Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@23:55:43 GMT

توافق محرمانه قطر و اعراب در مورد مسائل خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۸۸۸۲۱

توافق محرمانه قطر و اعراب در مورد مسائل خاورمیانه

قطر 2 سال قبل با کشورهای همسایه خود به توافقی محرمانه رسیده بود و این کشورها متعهد شده بودند تا از گروههای اپوزیسیون و جریانات بر هم زننده ثبات در کشورهای حاشیه خلیج فارس و مصر حمایت نکنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، قطر طی سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ با کشورهای همسایه خود به توافقی محرمانه رسیده بود. درنسخه ایاز این توافق که شبکه خبری سی ان ان به آن دست یافته، سران قطر متعهد شده بودند تا از گروههای اپوزیسیون و جریانات بر هم زننده ثبات در کشورهای حاشیه خلیج فارس و مصر حمایت نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل وجود این توافق محرمانه از پیش محرز شده بود اما محتوا و اسناد محرمانه مرتبط با آن برای نخستین بار است که رسانه ای می شوند. کشورهای تحریم کننده قطر و در راس آنها عربستان سعودی قطر را به نقض دو توافق ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ متهم کرده اند. با استناد به اطلاعاتی که از سی ان ان می گوید از یک منبع موثق منطقه ای بدست آورده شاید ریشه اصلی اختلافات دوحه و همسایگانش بیشتر مشخص شود.

در متن دست نویس شده توافق اول مورخ ۲۳ نوامبر ۲۰۱۳ که به امضای پادشاه عربستان، امیر قطر و امیر کویت رسیده است طرفین به عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و در راس آنها عدم حمایت مالی یا سیاسی از گروه های اپوزیسیون این کشور ها متعهد شده اند. در این توافق موسوم به توافق ریاض، صراحتا بر عدم حمایت از جمعیت اخوان المسلمین مصر و اپوزیسیون یمن تاکید شده است.

در توافق دوم مورخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۴ که از آن به «فوق محرمانه» یاد شده، امضای امیر بحرین، ولیعهد ابوظبی و نخست وزیر امارات نیز دیده می شود و در آن عمدتا بر کمک به برقراری ثبات در مصر و جلوگیری از نقش حمایتی شبکه الجزیره از مخالفان دولت قاهره، تاکید شده است.

یکی از مسئولان دوحه در پاسخ به سی ان ان، عربستان و امارات را به نقض توافقات قبلی متهم کرده است. سیف بن احمد الثانی، مدیر دفتر ارتباطات دولت قطر گفته بازخوانی دقیق متن توافقات مربوط به سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ نشان خواهد داد که هدف اصلی آنها تضمین حاکمیت کشورهای عضو شورای همکاری های خلیج فارس و گسترش همکاری ها در قالب یک چارچوب شفاف بوده است.

انتشار این اسناد از سوی شبکه سی ان ان همزمان شده با سفر رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا به کویت، قطر و عربستان سعودی.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۸۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات سفر محرمانه ایلان ماسک به چین!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به‌گفته‌ی منابع آگاه، جت شخصی ایلان ماسک امروز در پکن فرود آمده است تا او بازدیدی غیرمنتظره از دومین بازار بزرگ خودروهای تسلا داشته باشد.

براساس گزارش زومیت، ماسک بهدنبال ملاقات با مقامات ارشد چین است تا در مورد ارائه‌ی سیستم کمک‌راننده‌ی تسلا موسوم‌ به FSD در چین و کسب مجوز برای انتقال داده‌های جمع‌آوری‌شده و ارسال آن‌ها به آمریکا برای آموزش الگوریتم‌های رانندگی خودران، گفت‌وگو کند.

به گزارش رویترز، تسلا از سال ۲۰۲۱ تمام داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط ناوگان چینی خود در شانگهای را طبق خواست رگولاتوری‌های چینی ذخیره کرده و تاکنون هیچ اطلاعاتی را به ایالات متحده منتقل نکرده است.

سیستم کمک‌راننده‌ی تسلا چهار سال پیش معرفی شد و از آن زمان بسیاری از کاربران چینی از تسلا خواسته‌اند تا سیستم مذکور را در چین ارائه کند.

سفر ایلان ماسک به چین بسیار محرمانه بوده است و افرادی که این خبر را فاش کردند، نمی‌خواهند نامی از آن‌ها برده شود؛ چرا که مجاز به گفت‌وگو با رسانه‌ها نیستند.

تسلا پیش‌تر اعلام کرد که ۱۰ درصد از نیروی کار خود را به‌دلیل مواجهه با کاهش فروش و افزایش رقابت بین خودروهای الکتریکی از سوی برندهای چینی، اخراج می‌کند.

تسلا از زمان ورودش به بازار چین بیش از ۱٫۷ میلیون خودرو در این کشور فروخته است و کارخانه‌ی شانگهای بزرگ‌ترین کارخانه‌ی تسلا در جهان محسوب می‌شود.

سفر ماسک مصادف با نمایشگاه خودرو پکن است که چند روز پیش شروع به کار کرد و امروز به پایان رسید. تسلا در این نمایشگاه غرفه‌ای نداشت.

ماسک پیش‌تر گفت تسلا مدل‌های جدید و ارزان‌تری را با استفاده از پلتفرم‌های فعلی معرفی خواهد کرد. این شرکت قصد دارد ۸ آگوست (۱۸ مرداد) تاکسی رباتیک جدیدی با فناوری خودران معرفی کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900693

دیگر خبرها

  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • جزئیات سفر محرمانه ایلان ماسک به چین!
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد