Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزير بهداشت گره زدن اعتبارات حوزه سلامت به منابع پايدار و اجراي قانون را راه حل مشکلات عمده حوزه سلامت برشمرد و راهکار حل بسياري از مشکلات حوزه سلامت را اجراي قانون عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از وبدا، سيد حسن هاشمي، در حاشيه اجلاس معاونين درمان دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور درخصوص راه حل دو مشکل عمده حوزه سلامت يعني عدم توليت يکپارچه در حوزه سلامت و نداشتن منابع پايدار، گفت: راه حل آنها بسيار ساده است، يعني دولت و مجلس هزينه ها و اعتبارات حوزه سلامت را به بخش هاي پايدار گره بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هاشمي افزود: دولت دو نوع منابع عمومي دارد که بخشي از مسير نفت و بخش ديگر از مسير عوارض و ماليات ها تامين مي شود، بنابراين بايد اعتبارات حوزه سلامت يا آموزش و پرورش به بخش پايدارتر وصل شود.
وزير بهداشت درخصوص توليت نيز گفت: در مورد توليت هم راه حل ساده است، براين اساس که اگر قانون اجرا شود، توليت يکپارچه مي شود.
هاشمي گفت: در برنامه پنجم توسعه تجميع صندوق بيمه ها پيش بيني شد، اما اين اتفاق نيفتاد و دليلش نيز رودربايستي ها و اما و اگرها است.
وزير بهداشت با بيان اينکه قانون زياد نوشته مي شود، امابخش عمده آن اجرا نمي شود، ادامه داد: مثلا فقط 30 درصد قانون برنامه پنجم توسعه اجرا شد.
هاشمي خاطرنشان کرد: بالاتر از مصوبات مجلس، سياستهاي کلي سلامت ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري است که چنانچه اين سياستها کامل اجرا شود، هيچ مشکلي باقي نمي ماند و در اين راستا اراده و هماهنگي بخش هاي مختلف دولت و مجلس نياز است.
وزير بهداشت در پاسخ به اين سوال که در راستاي طرح تحول سلامت هيچ بيماري نبايد از بيرون دارو تهيه کند، وليکن بعضي بيمار ستان ها در کشور، بيمار را مکلف به اين کار کردند، گفت: دستورالعملي که در اين باره در يکي از دانشگاه‌ هاي علوم پزشکي کشور صادر شده بود، حتي يک ساعت هم اجرا نشد و لغو شد و به آن دانشگاه نيز تذکراتي داده شد؛ چرا که هيچ مرکزي حق ندارد، دستاوردهاي طرح تحول نظام سلامت را، ولو اينکه تحت فشار باشد، بلااثر کند.
هاشمي گفت: البته شرايط ادامه کار مراکز درماني به دليل بدعهدي‌ هاي برخي از شرکا که بدهي ها را به موقع پرداخت نکردند، سخت است، اما اجازه نمي ‌دهيم، آنچه با چنگ و دندان به دست آورديم به حاشيه رانده شود.
وزير بهداشت با بيان اينکه شماره 190 براي ثبت تخلفات در حوزه سلامت معرفي شده است،گفت: اگر موردي در اين زمينه گزارش شود، مديران ما با آن برخورد مي‌ کنند، در مورد اخير نيز شايد با اين اقدام قصد گرفتن مطالبات خود را از دانشگاه داشتند، وگرنه هيچ مرکزي نمي خواهد، خلاف قانون عمل کند.
هاشمي درخصوص عدم توجه به ساخت مراکز درماني در برخي مناطق گفت: قانون مي‌گويد، هر طرح بزرگ بايد پيوست سلامت داشته باشد. يعني اگر اتوبان يا شهرک يا پالايشگاه ساخته مي شود، بايد پيوست سلامت داشته باشد، در غير اينصورت وزارت بهداشت تنها مي‌ تواند بر 20 درصد سلامت مردم تأثيرگذار باشد.
هاشمي افزود: به نظر مي رسد، قانون اجرا نمي شود، درحال حاضر در شهر بزرگ تهران گرفتار تامين زمين براي ساخت بيمارستان هستيم و بارها هم به شوراي شهر و آقاي شهردار در اين باره گفته ‌ايم و البته کمک‌هايي شده است، اما بين نياز مردم و آنچه ارائه مي دهيم، فاصله زيادي وجود دارد.
وزير بهداشت ادامه داد: در برخي کلانشهرها کمک‌ها بيشتر بوده است. به عنوان مثال در اروميه 60 پارچه زمين دادند تا مراکز بهداشتي درماني را در آنجا داير کنيم و انتظار داريم در همه شهرها اين اتفاق بيفتد، اما در برخي شهرها نه تنها زمين نمي ‌دهند، بلکه عوارض کلان هم طلب مي‌کنند، اين در حالي است که شهرداري براي ارائه خدمات نبايد عوارض بخواهد و وظيفه آنها توسعه خدمات است، نه صرفا ساخت و ساز.
هاشمي گفت: در تهران 370 مرکز وجود دارد که شهرداري آنها را براي سلامت مردم ايجاد کرده است، اما اين ميزان پاسخگوي نياز مردم نيست، زيرا مردم بيمارستان مي خواهند.
وزير بهداشت خاطرنشان کرد: اگر قانون اجرا شود و پيوست سلامت براي طرح هاي بزرگ وجود داشته باشد، مشکل حل مي‌شود و اميدواريم قانون اجرا شود و قوانين فقط در گنجه‌ها نمانند


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۳۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی، به مناسبت بزرگداشت دهه کرامت، شش نمایش دیگر با مضامین فرهنگ رضوی و با هماهنگی دبیرخانه هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی، در شهر محل تولیدشان، این رویداد را همراهی می‌کنند.

شش نمایش که همزمان با هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی اجرا خواهند شد به این شرح معرفی شدند:

۱. نمایش«سنجاب» نوشته لیلا روغنگیر قزوینی و کارگردانی مهدی روز بهانی از ۱۳ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه می‌رود.

۲. نمایش«الو سلام» نوشته مهرداد رایانی‌مخصوص و کارگردانی قباد دارابی در روزهای ۲۵ و ۳۰ اردیبهشت‌ در پلاتوی الغدیر شهر اسلام‌آباد غرب به صحنه می‌رود.

۳. نمایش«پانما» نوشته مجید کاظم‌زاده مژدهی و کارگردانی لیلا مهدی آبادی از۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت‌ در تئاترشهرِ شهر کرمانشاه به صحنه می‌رود.

۴. نمایش«پیچ کمر» نوشته و به کارگردانی سید محید میر حسینی از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت‌ در آمفی تئاتر پروفسور حسابی شهر تفرش به صحنه می‌رود.

۵. نمایش«دست‌های سرخ» نوشته سیدحسین فدایی‌حسین و کارگردانی سیدرضا رفیعی از ۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ در پلاتو حسین پناهی شهر یاسوج به صحنه می‌رود.

۶. نمایش«سفر سوزن‌بان» نوشته مهدی صالحیار و به کارگردانی علی مجیدپور، همزمان با دهه کرامت در تئاتر شهر شهر تبریز به صحنه می‌رود.

هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری اتابک نادری، بخشی از بیست و یکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) به ریاست فرهاد قائمیان است که با محوریت اجرای عمومی آثار در شهرهای محل تولید، از اواخر فروردین تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

کد خبر 6093053 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • فوق العاده خاص کارکنان حوزه سلامت به زودی پرداخت می‌شود
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد