Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@03:14:36 GMT

حذف دلار از تجارت جهانی کارویژه گروه بریکس

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۱۵۴۵۶

کشورهای گروه بریکس باحذف دلار ازتبادلات مالی دوجانبه،راه اندازی پول الکترونیکی جدیدو جلب اعتماددیگرکشورهای جهان برای حذف دلاراز مبادلات انرژی،شرایط لازم رابرای کنارزدن دلارازتجارت جهانی فراهم کرده اند

شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی: از زمان جنگ جهانی دوم تا به حال دلار آمریکا به عنوان مهمترین واحد پولی جهانی، در تجارت دوجانبه بین کشورها بیشترین استفاده را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دلار آمریکا در این مدت قدرت بلامنازع در عرصه تبادلات مالی جهان داشته و اولین انتخاب کشورهای برای ذخیره دارایی های خارجی شان بوده است.

از طرف دیگر از ۴۴ سال پیش تا به حال با توافقاتی که بین آمریکا و کشورهای اصلی صادرکننده نفت جهان انجام گرفته، دلار امتیاز انحصاری استفاده در تجارت انرژی جهان را به خود اختصاص داده است.

حذف دلار از تجارت انرژی چین

اما در حال حاضر این روند در حال تغییر است و بسیاری از کشورهای جهان به دنبال کاهش سلطه دلار و برداشتن سایه آن از تجارت خارجی، خصوصا در بخش تجارت انرژی هستند. در این میان کشورهای گروه بریکس نقش پیشرو در حذف دلار از تجارت جهانی را به عهده دارند.

هفته گذشته مقامات بخش انرژی کشور چین از قراردادهای خرید نفت جدید خود رونمایی کردند. این قراردادهای جدید می تواند موجب اثرگذاری بیشتر چین در عرصه قیمت گذاری انرژی در کنار بازارهایی همچون بازار انرژی شهرهای لندن و شیکاگو گردد.

در حال حاضر با وجود اینکه کشورهای غربی سهم چندانی در تولید و صادرات جهانی نفت ندارند، با راه اندازی بازارهای اصلی نفت نقشی مهم در قیمت گذاری این کالای استراتژیک دارند. حرکت جدید چین می تواند گامی برای کاهش انحصار بازارهای غربی نفت گردد.

اما مسئله مهم تر اینکه در قراردادهای جدید چین قیمت گذاری و خرید و فروش نفت با استفاده از یوآن چین و طلا انجام می گیرد و برای اولین بار به طور رسمی دلار از پروسه قیمت گذاری و تجارت انرژی حذف شده است.

گروه بریکس مصمم به پایان دادن استفاده از دلار است

خبر انتشار قراردادهای نفتی در حالی منتشر شد که چند روز بعد از آن کشور چین میزبان دیگر کشورهای گروه بریکس بود. در این نشست گروه بریکس که نهمین نشست این کشورها در طول ده سال اخیر بوده است، توافقات متعددی بین کشورهای گروه بریکس منعقد شد که نشان دهنده عزم جدی این کشورها برای کنار گذاشتن دلار از تجارت خارجی است.

در کنار اقدامات کشور چین در کنار زدن دلار از تجارت جهانی از جمله پیمان های پولی دوجانبه و همچنین رونمایی از قراردادهای جدید نفتی، کشور روسیه نیز در این نشست عزم جدی خود را برای مقابله با محدودیت های موجود در تبادلات مالی جهان نشان داد.

حذف دلار کارویژه گروه بریکس

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه معتقد است در حال حاضر نظام مالی جهان بیش از حد به دلار آمریکا متکی است و این مسئله محدویت های زیادی را برای کشورهای جهان ایجاد کرده است.

پوتین معتقد است انحصار دلار شرایط رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه را محدود نموده و از این رو کشورهای گروه بریکس باید برای ارتقاء نظام مالی جهانی و رهایی آن از سلطه دلار اقداماتی را انجام دهند.

از طرف دیگر یکی از مسائلی که در نشست اخیر کشورهای گروه بریکس مطرح شده، راه اندازی یک واحد پولی الکترونیکی جدید برای استفاده از تبادلات مالی بین المللی است. راه اندازی این واحد پولی نیز می تواند به طور مؤثر بر کاهش قدرت دلار در عرصه جهانی اثرگذار باشد. این واحد پولی جدید قرار است با پشتوانه طلا باشد تا کشورها با اطمینان بیشتری از آن استفاده نمایند.

در حال حاضر استفاده از پول های الکترونیکی رواج قابل توجهی در تبادلات مالی مردم جهان پیدا کرده است. اما مشخص نبودن پشتوانه این واحدهای پولی همچون بیت کوین و همچنین عدم شفافیت کامل در زمینه ذی نفعان اصلی آن، شبهاتی را در اذهان مردم ایجاد کرده که گسترش بیشتر این واحد های پولی را با مخاطره مواجه نموده است.

ارائه یک واحد پولی الکترونیکی توسط کشورهای گروه بریکس می تواند با رفع این نقیصه، اعتماد مردم را به استفاده از آن جلب نماید و بیش از گذشته سلطه دلار آمریکا را کاهش دهد.

بریکس در فکر ایجاد نظام مالی جایگزین

بنابراین به نظر می رسد کشورهای گروه بریکس عزم خود را برای ایجاد تغییر و تحول بنیادین در نظام مالی جهانی و پایان دادن به عصر سلطه دلار جزم نموده اند و در حال انجام تمامی اقدامات لازم برای این مهم هستند.

کشورهای گروه بریکس قصد دارند و با ایجاد مسیرهای جایگزین، نظام مالی جدیدی را پیش روی دیگر کشورهای جهان بگذارند تا علاوه بر رفع محدودیت های استفاده از دلار آمریکا، دیگر کشورهای جهان نیز به سمت استفاده کمتر از دلار حرکت نمایند.

حرکت کشورهای گروه بریکس به سمت تغییر بنیادین نظام مالی جهانی و رهایی از دلار، همانطور که به سلطه دلار پایان می دهد می تواند پایانی بر تحریم های مالی آمریکا نیز باشد.

چنانچه کشورهای جهان در تجارت خارجی خود از دلار آمریکا و نظا م پرداخت آن استفاده نکنند، عملا آمریکا ابزاری برای تحریم مالی دیگر کشورهای جهان در دست نخواهد داشت.

در حال حاضر کشورهای روسیه و چین با استفاده از ظرفیت پیمان های پولی دوجانبه تلاش های گسترده ای برای حذف دلار از تبادلات تجاری خود با دیگر کشورهای جهان انجام داده اند. برخی دیگر کشورها همچون ایران و ترکیه نیز گام هایی در این راستا برداشته اند.

یکی دیگر از قطعات پازل حذف دلار توسط کشورهای گروه بریکس نیز متقاعد کردن کشورهای صاحب انرژی به عدم استفاده از دلار در تجارت انرژی است. در همین راستا کشور چین توانسته است با کشور عربستان که بزرگترین صادر کننده نفت جهان محسوب می شود توافقاتی را در زمینه خرید و فروش یوآنی نفت و حذف دلار منعقد نماید.

گروه بریکس زمان مناسبی را برای حذف دلار انتخاب کرده است

در طول سال های اخیر آمریکا نتوانسته است از پیشروی کشورهای گروه بریکس در کاهش قدرت دلار جلوگیری نماید و یا اقداماتی برای تثبیت جایگاه دلار انجام دهد.

انفعال آمریکا نشان می دهد که کشورهای گروه بریکس زمان مناسبی را برای حرکت به سمت حذف دلار از تبادلات مالی جهانی انتخاب کرده اند.

در حال حاضر آمریکا قادر به مقابله با کشورهای گروه بریکس نیست و زمان و گزینه های بسیار محدودی برای جلوگیری از روند تغییر اساسی نظام مالی جهانی و حذف سلطه دلار دارد.

منبع: دیلی اکونومیست

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردش مالی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بازار خودرو

به گزارش خبرگزاری مهر، امین کلاهدوزان با اشاره به برگزاری جلسات کارشناسی با سکوهای منتخب در حوزه معاملات خودرو، گفت که از سال گذشته با همکاری فراجا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و قوه قضائیه، زیرساخت‌های انجام معاملات الکترونیکی در بخش خودرو کشور فراهم شده است. با فراخوان انجام‌شده برای مشارکت سکوهای مرتبط، جلسات فنی و کارشناسی اتصال این سکوها در حال انجام است و به زودی شاهد ارائه این خدمات به مردم خواهیم بود.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ضمن اشاره به حجم معاملات این بازار، گفت: بازار معاملات خودرو در سال، بیش از ۲۵۰۰ همت برآورد می‌شود که حضور سکوها و شرکت‌های تجارت الکترونیکی از طریق امن‌سازی و تسهیل این معاملات، کیفیت این بازار را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

وی ادامه‌داد: خودرو دومین کلان‌بازار از بازارهای دارای اولویت برنامه توسعه تجارت الکترونیکی ایران در افق ۱۴۰۷ است که با همت همه دستگاه‌های مرتبط، فعال شده و امکان حضور کسب و کارهای نوآور در آن مهیا شده است.

کلاهدوزان با تاکید بر نقش تسهیل‌گری و سیاست‌گذاری مرکز، بیان‌داشت: الکترونیکی شدن معاملات خودرو با توجه به استفاده از امضای الکترونیکی در این طرح، در عمل با حمایت قانون اسناد مبادله‌شده غیر قابل انکار بوده و مورد حمایت قانون خواهد بود و همچنین مسیر ایجاد شده با تبادل اطلاعات اصلی در مورد خودرو مانند سوابق انتقال، تصادفات، سرویس‌های دوره‌ای و غیره، انجام معامله با کیفیت بیشتری انجام خواهد شد.

بر اساس اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، وی در ادامه تاکید کرد: استفاده از این خدمت کاملاً اختیاری بوده و مردم همچنان می‌توانند طبق گذشته به شیوه‌های سنتی نیز اقدام به معامله کنند.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در پایان با اشاره به مزیت‌های بهره‌برداری از این بستر، تصریح کرد: باتوجه به نکات برجسته انجام معاملات خودرو با استفاده از پلتفرم‌ها، انتظار می‌رود مردم نسبت به بهره‌برداری و استفاده از این خدمت اقدام کنند.

کد خبر 6098362 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • گردش مالی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بازار خودرو
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • مکان و زمان قرعه کشی جام جهانی 2024 مشخص شد
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • عزم جهانی برای پایان دادن به استفاده از زغال‌سنگ
  • رقابت تجاری روسیه با چین در آسیای مرکزی داغ شد
  • تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت
  • تجارت ایران و هند با رشد ۵ درصدی به ۳۷۷ میلیون دلار رسید
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد