند و با توجه به نیازسنجی‌های انجام‌شده خوزستان یکی از استان‌های پیشرو است.

عزیزی با بیان اینکه آموزش‌های مهارتی اکنون نیاز اصلی جامعه است و هر طرحی که در ارتباط با اشتغال در کشور بخواهد انجام شود یک ضلع آن انتقال مهارت به منابع انسانی است، عنوان کرد: این کار مستلزم سرمایه‌گذاری است؛ چراکه این آموزش‌ها درواقع معطوف به اشتغال بوده و از آموزش‌های تئوری گران‌قیمت‌تر هستند و نیاز به به‌روزرسانی تجهیزات دارند. بنابراین برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران کشور باید به این حوزه توجه بیشتری کنند. اکنون سازمان در حال تغییر مسیر خود از عرضه‌محوری به تقاضامحوری و سفارش آموزش است و تفاهم‌نامه‌های متعدد کنونی که هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت دیگر دستگاه‌ها محسوب می‌شوند، به‌نوعی سفارش دادن اجرای آموزش‌های مهارتی هستند.

وی گفت: در این شرایط فصلی که بخش آموزش رسمی کشور در تعطیلات است، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تعطیل نیست، در مرکز تربیت‌مربی٬ مربیان٬ کارآموزان و ... حضور دارند و مسابقاتی مانند مسابقات انگیزشی آموزشگاه‌های آزاد که در کشور برای اولین‌بار برگزار شد، در جریان است؛ همچنین مراکز آموزشی در ۲ نوبت فعالیت می‌کنند. پیام من در راستای بهره‌وری شغل و ایمنی کار و فراهم کردن زمینه اشتغال سالم و مولد و پویا به‌ویژه به جوانان دانش‌آموخته دانشگاهی٬ استفاده از این فرصت ارزشمند برای طی دوره‌های مهارت‌آموزی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۶۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند. - اخبار اقتصادی -

علی حسین شهریور، معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: آموزش مهارت ها به طور کلی هم برای موفقیت فردی و هم برای موفقیت واحدهای تولیدی و خدماتی ضروری است، چراکه کارگران را قادر می سازد تا رقابتی باقی بمانند، بهترین عملکرد خود را داشته باشند و به موفقیت کلی کسب و کار کمک کنند

وی افزود: مهارت افزایی کارگران دلایل مهمتری هم دارد که از جمله آن می‌توان به بهبود عملکرد شغلی اشاره کرد؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می‌کند تا دانش و توانایی های لازم را برای انجام کارشان به طور موثرتر و کارآمدتر توسعه دهند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور پیشرفت شغلی را از دیگر دلایل ضرورت مهارت‌‌افزایی دانست و گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند.

شهریور با بیان اینکه "مهارت افزایی کارگران به افزایش بهره‌وری می‌انجامد"، اذعان داشت: آموزش می‌تواند منجر به افزایش بهره‌وری شود، زیرا کارگران در نقش‌های خود مهارت بیشتری پیدا می‌کنند و برای مقابله با چالش‌هایی که در کار روزمره با آن‌ها مواجه هستند، مجهزتر می‌شوند.

وی ادامه داد: انطباق پذیری نیز به‌دنبال افزایش مهارت حاصل می‌شود؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می کند تا با آخرین روندهای صنعت، فناوری ها و بهترین شیوه ها به روز بمانند و به آنها اجازه می دهد با محیط های کاری در حال تغییر و الزامات شغلی در حال تحول سازگار شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، روحیه و مشارکت کارکنان را از نتایج مهارت افزایی دانست و گفت: سرمایه گذاری در آموزش مهارت ها به کارکنان نشان می دهد که سازمان آنها برای توسعه و رشد آنها ارزش قائل است، که می تواند روحیه، مشارکت و رضایت شغلی کلی را افزایش دهد.

وی افزود: از دیگر دلایل مهم مهارت افزایی حفظ استعدادها در نیروی کار است؛ ارائه آموزش مهارت ها می تواند با نشان دادن تعهد به توسعه کارکنان و ایجاد فرصت هایی برای پیشرفت در سازمان، به حفظ استعدادهای برتر کمک کند.

 شهریور در پاسخ به اینکه "آموزش مهارت به کارگران با چه چالش های روبروست؟"، اظهار داشت: کمبود زمان و منابع، مقاومت در برابر تغییر،  شکاف های مهارتی و دسترسی به فرصت های آموزشی از مهمترین موانع مهارت آموزی و آموزش کارگران است.

وی افزود: کارفرمایان ممکن است برای تخصیص زمان و منابع کافی برای برنامه های آموزشی، به ویژه در صنایعی که سرعت بالایی دارند، که زمان در آنها اهمیت دارد، با مشکل مواجه شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در تشریح  فاکتور مقاومت در برابر تغییر گفت: برخی از کارگران ممکن است در برابر یادگیری مهارت ها یا فناوری های جدید مقاومت نشان دهند، به خصوص اگر با وظایف شغلی فعلی خود احساس راحتی کنند.

وی ادامه داد: همچنین شناسایی مهارت های خاصی که کارگران باید توسعه دهند می تواند یک چالش باشد، به خصوص اگر ارتباط بین کارفرمایان و کارگران وجود نداشته باشد.

شهریور با اشاره اینکه  دسترسی به فرصت های آموزشی می‌تواند یک چالش در مسیر مهارت افزایی کارگران باشد، گفت: برخی از کارگران ممکن است به دلیل محدودیت های جغرافیایی، محدودیت های مالی یا سایر موانع به برنامه های آموزشی دسترسی نداشته باشند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در پاسخ به‌اینکه  "راهبردهای ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران کدامند؟"، گفت: توسعه آموزش و توانمندسازی کارگران نیازمند داشتن برنامه و راهبرد از سوی کارفرمایان است که برخی از آنها شامل انجام نیازسنجی آموزشی، برنامه های آموزشی، ارائه حمایت مستمر، استفاده از فناوری و تشویق فرهنگ یادگیری مستمر است.

شهریور با بیان اینکه "شکاف‌های مهارتی خاص و نیازهای آموزشی نیروی کار از طریق نظرسنجی، مصاحبه و ارزیابی عملکرد شناسایی شود"، گفت: باید برنامه های آموزشی سفارشی تدوین شود که نیازهای خاص نیروی کار را با در نظر گرفتن سبک ها و ترجیحات مختلف یادگیری برآورده کند.

وی افزود: برای حمایت از کارگران در حین آموزش مهارت‌های جدید و به کارگیری آن‌ها در نقش‌های خود، راهنمایی، مربیگری و منابع ارائه شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در توضیح استفاده از فناوری به‌عنوان یک راهبرد ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران گفت: از پلتفرم‌های آنلاین، جلسات آموزشی مجازی و سایر ابزارهای دیجیتال برای ارائه فرصت‌های آموزشی انعطاف‌پذیر و در دسترس برای کارگران استفاده گردد.

شهریور خاطرنشان کرد: باید فرهنگی را پرورش داد که برای یادگیری ارزش قائل است و کارکنان را تشویق می کند تا به طور مستمر مهارت ها و دانش خود را بهبود بخشند.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان تنها متولی مهارت افزایی و سنجش مهارت و صلاحیت شغلی و حرفه‌ای کارگران، ابتکارات و برنامه های متنوعی برای ارائه آموزش و سنجش مهارت کارگران و شاغلین بنگاههای اقتصادی دارد‌؛ در این سازمان، بیش از 11500 استاندارد شایستگی حرف و مشاغل مختلف تدوین شده که آموزش و سنجش آنها در 657 مرکز دولتی و بیش از 22 هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد ارائه‌ می شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه "با راه اندازی بیش از 4040 مرکز آموزش جوار کارگاهی و بین کارگاهی فرصت های ارزشمندی برای مهارت افزایی کارگران فراهم شده است"، گفت: کارفرمایان در تعامل و ارتباط با سازمان می توانند از از ظرفیت‌های گسترده آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