Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کمتر از 24 ساعت تا آغاز بررسی وزاری پیشنهادی در صحن مجلس، فراکسیون های مجلس شورای اسلامی همچنان پر رفت و آمد است. دیروز هم شماری دیگر از وزرای پیشنهادی برای رایزنی به بهارستان رفتند، رایزنی هایی که البته تا عصر هم ادامه داشت.

به گزارش الف، حسن روحانی سه شنبه هفته گذشته در نامه ای به رییس مجلس لیست 17 وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم را معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از معرفی این لیست، جلسات فراکسیون ها و کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز شد.

روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس
روال بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی در مجلس براساس آیین‌نامه داخلی مجلس می باشد. در این باره بهروز نعمتي، سخنگوي هيئت رئيسه مجلس گفت: مجلس از روز سه شنبه (24 مرداد) بررسي صلاحيت را در دو شيفت کاري صبح از ساعت 8 تا 12 و بعدازظهر از ساعت14 تا 18 آغاز مي کند که انتظار مي رود حداکثر تا روز يک شنبه (29 مرداد) به اتمام برسد.

نعمتي درباره فرایند بررسي صلاحيت وزرا اظهار داشت: بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي دولت دوازدهم با حضور رئيس جمهور آغاز خواهد شد. آقاي روحاني دو ساعت و نيم براي دفاع از کابينه پيشنهادي فرصت دارد.

وي افزود: بعد از صحبت هاي رئيس جمهور، مجلس وارد بررسي صلاحيت کليت کابينه با استماع نظرات پنج نماينده موافق و پنج نماينده مخالف خواهد شد که هرکدام از آنها 15 دقيقه فرصت دارند. نعمتي با بيان اينکه بررسي کليات منتهي به رأي گيري نمي شود، گفت: بعد از بررسي کليات، مجلس وارد بررسي صلاحيت هريک از وزراي پيشنهادي به ترتيب حروف الفبا مي شود. بنابراين بررسي صلاحيت از وزير پيشنهادي آموزش و پرورش آغاز شده و به وزير پيشنهادي ورزش و جوانان ختم مي شود.

هیچ یک از وزرا به دولت تحمیل نشده‌اند
دیروز محمود واعظی در حاشیه آخرین جلسه هیأت دولت یازدهم در مورد اعضای کابینه گفت: هر 17 وزیر پیشنهادی انتخاب رئیس‌جمهور هستند و ایشان روی همه آنان جدی است. وی گفت: اینکه گفته می‌شود رئیس‌جمهور با برخی از این وزرا موافق نیستند و یا برخی از آنان تحمیل شده به دولت است، چنین موضوعی صحت ندارد و رئیس‌جمهور در مورد تک‌تک این وزرا به طور شخصی تصمیم گرفته‌اند.

واعظی همچنین در مورد وزیر علوم گفت: تصمیم بر این شده است که یک سرپرست فعلاً زمام امور را به دست بگیرد تا وزیر علوم پس از مشورت‌ها و تصمیم‌گیری‌های درست انتخاب شود.

درخواست نمایندگان مجلس از روحانی
دیروز 167 نماینده مجلس با امضای نامه‌ای از رییس‌جمهور خواستند تا برای شفافیت وضعیت مالی وزرای پیشنهادی لیست اموال و دارایی‌های آنان در اختیار نمایندگان مجلس قرار گیرد.

در این راستا حمیدرضا حاجی بابایی اظهار داشت: در پایان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی نامه 167 نماینده خطاب به حسن روحانی رئیس‌جمهور و درخواست آنان برای ارائه دقیق وضعیت اموال و دارایی وزرای پیشنهادی قرائت شد. وی افزود: شفافیت در اموال مسئولان کشور اهمیت دارد و با شفاف‌سازی اموال وزرای کابینه دوازدهم، اعتماد عمومی مردم به مسئولین و مقامات افزایش می‌یابد.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قوانینی در خصوص شفاف‌سازی اموال مسئولان و مقامات کشور داریم و مقام معظم رهبری نیز بر روی این موضوع تأکیدات فراوانی دارند. وی عنوان کرد: امیدواریم رئیس‌جمهور و وزرای پیشنهادی کابینه دولت دوازدهم با عمل به درخواست نمایندگان به نمایندگان برای رأی اعتماد به وزرا کمک کرده و زمینه برای حل مشکلات کشور فراهم آید.

نظر فراکسیون های سه گانه مجلس درباره کابینه پیشنهادی
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در حالی در کمیسیون ها و فراکسیون های مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است که سه فراکسیون مستقلین، نمایندگان ولایی و امید با کلیت این لیست موافق هستند و تنها نسبت به دو یا سه وزیر پیشنهادی انتقاداتی دارند.

فراکسیون مستقلین
شاید یاران نزدیک به علی لاریجانی که در فراکسیون مستقلین جمع شده اند را باید حامیان جدی کابینه دوازدهم دانست. به عقیده اصلاح طلبان و فراکسیون امید کابینه پیشنهادی بیشتر از آن که از گزینه های اصلاح طلب استفاده کند از اشخاص نزدیک به رئیس مجلس استفاده بهره گرفته است. در این باره کاظم جلالی چند روز قبل با بیان اینکه کابینه دوازدهم، کابینه متوازنی است که می تواند مسیر دولت را به سوی اعتدال و عقل گرایی حرکت دهد گفت: کلیت کابینه دوازدهم مورد تایید است اگرچه نمی توان در مورد اعضای پیشنهادی به طور قطع این حرف را زد زیرا باید دید وزرای پیشنهادی چه برنامه برای وزرات پیشنهادی خود ارائه می دهند.

بهروز نعمتی عضو شورای مرکزی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس نیز نظر اعضای این فراکسیون را نسبت به کلیت کابینه پیشنهادی از سوی رئیس جمهوری مثبت ارزیابی کرد و گفت: ممکن است اختلافات جزئی وجود داشته باشد، ولی نظر اعضا نسبت به مجموع کابینه موافق است.

فراکسیون نمایندگان ولایی
علی الظاهر نظر اعضای فراکسیون ولایی نیز نسبت به کابینه مثبت می باشد. در این باره عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی میانگین کابینه دوازدهم را نسبت به قبل متعادل تر دانست و گفت: ترکیب کابینه دوازدهم کاری، عملیاتی و تخصصی است. اکبر رنجبرزاده افزود: میانگین کابینه دوازدهم معرفی شده از سوی رییس جمهوری نسبت به قبل متعادل تَر شده است.

وی اظهارکرد: کابینه دوازدهم سیاسی نیست، عملیاتی، کاری و تخصصی تَر شده است. عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس یادآور شد: توان و کارایی افراد معرفی شده خوب است و ما این ترکیب را خوب می دانیم.

فراکسیون امید
شاید منتقدترین فراکسیون در قبال وزرای پیشنهادی، فراکسیون امید باشد. تقریباً تمامی اعضای این فراکسیون عنوان کردند که احتمالاً چند گزینه از نامزدهای معرفی شده نخواهند توانست از سد این فراکسیون عبور کنند.

در صحبت های اعضای این فراکسیون معمولا به اسامی افرادی همچون رحمانی فضلی(وزارت کشور)، ربیعی(تعاون)، بطحایی(آموزش و پرورش) و آذری جهرمی(ارتباطات) اشاره می شود.

در این خصوص محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اعضای این فراکسیون درخصوص رای اعتماد به وزرا به صورت فراکسیونی عمل می کنند، نوشت: درخصوص دو وزیری که بر اساس ارزیابی ها نمره قبولی نگرفته بودند، ارزیابی که ما داشتیم، مربوط به عملکرد چهار سال گذشته این افراد بود و طبیعتا در برنامه ها و منش و روش ها تغییراتی انجام می گیرد و صرفا بر اساس ارزیابی گذشته نمی توان نظر داد. عارف خاطرنشان کرد: با توجه به جلساتی که با این دو وزیر خواهیم داشت، آنها را مجددا ارزیابی و موضع گیری جدیدمان را مبنا قرار می دهیم.

عارف در مصاحبه ای هم ابراز امیدواری کرده است که« کابینه صرفا بر اساس توانایی ها و تعهد کاری رای بیاورند».

بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید مجلس نیز گفت: کلیت کابینه را در بخش هایی قوی می دانیم ولی در بخش هایی انتظار بیش از این بود و ما انتظار داشتیم که رییس جمهوری وزرایی بهتر را انتخاب می کرد. پارسایی گفت: از نظر ما اکثریت کابینه رای خواهند آورد ولی دو یا سه نفر از وزرای پیشنهادی رای نخواهند آورد.

علی مطهری، نیز در حاشیه نشست علنی دیرور (یکشنبه، 22 مردادماه) مجلس شورای اسلامی، در جمع خبرنگاران پیرامون فضای رایزنی وزرا در مجلس، اظهار داشت: در خصوص 2 وزیر معرفی شده امکان افتادن وجود دارد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص چینش سیاسی کابینه دوازدهم، گفت: چینش سیاسی کابینه به لحاظ خاستگاه سیاسی آنان خوب است و از اصولگرایان و اصلاح طلبان در کابینه هستند.

غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز با تاکید بر اینکه رئیس جمهور باید نسبت به ترکیب کابینه پیشنهادی به مردم پاسخگو باشد، گفت:به نظرم در کابینه دوازدهم جوان‌گرایی لحاظ نشده است. رئیس جمهور تنها یک نفر را با سن پایین‌تر معرفی کرده تا میانگین سنی کابینه را مقداری کمتر کند. وی در ارزیابی از میزان رای اعتماد به وزرای پیشنهادی گفت: به نظرم به غیر از یک یا دو وزیر، مابقی وزرا می‌توانند از مجلس رای اعتماد بگیرند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۸۰۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم /همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همه در حال لابی کردن و برگزاری جلسات‌شان هستند، برای این جلسات هم نام‌های پر طمطراقی می‌یابند؛ مانند «هم‌اندیشی منتخبان جدید مجلس»

شاید برخی از آنها هم‌فکر و همسو به نظر بیایند، اما این جلسات با محوریت برخی از منتخبان جدید تهران بصورت جداگانه برگزار شده و می‌شود که در یک جبهه قرار دارند.

لابی برای هیات رئیسه مجلس

محمود نبویان، حمید رسایی، منوچهر متکی و محمدباقر قالیباف؛ چهره‌هایی که سعی دارند با لابی‌های گسترده‌شان کرسی ریاست مجلس را از آن خود کنند یا سهم بیشتری از صندلی‌های‌ هیات رئیسه مجلس داشته باشند.

خبرهایی که در چند روز گذشته منتشر شده، همگی نشان از جدی شدن رقابت‌ها برای انتخابات هیات رئیسه مجلس خواهد داشت؛ انتخاباتی که قطعا هیجان و شور آن از انتخابات اصلی ورود به مجلس بیشتر خواهد بود.

اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف

محمود نبویان از چهره‌هایی که به تندرو بودن شهره است، در انتخابات اخیر توانست شگفتی‌آفرین باشد و نفر اول تهران شد. نبویان پس از ۴ سال بیرون نشستن از مجلس، سال ۹۸ دوباره به ساختمان هرمی شکل بهارستان رفت، این بار اما با رأی اول تهران ماجرا فرق کرده است. او که مشخصا زاویه تندی با محمدباقر قالیباف رئیس فعلی مجلس دارد، در انتخابات اخیر بالاتر از حمید رسایی و مجری سابق صداوسیما و قالیباف ایستاد.

این اتفاق انگار اعتماد به نفس نبویان را دو چندان کرده و گویا دورخیز بلندی کرده برای کسب ریاست مجلس دوازدهم. هرچند او در اظهاراتی پیش از سال جدید تلویحا این موضوع را رد کرده بود اما نشانه های تحرکات بود گویای نکاتی دیگر است.

خبرهایی که در رسانه‌ها آمده، حاکیست که نبویان تعدادی از منتخبان جدید را گرد هم آورده و برای آنها از «ضرورت وحدت نیروهای انقلاب اسلامی» سخن گفته است. در واقع اولین اقدامی که برای ناک‌اوت کردن قالیباف لازم بوده انجام شود، همان کاری است که نبویان به دنبال آن افتاده است؛ «تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی.»

