Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@22:54:21 GMT

هشدار درباره ترک اعتیاد از طریق داروهای ماهواره‌ای

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۶۳۸۲۴

رئیس انجمن علمی داروسازان ایران ضمن هشدار در مورد تبلیغات ماهواره ای ترک اعتیاد گفت: تبلیغات ماهواره ها پایه و اساس علمی و صحیحی ندارد و شایسته است افراد مراقبت بیشتری کنند.

خبرگزاری مهر،:دکتر محمدرضا شانه ساز در ارتباط با درمان اعتیاد از طریق داروهای سنتی و تبلیغات ماهواره ای گفت: یکی از معضلات جدی در زمان ما، موضوع درمان اعتیاد است؛ بهترست که فرد معتاد برای درمان اعتیاد خود گام هایی موثر و مطمئن بردارد و حتما به کلینیک های مجاز مراجعه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طبعا هرگونه خرید و فروش و قاچاق مواد مخدر در کشور ما همچنان جرم به حساب می آید و شایسته است که افراد، مسیرهای پزشکی مطمئن را برای درمان اعتیاد انتخاب کنند.

وی افزود: معتاد از نظر تیم پزشکی بیمار است، کسی است که خود و خانواده اش نیاز به حمایت دارند؛ ولی متأسفانه این مسئله وسیله ای شده برای درآمدهای غیرقانونی و آنچه تحت عنوان درمان اعتیاد توسط ایشان ارائه می شود، پایه علمی ندارد.

رئیس انجمن علمی داروسازان ایران ادامه داد: بخشی دیگر از این سناریوی نادرست در فعالیت عطاری ها خلاصه می شود، در حالی که این مراکز اصلا حق درمان و فروش ندارند.

وی گفت: درمان اعتیاد، پروسه ای بسیار پیچیده است که برای هر فردی متفاوت از فرد دیگر است، البته جریان درمان، راهنما و دستورالعمل های ویژه خود را دارد، ولی برحسب شرایط بیمار، اطرافیان و حتی شغل فرد، نوع درمان متفاوت خواهد بود، و آن تبلیغات و این تجویزهای عطاری ها، که همه بیماران را به یک چشم می بینند و راه های غیر مطمئن را تجویز می کنند؛ اختلالاتی مضاعف را در پی خواهد داشت.

شانه ساز تصریح کرد: عرضه داروی سنتی بدون تشخیص و حضور پزشک به هیچ وجه جایگاه قانونی ندارد، حتی همان داروسازی که در داروخانه فعالیت می کند و تحصیلات مرتبط دارد به جز اقلام دارویی تعریف شده، اجازه ندارد سرخود نسخه ای را جهت درمان تجویز کند، بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کرده و داروی مورد نیازش را از پزشک مطالبه کند، قطعا نمی توان از فروش دارو توسط مراکز ترک اعتیاد به عنوان یک اقدام غیرقانونی چشم پوشی کرد، زیرا براساس مقررات و همانگونه که طبابت توسط غیر پزشک جنبه قانونی ندارد، فروش دارو توسط پزشک نیز مقررات جاری و حتی تابعی از اخلاق پزشکی است؛ در کل باید گفت که مسیر درمان، بایستی به درستی طی شود.

رئیس انجمن علمی داروسازان ایران خاطر نشان کرد: یکی از نکات اصلی که تبدیل شده به مانعی در مسیر توسعه طب سنتی، همین مسائل است؛ عطاری ها قارچ گونه رشد کرده اند و تجویزهای آنها موثر نیست، این موضوع در آینده عوارضی برای جامعه در پی خواهد داشت.

دبیر علمی شانزدهمین همایش سالیانه انجمن علمی داروسازان ایران در ادامه عنوان کرد: مبانی و نوروشیمی بیماری های اعصاب و روان، یافته ها و تازه های دارودرمانی اضطراب، استرس و نقش پزشک داروساز در تجویز و مصرف منطقی آن از جمله محورهایی است که در این همایش مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.

وی افزود: مخاطبان اصلی این همایش، داروسازان و پزشکان عمومی هستند و آخرین یافته های علمی در حوزه بیماری های اعصاب، روان و اعتیاد و راهکارهایی دارویی و درمانی در این زمینه ارائه خواهد شد.

شانه ساز ادامه داد: قرار است چندین پنل آموزشی در این کنگره برگزار شود که نقش داروسازان در کنترل اعتیاد در کشور، و همچنین دارودرمانی اعتیاد در ایران از جمله موضوعات این پنل ها خواهد بود.

شانزدهمین همایش علمی سالیانه انجمن علمی داروسازان ایران در روزهای ۲ تا ۴ شهریور ۹۶ در مرکز همایش های رازی برگزار می شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۳۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه