Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «دستاورد جديد برجام» اين است که آمريکا نمي‌تواند از برجام خارج شود!

سرويس سياست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشي روزانه در لابه‌لاي اخبار و مطالب رسانه‌هاي کشور است. ما درباره اين خوانش البته تحليل‌ها و پيشينه‌هايي را نيز در اختيار مخاطبان محترم مي‌گذاريم. 7:30 هر روز با بسته ويژه خبري-تحليلي مشرق همراه باشيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



***

اصرار جريان خاص براي سوء استفاده از سردار سليماني
«مرعشي» شهردار شود چون با «حاج‌قاسم» دوست است!
نشريه «صدا» در شماره اخير خود از «حسين مرعشي» بعنوان جدي‌ترين گزينه شهرداري تهران نام برده است.
اين نشريه اصلاح‌طلب در گزارشي که طي آن به معرفي اجمالي گزينه‌هاي تصدي شهرداري تهران در دوره جديد پرداخته است، درباره مرعشي مي‌نويسد:
«مرعشي يک تکنوکرات بسيار فعال و پرنفوذ است. شايد در بين شخصيت‌هاي سياسي او تنها کسي است که عموم وزراي دولت تلفنش را شخصا جواب مي‌دهند. با رئيس‌جمهوري و معاون اول دولت روابط خوبي دارد و مي‌تواند معتمد دولت در شهرداري باشد. از ديگر سو مرعشي از معدود شخصيت‌هاي اصلاح‌طلب است که با افرادي همچون حاج قاسم سليماني فرمانده سپاه قدس رفاقت و دوستي دارد و مي‌تواند با بخش‌هاي مهمي از سپاه و جناح اصولگرا ارتباط بگيرد و يک مديريت بين‌البيني و اعتدالي را سرلوحه کار خود قرار دهد.»

*نشريه صدا بعنوان ارگان حزب کارگزاران، چند ماه به انتخابات رياست‌جمهوري نيز مصاحبه‌هايي را با برخي چهره‌هاي اصلاح‌طلب درباره امکان کانديداتوري سردار سليماني منتشر کرد...
اقدامي عجيب که دست آخر منجر به صدور يک تکذيبيه از جانب سردار سليماني و تأکيد بر عدم تصميم وي براي حضور در انتخابات‌ها شد.
اکنون نيز گويا طراحان پروژه قبلي، قصد دارند در حرکتي جديد از کرماني بودن مرعشي و سردار سليماني سوء استفاده کنند و اين مسئله را به دستاويزي براي تنقيح مرعشي بعنوان نامزد مورد تأکيد خود براي تصدي پست شهرداري تبديل کنند.
در اين باره گفتنيست که اولاً سردار سليماني اگرچه شايد در زمان استانداري حسين مرعشي در کرمان روابطي کاري با او داشته است اما چيزي به نام رفاقت امروز حاج قاسم با مرعشي صرفاً همانند رفاقت سردار با ديگران است نه بيشتر!
ثانياً فرمانده سپاه قدس، بيش از آنکه دوست مرعشي باشد، يار غار محمدباقر قاليباف، شهرداري فعلي تهران محسوب مي‌شود. کسي که آماج بيشترين حملات اصلاح‌طلبان قرار دارد و قرار است که نعل به نعل کارنامه کاري‌اش از سوي ستاد جريان سياسي خاص سياه نمايي شود.
ثالثا سردار سليماني اگرچه شايد در بخش‌هايي از امور اجرا و سياست، نزديکي‌هاي فکري با برخي چهره‌هاي عموما اصولگرا دارد اما اثبات کرده است که رابطه با او هرگز نبايد و نمي‌تواند که به دستاويزهاي سياسي تبديل شود.
در گام چهارم نيز لازم به ذکر است که حسين مرعشي جزو دستگيرشدگان فتنه 88 و کسي است که زماني اعلام کرد «ليبرال مسلمان» است و در وقتي ديگر هم در سال 88 از اين گفت که «جمهوري اسلامي ايران آفت زده است»!
و لذا مشخص نيست که همان روابط کاري دهه شصت او با حاج قاسم سليماني نيز همچنان برقرار باشد...

***

دفاع کرباسچي از نظام در مقابل بي‌بي‌سي فارسي و اکبر گنجي

غلامحسين کرباسچي، دبير کل حزب کارگزاران سازندگي و از فعالان اصلاح‌طلب اخيراً در يک گفت‌وگوي تصويري با شبکه بي‌بي‌سي فارسي و با موضوع احضار حسين فريدون، برادر رئيس‌جمهور روحاني شرکت کرد.
در اين گفت‌وگو که «اکبر گنجي» از چهره‌هاي خارج‌نشين جريان سياسي خاص هم در آن حضور داشتند، ديالوگ‌هاي جالبي ميان کرباسچي با اکبر گنجي و مجري بي‌بي‌سي فارسي شکل گرفت.
اکبر گنجي در اين برنامه پس از توضيحات کرباسچي درباره احضار فريدون و تحقيقاتي که به منظور شفاف‌سازي پرونده از وي صورت مي‌گيرد، گفت:
اين بازداشت مصداق جنگ قدرت در جمهوري اسلامي و نزاع بر سر منابع کمياب قدرت و ثروت است.
او سپس در اشاره به ماجراهايي مثل مدرک تحصيلي رئيس‌جمهور روحاني، انتقادها از قرارداد توتال و لغو سند 2030 گفت: اينها به جان حسن روحاني افتاده‌اند!
در ادامه برنامه و پس از اظهارات گنجي اما کرباسچي با لحن جديدي شروع به صحبت کرد.
دبير کل حزب کارگزاران در اشاره به حرف‌هاي گنجي گفت: بي‌بي‌سي و کساني مثل آقاي گنجي که مدت‌ها از ايران دور بوده‌اند، هنگامي که قوه قضائيه قصد دارد درباره يک پرونده تحقيقاتي داشته باشد، فوراً مي‌گويند: جنگ قدرت!
کرباسچي افزود: اما الآن در آمريکا که پسر رئيس‌جمهور اتهام جاسوسي براي شوروي(روسيه) را دارد شما تعبير «جنگ قدرت» نمي‌کنيد...
در اين هنگام مجري برنامه شروع به صحبت در ميان کلام کرباسچي کرد که او واکنش نشان داد و گفت:
«گوش بده آقاي... مدام نخواهيد که حرف مرا قطع کنيد. دوباره (تو) اومدي پشت تلويزيون؟ بگذاريد صحبت بکنم. شما مي‌خواهيد حرف مرا لوث کنيد. شما وقتي که در آمريکا مسئله‌اي پيش مي‌آيد نه درباره‌اش معرکه مي‌گيريد، نه تبليغات مي‌کنيد، نه با اين و آن صحبت مي‌کنيد و نه بحث جنگ قدرت را مطرح مي‌کنيد.»
اين فعال اصلاح‌طلب افزود: در آنجا مي‌آيند ايميل رقيب را به راحتي هک مي‌کنند و بعد هم راحت مي‌گويند اين‌ها در يک نظام دموکراتيک رخ داده است. ولي وقتي در جمهوري اسلامي ايران خيلي شفاف مي‌آيند، مي‌گويند برادر رئيس‌جمهور، پسر فلاني و يا هر کس ديگري اگر شکايتي درباره‌اش هست، بايد خيلي شفاف برود و درباره‌اش توضيح بدهد-جنجال مي‌کنيد-.

*اگرچه نقدهايي به برخي مواضع و رفتارهاي سياسي آقاي کرباسچي وارد است اما اين صحبت‌هاي وي قابل تحسين است.
پيش از اين نيز «صادق زيباکلام» هم در يک مصاحبه با شبکه الجزيره که چند سال قبل صورت گرفت، اظهارات مهمي را در دفاع از نظام اسلامي بيان کرد.[1]
او سپس در واکنش به انعکاس مطلوب صحبت‌هايش در دفاع از نظام اسلامي به رسانه‌ها گفته بود: «من وقتي پاي نظام و تماميت انقلاب پيش بيايد، از صدتا حزب‌الهي و انصار حزب‌الهي، انصاري‌تر و حزب‌الهي‌تر هستم».[2]

***

«دستاورد جديد برجام» اين است که آمريکا نمي‌تواند از برجام خارج شود!
علي خرّم، ديپلمات سابق و از چهره‌هاي نزديک به تيم مذاکره‌کننده دولت، به تازگي در بخشي از مصاحبه خود با خبرگزاري ايلنا درباره برجام روحاني گفته است:
«اينک با گذشت دو سال از دستيابي به توافق هسته‌اي، برجام اثرات خود را به نمايش گذاشته شده است و مردم مي‌بينند که اين توافق، از چه اصول بنيادين و مباني مستحکمي برخودار هستند به گونه‌اي که امريکا به عنوان يک ابرقدرت جهاني نمي‌تواند به صورت يکجانبه از آن خارج شود»!
او همچنين تبليغ مدام عليه برجام در داخل را يکي ديگر از چالش‌هاي پيشروي توافق هسته‌اي دانست و اظهار کرد: از قديم گفته‌اند که حرمت امامزاده با متولي است. ما بايد خودمان تقدس و احترام برجام را حفظ کنيم تا هيچ بازيگري طمع زيرسوال بردن اعتبار آن را نداشته باشد. متاسفانه در دو سال گذشته، اين اصل رعايت نشده و طرف خارجي صداي واحدي را در اين باره نشنيده است و همين مسئله مي‌تواند موجب ترديد آن‌ها براي سرمايه‌گذاري در ايران شود.[3]

*در موفقيت ادعا شده براي برجام همين بس که آقاي خرم به جاي اشاره به شکست وعده‌هاي برجامي رئيس‌جمهور مبني بر لغو بالمرّه تمام تحريم‌ها و البته «ارزاني»! مجبورند دستاوردتراشي کنند و بگويند عدم توان خروج آمريکا از برجام يک دستاورد است...
ادعايي که البته متأسفانه بايد گفت حتي با استناد به صحبت‌هاي مقامات دولت مبني بر کدخدا بودن آمريکا هم درست نيست و اتفاقا آمريکا توان اين کار را به راحتي دارد. همانطور که بلافاصله پس از عقد برجام نيز توانايي‌اش را داشت و دست به تحريم مجدد ايران زد.
اظهارات خرم مبني بر اينکه فضاي داخلي کشور موجب ترديد سرمايه‌گذاران خارجي مي‌شود نيز حرف درستي نيست و في‌الواقع نوعي بهانه براي بي‌دستاوردي برجام تلقي مي‌شود...
شاهد مثال آنکه عده‌اي در کشور ليبي، چند سال قبل حتي سفير آمريکا و چند کارمند سفارت اين کشور را هم کشتند اما آمريکا نه تنها از ليبي بيرون نرفت بلکه سرمايه‌گذاري‌هاي خود در نفت ليبي را هم افزايش داد.[4]
از طرفي مگر ساير کشورهاي دنيا که اقتصاد خود را بر اصل سرمايه‌گذاري بنا کرده‌اند، منتقدان سياست‌هاي خود را به جهنم و زندان فرستاده‌اند که ايران اسلامي بخواهد دومين کشور در اين زمينه باشد؟
بر اساس رصد ما، آقاي خرّم در طول پروژه برجاميزاسيون و تا اکنون که هنگامه شکست برجام و بهانه‌تراشي براي بي‌دستاوردي آن فرا رسيده، کمک‌هاي کلامي متنابهي را به ستاد دولت و تيم مذاکره کننده ارائه کرده است.
آنچه در ادامه مي‌آيد، بخش‌هايي از همين کمک‌ها (اظهارات علي خرم درباره برجام) است:
_ تفکرهاي متضادي در رابطه با همکاري با اروپا در کشور وجود که مانع از اجرايي شدن و گسترش روابط با غرب مي‌شود.
_ توافق هسته‌اي و اجراي برجام، خطر جنگ براي ايران و قدرت‌هاي بزرگ را برطرف مي‌کند.
_ مساله تحريم‌ها که تبديل به موضوعي چالش‌برانگيز بين آمريکا و ايران شده، قرار است تکليف آن توسط آقايان کري و ظريف روشن شود. قطعا تحريم‌ها موضوعي نيست که ايران بتواند کوچکترين نرمشي در اين رابطه نشان دهد...اين موضوع با اقتصاد، صنعت و زندگي روزمره مردم سروکار دارد و بايد چگونگي برداشتن آن توسط آمريکا و ديگران روشن شده زيرا با فعاليت‌هاي هسته‌اي متفاوت است و صاحبان آن ديگران و نه حکومت است!
_ آنطوري که از مذاکرات و موضع گيري‌هاي دولت آمريکا برمي‌آيد آنها مصمم هستند که تحريم‌ها را بردارند.
گفتنيست، علي خرّم پيش از اين درباره توافق دولت روحاني با کشورهاي غربي در لوزان نيز در يک روز، 3 مقاله در 3 روزنامه اصلاح‌طلب منتشر کرد و به مدح و ثناي توافق لوزان پرداخت.

***
1_ mshrgh.ir/150743
2_ http://khabarfarsi.com/n/3307703
3_ http://khabarfarsi.com/u/41825725
4_ http://fa.alalam.ir/news/1979176

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۷۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • سرمربی پرسپولیس یک شهر ایران را دوست ندارد!
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • (ویدئو) سکانس خنده‌دار از حرف زدن نعیمه نظام‌دوست به زبان روسی
  • سکانس خنده‌دار از حرف زدن نعیمه نظام‌دوست به زبان روسی (فیلم)
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • بازی با ایران بازی با دم‌ شیر است/به‌زور کسی را بهشت نخواهیم برد اما مقابل ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»