Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@21:07:13 GMT

داروهای مسکن این بلاها را بر سر شما می آورد

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۲۸۳۴۳

دبیر علمی شانزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران با بیان اینکه استفاده از دارو باید آخرین اقدام برای درمان اختلال خواب باشد، گفت: رشد مصرف داروهای گروه اعصاب و روان از میانگین داروهای دیگر بالاتر است. آفتاب‌‌نیوز : عباس کبریایی‌زاده در نشست خبری که در ارتباط با شانزدهمین همایش سالیانه انجمن علمی داروسازان ایران برگزار شد به تغییر در الگوی زندگی بشر اشاره کرد و گفت: شهرنشینی امروز بر زندگی ما حاکم شده و 70 درصد جمعیت کشور شهرنشین و حدود 30 درصد روستانشین بوده در حالی که 45 سال قبل این قضیه کاملاً برعکس بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این موضوع آسیب‌پذیری سیستم اعصاب را به همراه داشته و متأسفانه بیماری‌های اعصاب و روان در حال رشد است به طوری که داروهای این گروه از بیماری رشد مصرف آن از میانگین داروهای دیگر بالاتر است.
دبیر علمی شانزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران به ارائه جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه بیماری‌های اعصاب و روان در این همایش اشاره کرد و گفت: پانل‌های آموزشی نیز در این زمینه برگزار خواهد شد.

کبریایی‌زاده در ادامه، گفت: داروهای ضددرد نیز در کشور غیرمنطقی مصرف می‌شود و متأسفانه ما ایرانی‌ها صبر و تحمل درد را نداریم در حالی که درد بیماری نیست بلکه یک علامت بوده و نباید بلافاصله آن را سرکوب کرد.
وی گفت: آسیب‌های عصبی، کلیوی و قلبی و عروقی عوارض جانبی مصرف داروهای ضددرد است بنابراین این مسأله باید مورد توجه قرار گیرد.
داروهای مسکن این بلاها را بر سر شما می آورد
رئیس سندیکای تولیدکننده دارو در کشور اضافه کرد: مشکل خواب و اختلالات آن نیز امروزه در جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته در حالی که بی‌خوابی و بدخوابی باید سوای از هم در نظر گرفته شوند و عامل‌های آن به خوبی تشخیص داده شود تا بتوان اقدامات مناسب را برای حل آن انجام داد.

کبریایی‌زاده گفت: آخرین اقدام برای اختلال خواب دارو است و ما تلاش کردیم در این کنگره مباحث مربوط به اختلال خواب را برای شرکت‌کنندگان مطرح کنیم.
وی به موضوع مواجهه با الکل و اعتیاد اشاره کرد و گفت: اعتیاد بلای خانمان‌سوزی بوده که وابسته شدن جسمی و روانی فرد را به همراه دارد و امروزه مافیای اقتصادی در جهان نیز پشت آن قرار دارند و مرتب نیز نوآوری در آن صورت می‌گیرد.

دبیر علمی شانزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران، خاطرنشان کرد: مواد مخدر خورنده سلول‌های عصبی است و زمانی که سلول عصبی آسیب ببیند احتمال ترمیم و برگشت آن حدود صفر است که موضوع اعتیاد نیز در کنگره تلاش شده مورد توجه قرار گیرد.
منبع: فارس

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۸۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • همایش علمی خلیج فارس هویت ملی و تاریخی
  • برگزاری همایش هوش مصنوعی و طلا و جواهر در یزد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه