Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@16:48:14 GMT

لزوم توجه مداحان به محتوای اشعار و سبک های عزاداری

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۵۴۸۶۱

یکی از مداحان ارومیه ای گفت: مداحان علاوه بر ارتقاء سطح علمی و آموزشی خود مواظب حرکات و ظواهر خود بوده و در به کار بردن آهنگ ها و ملودی های سوزناک و محتوای شعری آن ها کوشا باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز،«رضا یگانه» از مداحان ارومیه ای متولد سال ۶۳ است که از همان آغاز مداحی به واسطه نوای حسینی و صدای زیبا توانسته جایگاه مناسبی در میان هیئات مذهبی و مداحان داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که از ۱۰ سالگی در مسیر مداحی قرار گرفته، به مناسبت ایام محرّم میهمان دفتر اروم نیوز شد تا پاسخگوی سوالات این رسانه در حوزه های مختلف مرتبط با مداحی و هیئات مذهبی باشد.

مشروح گفت و گوی خبرنگار اروم نیوز با رضا یگانه را در زیر می خوانید:

* مداحی را از چه سالی و از کدام هیئت شروع کرده اید؟

مداحی را از سن ۱۰ سالگی از مسجد موسی بن جعفر دره چایی ارومیه شروع کرده ام.

در حال حاظر در هیئت شیفتگان امام حسین(ع) ارومیه مشغول به مداحی می باشم.

از اساتید بنده که در مداحی کمک و مرا در این عرصه یاری نموده اند، استاد مختار صادق زاده، استاد حاج اکبر بیضایی و استاد موسیقی من استاد فدوی و بصورت پاره وقت از استاد غلامرضا عینی فرد استفاده و کمک گرفته ام.

* سبک های اولیه مداحی چه اثرای بر رواج روح معرفت دینی میتواند داشته باشد؟

سبک‌ها و قالب‌های اولیه مداحی در اکثر شهرهای ایران بصورت سنتی و یکنواخت می‌باشد و اکثر مداحان بیشتر به اشعار و سبک‌های قدیمی رجوع می‌کنند، این نیز به دلیل تاثیر گذاری آن در مردم و ابراز ساده احساسات در مخاطبان است.

مادحین باید توجه داشته باشند از اشعاری استفاده کنند که در شآن و منزلت اهل بیت (ع) باشد اما به ندرت در بعضی از اشعار مداحان میبینیم که از روی بی‌تجربگی تن به گفتن چیزهایی در وصف ائمه میکنند که این حرکات موجب شادی دشمنان اهل تشیع و اسلام می‌شود و بنده به عنوان حقیرترین عضو جامعه مداحان از این عزیزان خواهشمندم که دنبال بهانه دادن به دشمنان اسلام نباشند و با هوشیاری قلم بزنند.

سبک های اولیه مداحی و قالب مداحی در اکثر کشور ما و کسانی که در این کار دستی دارند میدونن که هر چقدر به سبک های قدیمی روجوع میکنیم اثرات آن را در مخاطب میبینیم، خیلی تاثیر گذار بوده واحساسات مخاطب رو برمی انگیز.

* به نظر شما مداحان در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی چه جایگاهی دارند؟

نقطه ای از رهبری در این مورد عرض میکنم و سر مشق خود در زندگی قرار داده ام، شاید کسی بخواد پول میلیاردی خرج کند تا برای خود مستمع جمع کند ولی مداح اون محتوای شعر و طرز آداب رفتار ش در مخاطب تاثیر دارد، مداحی اصولی دارد که اگر رعایت نشود ممکن است موجب انحراف شود. از جمله شرایط یک مداح، رعایت اصول و آداب مداحی، آشنایی با قرآن و ادعیه، مخاطب شناسی، شعرشناسی و شناخت آسیب‌های مداحی است، مداحان علاوه بر ارتقاء سطح علمی و آموزشی خود مواظب حرکات و ظواهر خود باشند.

* امروزه با توجه به عرصه های جدید هنر، جایگاه مداحی در میان دیگر عرصه های هنری چیست؟

امروز مداحان با هنری که دارند دل های انسان ها را متوجه اهل بیت(ع) می کنند مداحی یکی از هنرهایی که به واسطه آن سیره و معارف اهل بیت(ع) در جامعه گسترش یافته است هنر مداحی زمینه ساز استحکام پایه های دینی و اعتقادی جامعه به ویژه نسل جوان را فراهم میکند امروز هر چه برای تقویت و ترویج دین و ارزش های دینی در جامعه تلاش کنیم باز هم کم است بیشتر از همه مسئولین باید به این هنر ارزش و مقام بدهند و در جهت پیشرفت این هنر از هیچ تلاشی مضایقه نکنند.

* به نظر شما سبک های نوین مداحی چه مضرات و زیان هایی بر هیئات مذهبی دارند؟

متأسفانه برخی مواقع شاهد برخی سبک های غیرمتعارف در مداحی هستیم که این بر خلاف اصول و ارزش های دینی است باید در مداحی و مرثیه سرایی همان سبک های سنتی گذشته حفظ شود چون از اثرگذاری مطلوب تری برخوردار است و در جهت تقویت مداحان در به کار بردن آهنگ ها و ملودی های سوزناک و محتوای شعری آن ها کوشا باشند.

* از وضعیت هیئات مذهبی و مداحان دراستان، منطقه و کشور رضایت دارید؟

در استان ما مداحان بزرگی همچون استاد صادق زاده و استاد بیضایی هستند. در شهر های دیگر استان هم مداحان قابلی وجود دارد ولی امروز جایگاه آن ها تثبیت نشده، بیشتر مادحین ما از نبود کار مجبور به فروش کلیه خود اقدام برای درمان و خرج بیمارستان کرده اند بیشتر مداحان ما مجبور به فروش روضه در مجالس ابا عبدالله شده اند که این مسئله مهم و قابل تامل است باید برای این موضوع تصمیم جدی گرفته شده و پیگیری شود.

* فعالیت مسئولین مرتبط با مداحان در خصوص ارتقای سطح خود سازی این قشر را چگونه تبیین می کنید؟

در ارومیه مذاهب و قومیت های مختلفی وجود دارد و این زمینه مناسبی برای ایجاد وحدت و صمیمیت و برادری بین این جامعه است بنده به عنوان یک مداح از دوستان مادح خود درخواست دارم که در کاربرد مطالب تفرقه انگیز دقت نمایند و تمام تلاش خود را در جهت اتحاد هر چه بیشتر مردم و مسئولین به کار گیری نمایند.

* مداحان اهل بیت چگونه می توانند در عرصه فرهنگی و فعالیت های مختلف اثر گذار باشند؟

برای اینکه بتوانیم به عنوان یک مداح اهل بیت(ع) درنشر معارف اهل بیت(ع) کوشا باشیم ابتدا خودسازی کنیم و سیره اهل بیت(ع) را ابتدا خودمان فرا بگیریم و یک عالم به عمل باشیم تا بتوانیم صحبت ها و نکاتی را که در برنامه ها برای مستمعان بیان می کنیم به دل ها بنشیند.

* به نظر شما شکل گیری و ترویج هیئات مذهبی زیرزمینی در شهرهای مختلف چه تاثیراتی بر دوری جوانان از عزاداری اصولی دارد؟

نقش مداحان در شکل دهی افکار عمومی و بقاء مکتب اسلام بسیار مهم و حائز اهمیت است مداحان مراقب باشند این جایگاه مهم با برخی مسائل حاشیه آلوده شود مداحی و سخنرانی در ترویج آموزه های دین خدا مکمل یکدیگر هستند مبلغان دینی و مداحان اهل بیت(ع) با بیان شیوا و اثرگذار خود در در میان مردم زمینه ساز گسترش معارف اهل بیت(ع) در جامعه می شوند امروز دشمن برای خدشه دار کردن این موضوع از هیچ اقدامی فروگذار نیست و مادحین در جلوگیری از این موضوع دقت لازم را داشته باشند.

* مشکلات جوانان در عرصه مساجد با هیئت امنا و نزاع بین آن ها را چگونه تبیین می کنید؟

امروزه یکی از مشکلات و معضلات اجتماعی علی الخصوص در شهر ما مشکلات بین جوانان و هیئت امناء در مساجد است. مسجد عیبی ندارد ولی متاسفانه بعضی از هیئت امنای ما مسجد را منبع مالی کرده و از مردمی که خودشان مسجد را ساخته اند دارن پول می گیرند، در حالی که این مردم و ملت انقلابی خودشان مسجد رو ساخته اند، یکی دیگر از مشکلات اصلی ما بهاء ندادن مسئولین مساجد به جوانان انقلابی که این باعث شده بیشتر جوانان ما از مسجد رو برگردانده و به حسینیه ها رو بیاورند و مساجد از رونق افتاده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: فائزه فرهودی عضو هیأت علمی و استادیار دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب پس از انجام عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم صهیونیستی، یادداشتی با عنوان «مهندسی پیام در رسانه ملی در عملیات وعده صادق» نوشته که برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است.

در این یادداشت می‌خوانیم؛

رسانه‌ها در چند دهه اخیر آنچنان به رشد و تأثیرگذاری رسیده‌اند که به یخش جدایی ناپذیری از زندگی بشر مبدل شده‌اند. رسانه ملی در هر کشوری نماینده مواضع دولت آن کشور است و به این جهت مورد توجه عموم قرار دارد و از این منظر حساسیت خبری در رسانه ملی نسبت به سایر رسانه‌ها بیشتر است.

همچنین دفاع در برابر هجوم رسانه‌ای معاندین یکی از کار ویژه‌های مهم مهندسی پیام در رسانه شمرده می‌شود لذا باید مجموعه‌ای از برنامه‌ریزی‌ها، طراحی‌ها و اقداماتی که باعث کاهش آسیب پذیری فکری نیروی انسانی (مخاطبان) شود با اتخاذ راهبردهای مناسبی مورد توجه مدیران بحران که در این بخش همان مدیران اطلاع رسانی شمرده می‌شوند قرار گیرد.

مهندسی پیام یعنی تشخیص ضرورت‌های اطلاع رسانی و در نظر گرفتن قالب‌های مناسب جهت پیام رسانی با توجه به موقعیت مخاطبان و نوع پیام که در حوزه رسانه مخصوصاً خبر رسانه مسئله بسیار مهمی است. چنانچه انتشار خبر فوری و مهمی در دستور شبکه خبری قرار بگیرد اهمیت مهندسی پیام دوچندان خواهد شد. مثلاً در عملیات وعده صادق و اطلاع رسانی درباره آن با توجه به اهمیت و گستردگی ابعاد آن بحث مهندسی پیام بسیار مهم بود.

در واقع با توجه به مهم و بی سابقه بودن عملیات وعده صادق انتظارات از رسانه ملی بیشتر بود. اما از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی سعی در کوچک نمایی و بی اهمیت جلوه دادن حادثه داشتند که در این زمینه انتظار بود رسانه ملی به نحو بهتری خبر حادثه را پوشش دهد. تبیین تمام جوانب و ابعاد واقعه به شکل صحیح و روایت درست و دقیق از این حادثه نکته دیگری است که از رسانه ملی انتظار می‌رود در پوشش دهی اخبار مهم و فوری مورد توجه قرار دهد. علت و چرایی انجام این اقدام از سوی ایران مساله مهمی است که باید به درستی تبیین شود تا بهانه دست معاندین و یا افراد بی اطلاع و کم اطلاع داده نشود.

همچنین مساله حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، چرایی آن و نحوه انجام آن و انگیزه‌های اسرائیل از این اقدام باید به دقت تبیین شود تا عملیات وعده صادق که در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی صورت گرفت به درستی و با دقت مورد تحلیل کارشناسان و عموم مردم قرار گیرد.

به دلیل اینکه بسیاری از رسانه‌های معاند قصد ایجاد اسلام هراسی و ایران هراسی دارند لذا وظیفه اطلاع رسانی دقیق از سوی رسانه ملی بیشتر باید اهمیت داده شود و جوانب و ابعاد و چرایی وقوع این حادثه بهتر است به خوبی تبیین شود. علاوه بر اطلاع رسانی به عموم مردم، جهت دهی تحلیل‌های مردم هم از اهمیت زیادی برخوردار است تا ارزیابی‌های آنها به درستی و دقیق صورت بگیرد. ایجاد آرامش و امنیت روانی در بین مردم هم از نکات بسیار مهمی است که باید رسانه ملی به آن توجه داشته باشد. حتی در موضوعات و اتفاقات کم اهمیت تر معمولاً اطلاع رسانی‌هایی از قبل انجام می‌شود اما در خصوص عملیات وعده صادق که پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل است که در تاریخ بی نظیر بود و مانند آن را شاهد نبوده‌ایم متأسفانه از قبل هیچ اطلاع رسانی صورت نگرفت.

تأخیر در اطلاع رسانی‌ها، از دست دادن روایت اول در انعکاس اخبار فوری (آن هم خبری تا این حد حساس و مهم)، سپردن میدان رسانه به دست رسانه‌های بیگانه، و عدم استفاده از انواع تکنیک‌های پوشش رسانه‌ای باعث می‌شود فرصت‌های رسانه‌ای از دست برود و بهره‌مندی از شرایط به دست آمده کاهش یابد و این مهم اعتماد و اقبال عمومی را نسبت به رسانه ملی تقلیل خواهد داد.

یکی دیگر از جنبه‌های مهندسی پیام در زمان وقوع بحران است که با در نظر گرفتن مؤلفه‌های مهندسی پیام انتظار است که مدیریت بحران در سه سطح درون کشوری (داخلی)، برون کشوری (خارجی) و محیط عملیات برون کشوری صورت پذیرد. در قضیه عملیات وعده صادق رسانه ملی در این سه سطح وظیفه خطیری به عهده داشت و دارد. چنانچه در مدیریت بحران داخلی به خوبی عمل نکند به دلیل سو برداشت‌ها و عدم اطلاع از جوانب مختلف عملیات وعده صادق ممکن است در ذهن بسیاری از مردم سوالات مختلفی شکل بگیرد که بدون پاسخ باقی می‌ماند و چون از جانب رسانه ملی تغذیه خبری صحیح و اقناع کننده اتفاق نمی‌افتد مردم به سراغ رسانه‌های بیگانه می‌روند و اخبار مربوط به عملیات را از طریق آن رسانه‌ها پیگیری می‌کنند که این خود مصداق بارز بحران داخلی است.

در سطح مدیریت بحران خارجی انتظار است که رسانه ملی به تکنیک‌های خبری رسانه‌های خارجی و بعضاً معاند توجه داشته باشد و از آنها غافل نماند تا قضیه عملیات وعده صادق را وارونه جلوه ندهند که همین امر باعث می‌شود بعد بین‌المللی خبر خدشه دار شود و تحلیل و ارزیابی سایر کشورها در این موضوع به درستی شکل نگیرد. در سطح مدیریت بحران محیط عملیات برون کشوری رسانه ملی باید به تأثیر مخرب رسانه‌های رقیب و معاند بر اذهان عمومی کشور دقت داشته باشد و راهکارها و استراتژی‌های مناسب جهت مواجهه با این نوع بحران‌ها نیز تبیین شود.

به طور کلی مهندسی پیام در رسانه ملی در زمینه عملیات وعده صادق بیش از پیش احساس می‌شود و باید رویکرد مهندسی پیام رسانه ملی با بهره‌گیری از خرد اندیشمندان و متخصصان رسانه به درستی تبیین شود تا رسانه ملی بتواند در مواقع بحرانی و شرایط حساس کشور نقش خود را به درستی و با دقت انجام دهد.

کد خبر 6088863 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به موضوع پیشگیری از جرم در سطح استان
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • اصلاح نژاد ۱۵ هزار راس دام سبک در استان همدان
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • لزوم توجه مسئولان به معیشت کارگران
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند