Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@03:31:34 GMT

اعتراض دستیاران دندانپزشکی وارد نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۳۸۱۴

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی با تشریح قبولی داوطلبان در آزمون دستیاری دندانپزشکی به تفکیک سهمیه‌های مورد پذیرش تاکید کرد: اعتراض این داوطلبان وارد نیست. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدحسین رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی در خصوص اعتراض داوطلبین دستیاری دندانپزشکی گفت: نتایج آزمون دستیاری دندانپزشکی اعلام شد و با توجه به اینکه در زمان اعلام نتایج گفته شد که سهمیه ۵ درصدی رزمندگان مصوبه برنامه ششم توسعه هم اعمال شده است، سنجش نیز باید قانون را اجرا کند که در این زمینه هم قانون را اجرا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در پاسخ به اعتراض به داوطلبان دستیاری دندانپزشکی یادآور شد: هیچ نوع سلیقه‌ای اعمال نشده و تن‌ها بر اساس قانون عمل شده است و به میزانی که سهمیه‌های ۲۵ درصدی و ۵ درصدی رزمندگان و ایثارگران و سهمیه پذیرش بومی تکمیل نشده، به سهمیه آزاد ظرفیت اختصاص یافته است.

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی با تشریح فرآیند قبولی در سهمیه‌های مختلف آزمون دستیاری دندانپزشکی گفت: بر اساس ظرفیت اولیه که اعلام شده بود ۳۷۸ نفر در این آزمون پذیرفته می‌شدند که پس از انتخاب رشته، ۳۷ ظرفیت در دو کدرشته محل خالی ماند و در نهایت ۳۴۱ نفر پذیرفته شدند.

وی افزود: از ۳۴۱ نفر پذیرفته شده نهایی در دستیاری دندانپزشکی سال ۹۶، ۱۹۷ نفر در سهمیه آزاد، ۶۶ نفر در سهمیه ۲۵ درصدی رزمندگان و ایثارگران، ۳۲ نفر در سهمیه ۵ درصدی رزمندگان و ایثارگران بر اساس قانون برنامه ششم توسعه و ۴۶ نفر در سهمیه بومی پذیرفته شده اند.

پورکاظمی اظهار داشت: در دو رشته بیماری‌های دهان نیز ۲۰ نفر ظرفیت و آسیب شناسی دهان و فک و صورت نیز ۱۷ نفر ظرفیت خالی مانده است. در واقع داوطلبان این دو رشته را در کدمحل‌های مختلف انتخاب نکرده اند.

وی یادآور شد: بر اساس قانون از میان ۳۷۸ نفر ظرفیت اولیه، باید ۳۰ درصد به سهمیه بومی، ۲۵ درصد به سهمیه رزمندگان و ایثارگران و ۵ درصد به سهمیه رزمندگان و ایثارگران بر اساس قانون برنامه ششم توسعه اختصاص می‌یافت که مجموع آن ۶۰ درصد ظرفیت پذیرش میشد، اما با توجه به اینکه تمام این سهمیه‌ها به نحوی خالی ماندند، بقیه ظرفیت این سهمیه‌ها به سهمیه آزاد اختصاص یافته است.

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: داوطلبان اطمینان داشته باشند که بر اساس قانون عمل شده است. برداشت این داوطلبان از میزان سهمیه‌ها غلط است، زیرا هر کدام که خالی مانده به سهمیه آزاد تعلق گرفته است. سنجش نیز تن‌ها قانون را اجرا کرده است. منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟

اردیبهشت سال جاری بود که رئیس سازمان سنجش در گفت و گویی خبری، در مورد افزایش ظرفیت پزشکی اظهار داشت: «ما دو سال متوالی با هماهنگی کاملی که با وزارت بهداشت داشتیم قانون را اجرا کردیم؛ یعنی سال نخست ۲۰ درصد و سال دوم ۲۰ درصد. امسال سال سوم است. طبعاً تا نیمه دوم مرداد که دفترچه انتخاب رشته آماده شود، وقت هست».

وی در پاسخ به اینکه آیا امسال نیز ٢٠ درصد ظرفیت ورود به پزشکی افزایش خواهد یافت؟، افزود:« طبق قانون باید محقق شود؛ مگر اینکه قانون عوض شود، قانون هم که فعلاً عوض نشده، پس ان‌شاالله محقق خواهد شد».

اظهارات رئیس سازمان سنجش در شرایطی صورت گرفته که در هفته‌ گذشته مرحله‌ اول کنکور ۱۴۰۳ برگزار شده است. داوطلبان در حالی به استقبال مرحله‌ دوم کنکور می‌روند که هنوز تکلیف یکی از مهم‌ترین رشته‌های دانشگاهی مشخص نشده است. حال آن‌که اظهاراتی از این دست، جز افزایش سردرگمی، نتیجه دیگری در پی ندارد.

قانون‌گذاران مشغول کارند

بهمن سال ۱۴۰۰ بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جبران کمبود پزشک در کشور، قانون افزایش ظرفیت پزشکی را تصویب کرد. بر اساس این قانون باید طی چهار سال ظرفیت پذیرش پزشکی در کشور، دوبرابر شود.

قانونی که از اواسط دهه‌ ۹۰ در کشور مطرح و مورد بررسی موافقان و مخالفان زیادی قرار گرفته بود. با روی کار آمدن خسروپناه، دبیر جدید شورا، زمزمه‌هایی در مورد اجرا نشدن قانون بوجود آمد.

وی در روزهای گذشته نیز بار دیگر به این موضوع پرداخته و افزود:«مقرر شده بود که سازمان برنامه و بودجه، زیرساخت‌ها را فراهم کند اما به دلایلی انجام نشد. بزودی گزارش اجرای دوساله‌ این قانون را در جلسه علنی شورا مورد بررسی قرار خواهیم داد و در مورد تداوم اجرای آن تصمیم خواهیم گرفت.»

پیش از این نیز خسروپناه به عنوان نخستین مهمان شورای‌عالی نظام پزشکی در جمع پزشکان حاضر و از دغدغه‌های صنفی آنان مطلع شده بود. در این جلسه سازمان نظام پزشکی با اهدای تندیس ابوعلی سینا از  دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تجلیل کرد.

از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز تمایل خاصی به اجرای این قانون نشان نداده است. در سال گذشته عین اللهی، وزیر بهداشت، از تلاش برای تعلیق قانون مصوب شورای عالی به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم خبر داده بود. حال در آستانه تعیین ظرفیت پذیرش پزشکی در سال تحصیلی جدید، مشخص نیست که چه تصمیمی در این باره گرفته شده است. چرا که در چند هفته‌ اخیر وزارت بهداشت، هیچ اظهار نظری در این‌باره نداشته است. تنها پاسخ وزیر بهداشت به پیگیری‌ها نیز این بوده که باید منتظر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ماند.

جدی نبودن وزارت بهداشت در عمل به مصوبه افزایش ظرفیت، سبب شده که زمینه برای فعالیت بیش از پیش نهادهای صنفی نیز فراهم شود. این نهادها نیز بواسطه جایگاهی که دارند بطور مداوم از لزوم توقف قانون افزایش ظرفیت پزشکی سخن به میان می‌آورند.

این اظهارات موجب شده که شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در فاصله‌ کوتاهی که تا اعلام نتایج کنکور باقی مانده دست به تغییر قانون بزند. اقدامی که نه تنها سبب سردرگمی داوطلبان و خانواده‌هایشان می‌شود، بلکه امکان تصمیم‌گیری درست را از شورا می‌گیرد. این در حالی است که تربیت پزشک تاثیر مستقیمی در سلامت جامعه داشته و بسرعت خود را نشان خواهد داد. در صورت هرگونه کم‌توجهی یا اشتباه در قانون‌گذاری، ممکن است نظام سلامت را با چالش‌هایی روبرو کند که به آسانی قابل حل نباشد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • جنجال پلمپ طلا فروشی‌های اعتصابی مشهد | آقای فرماندار شاکی شد | مگر بنده حق ندارم ورود کنم؟
  • ۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • تشکیل شرکتهای واسطه برای جذب سرمایه خارجی قانونی شد
  • اعتراض پوچ و خطرناک علیه ایران/ ژیمناستیک دستمایه تمامیت خواهی و منفعت طلبی سهم خواهان
  • اقدام عجیب خودی‌ها علیه ژیمناستیک/ اعتراض به سهمیه المپیک ایران!
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • ویدئو| پناهنده ایرانی: به خط پایان رسیده‌ام!