Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز لرستان، رضا میرزایی درخصوص وضعیت آبدهی رودخانه کشکان اظهار داشت: براساس آمار ایستگاه هیدرومتری کشکان-پلدختر، میزان آبدهی رودخانه کشکان معادل 3.3 مترمکعب در ثانیه است که نسبت به دوره مشابه سال قبل 60درصد کاهش نشان می‌دهد. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: برای حیات کشکان، 20 میلیون مترمکعب آب از سد ایوشان رهاسازی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز لرستان، رضا میرزایی درخصوص وضعیت آبدهی رودخانه کشکان اظهار داشت: براساس آمار ایستگاه هیدرومتری کشکان-پلدختر، میزان آبدهی رودخانه کشکان معادل 3.3 مترمکعب در ثانیه است که نسبت به دوره مشابه سال قبل 60درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی افزود: کاهش بی‌سابقه آبدهی رودخانه کشکان در این فصل به علت عملکرد مطلق عوامل اقلیمی نیست بلکه به خاطر کاشت بی‌سابقه گونه‌های آبدوست و به ویژه برنج‌کاری است که در بالادست، آب رودخانه کشکان را می‌بلعد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: در سال جاری تمام اراضی حاشیه رودخانه کشکان در شهرستان چگنی و ویسیان بخش معمولان و پایین دست و در سرشاخه مثل بیران‌شهر و چغلوندی و همچنین در بخش شاهیوند خرم‌آباد و مناطقی از الشتر، تحت پوشش شلتوک قرار گرفته است که مساحت آنها حدود دو برابر سال گذشته است.

میرزایی افزود: رودخانه کشکان در این فصل به هیچ وجه ظرفیت این همه کاشت گونه‌های آبدوست را ندارد.

وی درخصوص حل مشکل پایین دست و حوزه شهرستان پلدختر گفت: تاکنون در هر ثانیه 3مترمکعب از آب سد ایوشان رهاسازی شده و مقرر شد که میزان رهاسازی به دو برابر یعنی 6مترمکعب در ثانیه افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: از یازدهم مردادماه تا نیمه اول شهریور ماه که حداکثر تنش آبی را داریم 20 میلیون مترمکعب آب از سد ایوشان را برای جلوگیری از بحران، رهاسازی خواهیم کرد.

میرزایی افزود: تا پایان فصل گرما آب را در کشکان مدیریت می‌کنیم و در صورت نیاز، مقدار بیشتری آب رهاسازی خواهد شد.

وی تاکید کرد: در سال آینده با تدابیر لازم و تصمیماتی که اتخاذ شده از ابتدای سال ضمن اطلاع‌رسانی به موقع از کاشت گونه‌های آبدوست به شدت جلوگیری می‌شود و با افراد خاطی به شدت برخورد خواهیم کرد و نمی‌گذاریم حیات رودخانه کشکان و سایر رودخانه‌های استان در فصول کم‌آبی به خطر بیفتد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: عوامل ما در امور آب شهرستان‌های تابعه با افرادی که به صورت غیرمجاز اقدام به کاشت گونه‌های آبدوست نموده‌اند برخورد می‌کنند و از آنها برای جلوگیری از کاشت برنج در سال آینده تعهدنامه اخذ خواهند کرد.

میرزایی تصریح کرد: امسال اجازه ندادیم حتی یک فقره کارت سوخت برای موتورتلمبه‌های غیرمجاز صادر شود و متأسفانه مالکین موتورتلمبه‌های غیرمجاز به صورت قاچاق سوخت تهیه می‌کنند که شرکت نفت باید جلوی این کار را بگیرد.

وی افزود: راه حل جلوگیری از کاشت گونه‌های آبدوست در استان، انجام مطالعات و اجرای طرح جامع تغییر و اصلاح الگوی کشت است که با توجه به شرح وظایف، سازمان جهاد کشاورزی لازم است آن را اجرایی کند ضمن اینکه برای اجرای آن نیاز به همکاری همه دستگاه‌های اجرایی ذیربط از جمله شرکت آب منطقه‌ای، شرکت نفت، محیط زیست، مدیریت ارشد استان، فرمانداران و بخشداران، نیروی انتظامی و دستگاه قضاست.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۶۶۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان

ایسنا/لرستان ‌مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در مرکز تکثیر و احیا گوزن زرد ایرانی در مجموعه کشت و صنعت فجر صفا استان لرستان خبر داد.

علی سالاروند گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان‌ فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیاء آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • هشدار رهاسازی آب سد سفیدرود در گیلان
  • مردم از تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند
  • هشدار فرماندار اهواز به مردم درپی رهاسازی آب سد دز
  • خودداری شهروندان از نزدیک شدن به رودخانه ها در اهواز
  • شهروندان از تردد و توقف در حریم رودخانه ها خودداری کنند