در مجلس فعلی، فراکسیون اکثریتی با نامی مشابه به فراکسیون مد نظر نبویان و دوستانش در حال کار است که قالیباف‌ ریاست آن را بر عهده دارد.

به زبان ساده‌تر، اقدام نبویان برای تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی، در واقع اعلان جنگ با قالیباف است و تلاشی همه‌جانبه برای از بین بردن فراکسیون فعلی قالیباف و تشکیل فراکسیونی جدید و البته تقریبا با همان نام مجلس یازدهم.

گویا این بار نبویان عزم خود را جزم کرده تا ریاست فراکسیون را در دست بگیرد؛ و وقتی هم که به ریاست فراکسیون به قول خودشان اکثریت برسد، بخش عمده‌ای از راه ریاست مجلس را پیموده است و حتی اگر به ریاست مجلس نرسد ریاست یک فراکسیون اصلی را در دست داشته باشد تا به او قدرت مانور بیشتری در مجلس آینده بدهد.

به نوشته ایسنا، «هسته اولیه تاسیس فراکسیون انقلاب اسلامی بیش از ۵۰ نفر از منتخبان مجلس دوازدهم را برای حضور در جلسه اولیه دعوت کرده بود که از این تعداد، حدود ۴۰ نفر از منتخبان که در فهرست‌های مختلف سیاسی نیروهای انقلاب عضویت داشتند، حضور پیدا کردند.»

رسایی هم در تکاپو است

جلسه نبویان با منتخبان جدید مجلس در حالی‌ برگزار شد که دو روز قبلش حمید رسایی دیگر چهره تندروی اصولگرایان نیز جلسه‌ای با جمعی از منتخبان جدید مجلس برگزار کرده بود.

خبرگزاری ایلنا که این خبر را منتشر کرده، در متن خود نوشته «احتمالا یکی از مهمترین محورها و موضوعاتی که در جلسه امروز مطرح می‌شود موضوع انتخابات هیات رییسه مجلس و ریاست مجلس در دوره آینده باشد.» این خبر احتمال داده که «برخی افراد بیرون از مجلس جزو متولیان برگزاری آن باشند.»

متکی به صندلی «شماره یک» می اندیشد

در همین حال منوچهر متکی که سرلیست فهرست شورای وحدت(جامعتین، انجمن اسلامی مهندسین و ...) بوده، اواخر فروردین ماه جلسه‌ای با حدود یکصد تن از منتخبان جدید برگزار کرده بود؛ البته حضور حدود ۱۰۰ منتخب جدید مجلس، با استناد به سخنان متکی است. به گفته وزیر اموز خارجه اسبق ایران، در جلسه مذکور، درباره «ضرورت تحول در رویکردها و کارکردهای مجلس دوازدهم» صحبت شده بوده که از نظر متکی «مهمترین موضوع» است.

او حمله نسبتا تندی هم به قالیباف‌ داشت و گفته بود که «خانه ملت به سمت ریاست محور حرکت کرده در حالی که باید به سمت صحن محور باشد.»

متکی که در لیست شورای وحدت حضور داشت، شب پایانی تبلیغات انتخابات مجلس دوازدهم، وارد فهرست جوان تازه سر برآورده‌ی اصولگرایان یعنی علی‌اکبر رائفی‌پور، موسوم به «جبهه صبح ایران» شده بود، انگار که تحت تاثیر عقاید رائفی‌پور قرار گرفته که این چنین به مدیریت مجلس‌حمله‌ور شده است.

رقبای اصلی و فرعی همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف

مخرج مشترک این سه جلسه، همگی نشان از عزمی جدی برای انداختن قالیباف از کرسی ریاست مجلس دارد؛ نبویان، رسایی و متکی، همگی نه از مخالفان که از رقبای جدی قالیباف هستند؛ با این وجود آنها برای رسیدن به این هدف‌ مهم‌شان، باید یکدیگر را هم از میدان، به در کنند.

همه اینها در حالی است که روزانه به صف مدعیان ریاست مجلس اضافه می‌شود؛ مجتبی ذوالنور نماینده قم نیز اخیرا شنیده شده که برای‌ریاست مجلس، در حال رایزنی است.

قالیباف بیکار ننشسته است

البته که قالیباف هم در این میان بیکار ننشسته و در حال لابی‌های گسترده‌ای‌ برای‌ ابقای خود بر صندلی ریاست مجلس است. در این میان، ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد به ایرنا گفته «محمد باقر قالیباف در حال برگزاری نشست‌هایی به صورت فردی و جمعی با منتخبین مجلس دوازدهم با موضوع و دستور کار ریاست مجلس آینده است.»

اخیرا نیز کامران غضنفری که با لیست صبح امید(رائفی پور) جزو منتخبان تهران برای ورود به مجلس دوازدهم است در یادداشتی که منتشر کرده، مدعی دادن وعده هایی از جنس وام و خودرو و عضویت در کمیسیون مورد علاقه در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف شده است. ادعایی که البته از سوی حبیب‌زاده، منتخب مردم مرند در مجلس شورای اسلامی تکذیب شده و گفته است؛ «من در آن جلسه مورد اشاره دکتر غضنفری بوده‌ام، به هیچ وجه بحثی درباره قول و وعده برای رأی دادن به ریاست مجلس نبوده و خلاف‌گویی است».

سکوت مرموز و خطرناک آقاتهرانی

با این وجود، سکوت مرتضی آقاتهرانی، می‌تواند سکوتی مرموز برای‌ رقبا و البته ترسناک برای قالیبافی‌ها باشد؛ چرا که ریاست شورای مرکزی جبهه پایداری را بر عهده دارد و تک تک اعضای این تشکل، از دشمنان قدیمی قالیباف محسوب می‌شوند.

با وجود آنکه نبویان خود از اعضای‌جبهه پایداری است، اما مرتضی آقاتهرانی را نیز می توان یکی از مدعیان ریاست مجلس دانست، کما اینکه در انتخابات هیات رئیسه اجلاسیه سوم مجلس فعلی، او برای کسب کرسی ریاست با قالیباف وارد رقابت شد و نهایتا ۱۹۴ به ۵۳ میدان را واگذار کرد. در نتیجه می‌توان گفت که آقاتهرانی خود مترصد فرصتی برای انتقام‌گیری از محمدباقر قالیباف است و چه محفلی مناسب‌تر از مجلسی تندروتر از مجلس یازدهم!

این احتمال نیز وجود دارد که آقاتهرانی تا زمان انتخابات مرحله دوم که باید ۴۵ کرسی تعیین تکلیف شوند سکوت خود را ادامه دهد تا خللی به ائتلاف شانا و پایداری وارد نکند و بعد از عبور از آن مرحله سکوتش را درباره ریاست مجلس آینده بشکند.

جنگ قدرت در بهارستان

هرچند مخرج مشترک همه طیف‌ها و افراد مقابل رئیس مجلس که در حال لابی با منتخبان هستند، دشمنی با قالیباف است، اما آنها قاعدتا تنها هدفشان، پایین کشیدن قالیباف از صندلی‌ریاست مجلس نیست و قاعدتا خودشان هم تمایل زیادی برای کسب این مقام را دارند؛ برای رسیدن به این آمال و آرزو، لاجرم باید هر طیفی، طیف دیگر را از حیض انتفاع ساقط کند و این مهم، مستلزم جنگ قدرتی خونین در عرصه سیاست خواهد بود؛ که گوشه‌ای از آن در هفته‌های‌ منتهی به یازدهم اسفند ماه سال گذشته تجربه کردند و جامعه نیز شاهد این جنگ قدرت بود؛ جنگ قدرت شاید میان دو عضو ارشد جبهه پایداری یعنی آقاتهرانی و نبویان؛ شاید میان رسایی و آقاتهرانی؛ شاید میان رسایی و نبویان؛ شاید میان متکی و پایداری‌چی‌ها؛ شاید میان متکی و رسایی؛ و البته حتما میان همه اینها و قالیباف.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900021

دیگر خبرها

  • اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف /اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم؛ همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!
  • جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم /همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • حسینی: دولت به موضوع انتخاب رئیس مجلس دوازدهم ورود نمی‌کند