Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری فارس خوزستان به نقل از روابط عمومی سد کارون 3، ­مدیرعامل شرکت مدیریت تولید سد و نیروگاه کارون 3 اظهار کرد: به منظور ارتقای قابلیت اطمینان سیستم، به ویژه در هنگام پیک مصرف، از سال 1393 بازدیدهای متداول، تست‌های روتین و غیرروتین، شناسنامه دار کردن و پایش وضعیت ژنراتورهای این نیروگاه در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نصرالله طاهری افزود: بر همین اساس برای اولین بار در کشور، در سال 1394 تست‌های تانژانت دلتا و تخلیه جزیی (PD) سیم‌پیچ ژنراتورهای این نیروگاه توسط متخصصان داخلی انجام شد، که نتایج حاصل از آن، تخلیه جزیی غیرعادی و پیری زودرس عایق سیم‌پیچ برخی از واحد‌ها را نشان می‌داد.

وی عنوان کرد: با توجه به این شرایط فلوچارت اولویت‌بندی واحد‌ها جهت بازرسی‌های بیشتر و احیانا تعمیرات اساسی تهیه شد که انجام تست‌های مجدد، بررسی روند نتایج آزمایش‌ها و بازرسی‌های لازم واحد 8 در اولویت تعمیر قرار گرفت و نقاط آسیب‌دیده عایق سیم پیچ این واحد که نزدیک به 100 نقطه را شامل می‌شد، شناسایی و ترمیم شد.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید سد و نیروگاه کارون 3 با اشاره به رضایت بخش بودن نتیجه تعمیر واحد 8 این نیروگاه ادامه داد: با انجام تعمیرات فوق، از روند تخریب غیر عادی عایق سیم پیچ استاتور این واحد جلوگیری شد.

طاهری افزود: با بررسی حوادثی که سال‌های گذشته در واحدهای 5 و 7 این نیروگاه از جمله اتصال کوتاه دو فاز سیم پیچ استاتور رخ داده بود مشخص شد، که در هنگام وقوع اینگونه حوادث، گوه‌های نگهدارنده شینه‌ها (ویج) در شیار به دلیل ساختاری که دارند دارای استحکام لازم نبوده و منجر به پرتاب شدن شینه‌ها به بیرون می‌شوند و موجب خسارت‌های زیادی به سایر قسمت‌ها از جمله هسته، قطب‌ها و سیم پیچ می‌گردد که به همین دلیل پس از طراحی، ساخت و انجام آزمایشات لازم، تمام ویج‌های واحد 8 تعویض شد.

وی با اشاره به اینکه کلیه موارد طراحی و اصلاح طرح، طی یک برنامه مدون و منظم توسط متخصصان شرکت مدیریت تولید و بهره برداری سد و نیروگاه کارون 3 انجام گرفته است، گفت: با انجام این عملیات، واحد در برخورد با حوادث احتمالی که صدمه، افزایش هزینه و توقف طولانی مدت را به دنبال دارد، مقاوم‌تر عمل خواهد کرد.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۶۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان، داریوش محمودی عنوان کرد: در واحدهای بخار ۳۲۰ مگاواتی نیروگاه بندرعباس، سیستم مدیریت مشعل‌های بویلر یا BMS وظیفه کنترل مشعل‌ها، اجرای سکوئنس‌های عملیاتی و همچنین حفاظت بویلر را برعهده دارد و هر واحد بویلر دارای ۱۶ مشعل گاز و ۱۶ مشعل مازوت در چهار طبقه و چهار گوشه است و چهار مشعل گازوئیل نیز در زمان راه‌اندازی بویلر استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: با گذشت چند دهه از کارکرد، سیستم کنترلی BMS قدیمی، قابلیت خود را به میزان زیادی از دست داده و این امر سبب خروج واحدهای بخار شده بود، که هریک از این خروج‌ها، وقت زیادی را جهت راه‌اندازی مجدد واحد به خود اختصاص می‌داد و نیز هزینه‌های عدم تولید را در بر می‌گرفت.

مدیرعامل نیروگاه بندرعباس اظهار کرد: با هدف افزایش قابلیت اطمینان نیروگاه مقرر شد، سیستم کنترل BMS واحد یک بخار با استفاده از سیستم PLC و با در نظر گرفتن استانداردهای نوین سیستم‌های کنترل و حفاظت نیروگاهی طراحی، ساخته و تعویض شود.

وی خاطرنشان کرد: طراحی، ساخت و نصب سیستم BMS نیروگاه بندرعباس به صورت پروژه تولید بار اول، در مدت‌زمان ۶ ماه، با صرفه‌ جویی ۲ میلیون دلاری و بومی سازی این سیستم با همکاری، طراحی و ارتقای تکنولوژی شرکت‌های دانش بنیان انجام شد.

محمودی تصریح کرد: نوسازی سیستم کنترل BMS دیگر واحدهای بخار، اصلاح تجهیزات معیوب در بخش فیلد، نوسازی حلقه‌های کنترل آنالوگ واحد یک بخار و خودکار نمودن سیستم کنترل احتراق این واحد، نوسازی حلقه‌های کنترل آنالوگ دیگر واحدهای بخار، نوسازی دیگر سیستم‌های کنترل قدیمی واحدهای بخار و یکپارچه‌سازی سیستم‌های کنترل هر واحد به‌منظور تحقق سیستم کنترل DCS بومی نیروگاه بندرعباس، از برنامه‌های آینده این شرکت در جهت افزایش راندمان و رفع موانع تولید است.

کد خبر 6097981

دیگر خبرها

  • پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • جوابیه روابط عمومی نیروگاه رامین اهواز در خصوص آتش سوزی ترانس برق
  • شبکه برق خوزستان پایدار است / خسارت‌هایی به شبکه آبادان و شادگان وارد شد
  • شرکت ملاردشیر، به عنوان تولید کننده برتر استان البرز برگزیده شد
  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز خوزستان
  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز