Web Analytics Made Easy - Statcounter

روش های مختلفی برای درمان عارضه های ناشی از کمر درد و مشکلات ستون فقرات وجود دارد که یکی از آن ها روش جراحی بسته کمر است. این تکنیک که به وسیله سوزن های ریز صورت می گیرد باعث بهبود سریع تر قسمت آسیب دیده و کاهش عوارض ناشی از جراحی می شود.

 

جراحی بسته کمر:

کلمه کم تهاجمی یا جراحی بسته دیسک کمر بیشتر در شرایطی به کار برده می‌شود که مقصود روش‌های جراحی است که از برش‌های کوچک و سوزن‌های ظریف برای دسترسی به منطقه‌ای خاص از بدن که نیاز به درمان دارد، استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اجتناب از یک برش بزرگ، نیروی انقباض کمتری بر بافت‌های اطراف به وجود می‌آید، بافت‌های کمتری از هم جدا می‌شوند و معمولاً نگهداری بهتری از جریان خون اطراف بافتی که مورد عمل جراحی قرار دارد، انجام می‌شود. در حالت ایده آل، همه این عوامل منجر به بهبود سریع‌تر و بهبود با درد کمتر می‌شود.

 

اختلالاتی که بوسیله جراحی بسته درمان می شود:

عمل بسته دیسک کمر و گردن از روش های نوین و تکنولوژیهای پیشرفته ای است که متخصص ستون فقرات برای درمان درد مفصل کمر و گردن ناشی از اختلالات مختلف ستون مهره ها استفاده میکند. تعدادی از این اختلالات که بوسیله جراحی بسته درمان میشود شامل موارد زیر است:
1- فرسوده شدن دیسک
2- بیرون زدگی دیسک (پارگی دیسک کمر)
3- اسکولیوزیس(انحنای ستون مهره ها)
4- استنوزیس ستون مهره ها (تنگی کانال نخاعی)
جراحی بسته دیسک کمر با استفاده از تکنولوژی کامپیوتر وابزار مخصوص یکی از مواردی است که بیمارانی که تمایل به بهبودی سریعتر، درد کم تر بعد از جراحی و شکاف کمتر روی بدن دارند انتخاب میکنند.

 

 

 

مزایای جراحی‌های بسته ستون فقرات:

برعکس عمل جراحی باز ستون فقرات، روش عمل بسته دیسک کمر می‌تواند سریع‌تر، بی‌خطرتر باشد و مدت زمان بهبود کمتری نیاز دارد. به دلیل کاهش یافتن زخم‌های ایجادشده بر روی عضلات و بافت‌های نرم بدن (در مقایسه با جراحی باز ) مزایای بالقوه جراحی بسته عبارت‌اند از:

به دلیل کوچک بودن برش‌های ایجادشده نتایج بهتری ازنظر ظاهر منطقه مورد جراحی به دست می‌آید (بعضی وقت‌ها برش‌ها فقط به‌اندازه دو سانتی‌متر هستند) . خون کمتری در حین عمل از دست می‌رود. به دلیل آنکه احتیاجی به برش دادن عضلات نیست، احتمال آسیب رسیدن به عضلات کاهش می‌یابد. ریسک ایجاد عفونت و دردهای بعد از عمل از بین می‌رود. بهبودی بعد از عمل سریع‌تر است و تجدید قوای کمتری بعد از عمل نیاز است. نیاز به استفاده از داروهای مسکن درد بعد از عمل کاهش می‌یابد

به‌علاوه اینکه بعضی از جراحی‌های بسته دیسک کمر به‌عنوان روش‌های جراحی سرپایی محسوب می‌شوند و فقط به نقطه‌ای که مورد جراحی قرار می‌گیرد ماده بی‌حسی زده می‌شود. بنابراین خطر کمتری برای واکنش‌های جانبی به بی‌هوشی عمومی وجود دارد.

روش های جراحی بسته:

روش های خاص درمان دیسک کمر برای انجام جراحی بسته وجود دارد و این جراحی در حال پیشرفت است در ادامه نمونه هایی از این روش ها ذکر شده است.

تزریق دیسکوژل: روش عمل جدید دیسک که در آن تزریق ماده شیمیایی خاصی به داخل دیسک با تغییری که در ساختار مولکولی داخل دیسک ایجاد میکند سبب کاهش فشار داخل دیسک و جمع شدن قسمت بیرون زده دیسک میشود. تزریق دیسکوژل و ازون دو نمونه از این روش درمانی می باشد که اخیرا مورد توجه زیادی قرار گرفته اند.

دیسکتومی: دیسک های ستون مهره ها حلقه های کشسانی هستند که مواد نرمی در داخل آن قرار دارد و باعث نرم شدن بین مهره ها میشود در صورتیکه حلقه های کشسانی ضعف یا پاره شوند مواد نرم داخل آنها از داخل دیسک بیرون میزند. بیرون زدگی دیسک کمر باعث فشار به عصب میشود و درد ایجاد میشود در صورتیکه انجام جراحی برای از بین بردن این بیرون زدگی توصیه شود انجام جراحی بسته بوسیله ابزاری لوله مانند انجام میشود.

ازبین بردن فشارستون مهره ها: استنوزیس ستون مهره ها که باعث تنگ شدن فضای ستون مهره ها میشود شرایطی است که با فشارعصب ها ایجاد میشود و باعث ایجاد علائمی مختلفی مانند درد، بی حسی و ضعف ماهیچه ها میشود در صورتیکه جراحی کمر توصیه شود با انجام جراحی بسته با استفاده از ایندوسکوپ یا میکروسکوپ استخوان ها و بافت ها ی نرمی که باعث فشار به عصب میشود برداشته میشود یکی از رایج ترین جراحی هایی از بین بردن فشار جراحی لامینکتومی و فورامینوتومی است.

جراحی بسته به روش TLIF : این روش جراحی برای بیمارانی که دچار دردهای مزمن ناحیه تحتانی کمر هستند و دردهایی که بر اثر اسپوندیلوزیس، فرسودگی دیسک و بیرون زدگی دیسک ایجاد میشود استفاده میشود. همچنین جراحی لامینکتومی برای بیمارانی که دچار دردهای ناحیه تحتانی کمر ناشی از بی ثباتی، ضربه به انحنای ستون فقرات و پسودوآرتروز هستند، استفاده میشود این جراحی ازطریق مفصل کمرانجام میشود وبیمار بروی شکم خوابانده میشود

 

استفاده از لیزر: پروب لیزر با بیحسی از راه پوست به داخل دیسک فرستاده شده و توسط لیزر آب قسمت داخل دیسک بخار شده و دیسک جمع می شود.

 

 

روش عمل جراحی بسته در چه افرادی قابل انجام می باشد؟

* کمر درد یش از ۳ ماه که به درمانهای اولیه پاسخ نداده باشد
* در ام آر آی انجام شده فتق دیسک کمر گزارش شده باشد
* انتشار درد به پا منطبق بر دیسک بیرون زده باشد
* دیسک کمتر از ۴۰ درصد ارتفاع خود را از دست داده باشد

 

عمل جراحی بسته در چه افردای غیر قابل انجام است؟

کنده شدن تکه ای از دیسک به داخل کانال نخاع

تومور

بارداری

عدم ثبات ستون فقرات

گرفتگی بیش از ۵۰ درصد کانال توسط دیسک

 

هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

مطالب مرتبط :

چه ورزش هایی با وجود دیسک کمر میتوان انجام داد؟

بررسی دلایل مهم اختلال در دیسک کمر

درمان درد سیاتیک کمر و پا بدون جراحی

جراحی پری رادیکولار (PRT)

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۸۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی