Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه افق رادیو قرآن به موضوع حفظ قرآن و مطالبات مقام معظم رهبری در این زمینه اختصاص داشت، در ابتدای این برنامه مهدی سیف، مدرس قرآن با اشاره به ضرورت پرداختن به حفظ قرآن بیان کرد: خدای متعال ما را آفریده و خودش به ما قرآن را یاد داده، همان‌طور که در سوره «الرحمان» فرموده است، او ما را مرتب با آیات قرآن صدا زده لذا ما هم باید لبیکی به خدا بگوییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه افزود: خداوند در این 114 سوره قرآن بیش از 20 هزار جمله با ما سخن گفته، جای این سخن کجا است؟ قرآن جایگاهش قلب است و به قلب شریف پیامبر(ص) نازل شده است، جای قرآن در سینه و دل است، جای قرآن فقط در کتابخانه نیست و باید در وجود ما باشد.
سیف تصریح کرد: هر جمله از قرآن یک چراغ هدایت است، حفظ قرآن یعنی زندگی کردن با قرآن، در حال حاضر ما دو جور حفظ داریم، یکی حرفه‌ای و مسابقاتی است که حفاظ این کار را انجام می‌دهند و ترتیب آیات و متشابهات آن را می‌دانند و یکی هم حفظ عمومی است، یعنی باید همه مردم یک ارتباط مستمر و انس و الفتی با این سخن خدا داشته باشند.
مدرس پیشکسوت قرآن بیان کرد: لبیک ما به خداوند این است که به حرف خداوند توجه کنیم و آن را به جان بخریم، سفره حفظ را باید برای همه مردم پهن کنیم، و البته باید فرق بین حفظ تخصصی و عمومی نیز روشن شود.
در ادامه برنامه حجت الاسلام طباطبایی رئیس موسسه جامعةالقرآن به صورت تلفنی روی خط برنامه آمد و بیان کرد: یکی از نعمت‌هایی که خداوند به امت پیامبر(ص) داده حفظ قرآن است، در روایت داریم خداوند وقتی به قومی نعمتی می‌دهد دوست دارد اثر نعمتش که به آن گروه داده را ببیند.
وی در ادامه افزود: شکر نعمت این است که از قدرت حافظه برای حفظ قرآن استفاده شود، دعای مربوط به حافظه هم داریم، از این روایات و ادعیه که ائمه معصومین(ع) برای یاد دادن ما اینها را فرمودند انسان می‌تواند هدف از حفظ قرآن را بفهمد. در نماز و استدلال‌ها باید از قرآن استفاده کنیم و ثمره علم این است که در جوارح ما اثرش ظاهر شود و در این زمان است که می‌توان ارزش و مفید بودن آن را فهمید.
حجت‌الاسلام طباطبایی با اشاره به برخی از صحبت‌های رهبر انقلاب تصریح کرد: رهبری فرمودند بعد از انقلاب در مورد قرآن کارهای زیادی صورت گرفته اما کافی نیست، لذا به کارهای مختلف اهمیت می‌دهند اما معتقدند این مقدار کار در حد نظام اسلامی نیست چون با این که نهادهای دولتی و موسسات فعالیت می‌کنند یک تشتت را بین فعالیت‌ها می‌بینیم که از یک جا رهبری نمی‌شود، امر حفظ قرآن احتیاج به خیلی از زمینه‌ها و مقدمات دارد، این مقدمات اگر فراهم نشود با شعار به آن نمی‌رسیم.
وی در ادامه افزود: زمینه‌ها برای تربیت 10 میلیون حافظ فراهم نشده و نیاز به یک سازمان واحد است که جلوی این موازی‌‌کاری‌ها را بگیرد، یک سازمان جدید نیاز داریم که تمام برنامه‌ها از آنجا ناشی شود.
مهدی سیف در ادامه بیان کرد: ما خیلی ظرفیت داریم، موسسات قرآنی به ویژه آنها که رویکرد حفظ دارند یک عنصر هستند، صدا و سیما، آموزش و پروش و آموزش عالی و ... را داریم، اگر تمام اینها درست مدیریت شود و مسئولان این نهادها باور و نگاه درستی به این فرایند حفظ داشته باشند یک تحول بزرگ صورت می‌گیرد.
وی تصریح کرد: باور نداریم که قرآن باید در زندگی ما حضور داشته باشد، قرآن کارکردهای مختلفی دارد، یکی از آن کارکردها خارج کردن انسان از تاریکی به روشنایی است، این که رهبری هم می‌گویند 10 میلیون حافظ در واقع حداقل را می‌گویند، همه جامعه اسلامی باید همواره با قرآن زندگی کنند و با آیات قرآن مأنوس باشند. باید کار به جایی برسد که وقتی برای مردم یک آیه خوانده می‌شود آن آیه برایشان آشنایی داشته باشد که این مورد از مقوله حفظ عمومی محسوب می‌شود.
مهدی عزیززاده، رئیس دبیرخانه کمیسیون فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی شورای توسعه فرهنگ قرآنی از دیگر میهمانان این برنامه بود که به صورت تلفنی به بیان نقطه نظراتش پرداخت و گفت: متعاقب فرمایش رهبری که ایشان مطالبه کردند 10 میلیون حافظ قرآن باید داشته باشیم، اتفاقات مختلفی افتاد که مهم‌ترین آن تصویب طرح ملی حفظ قرآن بود که سال 95 ابلاغ شد، دستگاه‌هایی که در حوزه حفظ کار کرده‌اند، برنامه‌های قابل توجهی نداشته‌اند.
وی در ادامه افزود: اگر یک بسیج عمومی در کشور اتفاق نیفتد که مقدمه آن فرهنگ‌سازی قرآنی است، اتفاق خاصی را نخواهیم دید، باید دولتمردان در کنار هم باشند و همه نهادهای اعتباری بسیج شوند تا فرمایش رهبری محقق شود.
پایان برنامه نیز به صحبت‌های مهدی سیف، مدرس پیشکسوت قرآن اختصاص داشت؛ وی بیان کرد: در حال حاضر برخی از کشورهای اسلامی وقتی با افراد معمولی آنها مانند راننده تاکسی و ... صحبت می‌کنیم و آیه‌ای را برایشان می‌خوانیم، دنباله آن را می‌خوانند، این که صدا و سیما و ... در این کشورها برنامه‌ریزی کرده‌اند که جامعه آنها با قرآن مانوس شده‌اند یا خیر باید بررسی شود، حفظ عمومی یعنی همین که مردم با قرآن مانوس شوند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۵۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | ماجرای اذان عجیب در جعبه سیاه

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

احمد ابوالقاسمی، قاری قرآن و داور برنامه «محفل» در برنامه «جعبه سیاه» شبکه افق گفت: چون آقای علیرضا قربانی فامیلم است، صدای آقای قربانی هم دوست دارم. او پسر دایی‌ام است. این قاری قرآن در پاسخ به واکنش تعجب‌برانگیز مجری گفت: به من نمی‌آید پسر دایی‌ام خواننده باشد؟ البته خوانندگی به صدا ربطی ندارد، به هوش موسیقایی ربط دارد. این قاری همچنین از یک خاطره خنده‌دار درباره وارد شدن سوسک به لباسش هنگام قرائت اذان گفت که در نهایت ختم به خیر شده بود. 

دیگر خبرها

  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • بیش از ۵۰ مربی و معلم خوزستانی با رهبری دیدار می‌کنند
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • وزیر کشور : عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • وزیر کشور: عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • ببینید | ماجرای اذان عجیب در جعبه سیاه
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم