Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@03:07:58 GMT

طولانی شدن پروژه کتابخانه مرکزی مایه خجالت است

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۳۴۷۵۵

طولانی شدن پروژه کتابخانه مرکزی مایه خجالت است

خرم آباد - نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت: طولانی شدن پروژه کتابخانه مرکزی خرم آباد مایه تاسف و خجالت است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی ظهر دوشنبه در دیدار با پرسنل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان در سخنانی با بیان اینکه کتاب، کتابخوانی و کتابخانه در اسلام امری مقدس بوده و دارای حرمت و احترام است اظهار داشت: کتاب گنجینه ای گران سنگ برای تاریخ بشریت بوده و به عنوان سند ماندگار فکر و اندیشه مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگترین سرمایه معنوی هر کشوری کتاب است

وی با تاکید بر اینکه کتاب عامل اصلی فرهنگ و تمدن یک جامعه به شمار می آید و بزرگترین سرمایه معنوی هر کشوری کتاب است عنوان کرد: فرهنگ و تمدن هر جامعه ای را با کتاب می شناسند.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه کتاب مورد سوگند خدای متعال است و معجزه پیامبر به شمار می آید ادامه داد: کتاب امری مقدس است و ثمر بخش برای زندگی انسان است.

آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه به موازات کتاب، کتابخانه هم مهم است عنوان کرد: کتاب و کتابخانه گنجینه های معنوی رشد فکر و خرد هستند.

وی با تاکید بر اینکه کتابخانه ها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار هستند بیان داشت: در گذشته برای اینکه تمدن کشوری را بشناسند به سراغ کتابخانه های آن می رفته اند و کتابخانه ها قدیمی ترین اثر تاریخی و فرهنگی دنیا به حساب می آیند.

طولانی شدن پروژه کتابخانه مرکزی مایه خجالت است

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با تاکید بر اینکه هر اندازه که کتاب و کتابخوانی در جامعه رواج داشته باشد نشانه پویایی و سربلندی مردم به است ادامه داد: اما جای تاسف است که سرانه کتابخانه ای ما پایین است.

آیت الله میرعمادی با اشاره به آمار پایین کتاب های، کتابخانه های لرستان بیان داشت: وجود تنها ۴۸۰ هزار کتاب در کتابخانه ها یک مصیبت است، وضعیت کتابخانه ها در استان مایه تاسف است.

وی با اشاره به پروژه کتابخانه مرکزی خرم آباد نیز گفت: ساخت یک کتابخانه در مرکز استان بیش از ۱۶ سال طول کشیده و این امر مایه تاسف و خجالت است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با طرح این سوال که مسئولان چگونه می خواهند اینگونه فرهنگ کتابخوانی را ارتقا بدهند؟ آیا این توجه به فرهنگ جامعه و مقوله کتاب و کتابخوانی است؟ گفت: اینکه ساخت یک کتابخانه بیش از ۱۶ سال طول بکشد مایه تاسف است.

از مسئولان گلایه شدید داریم

آیت الله میرعمادی با بیان اینکه استان هایی وجود دارد که سالی ۴۸۰ هزار تولید کتاب دارند و این در حالیست که میزان جمع آوری کتاب ما این عدد است ادامه داد: این امر جای بسی تاسف است.

وی با تاکید بر اینکه ما به خاطر طولانی شدن ساخت کتابخانه مرکزی خرم آباد گلایه شدید داریم تصریح کرد: نباید ساخت یک کتابخانه ۱۶ سال طول بکشد.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نیاز به مطالعه برای انسان مانند نیاز به هوا است گفت: حیات انسان به کتاب و مطالعه است و باید فرهنگ مطالعه در جامعه ترویج شود.

آیت الله میرعمادی همچنین بر ضرورت ترویج فرهنگ اهدای کتاب در استان تاکید کرد و گفت: یکی از نیازهای مهم لرستان راه اندازی کتابخانه های تخصصی است.

خدمت به شهر فقط در آسفالت و احداث جدول نیست

وی با تاکید بر اینکه ایجاد کتابخانه تخصصی یک اصل است و باید با ایجاد این کتابخانه ها نیاز متخصصان و پژوهشگران را برطرف کرد گفت: همچنین یکی دیگر از نیازهای اصلی جامعه ما داشتن کتاب های مرجع است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد همچنین بر ضرورت جمع آوری آثار مکتوب علما و دانشمندان استان تاکید کرد و افزود: همچنین باید کار احیای خانه های بزرگان به عنوان کتابخانه در استان در دستور کار قرار گیرد.

آیت الله میرعمادی با بیان اینکه یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری توجه به فرهنگ مطالعه است گفت: همچنین باید زمینه برای پرداخت سهم نیم درصد کتابخانه های استان از محل درآمدهای شهرداری ها فراهم شود.

وی با تاکید بر اینکه خدمت به شهر فقط در آسفالت و احداث جدول نیست ادامه داد: بالاترین خدمت به شهر، خدمت به فرهنگ شهر است.

کتابدار باید خودش اهل مطالعه باشد

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد همچنین بر ضرورت استفاده از نیروهای متخصص در کتابخانه ها به عنوان کتابدار تاکید کرد و گفت: کتابداران باید چینش کتاب، ارزش کتاب، ارزش مولف و ... را بدانند و خودشان اهل مطالعه باشند.

آیت الله میرعمادی همچنین بیان داشت: کتابداران باید از بین انسان هایی باهوش و با حافظه انتخاب شوند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۴۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌ای به گستره صدا

«کتاب» به مثابه رسانه این روز‌ها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان دارد، اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه‌های رادیویی با برپایی غرفه‌های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده پوشش می‌دهند. علاوه بر این شبکه‌ها با طراحی برنامه‌های جدید و در قالب برنامه‌های روتین به معرفی کتاب، گفتگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می‌پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر

 برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب ساعت ۱۶ از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه کتاب، ضمن انعکاس رویداد‌های مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفتگو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «ایران امروز»، «ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می‌پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه "کافه رادیو" رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه "کافه رادیو"، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب‌های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه "کتاب فرهنگ" را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت ۱۷ تا ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه تقدیم مخاطبان می‌کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است.

برنامه "سرزمین من" به طور زنده با بخش‌های گزارش، گفتگو و اطلاع رسانی رویداد‌های مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می‌رود. برنامه "ققنوس" با معرفی کتاب در گفتگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۶ تا ۱۷ به صورت زنده تقدیم مخاطبان می‌شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می‌پردازد. بازار کتاب بخش ۳۰ دقیقه‌ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدید‌ها و فرصت‌های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش‌های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال‌های توزیع از جمله مباحثی است که در گفتگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می‌شود. فناوری‌های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش‌های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می‌رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می‌رسد. از مهم‌ترین بخش‌های «عصر جوانی» می‌توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه «عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی کتاب‌های حوزه‌های مختلف به ویژه سلامت، گفتگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می‌رود و آیتم "پندار" گفتگو‌های کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفتگو با نویسنده‌ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می‌شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش‌های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش

ویژه برنامه «سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می‌پردازد. گفتگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب‌های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از از ساعت ۱۴ تا ۱۵ تقدیم مخاطبان می‌کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می‌برد. این برنامه ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می‌شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می‌پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویداد‌ها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود