Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-28@23:07:19 GMT

دلایل بی اختیاری ادرار چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۴۱۴۰

دلایل بی اختیاری ادرار چیست؟

به گزارش جام جم، وقتی اعصابتان به هم می‌ریزد، ممکن است اختیار و کنترل‌تان را بر انجام دادن برخی رفتارها از دست بدهید؛ رفتارهایی که در حالت عادی هرگز انجام‌شان نمی‌دهید. جالب است بدانید عملکرد اندام و ارگان‌های بدن ما نیز تحت تاثیر انواع استرس‌ها ممکن است از حالت طبیعی خارج شود .

یکی از بهترین نمونه‌های این مساله، بروز بی‌اختیاری ادرار استرسی مثانه است که میلیون‌ها نفر بویژه خانم‌ها در دنیا به آن مبتلا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید خیلی از خانم‌ها از بیان مشکل خود به خاطر شرم و حیا امتناع کنند، ولی وقتی حین سرفه، عطسه، خندیدن یا ورزش و هر گونه فعالیت فیزیکی دچار بی‌اختیاری و نشت ادرار شده یا اگر با پر شدن مثانه دچار حالت اضطراب و ترس از ریزش و بی‌اختیاری ادراری می‌شوند باید با مراجعه به متخصص به فکر یافتن روش درمانی مناسب و موثر برای مشکل بی‌اختیاری ادرار خود باشند. جام‌جم در گفت‌وگو با دکتر مهری مهراد، ارولوژیست و نماینده انجمن نورویورولوژی بین‌المللی ایران مروری دارد بر علل بی‌اختیاری ادرار در خانم‌ها و آقایان و روش‌های پیشگیری و درمان آن .

بی‌اختیاری ادرار؛ چرا و به چه دلایلی؟

علل بی‌اختیاری ادراری در خانم‌ها معمولا به ضعف عضلات کف لگن به علت حاملگی‌های متعدد، زایمان‌های دشوار و بویژه زایمان طبیعی و یائسگی بازمی‌گردد. علت‌های دیگری نیز چون عفونت‌های ادراری و واژینال یا یبوست به طور موقت و گذرا نیز باعث بی‌اختیاری ادراری می‌شود. البته بی‌اختیاری استرسی در خانم‌ها شایع‌تر است که بر اثر آن فرد با سرفه، عطسه، خندیدن، پریدن از روی جوی و وقتی از حالت نشسته به ایستاده تغییر وضعیت می‌دهد یا ورزش‌های باشگاهی انجام می‌دهد دچار ریزش ادرار می‌شود. البته با افزایش سن و یائسگی و کمبود استروژن نیز بروز بی‌اختیاری ادرار شدیدتر می‌شود. همچنین جراحی‌های کف لگن و برداشتن رحم نیز بی‌اختیاری را زیاد می‌کند .

چرا مثانه نوروژنیک می‌شود؟

توجه داشته باشید بی‌اختیاری در آقایان نیز رخ می‌دهد، بخصوص بر اثر عمل پروستات با سرفه و عطسه و راه رفتن نیز بی‌اختیاری ادرار رخ می‌دهد .

نوع دیگر بی‌اختیاری وجود دارد که فرد به محض احساس ادرار باید به دستشویی برود. این نوع بی‌اختیاری به خاطر ضعف عضله نیست، بلکه به دلیل اختلال عصب است که ظرفیت‌پذیری مثانه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بیشتر ناشی از بیماری‌هایی است که نخاع را درگیر می‌کند و به این ترتیب حجم ظرفیتی مثانه مختل می‌شود. این نوع بی‌اختیاری، هم در بچه‌ها و هم در مردان و زنان دیده می‌شود و ناشی از بیماری‌های عصبی ـ عضلانی مثل ام‌اس، کوچک بودن مثانه و… است .

بی‌اختیاری ادرار در مثانه نوروژنیک در افرادی اتفاق می‌افتد که مثانه عصبی دارند یا نمی‌توانند ادرار را نگه دارند یا آن را دفع کنند. این بیماری در افرادی که مبتلا به بیماری‌هایی همچون دیابت، پارکینسون، ام‌اس و دیسک کمر هستند نیز ایجاد شده و افرادی که جراحی نخاع به دلیل تومور یا تصادف و هرگونه تروما داشته‌اند نیز ممکن است مثانه‌شان نوروژنیک بشود. خوب است بدانید امکان کنترل ادرار در گذشته افرادی که قطع نخاع شده یا ام‌اس داشتند، وجود نداشت و باید از سوند استفاده می‌کردند. اما امروزه با درمان‌های جدید (تحریک الکتریکی عصب ساکرال یا لگنی ) این مشکل قابل درمان است.

آیا ورزش به رفع بی‌اختیاری خانم‌ها کمک می‌کند؟

اگر فردی طی حاملگی و بعد از زایمان دچار بی‌اختیاری ادرار شده است باید برای کنترل و درمان این عارضه از انجام ورزش خاص تقویت عضلات کف لگن مانند پیلاتز کمک بگیرد. از سوی دیگر باید به نوع تغذیه، دریافت دوز بالای ویتامین C، کنترل وزن و بزرگ نشدن شکمش توجه داشته باشد. مهم‌تر از همه آن که دیر به دیر دستشویی نرود و ادرار خود را برای مدت طولانی نگه ندارد. در واقع نگه داشتن ادرار به مدت طولانی در همه افراد منجر به بزرگ شدن تدریجی مثانه و بروز بی‌اختیاری ادرار به مرور می‌شود .

البته جدیدترین روش تقویت عضلات کف لگن (با امواج الکترو مغناطیسی و تحریکات الکتریکی کف مثانه) است که سبب تقویت عضلات کف لگن خصوصا پس از حاملگی و زایمان می‌شود و شل بودن عضلات واژینال و کف لگن را نیز برطرف می‌کند .

چه نوع بی‌اختیاری ادراری در کودکان شایع است؟

بی‌اختیاری فوریتی، وضعیتی است که طی آن بیمار به محض احساس ادرار دچار ریزش ادرار می‌شود و قادر به کنترل ادرار تا رسیدن به دستشویی نیست. این نوع بی‌اختیاری در کودکان و دختربچه‌ها نیز شایع است؟

مهم‌ترین علت خود ادراری در کودکان، آناتومی بدن آنهاست که مشکل در هرکدام از آنها می‌تواند به شب ادراری در کودکان منجر شود.

عواملی چون کوچک بودن مثانه، ضعف ماهیچه‌های نگه دارنده، دیابت بی‌مزه و قندی، عفونت دستگاه ادراری، حملات صرع، اختلالات خواب و خوابگردی یا انسداد در مسیر لوله‌های ادراری می‌تواند منجر به بی‌اختیاری ادرار در کودکان بشود .

برای درمان شب ادراری کودکان از دو روش مداخله دارویی و رفتاری استفاده می‌شود. مهم‌ترین مرحله درمان آموزش‌های صحیح به کودک و مرور آنهاست. همچنین می‌توان شب‌ها مصرف مایعات کودک را محدود کرد یا شبانه کودک را برای دفع ادرار بیدار کرد.

چه عواملی بی‌اختیاری ادرار را تشدید می‌کنند؟

موارد زیر تشدیدکننده بی‌اختیاری ادرار هستند:

مصرف چای، قهوه و کافئین

مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی

نوشیدنی‌های گازدار

غذاهای تند

منبع/جام جم آن لاین

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۴۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی

همشهری آنلاین: مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم ها می گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم های نمایش خانگی در ایران و کشورهای عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکوهای نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشورهای عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می شود:«نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.
برجسته کردن فرقه ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهرهای ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند. »
همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می کند:«تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال های خارجی نیز همچون سریال های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.
حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده های ایرانی خواهد داشت. »

کد خبر 847539 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مصر خبر مهم فیلم و سریال ایرانی فیلم و سریال خارجی

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • بهره برداری از واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد