Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حاشیه همايش چشم‌انداز تئاتر استان‌ها در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص فروش و انتشار کتاب‌های ممنوعه گفت: به اعتقاد من، ما در بهترین وضعیت نشر و تولید کتاب قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من امروز این نکته را می‌توانم بگویم که ما به 83 هزار کتاب مجوز نشر دادیم. خوشبختانه ناشران ما به خطوط قرمز کاملاً واقف هستند تا یک شرایط همگرای فکری و ذهنی شکل بگیرد. ضمن اینکه باور داریم آزادی قلم و آزادی نشر و بیان وجود دارد؛ ولی حتما باید چارچوب‌های هنجاری، ارزشی و اخلاقی نظام رعایت شود و در این خصوص با کسی تعارف نداریم.

وی افزود: شما هم به ما حق بدهید که در میان ۸۳ هزار مجوزی که صادر می‌کنیم، چند مورد اشکال داشته باشد که البته آن‌ها را هم رفع خواهیم کرد. اما انتشار و پخش کتاب‌های ممنوعه غیر قانونی است و ما با هماهنگی قوه قضاییه و نیروی انتظامی این تخلفات را به سرعت پیگیری خواهیم کرد.

صالحی‌امیری درباره تاثیر کتاب و ادبیات در کنترل آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد: من معتقدم کتاب ما، ادبیات ما، شعر ما، رمان ما باید وارد حوزه اجتماعی شود و در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی قدم بردارد. ما در وزارتخانه برای نظارت بر انتشار کتاب‌ها ستادی را تعریف کرده‌ایم که بنده به عنوان عضو عالی شورای سیاست‌گذاری کشور مسئولیت دارم از منظر فرهنگی آسیب‌ها را بررسی کنم. خوشبختانه همکاران من در تمام مکان‌ها فعال شده‌اند تا اقدامات جدی انجام دهند. من پنجشنبه مدیران سراسر کشور را در یک جلسه ملاقات کردم تا درباره این مسائل با هم صحبت کنیم.

وی افزود: من دیروز به این بحث پرداختم که صدای مظلومیت آتنا و ستایش کوتاه است و این پیام تلخی در جامعه‌ اسلامی است. یکی از نکاتی که به اعتقاد من بسیار اهمیت دارد، بحث مدارا و سازگاری اجتماعی است اما متاسفانه امروز خشونت را در گوشه و کنار خیابان‌ها می‌بینیم.

وزیر ارشاد درباره تئاتر و نقش آن در انسجام اجتماعی اظهار داشت: تئاتر ما باید گفتمان جدیدی پیدا کند. تئاتر امروز باید جوابگوی مطالبات اجتماعی ایران باشد. من مسائل اجتماعی تئاتر ایران را در حدود ده محور بر شمرد‌ه‌ام که مهمترین آنها اخلاق اجتماعی، امنیت اجتماعی، سبک زندگی اجتماعی، انسجام اجتماعی است. در مجموع جهت‌گیری تئاتر باید در جهت پاسخ به سوالات اجتماعی باشد.
وزیر ارشاد در ادامه درباره تعیین تکلیف فیلم‌های توقیفی اظهار داشت: ما در مجموع در طول سال، به حدود ۱۰۰ فیلم کوتاه و بلند مجوز می‌دهیم که این طبیعت کارمان است. بعضی فیلم‌ها مجوز اکران نمی‌گیرند و به طور طبیعی دچار چالش هستند. سیاست سازمان سینمایی است که اصلاحات مورد نظر فیلم‌ها را به تهیه‌کنندگان اعلام می‌کند. در صورتی که این اصلاحات اعمال شود، فیلم مجوز اکران می‌گیرد.

وی افزود: ما می‌خواستیم یک بار برای همیشه این کلمه «توقیف» را از ذهن‌ها پاک کنیم و دیگر اثری با عنوان « فیلم توقیفی» نداشته باشیم. از نظر ما فیلم‌ها یا مجوز می‌گیرند یا نمی‌گیرند. ما دیگر چیزی به نام توقیف در ادبیات سینمایی نداریم. اگر فیلم منطبق با سیاست سازمان سینمایی تولید شد که مجوز می‌گیرد و اکران می‌شود؛ اما اگر منطبق با سیاست‌ها نباشد اکران نخواهد شد.

صالحی امیری در پایان تصریح کرد: نظام سینمایی ما از یک استاندارد خاصی برخوردار است. به همه ملاحظات فرهنگی و اجتماعی توجه می‌کند و اگر چالشی در میان باشد، گزارش می‌کند. در فرایند مجوز فیلم‌ها نه وزیر و نه رئیس سازمان سینمایی و نه هیچ مقام دیگر مداخله ندارد؛ بلکه این مسائل در روند قانونی خود شکل می‌گیرد. ما در دولت یازدهم نقدها را می‌شنویم و به آن‌ها پاسخ می‌دهیم. همچنین حساسیت‌های لازم دینی و مذهبی را در نظر داریم و در جلسه ای که با کارگردانان و تولیدکنندگان فیلم داشتیم، تقاضا کردیم که مروج مسائل دینی و مذهبی باشند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۵۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدمستی در برابر مست عشق 

اصل ماجرا چیست؟ مثل این سالها که تبلیغ فیلم‌های ایرانی در شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای نادیده گرفته می‌شود، در دهه نود نیز با توجه به تحولات فناوری در مسیر ساخت فیلم بلند و به چالش کشیده شدن ساختارها و ترتیبات اداری، دولت در برابر ساخت فیلم‌های بلند بدون مجوز نرمش نشان داد.
تا قبل از تصویب و ابلاغ دستورالعمل جامع صدور پروانه نمایش در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ توسط وزیر وقت ارشاد در دولت دوازدهم، با جلب موافقت موردی وزیر ارشاد در دولت یازدهم تدبیری اندیشیده شده بود که اولا برخورد سلبی و انضباطی اولین گزینه برای برخورد با فیلم‌های بلند نباشد ثانیا در صورت جلب موافقت شورای پروانه نمایش فیلم‌های غیر سینمایی برای اینگونه فیلم‌ها پروانه نمایش غیر سینمایی صادر شود و فیلم در کارنامه تهیه‌کننده و کارگردان به عنوان اثر سینمایی محسوب نشود.
به این خاطر به هنگام تجمیع مقررات در بند ۳ ماده ۶ دستورالعمل صدور پروانه نمایش، عینا موافقت پیشین به منزله یک تجربه مدیریتی مستندسازی شد و شکل رسمی‌تری به خود گرفت. به عبارتی تنها تنبیه سازندگان فیلم‌های بدون مجوز آن بود که از دریافت پروانه نمایش سینمایی محروم شوند و به دنبال آن از راهیابی به جشنواره فیلم فجر و اکران در سینماها(به جز گروه هنر و تجربه) باز بمانند.
فیلم سینمایی «مست عشق» ساخته حسن فتحی نیز چنین وضعیتی داشت. گروه سازنده بدون اخذ مجوز فیلمبرداری پروژه را در ترکیه مشغول شده بود و فقط زمانی که تهیه‌کننده نسبت به بروز مشکلاتی در داخل احساس نگرانی کرد، تقاضای پروانه ساخت نمود. همانطور که توضیح داده شد، مقررات اجازه بررسی تقاضا را نمی‌داد و همه چیز به بعد از ساخت فیلم و بازبینی آن برای صدور پروانه نمایش موکول گردیده بود.
پس اولا فیلمنامه مست عشق مورد بررسی قرار نگرفته بود که با ساخت آن مخالفت شود. ثانیا تصویربرداری پروژه از مدتها قبل کلید خورده بود و تیم سازنده معطل پروانه ساخت نمانده بود.
نکته جالب آن است که فیلم مست عشق سال گذشته موفق به دریافت پروانه نمایش سینمایی شد که خبر از نرمش مرجع نظارتی و مدیریت اقتضایی آن برای برخورد با پدیده فیلم‌های بدون مجوز ساخت است. اما طبق مقررات جاری مست عشق باید پروانه نمایش غیر سینمایی می‌گرفت و برای نمایش عمومی مسیر دیگری را طی می‌کرد. چرا فیلم از این قاعده مستثنی شد؟
به نظر می‌رسد رویکرد مثبت سازمان سینمایی در صدور پروانه نمایش سینمایی یا ناشی از اصلاح و ویرایش مجدد دستورالعمل یادشده است و یا انکه دلایل و توجیهات دیگری مثل اعتبار و حسن شهرت کارگردان در بین بوده است که ما از آن بی‌خبر هستیم.
آنچه اهمیت دارد آن است که در مجموع این اتفاق به نفع سینما و مخاطب تمام شد تا با استقبال نسبتا خوب از فیلم در هفته اول اکران، کفه فیلم‌های جدی در برابر فیلم‌های کمدی اندکی سنگین شود.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900029

دیگر خبرها

  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد
  • تغییر محمد خزاعی در سازمان سینمایی تکذیب شد
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • عکس‌| واکنش 2 پرسپولیسی به خراب شدن پنالتی امیری
  • بدمستی در برابر مست عشق 
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!