Web Analytics Made Easy - Statcounter

پکن به تازگی طرحی را ارائه کرده است که به موجب آن این کشور در قراردادهای نفتی با هم پیمانان خود دلار را کنار گذاشته و قراردادهایی با آنها منعقد می‌کند که مبنای ارزی پرداخت آنها یوان و طلا است.

این اقدام می‌تواند به شکل‌گیری بازار جدید نفتی در آسیا هم راستا با بازارهای نفتی آمریکا و اروپا منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جیم راجرز کارشناس سرمایه‌گذاری و مشاور مالی معتقد است این مسئله می‌تواند عواید بازی را که تاکنون تحت سلطه دلار بود، تغییر دهد.

راجرز ادامه داد: این اقدام جهان را یک گام به کنار گذاشتن دلار در معاملات نفتی نزدیک‌تر می‌کند. بسیاری از افراد تمایلی به استفاده از دلار ندارند زیرا در صورتی که آمریکا نسبت به آنها سیاست خصمانه در پیش بگیرد می‌تواند از این طریق فشارهای شدیدی را علیه افراد وارد کرده و حتی آنها را از جرگه تجارت خارج کند.

چین، روسیه و دیگر کشورها به اهمیت این موضوع پی برده و در تلاش هستند تا تجارت بین‌الملل و نظام مالی جهانی را از دلار دور کنند.

راجرز معتقد است با توجه به اینکه چین بزرگترین وارد کننده نفت در جهان محسوب می‌شود، در قراردادهای جدید نفتی این کشور این امکان فراهم خواهد شد که صادرکنندگان نفت به جای دلار از یوان در معاملات خود استفاده کنند.

کشورهایی نظیر روسیه، ایران، پاکستان، ویتنام، چین و بسیاری از دیگر کشورهای آسیایی به این اقدام علاقمند هستند.

قراردادهای آتی این امکان را برای فروشندگان نفت به چین فراهم می‌کند تا هزینه نفت صادراتی خود به این کشور را به طلا و یوآن دریافت کند که در زمینه یوان نیز این امکان فراهم شده است که دولت چین یوان را بدون نیاز به تبدیل شدن به دارایی در چین و یا مبادله ارزی به دلار با طلا مبادله شود.

این کارشناس اقتصادی معتقد است جهان در حال پیشروی به این سمت و سو است، در حال حاضر ایران یوآن چین را قبول می‌کند. چین و روسیه توافق کردند تا سوآپ ارزی به روبل و یوان را انجام دهند.

راجرز تاکید کرد: فاصله گرفتن جهان از دلار در حال اتفاق افتادن است، اما این اتفاق با سرعت کمی پیش می‌رود و زمان زیادی برای گسترش آن نیاز خواهد بود.

سرمایه‌گذاران معتقدند این روند قرار نیست با سرعت زیادی اتفاق بیفتد.

این مشاور امور مالی ادامه داد: در زمینه فاصله گرفتن جهان از دلار بسیاری از افراد تمایل قوی دارند و من معتقدم در کمتر از 10 سال آینده ما شاهد تغییرات جدی در زمینه مبادلات نفت در آسیا و فاصله گرفتن بیشتر از دلار خواهیم بود.

راجرز تاکید کرد: وقتی قرار شد دلار جایگزین پوند انگلیس شود، افراد زیادی از خود برای شکل گرفتن سریع این اقدام رغبت نشان ندادند اما در حال حاضر اقتصادهای بزرگی نظیر چین، ایران و روسیه و برخی دیگر از کشورها تمایل شدیدی در این زمینه دارند و بنابراین این مسئله سریع‌تر از قبل اتفاق خواهد افتاد.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) روایت تلخ فریدون زندی از افزایش قیمت نجومی دلار در ایران

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: فوتبال ۳۶۰

tags # عادل فردوسی پور ، قیمت دلار سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • گل راجرز به چلسی (استون ویلا ۲-۰ چلسی)
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • (ویدئو) روایت تلخ فریدون زندی از افزایش قیمت نجومی دلار در ایران