Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@00:04:50 GMT

روایت حضور بانوان قزوینی در پشت جبهه‌ها

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۷۳۹۵۵

بانوان در ستاد پشتیبانی آش، شیرینی و سمنو می‌پختند و هزینه فروش آن را برای کمک به جبهه‌ها در اختیار مرحوم آیت‌الله باریک بین قرار می‌دادند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ در دوران دفاع مقدس بانوان زیادی بودند که پا به پای مردان در ستادهای پشتیبانی شهرها در دفاع از کشور کمک می‌کردند، زنانی که اگرچه فعالیتشان ناشناخته مانده‌است؛ اما نقش مهمی در پیشبرد دفاع مقدس داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این زنان خاطرات زیادی درسینه خود دارند که اگر ثبت نشوند بخش مهمی از تاریخ این کشور فراموش شده و ناشناخته باقی می‌ماند. خبرنگار صبح قزوین به سراغ یکی از این زنان رفته و با او گفت‌وگو کرده است.

زهرا قنبری متولد 1319 و مادر شهید ناصر ذوالقدر و همسر شهید محمد ذوالقدر است، دو برادرزاده وی به نام‌های عبدالحسین و مجید قنبری در دفاع مقدس به شهادت رسیده‌اند. این بانوی بزرگوار مسئول ستاد پشتیبانی دفاع مقدس در قزوین بود و طی 8 سال دفاع مقدس در ستاد پشتیبانی در جبهه‌های نبرد فعالیت می‌کرد.
قنبری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین با اشاره به فعالیتش در ستاد پشتیبانی دفاع مقدس گفت: در این ستاد 70 الی 80 نفر از بانوان حضور داشتند و فعالیت‌های مختلفی برای کمک به جبهه‌ها انجام می‌دادند.

وی افزود: در ستاد پشتیبانی برای رزمنده‌ها لباس، دستکش و جوراب تهیه می‌کردیم تا برای آن‌ها ارسال شود، بانوان فعال در ستاد پشتیبانی عمدتا جوان بودند و برای آموزش آن‌ها کلاس قرآن، احکام و آموزش نظامی نیز برگزار می‌شد.

این بانوی قزوینی اظهار کرد: بانوان در ستاد پشتیبانی آش، شیرینی و سمنو می‌پختند و هزینه فروش آن را برای کمک به جبهه‌ها در اختیار مرحوم آیت‌الله باریک بین قرار می‌دادند، بسیاری از بانوان نیز از منازل خود مواد غذایی مختلف مثل قند و شکر می‌آوردند تا از آن‌ها در تهیه مواد خوراکی استفاده شود.

این مادر شهید در مورد وظیفه بانوان در دوره کنونی گفت: در زمانه فعلی نیز زنان باید در دفاع از ناموس و خون شهدا کار کنند، ما مدیون خون شهدا هستیم.

قنبری درمورد انگیزه زنان از انجام این فعالیت‌ها گفت: ما همه عاشق امام و انقلاب بودیم و در راه اسلام با تمام وجود این فعالیت‌ها را انجام می‌دادیم؛ در دورانی که من در ستاد پشتیبانی بودم، همسر و فرزندانم نیز در جبهه ها مشغول جنگ با دشمن بعثی بودند.
همسر شهید ذوالقدر تصریح کرد: همسرم قبل از انقلاب نظامی بود، اما به دلیل اینکه نمی‌خواست به شاه خدمت کند ابتدا قصد استعفا داشت و چون استعفایش را نپذیرفتند خود را به بهانه بیماری بازنشسته کرد. در دوران انقلاب اعضای خانواده ما فعالیت انقلابی داشتند و در خانه ما اعلامیه‌های ممنوعه امام وجود داشت.

وی ادامه داد: پس از انقلاب نیز همسرم مدتی در هیئت 7 نفره‌ای در قزوین خدمت کرد، در این هیئت با توجه به وضعیت مستضعفان به آن‌ها زمین می‌دادند. پس از آن همسرم به بسیج رفت تا آموزش‌های نظامی را که در دوران حضورش در نظام یاد گرفته بود در اختیار جوان‌ها قراردهد.

قنبری درمورد نحوه شهادت همسرش گفت: همسرم در عملیات خیبر در جزیره مجنون مفقودالاثر شد و پس از 7 سال پیکرش شناسایی شد و بازگشت، همسر و فرزند شهیدم بسیار افراد مومن و با خدایی بودند.
این مادر شهید با اشاره به اینکه پسرم و 2 برادرزاده‌ام نیز به شهادت رسیده‌اند، اظهار کرد: پسرم در غرب کشور و در جنگ با گروهک‌های ضدانقلاب به شهادت رسید، پسر دیگرم نیز جانباز جنگی است و در پایش ترکشی از دوران دفاع مقدس به جای مانده است.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۳۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۲ اثر به جشنواره « افتخار من» در مازندران ارسال شد

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم محرابی پیش ازظهر دوشنبه در حاشیه تقدیر از سومین جشنواره ملی «افتخار من» خاطره گویی پیشکسوتان دفاع مقدس ویژه فرزندان، نوادگان، همسران و بستگان، افزود: ۱۵۲ اثر به دبیرخانه استانی سومین جشنواره ملی «افتخار من» در مازندران ارسال شد، بیان کرد: در آئین اختتامیه این جشنواره در مازندران برگزار شد از ۲۰ برگزیده تقدیر به عمل آمد.

محرابی با بیان اینکه در بخش دل نوشته ۴۵ اثر، صوت ۲۱ اثر، عکس سه اثر، فیلم ۷۷ اثر، خاطره یک اثر، یادداشت ۵ اثر به دبیرخانه استانی واقع در اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران ارسال شد، اذعان داشت: سومین جشنواره ملی «افتخار من» در بخش‌های فیلم کوتاه، فایل صوتی، عکس، خاطره، دل نوشته و… با موضوع دفاع مقدس، محور مقاومت، فرهنگ ایثار و شهادت با محوریت خاطره گویی پیشکسوتان دفاع مقدس برای فرزندان و نوادگان برگزار شد.

محمدرضا میار عباسی نوه منصور میار عباسی نفر اول بخش فیلم کوتاه و یکی از چهار برگزیده این جشنواره نیز ضمن ابراز خرسندی از انتخاب اثر نوه‌اش در این جشنواره گفت: پدر محمدرضا» فراخوان جشنواره را از طریق فضای مجازی دریافت کرد و توانست با هنر خود فیلم کوتاهی با موضوع جشنواره تهیه و به دبیرخانه ارسال کند.

این نویسنده با بیان اینکه فیلم حاوی گفت و گوی دو طرفه بین من و نوه‌ام محمدرضا است، افزود: در شیوه خاطره گویی همه تلاشم این بود که بتوانم مفاهیم و آموزه‌های دفاع مقدس و رشادت فرزندان این ملت، ولایتمداری و مجاهدت‌شان را به او منتقل کنم.

منصور میار عباسی از رزمندگان دفاع مقدس اهل شهرستان چالوس صاحب دو اثر به نام‌های «عارفان امین» و «گل‌های بهشت» است که در حاشیه این مراسم ابن دو اثر را به کتابخانه تخصصی دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران اهدا کرد.

کد خبر 6091951

دیگر خبرها

  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ایجاد دبیرخانه تکریم دختران و بانوان در حرم حضرت معصومه(س)
  • ۱۵۲ اثر به جشنواره « افتخار من» در مازندران ارسال شد
  • تجمع دانشجویان قزوینی در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • خانواده شهید نسیم افغانی پس از سال‌ها شناسایی شدند
  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد
  • از حضور رکابزنان قزوینی در تیم ملی تا نقل و انتقالات در کراپ الوند