Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-26@22:55:49 GMT

خوردن بیش از اندازه اسفناج سبب فراموشی می شود

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۰۱۱۸۲

خوردن بیش از اندازه اسفناج سبب فراموشی می شود

اسفناج یکی از سبزیجات پر خاصیت است که سرشار از آهن می باشد و مصرف آن سبب پیشگیری از بسیاری بیماری ها می شود. اما حتی زیاده روی در خوردن این سبزی پرخاصیت هم می تواند سبب بروز مشکلاتی برای سلامت شماشود.

کارشناسان به تازگی دریافته اند مصرف سبزیجات حاوی آهن از جمله اسفناج می‌تواند در مغز فرآیندی شبیه به زنگ زدگی سطح فلزات ایجاد و زمینه ساز ابتلا به بیماری آلزایمر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان با بررسی بر روی افراد میانسال و سالمند دریافته اند چنانچه سطح آهن خون و پروتئین بتا آمیلوئید در خون بالا باشد امکان ابتلا به آلزایمر در فرد بیشتر وجود دارد و برعکس هرچه سطح آهن خون کمتر باشد خطر ابتلا به این بیماری کمتر است.

کارشناسان بر این اساس در حال طراحی دارویی برای مقابله و درمان آلزایمر هستند که بتواند زنگ زدگی و مرگ سلول‌های مغزی را از بین ببرد.

بیماری آلزایمر از جمله رایج‌ترین اشکال زوال مغزی است که اکنون دردنیا میلیون‌ها نفر به آن مبتلا هستند و کارشناسان تخمین می‌زنند در صورت عدم برنامه ریزی صحیح برای کنترل و مبارزه با آن درسال‌های آینده به یک چالش جهانی تبدیل شود.

محققان کانادایی که در خصوص اثر سبزیجات حاوی آهن بر رنگ زدن سلول‌های مغزی تحقیق می‌کنند دارویی به نام PMN۳۱۰ antibody تولید کرده اند که عوارض جانبی بر بدن انسان ندارد و می تواند به بازسازی سلول‌های مغزی بپردازد، کارشناسان امیدوار هستند این دارو پس از انجام آزمایشات موفقیت آمیز در سال ۲۰۲۵ وارد بازار‌های جهانی شود.

پژوهشگران اکنون در حال بررسی اثرات دارو‌های ضد آهن برروی بیماران مبتلا به آلزایمر هستند، اما تا زمان به دست آوردن نتایج قطعی توصیه می‌کنند افراد تغییری در رژیم غذایی خود ندهند و تنها اگر دچار اختلال حافظه شده اند تا حدی کمتر از زمان عادی از سبزیجات حاوی آهن یا مکمل‌های ویتامینی تحت نظارت پزشک استفاده کنند.

دلیل کارشناسان برای مصرف مواد غذایی حاوی آهن به افراد این است که به نظر نمی‌رسد سطح آهن موجود در خون ربطی به پدیده زنگ زدگی سلول‌های مغزی داشته باشد و تحقیقات در این خصوص برای کسب نتایج قطعی ادامه دارد.

نتایج این یافته‌ها در مجله روان پزشکی مولکولی منتشر شده است.

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۱۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید

به گزارش «تابناک» به نقل از طبنا نیوز،  با وجود اینکه فراموشی و ضعیف شدن حافظه می‌تواند آزاردهنده باشد، اما راهکارهایی برای بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر از دست دادن حافظه وجود دارد. در ادامه به بررسی اقداماتی برای کاهش خطر ابتلاء به ضعف حافظه می‌پردازیم:
 
داشتن فعالیت بدنی

فعالیت بدنی نه‌تنها برای بدن مفید است، بلکه به بهبود عملکرد شناختی نیز کمک می‌کند، انجام ورزش منظم جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد و خطر ابتلاء به ضعف حافظه را کاهش می‌دهد، بنابراین توصیه شده است افراد روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط همچون پیاده‌روی، دویدن یا شنا داشته باشند.

به چالش کشیدن ذهن

مغز انسان نیز همچون عضلات برای قوی و سالم ماندن نیاز به ورزش منظم دارد، بنابراین لازم است افراد به‌منظور پیشگیری از بروز اختلالات شناختی، ذهن خود را تحریک کنند و توانایی‌های شناختی را به چالش بکشند. پازل‌ها، بازی‌های فکری و حل کردن جدول روش‌هایی عالی برای فعال نگه‌داشتن مغز و بهبود عملکرد حافظه است، علاوه بر این، یادگیری مهارت‌ها یا سرگرمی‌های جدید می‌تواند موجب تحریک ذهنی شود و به ایجاد مسیرهای عصبی جدید کمک کند، در این صورت مغز فعال باقی می‌ماند.

نوشتن فهرست انجام کارها

یکی از دلایل رایج ضعف حافظه، نداشتن برنامه‌ریزی دقیق است، با ایجاد فهرست انجام کارها و برنامه‌ها می‌توانید به سازمان‌دهی و دسترسی آن به وظایف و مسئولیت‌های خود کمک کنید، به این منظور قرار ملاقات‌ها و وظایف مهم خود را یادداشت کنید و به‌طور مرتب به لیست خود مراجعه کنید تا آن‌ها را فراموش نکنید؛ تقسیم وظایف به مراحل کوچک‌تر و قابل مدیریت نیز می‌تواند موجب شود احساس خستگی کمتری داشته باشید و به خاطر سپردن آن‌ها نیز آسان‌تر شود.

مصرف مکمل کورکومین

کورکومین که یک ترکیب فعال در زردچوبه است، به دلیل فواید شناختی بالقوه‌ای که دارد، مورد توجه قرار گرفته است؛ نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که کورکومین با هدف قرار دادن مسیرهای درگیر در بیماری آلزایمر به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کند، به نظر می‌رسد که مکمل‌های کورکومین ممکن است اثرات محافظتی عصبی داشته باشند و از سلامت مغز حمایت کنند.

دیگر خبرها

  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • رد پای لابی صهیونیستی در هیاهوی دوباره خارج نشینان | توماج، اسم رمز فراموشی فاجعه غزه
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی