Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز هاری یک بیماری مهلک است که در بیش از 150 کشور و منطقه جهان وجود دارد اما به قدر کافی در جهان به آن توجه نمی‌شود.

تولید واکسنهای مقابله با این بیماری یکی از گامهایی است که توسط یکی از شرکتهای فناور کشورمان با موفقیت برداشته شده است.

به گفته علیرضا غلامی؛ مدیرعامل این شرکت فناور براساس آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود 60 هزار انسان بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند زیرا تمامی سنین را آلوده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بالغ بر نیمی از قربانیان در آسیا هستند که حدود 40 درصد از آن را کودکان و نوجوانان زیر 15 سال شامل می‌شود.

این فعال فناور با بیان اینکه هاری در ایران به‌صورت بومی و در همه مناطق کشور وجود دارد، ابراز کرد: فرآیند واردات سالانه واکسن هاری برای هزاران نفر با صرف هزینه ده‌ها میلیارد تومانی صورت می‌گیرد که به‌دلیل عدم تولید این واکسن در کشور زمینه خروج بالغ بر پنج میلیون دلار ارز از کشور شده است.

وی به تولید این واکسن بومی در انستیتو پاستور ایران از سال 91 اشاره کرد و گفت: شرکت ژن اکسیر زیست‌دارو از سال 92 با ایده محوری تولید واکسن هاری انسانی آغاز به‌کار کرد و طی سه سال با تکیه بر دانش پژوهشگران و کارشناسان داخلی موفق به کسب دانش فنی ساخت این واکسن شد.

به گفته غلامی 80 درصد بودجه طرح صرف تجهیزات، ساخت سایت تولید و اتاقهای تمیز شده و تنها 20 درصد به تثبیت دانش فنی اختصاص یافته است؛ این در حالی است که قیمت پیشنهادی دانش فنی ساخت این واکسن بدون در نظر گرفتن قیمت تجهیزات و دستگاه‌ها، از کشورهای شرق آسیا مانند چین بالغ بر 80 میلیون دلار است.

وی با اشاره به اینکه محصول تولید شده مشابه یکی از انواع اروپایی واکسن هاری انسانی است، اذعان کرد: این محصول براساس کیفیتهای توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت و فارماکوپه‌های بین‌المللی ساخته شده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه فرآورده‌های درمانی از حساسیت بیشتری برخوردارند و واکسنها ویژگیهای خاص دارند، گفت: فرآیندهای تولید واکسنهای مدرن پیچیده و شرایط سختی بر تولید آنها مترتب است به‌علاوه، معمولا واکسنها همواره مطابق سفارش ساخته و توسط بخش دولتی برای برنامه واکسیناسیون خریداری می‌شوند.

وی ادامه داد: بنابراین سرمایه‌گذاری در بخش واکسن نیازمند بردباری بیشتری برای بازگشت سرمایه نسبت به سایر فرآورده‌ها دارد.

غلامی با تأکید بر اینکه ارزیابی بازار جهانی در کنار بازار داخلی، همزمان با برنامه‌های جهانی کنترل بیماری باید از ابتدا انجام شود، گفت: این کار موجب می‌شود که از روند میزان مصرف در زمان بهره‌برداری محصول، و پس از آن، اطلاع درستی در دست باشد.

به گفته این فعال فناور، تولید این محصولات با بیش از دو دهه سابقه در کشور هنوز تا حدودی نوپا است و لذا در عین چابکی برای رقابت در عرصه جهانی باید از حرکت شتاب‌زده پرهیز شود.

تسنیم

700

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۸۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی افزود: واکسن روتاویروس در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود.

عرشی گفت: واکسیناسیون روتاویروس سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.

وی گفت: این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

کد خبر 6090502 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • انفجار در پارک پرواز تبریز
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس