Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@02:24:16 GMT

آمار چک‌های برگشتی ماهانه منتشر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۶۸۰۹۶

بانک مرکزی با تاکید بر اینکه آمار چک‌های برگشتی بصورت ماهانه منتشر می‌شود، اعلام کرد: آمار چک‌های مبادله ای مربوط به کل کشور از فروردین ماه امسال در پایگاه اطلاع رسانی این بانک منتشر شده است.
به گزارش مهر به نقل از بانک مرکزی، تا آذرماه سال ۱۳۹۳، آمار چک‌های مبادله‌ای به صورت غیرمکانیزه و بر مبنای آمار اخذشده از اتاق پایاپای اسناد بانکی تهیه و صرفاً با لحاظ اطلاعات مربوط به استان تهران در گزارش شاخص‌های ماهانه اقتصادی منتشر می‌گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیکن از آن زمان به بعد، بانک مرکزی به‌منظور ایجاد بستر لازم جهت اعمال نظارت متمرکز بر جریان وجوه، انجام کنترل‌های قانونی و مقرراتی و همچنین کاهش مدت زمان تسویه بین بانکی، اقدام به ایجاد سامانه‌ای تحت عنوان «سامانه مدیریت الکترونیکی چک (چکاوک)» نمود.
براساس این گزارش، سامانه مذکور با قابلیت پذیرش و پردازش الکترونیکی تصویر، داده‌ها و اطلاعات چک و با هدف حذف گردش فیزیکی چک مابین شعب و واحدهای بانکی مستقر گردید. همچنین به منظور استقرار کامل سامانه چکاوک در کلیه استان‌های کشور و بهره‌برداری از اطلاعات این سامانه در تهیه گزارش‌های قابل اتکاء، از شهریورماه ۱۳۹۵ کارگروهی به‌منظور بررسی عملکرد و پایش اطلاعات سامانه مذکور در بانک مرکزی تشکیل گردید؛ به نحوی که پس از بررسی‌های جامع انجام گرفته توسط کارگروه فوق‌الذکر ، گزارش «آمار چک‌های مبادله‌ای» مربوط به کل کشورنه فقط استان تهران) از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۶ بصورت ماهانه در پایگاه اطلاع‌رسانی بانک مرکزی (آمار و داده‌ها < آمارهای اقتصادی < چک‌های مبادله‌ای) قرار گرفت. این گزارش، اطلاعات جامعی از عملکرد چک‌های بین بانکی را در قالب «چک‌های مبادله‌ای»، «چک‌های وصولی»، «چک‌های برگشتی»، «چک‌های برگشتی به تفکیک علل»، «چک‌های رمزدار وصولی» و «چک‌های وصولی بر حسب عادی و رمزدار» ارائه کرده و با ارائه اطلاعات به تفکیک استانهای کشور، قابلیت مقایسه‌پذیری عملکرد چک‌های مبادله‌ای در سطح کل کشور را فراهم می‌نماید. هم ‌اکنون آخرین گزارش عملکرد چک‌های مبادله‌ای مربوط به خردادماه سال ۹۶ است که از طریق پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی در دسترس عموم مردم قرار گرفته است.
بانک مرکزی در خصوص ادعای عدم انتشار آگاهانه رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۴ توسط این بانک هم عنوان کرده که این موضوع، از اساس غیرکارشناسی و غیرمستند است. معاون اقتصادی بانک مرکزی اخیرا در یک نشست خبری همزمان با اعلام نرخ رشد اقتصادی برای نه ماهه سال ۱۳۹۵، نرخ رشد اقتصادی نه ماهه و سال ۱۳۹۴ را به انضمام جزئیات دقیق آماری آن جهت مقایسه عملکرد رشد اقتصادی در هر دو دوره اعلان عمومی کرد و بانک مرکزی نیز در همان تاریخ، گزارش کامل ارائه شده در کنفرانس را در پایگاه اطلاع‌رسانی خود منتشر نمود.
این بانک در خصوص تاخیر و همزمانی انتشار آمار رشد اقتصادی سال ۱۳۹۴ با رشد اقتصادی نه ماهه ۱۳۹۵ نیز توضیح داده است، با وجود بند (ج) ماده ۵۴ قانون برنامه پنجم توسعه درخصوص مرجعیت مرکز آمار ایران در انتشار آمار رسمی کشور، ابهاماتی را در خصوص انتشار اطلاعات رشد اقتصادی توسط بانک مرکزی بوجود آورده بود که خوشبختانه با ابلاغ بند (پ) ماده ۱۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور در خصوص تکلیف بانک مرکزی به تولید و ارائه آمارهای تخصصی، شرایط برای انتشار مجدد ارقام رشد اقتصادی که با اندکی وقفه مواجه شده بود، فراهم گردید. ضمن اینکه تغییر سال پایه اطلاعات حساب‌های ملی از سال ۱۳۸۳ به ۱۳۹۰ زمان‌بر بوده که همین موضوع نیز فرایند انتشار آمارهای جدید را با اندکی تاخیر مواجه نمود.
برچسب ها: چک برگشتی ، بانک مرکزی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۸۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به صحبت های رهبری گفت: تولید صادراتی زیر بار دستورالعمل های بانک مرکزی له شد؛ بانک مرکزی بگوید نتیجه صدور گواهی ۳۰ درصدی چه بود.

به گزارش مشرق، مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور