Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر طرح ملی حفاظت از لایه اوزون ضمن اشاره به تاریخچه انعقاد پروتکل مونترال، اقدامات دولت ایران در قبال این پروتکل به منظور حفاظت از لایه اوزون را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم حاجی‌زاده در سی‌امین سالگرد روز جهانی حفاظت از لایه ازن و پروتکل مونترال اظهار کرد:‌ در سال ۱۹۸۵ حدود ۲۸ کشور برای ساماندهی لایه اوزون در وین جمع شدند و تصمیماتی را برای حفاظت از لایه ازن اتخاذ کردند و قرار شد همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دو سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۷ پروتکل مونترال با مشارکت ۴۶ کشور جهان منعقد شد. بر اساس این پروتکل مواد مخرب لایه اوزون شناسایی و راه‌های کاهش انتشار آن‌ها اعلام شد. بعد از آن دولت ایران نیز در سال ۱۹۸۸ به این پروتکل ملحق شد و پروتکل مونترال در مجلس جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید و اقدامات کنترلی برای حفاظت از لایه اوزون از این سال شروع شد.

مدیر طرح ملی حفاظت از لایه اوزون با بیان اینکه طی سال‌های بعد پروتکل مونترال چند اصلاحیه داشت، گفت: ‌آخرین اصلاحیه پروتکل مونترال مربوط به سال گذشته است که بررسی الحاق آن در سازمان حفاظت محیط زیست در مرحله مقدماتی است.

وی با اشاره به اهم تعهدات کشورهای عضو پروتکل مونترال اظهار کرد: کاهش تدریجی و حذف مصرف مواد مخرب لایه اوزون مطابق برنامه زمان‌بندی، کنترل تجارت با غیر اعضای پروتکل، کنترل تجارت مواد مخرب لایه اوزون با اعضای پروتکل و ایجاد سیستم مجوز صادرات و واردات مواد مخرب لایه اوزون از جمله تعهدات کشورهای عضو است همچنین کشورهای عضو باید میزان تولید و مصرف مواد مخرب لایه اوزون را به طور سالانه به دبیرخانه طرح حفاظت از لایه اوزون گزارش دهد.

حاجی‌زاده با اشاره به پروژه‌های حذف مواد مخرب لایه اوزون گفت:در ۱۲۲ واحد یخچال‌سازی، ۶۶ واحد مونتاژ یخچال، ۵۹۵ بخش تعمیرگاه‌ یخچال، ۴۵۴ بخش تعمیرگاه‌ کولر خودرو، ۴۷ بخش اسفنج‌سازی و افشانه‌های تنفسی مواد مخرب لایه اوزون کاهش یافته است.

مدیر طرح ملی حفاظت از لایه اوزون با اشاره به دستاوردهای حذف مواد مخرب لایه اوزون در کشور اظهار کرد: در مجموع دستاوردهای حاصل از اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مصوب تحت پروتکل مونترال تجهیز و تغییر خط تولید ۱۳۷۸ واحد تولیدی و خدماتی و حذف حدود ۹ هزار و ۸۰۰ تن از مواد مخرب لایه اوزون مشتمل بر کلروفلوروکربن‌ها، تتراکلرید کربن، هیدروکلروفلوروکربن‌ها و ... است.

وی با اشاره به اهداف و تعهدات کشور در قبال پروتکل مونترال، گفت: حذف ۱۰ درصد از مصرف یا واردات هیدروکلروفلوروکربن‌ها، کاهش سالانه حدود پنج درصد واردات و دستیابی به تعهدات کشور در قبال پروتکل مونترال از جمله تعهدات کشورمان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۴۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران

روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زست مازندران اعلام کرد:ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان طی یک هفته گذشته حین گشت و کنترل درشهر‌های چالوس، نور، بابلسر، آمل، سوادکوه و کیاسر متخلفان شکار و صید را به همراه ۲ قبضه سلاح شکاری، سه رشته تور (سالیک) و لاشه یک راس بزغاله وحشی و سه طاقه قرقاول دستگیر و در میانکاله ۲۰ رشته دام صید ماهی غیر مجاز جمع آوری کردند.

در چالوس ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان در فصل تخم ریزی سفید ماهیان حین گشت و کنترل در رودخانه حفاظت شده سردآبرود ۲ رشته تور (سیالیک) و یک شاخه دام کشف و ضبط کردند.

ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان نور (واحد محیط بانی رزن) حین گشت وکنترل در رودخانه بلده از یک متخلف یک رشته سالیک کشف وضبط کردند.

در ماموریت دیگری ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان نور (واحد محیط بانی رزن) از دو متخلف ۵ قطعه پرنده (دو قطعه بلبل، سه قطعه سهره) کشف وضبط کردند.

در بابلسر ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین گشت وکنترل در ساحل علی آباد میر ۱۴ رشته دام صید ماهی‌های استخوانی تخریب و جمع آوری کردند.

ماموران یگان حفاظت محیط زیست آمل در ماموریت مشترک با ماموران نیروی انتظامی ۱ قبضه سلاح شکاری قاچاق و تعدادی فشنگ کشف و ضبط و درماموریت دیگری از یک شکارچی غیرمجاز تاکسیدرمی ۱ بهله عقاب، لاشه ۱ راس بزغاله وحشی و تعدادی فشنگ کشف وضبط کردند.

در سوادکوه ماموران یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان حین گشت کنترل درمنطقه تیراندازی ممنوع لفور از متخلف یک قبضه سلاح شکاری و لاشه دوطاقه قرقاول نر کشف وضبط کردند.

ماموران یگان حفاظت اداره پارک ملی کیاسر حین گشت و کنترل در منطقه شکار ممنوع ازیک متخلف لاشه یک طاقه قرقاول کشف وضبط کردند.

ماموران پناهگاه حیات وحش میانکاله مستقر در آشوراده ۲۰ رشته دام صید ماهی غیر مجاز جمع آوری کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است