Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سیاسی پایگاه خبری تحلیلیبی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین مجلس:


رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: پیدا شدن امام موسی صدر یک مطالبه ملی، اسلامی و انقلابی است و دو کشور ایران و لبنان بر این عزم استوار هستند.  

به گزارشخبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز با حضور خانواده امام موسی صدر تشکیل جلسه داد و در آستانه سی و نهمین سالگرد ربوده شدن ایشان به بررسی موضوع پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای جلسه علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن بزرگداشت شخصیت امام موسی صدر اظهار داشت: امام موسی صدر به عنوان یکی از بنیانگذاران مقاومت در حالی که در رأس هیاتی به عنوان مهمان رسمی دولت لیبی به این کشور سفر کرد، ربوده شد.

وی افزود: عنصر بدفرجام تاریخ لیبی حداقل ادب میهمان نوازی را در خصوص امام موسی صدر به جا نیاورد.

بروجردی متذکر شد: همه ما در کنار خانواده امام موسی صدر قویا معتقدیم این فرد بزرگ به عنوان شخصیتی ماندگار همچنین در قید حیات هست و مطالبه به حق خانواده ایشان را حمایت می کنیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: پیدا شدن امام موسی صدر یک مطالبه ملی، اسلامی و انقلابی است و دو کشور ایران و لبنان بر این عزم استوار هستند.

وی افزود: آقای کریمی قدوسی پیگیری این موضوع را عهده دار بودند که البته باید توجه داشت این موضوع وظیفه همه است و با توجه به گستردگی این مطالبه همچنان به عنوان یک مطالبه رسمی از دولت لیبی باید استمرار داشته باشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه امام موسی صدر منشأ خدمات بزرگی در جریان مقاومت بودند، گفت: هویت دادن به جامعه شیعی و بنیانگذاری مجلس اعلای شیعیان از جمله خدمات ایشان است و زندگی لبنانی ها با زندگی امام موسی صدر عجین است.

براساس این گزارش در ادامه این جلسه خانم حورا صدر دختر امام موسی صدر ضمن تشکر از برگزاری این جلسه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار داشت: سوال ما این است که در مرحله بعد از این کمیسیون بعد از این مرحله چه اقداماتی را انجام خواهد داد.

حورا صدر بیان کرد: در طول این مدت فراز و نشیب های فراوانی داشته ایم به خصوص تحولات لیبی مهم ترین تحولی بود که در این چند سال ایجاد شد که بعد از آن اقداماتی انجام شد. درخواست ما از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با توجه به جایگاهی که دارد این است که چه اقدامی را می تواند انجام دهد.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می تواند به عنوان بخشی از قوه مقننه به دستگاه هایی که در موضوع پرونده امام موسی صدر وظایفی دارند تذکراتی بدهد.

دختر امام موسی صدر ادامه داد: سال هاست که تلاش ما بر این است که بر همگان بقبولانیم که امام موسی صدر زنده است و هیچ سندی دال بر اثبات خلاف این موضوع را در اختیار نداریم.

وی افزود: کمیته رسمی که بعد از انقلاب لیبی برای پیگیری وضعیت امام موسی صدر توسط دولت لبنان تشکیل شد، اقدامات زیادی را انجام داده از جمله با مقامات سابق لیبی دیدار داشته و با بعضی از آن ها نیز در قالب سوال و جواب یا بازجویی اطلاعاتی را دریافت کرده که هیچ کدام سندی مبنی بر عدم حیات امام موسی صدر را ارائه نکرده اند.

حورا صدر گفت: پس از آنکه هانی بال پسر قذافی در لبنان دستگیر شد و به دادگاه برای پاسخگویی به قاضی پرونده احضار شد و پس از بیان مطالبی مشخص شد که اطلاعات دقیقی از موضوع امام موسی صدر دارد و حتی از مکان اسارت ایشان صحبت کرد و اسامی درگیر در این پرونده را نیز نام برد.

دختر امام موسی صدر اضافه کرد: پسر قذافی نیز پس از دستگیری هیچ سندی دال بر شهادت امام موسی صدر را ارائه نکرد ولی مسئله ما همیشه این بوده که باید ثابت کنیم ایشان زنده هستند و در یک زندان حضور دارند که باید این زندان را پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه شرایط لیبی پس از تحولات این کشور بسیار آشفته است و ما نیز نمی دانیم چه کاری باید انجام دهیم، ادامه داد: پیگیری برخی موضوعات در این پرونده از توان یک خانواده خارج است و نیاز به ظرفیت دو دولت ایران و لبنان در این زمینه احساس می شود.

حورا صدر با بیان اینکه دولت لبنان تلاش هایی را در این زمینه انجام داده است، گفت: فشارهای بین المللی و داخلی در لبنان وجود دارد تا هانی بال فرزند قذافی آزاد شود، این در حالی است که قاضی پرونده اعلام کرده که پسر قذافی اطلاعات دقیقی از پرونده امام موسی صدر دارد اما وی عنوان می کند تا زمانی که آزاد نشوم صحبت نمی کنم که در اینجا نیاز به توان بیشتری احساس می شود تا این اطلاعات استخراج شود.

دختر امام موسی صدر بیان کرد: با توجه به گذشت چندین سال از موضوع ربوده شدن امام موسی صدر آیا رواست که باز هم صبر کنیم، آن هم در مورد شخصیتی که در جهان اسلام و عرصه بین الملل بسیار تاثیرگذار بوده اند.

مهدی فیروزان داماد امام موسی صدر در ادامه جلسه اظهار داشت: در هر جلسه‌ای که ما حضور یافتیم بر ضرورت پیگیری پرونده امام موسی صدر تاکید شد، اما ذهنیتی پشت زمینه تفکر بعضی تصمیم سازان بود مبنی بر اینکه شاید امام موسی صدر زنده نباشد که همین موضوع موانعی را به وجود می‌آورد، در وزارت خارجه نیز تاکید می‌شود که باید پیگیری موضوع پرونده امام موسی صدر ادامه یابد.

وی افزود: از ابتدای انقلاب بر اساس تحلیل و اطلاعات گروه‌هایی از تصمیم سازان ما قائل به شهادت امام موسی صدر بودند در حالی که این اطلاعات از رژیم رژیم قذافی خارج نشده بود در مقابل این گروه برخی نیز معتقدند که بر اساس اطلاعات و اخبار هیچ سندی مبنی بر شهادت امام موسی صدر ارائه نشده است و اخباری که به ما می‌رسید دال بر زنده بودن امام موسی صدر بود.

فیروزان متذکر شد: تا زمانی که قذافی زنده بود راستی آزمایی این اخبار مشکل بود ولی ۳ ماه بعد از سقوط قذافی آقای عبدالجلیل با آقای صالحی وزیر وقت امور خارجه ما دیداری داشتند و عبدالجلیل در این دیدار می‌گوید امام موسی صدر در طرابلس حضور دارند و زیر نظر قذافی است که رابطی از انقلاب در تشکیلات قذافی داریم و اطلاعات ایشان را به ما می دهد و بعد از سقوط طرابلس امام موسی را به شما هدیه می کنیم.

داماد امام موسی صدر ادامه داد: من ۶ ماه بعد از سقوط قذافی با وزیر خارجه لبنان، آقازاده امام موسی صدر و هیاتی از لبنانی‌ها به به لیبی رفتم و با آقای عبدالجلیل دیدار داشتیم، در این دیدار نیز این موضوع از طرف عبدالجلیل تایید شد ولی گفت، این رابط از جمله نزدیکان قذافی است که فرار کرده و گم شده و نمی توانیم بگوییم کشته شده است یا نه.

وی افزود: هانی بال پسر دستگیر شده قذافی نیز می‌گوید امام تا دو سال بعد از دستگیری زنده بوده است، معمر قذافی در سخنرانی رسمی خود در سال ۲۰۰۲ می گوید امام موسی صدر ربوده شده و در لیبی است، این در حالی است که قذافی پیشتر گفته بود امام موسی صدر از لیبی به ایتالیا رفته است و ما این سخنرانی را به دادگاه ایتالیا بردیم و حکم دادگاه ایتالیا را تغییر دادیم.

فیروزان گفت: با این سخنرانی سایر سناریوهایی که مبنی بر شهادت امام موسی صدر بود و مطرح می‌شد بی اثر شد و رنگ باخت، من در جلسه‌ای که وکیل ما با زندانبان امام موسی صدر استنطاق می‌کرد حضور داشتم، این زندانبان تا سال ۱۹۹۸، ۲سال زندانبان امام موسی صدر بود و خبر حیات ایشان را داد.

محمدجواد کریمی قدوسی مسئول پیگری پرونده امام موسی صدر نیز در این جلسه اظهار داشت: باید طرحی تهیه شود تا بر اساس قانون کمیته ای ثابت برای پیگیری پرونده امام موسی صدر تشکیل شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از گذشت حدود ۴۰ سال که امام موسی صدر ربوده شده است، بیشترین اطلاعات و دلسوزی را خانواده امام موسی صدر داشته اند.

کریمی قدوسی گفت: در لبنان نیز اقداماتی در مورد پرونده امام موسی صدر انجام شده که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.

مجتبی ذوالنوری نیز در ادامه این جلسه ضمن بیان ویژگی های شخصیت امام موسی صدر، اظهار داشت: می توان گفت دولت ها در ایران در پرونده امام موسی صدر خوب عمل نکرده اند، پس از سقوط قذافی فرصت مناسبی به وجود آمد تا با این فرصت فراهم آمده وضعیت امام موسی صدر مشخص شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: کمیته ای تشکیل شود تا خانواده امام موسی صدر صرفا درد فراق ۴۰ ساله را تحمل کند و مسئولیت پیگری پرونده و وضعیت امام موسی صدر بر عهده دولت‌ها باشد.

ذوالنوری در پایان گفت: مقاومت مرهون امام موسی صدر استو نظام و کشور نسبت به این افراد مدیون است و باید هزنیه کند، متاسفانه برخی وظایف خود را نیز در این موضوع انجام نمی دهند.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۰۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد

ایسنا/خراسان رضوی امام جمعه مشهد گفت: امام اندیشه‌ای را نهادینه کرد که در اراده انقلاب، دفاع مقدس و اکنون عملیات وعده صادق نمود پیدا می‌کند.

آیت الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز هفتم اردیبهشت در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته مشهد در حرم مطهر رضوی(ع)، با اشاره به ابعاد فرهنگی و دستاوردهای گسترده عملیات وعده صادق، اظهارکرد: این روزها نقل هر محفل و مجلسی، صحبت پیرامون دستاوردها و پیامدهای عملیات وعده صادق است و عمدتاً این مورد توجه قرار می‌گیرد که چقدر از این موشک‌ها به هدف نشسته و چند درصد رهگیری شده، اما مهمتر از همه، اراده قوی و مقتدرانه نیروهای مسلح ایران بود که اسرائیل را ذلیل کرد، هیمنه آن را درهم شکست و قلب مسلمانانی که حکام آن‌ها افراد دست‌نشانده، سرسپرده و بی‌لیاقت وابسته به جهان استکبار بودند را شاد کرد.

وی افزود: تمجیدی که از این عملیات در سطح عالم صورت گرفت، نسبت به ملتی بود که ۴۵ سال است در معرض تهاجمات و تحریم‌های پیوسته دشمن هستند، اما نه تنها عقب ننشسته‌اند، بلکه امروز در این منطقه پربلا میدان‌داری می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت حفظ فرهنگ انقلابی در اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان، خاطرنشان کرد: آن چیزی که نسل جوان ما باید درباره آن بیندیشد و ابعاد و سرمنشأ آن را دنبال کند، همین روحیه و فرهنگ انقلابی است. شما که شاهد این قهرمانی و قدرت هستید، امروز آن را لمس می‌کنید اما پیش از این‌ها، در دفاع مقدس بود که جهان درک کرد ایرانی‌ها هرگز در فتح‌المبین و خیبر عقب‌نشینی نمی‌کنند.

علم‌الهدی ادامه داد: یک عده افراد کوته‌فکر بودند که از همان روزهای اول به امام(ره) می‌گفتند شما با چه قدرتی می‌خواهید به مصاف شاهی بروید که دنیا پشت سر اوست. اما هدف برآورده شد، مردم آمدند، این نهضت را به سرانجام رساندند و با سینه خشک به مصاف گلوله داغ رفتند تا کربلایی که شنیده‌ایم، یکبار دیگر در خیابان‌های مشهد، تهران، تبریز، قم و اصفهان تکرار شود. امام اندیشه‌ای را نهادینه کرد که در اراده انقلاب، دفاع مقدس و اکنون عملیات وعده صادق نمود پیدا می‌کند.

نیازمند تجدید حیات فرهنگی هستیم

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز این نگرانی وجود دارد که نکند فرهنگ انقلابی‌گری در جامعه و به خصوص نسل جوان توسط دشمن براندازی شود. وقتی بینش‌های انقلابی رو به ضعف بگذارد و چشم‌ها متوجه زرق و برق جریان‌های مادی باشد، بدیهی است که این فرهنگ تضعیف شود و آن زمان است که آن اراده قوی رو به ضعف خواهد گذاشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی امام جمعه مشهد، وی تأکید کرد: ما به یک تحول و تجدید حیات فرهنگی نیاز داریم تا نسل آینده بتواند در بستری از جهت‌گیری‌های انقلابی ملت رشد کند. این تحول هم باید از ناحیه ملت و دولت به صورت همزمان باشد؛ ملتی که فراتر از فرهنگ مشتری‌مداری در میدان باشد و دولتی که مافوق یک ناصح مشفق، برای صیانت از فرهنگ هزینه بدهد.

علم‌الهدی گفت: اینکه شما بنده را ببینید و بابت حضور بانوان بدحجاب در بافت پیرامون حرم گلایه کنید، این همان منطق مشتری‌مداری است. عزیز من، فقط به گفتن ما نیست، بلکه مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان‌داری کنند. از سوی دیگر، حکومت هم باید فراتر از یک ناصح مشفق، در میدان باشد و هزینه‌های اجرای فرهنگ را بپردازد، چون صیانت از فرهنگ، هزینه دارد. نمی‌شود ما در سازمان برنامه و بودجه بنشینیم برای همه چیز کشور برنامه‌ریزی کنیم و بعد دست آخر ببینیم چقدر پول باقی ماند و همان خرج فرهنگ شود.

امام جمعه مشهد اضافه کرد: اگر مردم بخواهند یک گوشه بنشینند، تماشاچی باشند و بگویند آقای خطیب نماز جمعه، آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی‌شود، زیرا جهت‌گیری انقلاب در جامعه ما با میدان‌داری مردم محقق می‌شود.

وی با اشاره به آیه ۱۱۲ سوره مبارکه هود، ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید «فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَکَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ» یعنی اگر شما در جریان استقامت خود، یک اراده قوی در مردم ایجاد کردید اما پاسدار آن نبودید، این طغیان در برابر نعمتی است که خداوند بینا به شما عنایت کرده و در درگاه پروردگار حساب و کتاب خواهد شد. کسانی که در بعضی حرکت‌ها و جریان‌های مردمی، مدعی توسعه فرهنگ دینی هستند، باید بیایند جامعه دینی را توسعه دهند. این همان تحولی است که هم بر پایه دستگاه‌های حکومتی و هم مبتنی بر اراده مردمی، می‌تواند منجر به اقتدار مضاعف ملت در عرصه‌های مختلف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم رسیدگی سریع‌تر به پرونده شرکت‌های پیش‌فروش خودرو
  • به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است
  • قیمت گذاری پرونده زمینهای تغییر کاربری یافته در آمل
  • هدف شورای ششم، مطالبه‌گری برای استیفای حقوق شهروندان است
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد
  • پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم