Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-01@00:10:16 GMT

"گریپ فروت"اثرچه‌داروهایی را مختل می کند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۴۱۷۹۶

'گریپ فروت'اثرچه‌داروهایی را مختل می کند؟

کارشناسان سلامت هشدار می‌دهند از مصرف میوه و آب گریپ‌فروت با برخی داروها پرهیز کنند. به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، به گفته این کارشناسان آب میوه گریپ‌فروت تاثیرگذاری برخی داروها به خصوص داروهایی را که برای درمان فشار خون بالا و ضربان نامنظم قلب استفاده می‌شوند مختل می‌کند.
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است: برخی داروهای تجویزی و بدون نسخه که خوراکی هستند نباید با آب گریپ فروت مصرف شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در مورد بسیاری از داروهایی که با آب گریپ‌فروت تداخل پیدا می‌کنند مصرف آب این میوه باعث می‌شود که داروی بیشتری وارد خون شود.

زمانی که مقدار زیادی دارو در خون وجود داشته باشد، بدن با عوارض جانبی بیشتری روبه‌رو می‌شود.

به گزارش هلث دی نیوز، برخی از انواع داروهایی که اثرگذاریِ آنها با مصرف گریپ فروت مختل می‌شود شامل موارد زیر است:

* داروهای استاتین پایین آورنده کلسترول همچون زوکور
* داروهای کاهنده فشار خون
همچون پروکاردیا
* داروهای جلوگیری کننده از پس زدن عضو پیوندی همچون ساندیمون
* داروهای ضد اضطراب همچن بوسپیرون


البته برخی داروهای دیگر هم در این فهرست قرار می‌گیرند؛ اما این تداخل دارویی همیشه ایجاد نمی‌شود و شدت تداخل نیز به عواملی چون بدن فرد، نوع دارو و مقدار آب‌میوه مصرفی بستگی دارد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۴۱۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه

تصویبنامه هیات وزیران موضوع تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۳ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تصویبنامه مصوب جلسه مورخ 1403/02/02 هیات وزیران درخصوص «تعیین فهرست دارو، مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی مشمول ارز ترجیحی در سال 1403» طی نامه شماره 18978 در تاریخ 1403/02/08 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

برهمین اساس، داروهای خارجی فاقد تولید داخل، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پرشکی و مواد اولیه، قطعات ساخت، قطعات یدکی آنها به جز تجهیزات  وملزومات پزشکی با مصرف خانگی، پوست، مو و زیبایی و دندانپزشکی؛ تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران؛ شیرخشک رگولار/رژیمی، فراورده های متابولیک/ غذای ویژه بیمارستانی و مواد اولیه آنها؛ ملزومات دارویی شامل محلول چشمی و هیالورونیک اسید و مواد اولیه آنها در سال 1403 در فهرست اقلام سلامت محور مشمول ارز ترجیحی قرار گرفته اند.

در این بخشنامه تأکید شده است: اقلامی که تا پیش از این مصوبه، مشمول ارز ترجیحی بوده و کالای آن از گمرکات ترخیص شده و با قیمت مصوب و با تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فروش رسیده‌اند، درصورتی که ارز خود را دریافت ننموده اند نیز مشمول دریافت ارز ترجیحی در سقف باقی مانده بودجه ارزی مصوب تفاهم نامه سه جابنه سال 1402 بابت تامین ارز اقلام سلامت محور می باشند.

همچنین فهرست کالاهای اساسی کشاورزی مشمول دریافت ارز ترجیحی، موضوع بند الف تبصره 4 ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور بخش اول به شرح جدول پیوست که تایید شده به مهر دفتر هیات دولت است، تعیین میشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده