Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکه‌‌هایی که بار مطبوعاتی بودن را به دوش می‌‌کشند متاسفانه رنگ و بوی مطبوعاتی ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج،در دکه‌‌های کنار خیابان امروزیبه ندرت می‌‌توان کانکسی را یافت که صرفا بهروزنامه و نشریه فروشی مشغولباشد.فروش برخی اجناس بازارشان را چنان داغ کرده که دیگر نیازی به فروش روزنامه و مجله ندارند، بیشترشان شاید به این خاطر روزنامه‌‌‌ها را صرفا جهت نمایش می‌‌گذارند تا فکر نکنیم که این دکه‌‌ها وظیفه اصلی خود را از یاد برده‌‌‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌‌ها که بگذریم همه شاهد فروش اجناسی در این دکه‌‌‌ها هستیم که اصلا ربطی با عنوان روزنامه‌‌فروش ندارد؛ مشتری‌‌‌های پرو پاقرصی که چند لحظه‌‌‌ای به تیتر اول روزنامه‌‌ها نگاهیمی‌‌‌‌اندازند و بعد طلب سیگار می‌‌‌کنند، جالب این جاست که همان جا همامکان دود کردن سیگار مهیاست!

ایننجا یکی از دکه‌‌های روزنامه فروشی در یکی از خیابان‌‌‌های پر رفت و آمد تبریز می‌‌باشد،کافی است دقایقی جلوی این دکه منتظر شوید تا خود شاهد همه چیز باشید و ببینید دکه‌‌های روزنامه‌‌فروشی به محل خرید و فروش دخانیات مبدل شده‌‌اند. همه عقیده دارند که آمار مصرف خیلی چیزها در ایران دقیق نیست، برخی هم اعتقاد بر دروغی بودن این آمارها دارند اما انگار این یک مورد درست از آب درآمده، آن هم سیگار بر لب جوانان و نوجوانانی که هنوز دهنشان بوی شیر می‌‌‌دهد.

برای روشن شدن این موضوع و بازاری که در سایه مطبوعات برای خود باز کرده‌‌‌اند به سراغ یکی از دکه‌‌‌های مطبوعاتی رفتم تا از زبان خودش همه چیز را بشنوم. خودمانی پای حرف را با مالک دکه باز کردم و او صراحتاً گفت:بیش‌‌ترین درآمد بنده و هم‌‌صنفانم از فروش سیگار و سایر اقلام به دست می‌‌آید، اولاً فروش روزنامه سودی ندارند و ثانیاً چه کسی الان روزنامه می‌‌خواند؟

وی عنوان کرد: به ندرت کسی برای خریدن روزنامهسراغ دکه‌‌ها می‌‌آید، فروش سیگار هم قانونی باشد یا خیر، امری است که عادی شده و اگر از بنده هم نخرند از سایر دکه‌‌ها و مغازه‌‌ها به آن می‌‌رسند.

به نظر می‌‌رسد قانون دیگر معنی ندارد و هرکس در پی منفعت خود است، حتی مهم نیست که نباید به یک نوجوانسیگار فروخت. قانون‌‌ها شکسته و شکسته‌‌تر می‌‌شوند حیف این فضا که نامش را دکه مطبوعاتی نام نهاده‌‌اند ولی خبری از مطبوعات نیست! وجود چند روزنامه در آن دلمان را خوش می‌‌کند که ما هم در شهر و دیار خودمان دکه مطبوعاتی داریم.

این دکه‌‌ها فقط حق فروش مطبوعات اعم از روزنامه و مجله را دارند ولی متاسفانه این دکه‌‌ها به مغازه سوپری تبدیل شده‌‌اند که تنقلاتی مانند چیپس، پفک، انواع نوشیدنی‌‌ها، سیگار و حتی خاکشیر و سیب زمینی و تخم مرغ آب‌‌پز هم به مشتریان خویش عرضه می‌‌کنند.

محمدرضا باقرپور، فعال فرهنگی و روزنامه‌‌نگار تبریزی در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی آناج در رابطه با کاهش یافتن روزنامه خوانی ابراز کرد: انسان امروزی و هم چنین اکثر مطبوعات به لحاظ کمی با انبوه اطلاعات مواجه هستند،بدین صورت است که متاسفانه اکثر آن‌‌‌ها کپی از یکدیگر می‌‌باشد با این تفاوت که یکی مطلبی را در تیتر اول منتشر می‌‌کند و دیگری در صفحات بعدی، لذاهیچ‌‌گونه تازگی در مطبوعات مشاهده نمی‌‌گردد.

وی ادامه داد: بیشتر مطبوعات استان برای خود کانالی تهیه کرده‌‌اند و حضور آن‌‌ها در فضای مجازی باعث گردیده است تا مردم به اخبار دست یابندو دیگر لزومی به خرید روزنامه نمی‌‌‌بینند؛ تمام این‌‌ها دلایلی است که باعث می‌‌شود در دکه‌‌ها به جای روزنامه، آبمیوه، کلوچه، پفک و حتی در دکه‌‌های نزدیک بیمارستان‌‌ها گل نیز به فروش رسد.

این کارشناس فرهنگی اذعان داشت: روز نامه‌‌ها بایداز عملکرد و رویکرد جدیدی استفاده کنند، مثلا داستانک و پیام رسانی به شرطی که حوصله خواننده را سر نبرند.

وی افزود:گرانی روزنامه‌‌ها دلیل خوبی برای توجیه این مسئله نیست، روزنامه‌‌هایی با قیمت مناسب توزیع می‌‌گردد که در مقابل هزینه‌‌های جوانان برای خرید تنقلات بسیار ناچیز می‌‌باشد،دلیل عمده این است که روزنامه‌‌ها و نشریات جذابیت خود را از دست داده‌‌اند؛ بیشتر دکه داران تنها از فروش روزنامه نمی‌‌توانند امرار معاش کنند و روزنامه‌‌ای هم که در این دکه‌‌ها به فروش نمی‌‌رسد دو طرف را متزلزل می‌‌کند.

باقرپور خاطرنشان ساخت: خریدروزنامهاز دکه‌‌ها ناچیز است و شهروندان بیشتر سیگار و اجناس موجود در دکه‌‌ها را خریداری می‌‌کنند و افرادی هم که برای چند دقیقه به مطالعه روزنامه از پیشخوان دکه می‌‌پردازند با تنش و برخورد صاحب دکه مواجه می‌‌گردند.

کاملا مشخص است که مشتریان دکه‌‌‌ها، خوانندگان روزنامه نیستند و اکثراً مصرف کنندگان سیگار یاسایر تنقلات هستند که بیشترشان هم با قرار گرفتن در مکان‌‌‌های پررفت و آمد و کنار خیابان‌‌‌ها، بازارشان به خوبی رونق گرفته و به هیچعنوان حاضر به جمع آوری سیگار از دکه‌‌هایشان نیستند.

اگر هر صاحب دکه به نوبه خود احساس مسئولیت کند و درک نمایدکه فضای مطبوعاتی را به فضای دیگری تبدیل کرده است، حتی اگر هم کسی قصد خرید روزنامه داشته باشد حاضر نیست به دکه‌‌‌ای بیاید که دود و دم جلوی آن برقرار است، متاسفانه مسئولی هم به این وضع رسیدگی نمی‌‌کند و دکه داران هم با خیالی آسوده به کار خود ادامه می‌‌دهند.

گزارش از: آناهیتا رحیمی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۰۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی

فرارو- خرید و فروش اقساطی خودرو کارکرده را باید جدید‌ترین راهکار خریداران و فروشنده‌ها در بازار بدانیم.

به گزارش فرارو؛ همزمان با افزایش قیمت خودرو در سال‌های گذشته و انتشار گاه و بیگاه اخبار مربوط به رکود شکل‌گرفته در بازار، بخشی از خریداران راهی جز خرید اقساطی خودرو پیدا نمی‌کنند. همزمان فروشنده‌ها با تن دادن به معامله اقساطی، از یک طرف از شر خودرو باقی‌مانده در پارکینگ و مخارج نگه‌داری از آن خلاص می‌شوند و از یک طرف دیگر به لطف سودی که به معامله تعلق می‌گیرد، دنبال جبران ضرر و زیان می‌روند. فروش اقساطی خودرو برخلاف چیزی که احتمالا تصور می‌کنید، فقط به‌مدل‌های اقتصادی و داخلی محدود نمی‌شود و خیلی از فروشنده‌ها بابت فروش ماشین‌های مونتاژی و میلیاردی بازار، از پیدا کردن مشتری دست‌به‌نقد ناامید شده‌اند.

قیمت پراید صفرکیلومتر با احتساب معدود مدل‌های باقی‌مانده‌ای که در بازار وجود دارد، حول‌وحوش ۳۵۰ میلیون تخمین زده می‌شود، اما فروشنده‌ای حاضر شده پراید دست‌دوم مدل ۹۰ را با قیمتی نزدیک ۲۰۰ میلیون به‌شکل اقساطی بفروشد.

پرایدی که درباره آن صحبت می‌کنیم، در این چند سالی که از عمرش می‌گذرد، حدود ۲۰۰ هزار کیلومتر راه رفته و فروشنده چیزی حدود یک‌چهارم از اصل پول تعیین شده برای خودرو را به‌شکل اقساطی و تحویل چک صیادی دریافت می‌کند.

کوییک دنده‌ای ساده که از خط تولید سایپا کنار رفته در بازار مدل‌های صفرکیلومتر کمی بیش از ۳۶۰ میلیون به خریداران پیشنهاد می‌شود. یکی از فروشنده‌های کوییک دنده‌ای مدل ۹۹ که در این سال‌ها ۳۸ هزار کیلومتر با خودرو راه رفته، آن را با رقمی بالاتر از مدل‌های صفرکیلومتر آگهی کرده است! چقدر؟ ۳۷۰ میلیون.

فروش اقساطی این کوییک به‌شکلی است که خریدار باید در قدم اول پولی در حدواندازه ۲۰۰ میلیون به عنوان پیش‌پرداخت بپردازد و بابت اقساط سه گزینه خواهد داشت. شش ماهه، ۳۵ میلیون. ۱۲ ماهه ۲۰ میلیون و ۲۴ ماهه ۱۳ میلیون. اینطوری خرید اقساطی خودرو با انتخاب بازپرداخت شش ماهه حدود ۱۰۰ میلیون کمتر آب می‌خورد.

فروش اقساطی خودرو فقط محدود به مدل‌های اقتصادی و داخلی نمی‌شود و انگار بخشی از خریداران برای سوار شدن شاسی‌بلند‌های مونتاژی و وارداتی هم از چنین شگردی برای خرید خودرو استفاده می‌کنند.

چانگان CS۳۵ مونتاژی مدل ۹۷ یکی از همین گزینه‌هاست. مدلی که بعد ۸۶ هزار کیلومتر کارکرد، با قیمت پایه ۹۵۹ میلیون به شکل اقساطی فروخته می‌شود. فروشنده حداقل مبلغ مورد انتظار برای پیش‌پرداخت را ۷۰۰ میلیون تعیین کرده و در شش قسط انتظار پرداخت چک‌های ۱۱۱ میلیون و ۱۱۱ هزار تومانی را دارد. نهایتا بعد اتمام اقساط، خریدار چیزی نزدیک یک میلیارد و ۳۶۶ میلیون یعنی ۴۰ درصد بیشتر از رقم پایه اولیه به حساب فروشنده واریز می‌کند.

جک J۴ در دسته ارزان‌ترین مونتاژی‌های بازار قرار می‌گیرد و جزو معدود مدل‌های زیر یک میلیارد است. همین جمله برای افزایش توجه‌ها به خرید جک J۴ کفایت می‌کند و از قضا فروشنده‌ای برای پیدا کردن مشتری سراغ فروش اقساطی رفته است.

قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، از طرف فروشنده حدود ۷۹۰ میلیون یعنی رقمی نزدیک مدل‌های صفرکیلومتر تعیین شده است. تصمیمی که احتمالا به‌خاطر کارکرد پایین خودرو گرفته شده. شرایط فروش اقساطی این مدل به شکلی است که رقم پیش‌پرداخت اولیه ۵۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود و خریدار در ۳۰ قسط باید برای پاس کردن اقساط ۱۱ میلیون ۷۰۰ هزار تومانی دست به کار شود. قیمت جک J۴ کارکرده‌ای که درباره آن صحبت می‌کنیم، با این اوصاف بعد دو سال و شش ماه از آغاز بازپرداخت اقساط به حدود ۹۰۰ میلیون تومان تبدیل می‌شود.

سوبا M۴ را می‌توانیم جزو گران‌قیمت‌ترین سواری‌های مونتاژی فعلی بدانیم. قیمت سوبا M۴ در کارخانه یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون است، اما در بازار آزاد در دسته مدل‌های دو میلیاردی قرار می‌گیرد و به‌طور متوسط دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون آگهی می‌شود.

قیمت سوبا M۴ دست‌دوم مدل ۱۴۰۲ که کمتر از پنج هزارکیلومتر راه رفته، در یکی از آگهی‌های فروش دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون قید شده است.

فروشنده که احتمالا یکی از نمایشگاه‌داران غرب تهران است، در ازای ۷۶۰ میلیون به‌عنوان ودیعه اولیه و ۳۰۱ میلیون به‌عنوان ودیعه ثانویه (سه ماه بعد موعد پیش‌پرداخت اول) و اقساط یکساله ۹۰ میلیونی، دنبال مشتری برای سوبا M۴ مدل ۱۴۰۲ می‌گردد. قیمت سوبا M۴ کارکرده به این ترتیب بعد یک سال به حدود دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون می‌رسد.

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • تفریح حق مسلم شهروندان است/ برگزاری تورهای رایگان گردشگری ویژه محلات کم‌برخوردار اصفهان
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی در زاهدان
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • جعبه آماده ۵۰ عددی از کجا بخریم
  • خرید ساک دستی ۵۰ عددی آماده