Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@14:33:28 GMT

تشکیل «شورای صنایع نظامی» در عربستان

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۹۴۷۷۸

شورای وزیران عربستان سعودی روز دوشنبه تصمیم گرفت برای کاهش خروج ارز از این کشور، شورایی تحت عنوان «شورای سراسری صنایع نظامی» تشکیل بدهد.

خبرگزاری فارس: عربستان سعودی با هدف نظارت بر برنامه‌هایی که هدفش ساخت بخشی از واردات سلاح به این کشور است، قصد دارد شورایی در این خصوص تشکیل بدهد.

خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، نام این شورا را «شورای سراسری صنایع نظامی» عنوان کرد و نوشت که این شورا دارای شخصیت حقوقی و برخوردار از استقلال مالی و اداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هدف این شورا تنظیم بخش صنایع نظامی در عربستان و توسعه آن در کنار نظارت بر عملکرد این صنایع اعلام شده اما ظاهرا یکی از اهداف اصلی این شورا، کاستن از خروج ارز از عربستان برای خرید سلاح است.

روزنامه سعودی الشرق الاوسط چاپ لندن، تأسیس این شورا را «گامی راهبردی و جدید» توصیف کرد که هدفش بومی کردن 50 درصد هزینه نظامی تا سال 2030 است.

این روزنامه این اقدام را «تصمیم حیاتی»‌ خواند و افزود که سه ماه پیش نیز «صندوق سرمایه‌گذاری نظامی» عربستان، شرکت ملی صنایع نظامی را تحت نام «شرکت صنایع نظامی عربستان سعودی» تأسیس کرد.

گفته می‌شود این اقدام، بخشی از طرح چشم‌انداز 2030 محمد بن سلمان برای توسعه همه‌جانبه عربستان سعودی است.

طبق تصمیم شورای وزیران عربستان سعودی، محمد بن سلمان، ولی‌عهد این کشور ریاست این شورای جدیدالتأسیس را بر عهده دارد و شماری از وزراء و مسئولان برجسته از جمله رئیس هیأت‌مدیره شرکت صنایع نظامی عربستان، عضو آن هستند.

عربستان سعودی بزرگ‌ترین بودجه نظامی را در میان کشورهای غرب آسیا (یا خاورمیانه) دارد. این کشور از حیث هزینه‌های نظامی سالانه در مرتبه سوم جهانی است.

«مرکز مطالعات راهبردی»‌ (IISS) می‌گوید که هزینه‌های نظامی عربستان در سال 2014 (سال آغاز جنگ علیه یمن) از مرز 81 میلیارد دلار گذشت تا به بیش از 10 درصد درآمد ناخالص ملی این کشور برسد.

مرکز مطالعات صلح بین‌الملل استکهلم (سیبری) نیز در گزارش سالانه خود از هزینه نظامی کشورهای مختلف در سال 2015 گزارش کرد که عربستان بعد از آمریکا و چین به مرتبه سوم رسیده و حتی از روسیه و فرانسه نیز پیشی گرفته است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، جریان‌سازی فرهنگی است

ایسنا/کرمان رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به عملکرد این نهاد در زمینه‌های مختلف، گفت: این حجم عظیم از کار، یک جریان سازی فرهنگی است و در دوره جدید شورا ورود به برخی عرصه‌ها شتاب گرفته گرچه که این همه، کار شورا به تنهایی نیست.

حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور شامگاه پنجم اردیبهشت ماه در نشست خبری با رسانه‌های کرمان با اشاره به ماموریت‌های مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اظهار کرد: برگزاری مراسم از جمله این ماموریت‌هاست که یکی از مراسم پیش رو بزرگداشت دهه کرامت است. 

وی افزود: این مراسم با همکاری آستان‌های مقدس داخل کشور و استفاده از ظرفیت‌های مختلف از جمله کانون‌های مساجد در ایران و در خارج از کشور هم برگزار می‌شود. 

موسی پور هماهنگی برای برگزاری جشن‌های نیمه شعبان و دهه امامت و ولایت را از دیگر برنامه‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی عنوان کرد و گفت: به صحنه آوردن مردم و ایجاد زمینه برای ابراز احساسات و نظرات آنان در مسائل بین المللی و دفاع از مردم مظلوم هم جزء ماموریت‌های شورا است‌.

رئیس ورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با بیان اینکه فضای کشور همواره در حمایت از مردم مظلوم و مقتدر غزه و انعکاس دیدگاه‌ها و عواطف مردم بوده، گفت: از همان روز اول طوفان الاقصی اولین کشوری بودیم که برای جشن سراسری و مراسم شکرگزاری فراخوان دادیم و علاوه بر این چند راهپیمایی سراسری برگزار و جمعه‌های خشم هم هر هفته در تعدادی از استان‌ها برای شعله‌ور ماندن این خشم برنامه‌ریزی شد.

وی برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز در مواجهه با هتک حرمت مقدسات توسط دشمنان اسلام را از دیگر اقدامات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نام برد و افزود: در مجموع این حجم عظیم از کار یک جریان سازی فرهنگی است و در دوره جدید شورا ورود به برخی عرصه‌ها شتاب گرفته گرچه که این همه، کار شورا به تنهایی نیست زیرا مجموع نیروهای ما در کشور ۲۵۰ نفر بیشتر نیست و هنر شورا این است ظرفیت‌های مردمی و حاکمیتی و تشکل‌های مردم نهاد را پای کار بیاورد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کار شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، جریان‌سازی فرهنگی است
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود