Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@06:47:28 GMT

اوپک برای ثبات بازار چه راهکاری دارد؟

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۰۱۸۹۴

اوپک برای ثبات بازار چه راهکاری دارد؟

مدیر سابق امور اوپک وزارت نفت راهکار اوپک برای ثبات بازار را مذاکره اوپک با غیر اوپک برای پایبندی بیشتر این کشورها به کاهش تولید عنوان کرد و افزود:به طور کلی نشانه‌ها حاکی از آن است که بازار به سمت موازنه پیش می‌رود.

مهدی عسلی درمورد تصمیم اوپک مبنی بر کاهش میزان تولید، اظهار کرد:به ثمر رسیدن تصمیماتی که اخذ می‌شود نیاز به زمان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوپک در نوامبر سال گذشته تصمیم گرفت تا تولید خود را کاهش دهد و اجرای این تصمیم نیاز به زمان دارد تا کشورها سعی کنند پایبندی خود را به این تصمیم اجرا کنند و میزان تولید اوپک کاهش پیدا کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی با اشاره به تصمیم اوپک مبنی بر کاهش تولید در دهه ۶۰ اظهار کرد: در آن زمان میزان پاینبدی اعضا به این تصمیم حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد بود اما به تصمیمی که اخیرا اخذ شده همه کشورها مخصوصا عربستان پایبندی بیشتری داشتند. عربستان به دلیل مشکلاتی که داشت، تصمیم داشت در راستای تصمیم اوپک میزان تولید خود را کاهش دهدو کشورهای همراه خود از جمله کویت، امارات، قطر و ... را تشویق کرد تا تولید خود را کاهش دهند. این موضوع باعث شد میزان پایبندی افزایش یابد.

مدیر سابق امور اوپک وزارت نفت با بیان اینکه عراق میزان تولید خود را افزایش داده است، تصریح کرد: عراق اعلام کرده با توجه به وضعیتی که دارد نباید در این پایبندی مشارکت داشته باشد. از سوی دیگر اخیرا تولید کشورهای لیبی و نیجریه افزایش پیدا کرده است. البته این دو کشور متعهد به کاهش میزان تولید نبوده‌اند و قرار شده بود به دلیل ناآرامی در اوضاع این کشورها فعلا سهمی در کاهش تولید برای آنها در نظر گرفته نشود. این موضوع باعث شده تولید لیبی در حال حاضر به یک میلیون بشکه برسد و تولید نیجریه نیز در حال افزایش است و همه این اتفاقات باعث شده تصمیم اوپک مبنی بر کاهش میزان تولید رعایت نشود.

عسلی با بیان اینکه تقاضا در بازارهای جهانی در حال افزایش است، گفت: از سوی دیگر نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شدت تولید نفت شیل آمریکا و شیب افزایش نفت غیرمتعارف آمریکا کاهش پیدا کرده است. به طور کلی بازار به تدریج به سمت موازنه پیش خواهد رفت. میزان ذخایر در انبارهای کشورهای مختلف دنیا در حال کاهش است. هر چند ذخایر انبارهای چین و هند در حال افزایش است اما در مجموع انبارهای نفت خام و فرآورده‌ها در دنیا در حال کاهش هستند و به نظر می‌رسد که تا آخر سال در بازار موازنه برقرار شود.

وی مذاکره اوپک با کشورهای غیراوپک را بهترین راهکار اوپک برای ثبات بازار عنوان کرد و ادامه داد: ۱۱ کشور غیر اوپک برای همکاری با اوپک اظهار تمایل کرده‌اند و طبق آخرین آمار به تصمیم خود مبنی بر کاهش میزان تولید پایبند بوده‌اند اما برخی کشورها مانند مالزی و قزاقستان پایبند نبوده‌اند و باید پایبندی بیشتری نشان دهند. اگر اوپک موفق شود از طریق مذاکره با کشورهای غیراوپک، این کشورها را به پایبندی بیشتر راضی کند، ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه مازاد از بازار خارج شود باعث می‌شود قیمت‌ها متعادل‌تر شوند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۱۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان به ایسنا افزود: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

او درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد.

البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان هستند.

اختلاف بین ارز دولتی و غیر رسمی

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد.

این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری